22 de gen. 2018

"Charla de Queridas"

Entrada de Sara (Bat. Artístic)

La nova era de les tecnologies i de les xarxes socials ha pegat molt fort entre la gent jove, i fins i tot hi ha treballs com ser youtuber, influencer o blogger que suposen compartir opinions, el seu dia a dia, la seua vida privada i/o les seues opinions ja que són persones que tenen moltes seguidores i seguidors.

Tota aquesta introducció ve perquè vull parlar d’un canal de Youtube que s’anomena «The Tripletz», compost per dos xics, Sergi Pedrero (La Pedrera) i Lucas Loren (La Lucre). Cada dimarts, pugen un vídeo i n’hi ha de diferents temes: un challenge, una opinió sobre algun tema i, el més important per a mi, una secció que es diu «Charla de Queridas». En aquesta, la gent convidada s’asseu a parlar de temes actuals com per exemple l’homosexualitat, les infeccions de transmissió sexual, les parelles que tenen diferent edat o fins i tot l’androgínia.

Aquesta secció es per a mi la més important perquè exposen pensaments diferents, sensacions i sentiments, a més de parlar de tot això sense cap censura i expressant en tot moment el que senten. A més, aquests vídeos se n’ixen fora d’allò habitual i pense que tenen una funció: obrir ments i ensenyar que la realitat no sempre és blanca o negra sinó que també es pot pensar en més colors.

A continuació us deixe els tres vídeos d’aquesta secció que més m'agraden i que a més pense que són importants de veure. Són vídeos que m’han arribat i gràcies als quals he pogut comprendre més les situacions de les quals paren:
  • Charla de Queridas: TENGO DOS MAMÁS - The Tripletz & Vero Basku (23’27”)
  • Charla de Queridas: EL AMOR NO TIENE EDAD - con Laura Escanes (19’53”)
  • Charla de queridas: ABUSOS SEXUALES - Yaiza Redlights & #TheTripletz (24’24”)9 comentaris:

Sofia Williams ha dit...

Per aquest cas pense que els nens han de saber mínimament de sexologia, per casos com els de la protagonista del tercer vídeo, Yaiza. Em pareix fort que una persona haja tingut que passar per un infern com el d'una violació als sis anys, a més, per un integrant de la mateixa família. Açò tristament és la realitat, moltes vegades les violacions són ocultades per mantenir una normalitat de vida després d'aquest acte.

No m'agrada pensar que moltes persones com Yaiza estan passant per un infern ara mateix. Però dia a dia hi ha violacions, no és tan sols el cas de Yaiza, és el cas de Marta, de Diana, de Ana i de moltes persones més.

Ha de parar, no vull haver de consolar a una amiga la qual ha sigut colpejada pel seu nuvi, violada o assassinada, les vull lliures i vives, no mortes baix terra. I tot aquest comença al col·legi, l'educació sexual i d'igualtat de gènere al sistema actual faria meravelles, perquè la vertadera educació comença a les aules.

andrea stone ha dit...

Bon dia, el vídeo que acabe de vore, és un vídeo de uns influencers anomenats Sergi Pedrero i Lucas Loren, components del grup de: The Tripletz, que tenen en el seu canal de youtube una secció dedicada a fer xarrades sobre temes importants com en aquest cas: el abus sexual.

En el vídeo ix una xica anomenada Yaiza, que diu que de xiqueta va sofrir abusos sexuals d'un cosi seu, i explica com encara segueix sofrint les conseqüències d'això. També explica que coses li feia fer el seu cosí i com va quedar-se callada durant moltíssims anys. Intenta transitar-nos la importància que té aquest tema, i que no hem d'acceptar fer coses encara que nosaltres no vulguem i que sobretot, si passa, no quedar-nos callades, que ho denunciem, perquè ens conta que ella no va fer-ho i que en part, s'penedeix. I encara que ella ha explicat que avui dia els records segueixen en la seua ment, està moltíssim millor, i la seva por, s'ha convertit també en la seua afició, ja que per a superar-ho va posar-se al món del estriptis (anomenant-se Eva) i del ball eròtic. En l'actualitat, ja no es dedica a aixó, però te una tenda de joguets eròtics.

