4 de febr. 2018

9 anys de Karícies


Karícies fa aquest febrer 9 anys, i compta amb 539 entrades i 8789 comentaris, majoritàriament del meu alumnat adolescent. La primera entrada del blog, publicada l’1 de febrer de 2009, era el començament de la meua novel·la Abril no és un mes. La protagonista, una adolescent que es deia Abril, obria un blog per a queixar-se de les pressions i de les crítiques a les dones per ser sexualment lliures. Abril em va portar a obrir també el meu propi blog sobre educació afectivosexual, i ací estem, 9 anys després, celebrant-ho.

Uns mesos abans, concretament a l’octubre del 2008, havia encetat Els punys no parlen, el blog de l’equip de mediació i cultura de pau de l’IES Isabel de Villena. Aquest té 379 entrades i 1400 comentaris, i a dia de hui Karícies i Els Punys són complementaris. A més de les actes de formació en mediació i convivència, i d’un munt d’entrades que promouen la cultura de pau, a Els punys podem trobar entrades sobre bullying homofòbic, i hi ha també les actes de les reunions d’Stop Diverfòbia, el grup que lluita contra la discriminació de les persones que se n’ixen de la “normalitat”. 

El treball en ambdós blogs forma part de la programació del departament de Valencià. El meu alumnat pot comentar en Karícies, en Els punys no parlen i també en Villena.so, i fer-ho és una magnífica pràctica de llengua, alhora que un espai per a reflexionar sobre la igualtat, la diversitat i les violències. L’any passat no vaig celebrar l’aniversari perquè vaig estar fora de València; però enguany ho celebrem una vegada més amb el desig de fer molts anys més. Gràcies per formar part d’aquest món cibernètic amb les vostres karícies!

1 comentari:

Will Curie ha dit...

En 9 anys s'han pogut veure multitud d'entrades en aquest blog, que cobreixen una infinitat de temes directament relacionats amb la societat actual. També es promou l'ús del valencià, ja que forma part del departament de valencià del meu institut, l'IES Isabel de Villena. Vaig començar a visitar aquest blog fa quasi un any, i he de dir que he aprés molt sobre tots els temes exposats en les entrades. Tant temes socials (com els problemes de gènere en la societat) com a temes sobre l'educació sexual, mostrada principalment per a adolescents.

A part d'aquest blog, podem trobar llocs com Els punys no parlen i Villena.so, on també es tracten aquests temes, com també la violència i la música en valencià. En conjunt és una comunitat virtual en la qual es pot aprendre multitud de coses i llegir sobre les opinions i experiències de la resta de persones que participen pujant comentaris i entrades per a enriquir el contingut d'aquestes plataformes.

Recomane visitar habitualment aquestes pàgines per a veure els temes que van apareixent. Així s'aprén sobre tots ells i amb el temps adquireixes la capacitat de poder veure les coses des de molts punts de vista.