En la meua opinió, pense que aquesta xica és una persona realment forta, ja que ha passat una tragèdia en la seua vida, i pense que la gent que passa però una situació així que parle, que han de ser forts i que encara que no varen a oblidar-ho mai, amb ajuda un pot conviure amb això.

Will Curie ha dit...

No sóc una persona que sola visitar aquest tipus de canals, però després d'haver vist aquesta entrada, haig de dir que sembla com menys interessant. El contingut del canal de youtube del que tracta l'entrada sembla un contingut per a molts gustos i que cobreix molts temes.Com podem llegir a l'entrada, el canal de youtube es diu "The Tripletz", i està format per dos joves. Al canal hi ha diverses seccions que cobreixen molts gustos. La secció de "Xerrada de Volgudes", de la qual tracta principalment l'entrada, consisteixen en xerrades amb gent convidada sobre temes actuals relativament polèmics i arbitraris, com pot ser l'homosexualitat, les MTS (En general, tracten sobre la vida íntima, la identitat sexual i la situació entre parelles molt diverses).No he vist amb atenció cap dels vídeos del canal, però no semblen desagradables. Es pot observar que són gent jove que comparteixen els seus coneixements i experiències sobre temes essencials per a gent de la nostra edat. Penso que aquest tipus de canals no són molt coneguts en Youtube, però cada vegada es van fent més famosos, ja que cada vegada s'informa més i en més profunditat a la gent jove, per ensenyar-los, com bé diu l'entrada, que el món no es veu només des de dos colors, sinó que consisteix en una realitat formada per molts colors, en la qual cada persona té la seva opinió.

Abril Collins ha dit...

Bona vesprada,en el vídeo d'avui vaig a tractar el tema dels dos youtubers "The Tripletz", en els quals parlen sobre tres temes diferents però alhora tan importants; tinc dues mamàs, l'amor no té edat i l'últim abusos sexuals. A mi potser el que més em va impactar va ser el vídeo de, l'amor no té edat, de Laura Escanes.

Laura Escanes és una noia jove de 21 anys, model, va començar a estudiar la carrera de periodisme, però va decidir deixar-se els estudis per seguir treballant en la gran plataforma de Youtube. Llevant la seva vida personal, Laura contesta a unes preguntes que The Tripletz volen fer-li, com què se sent el tenir un noi què et doblega l'edat? O què diuen de la vostra relació?

Des del meu punt de vista Laura, respon amb total sinceritat quan diu que a ella li molesta el fet que la gent subestime si el seu amor és cert o és per fama, simplement perquè li doblega l'edat. Jo comparteixo el mateix punt de vista que ella, ella es va enamorar a poc a poc, per com el seu actual marit, Risto Mejide, li feia sentir. No es fix en un físic sinó en un intel·lecte, i Risto guanya moltíssim quan parla.

Quan som petits sempre ens han ensenyat que el noi ha de ser més major que la noia, però 2 o 3 anys com a molt. Sincerament, cada qui s'enamora de qui vulgues, i no té gens de dolent l'estar amb una persona major que tu sí et fa feliç. Més val estar amb una persona que et pugui aportar alguna cosa intel·ligent, que un bon cos.

María Zambrano ha dit...

La societat ha canviat, ha evolucionat i la gent que no ho vulga vore pertany al passat.

Sergi Pedrero (La Pedrera) i Lucas Loren (La Lucre) són dos youtubers i influencers homosexuals que amb els seus vídeos volen compartir les seues experiències i ideals i anar més enllà. Per això, ells han creat en el seu perfil de Youtube un apartat anomenat “Charla de Queridas”, on inviten a gent implicada en casos que molta gent de la nostra societat encara no accepta, com pot ser el LGTBIQ, les identitats sexuals, els problemes amb la religió i molts més.

Aquestos xics catalans formen part d’un gran grup d’influencers, persones que compten amb certa credibilitat sobre un tema concret per la seua presència i influència en xarxes socials, que recolzen els drets de les persones homosexuals, bisexuals, transsexuals i altres.

En concret, en “Charla de queridas: Tengo dos mamas”, dues dones homosexuals, Vero i Maria, parlen i expliquen la seua experiència sent mares d’un xiquet de quatre anys anomenat Aaron. Aquestes conten que elles, com dones homosexuals, no han tingut quasi problemes per a tindre un fill o una filla, encara que sí que escolten a gent estranyada fer comentaris ofensius cap elles i diuen que han de donar moltes explicacions a la gent, inclús el seu fill.

D’altra banda, elles també expliquen que per als xics homosexuals és molt més difícil tindre fills. Els homes que no tenen un bon salari no es poden permetre fer una adopció (més de 10.000 euros) o anar a altre país fora d’Espanya amb altres lleis (quasi 100.000 euros).

Per això, la solució és molt clara, però molt difícil d’arribar. Cal canviar les lleis i adaptar-les a la societat actual, formada per gent molt diferent. S’ha d’acabar aquest heteropatriarcat que ha durat tants anys. Els llibres per als nens petits, els programes televisius, els anuncis i les escoles s’han de millorar. Cal obrir les ments dels petits, però per a aconseguir açò, primer cal obrir les ments dels adults, dels pares, de les mares, dels avis, de les àvies, dels professors, de les professores i de tothom.

Gràcies als Tripletz (Sergi Pedrero i Lucas Loren) i a persones com ells evolucionarem, serem millors persones, ja que ajudarem i comprendrem a tothom. Uneix te.

Raquel Kent 1r batx B ha dit...

Que és un youtuber? Com tots sabem, s’anomenen youtubers les persones que graven i pugen vídeos a la web més visitada del món; però perquè ho fan? Existeixen molts motius per fer això, des de guanyar diners, fins a voler compartir coneixements o opinions, com ocorre amb “The Tripletz”, un duo format per Sergi Pedrer i Lucas Loren, ells són comunicadors que tenen una gran credibilitat en les xarxes socials i que a través del seu canal en Youtube, ens deixen cada setmana una entrevista molt interessant en la seua secció anomenada "Charla de Queridas".

A aquests xics els agrada (segons expliquen) obrir les ments de la gent, ells expliquen relats realistes i sense censura, ja que és necessari informar a la societat sobre temes que estan plens de mites, llegendes i mentides, com són la transsexualitat, les relacions obertes, la intolerància, els abusos sexuals, etc. Els tres vídeos que es poden veure en aquesta entrada, només són una xicoteta part de tot el que tenen publicat.

En el primer, “Tinc dues mamàs”, Sergi i Lucas, entrevisten a una parella: Maria i Vero, que són mamàs i expliquen com ha sigut la seua història fins a arribar a tindre el seu fill. Quan feia 7 anys que eixien juntes, decideixen tindre un fill, primer van valorar les diferents opcions que tenien, fins que es van decidir per la inseminació de Vero. Per a elles no ha resultat difícil, però sí que és cert que altres parelles en la mateixa situació no sempre ho tenen fàcil.

En el següent vídeo, “L'amor no té edat”, és un vídeo on es presenta i entrevista a Laura Escanes, una xica de 19 anys que estudia periodisme i que té de parella a Risto Mejide, 21 anys major que ella. La diferència d'edat en una relació en la nostra societat, encara no està ben vista, aquests prejudicis socials poden fer que la gent pense que no estan junts per amor i que existeixen altres raons, però jo pense que cal deixar els prejudicis a un costat perquè el que realment importa és la felicitat de la parella.

En l'últim vídeo, “Abusos sexuals”, la convidada ens explica una història molt emotiva, personal i dura, que li va tocar de viure quan era una xiqueta, parla d'abusos sexuals que van començar quan tenia tan sols 6 anys, per part d'un cosí 10 anys major que ella. És un tema que ella mateixa diu que li ha marcat molt i que ha tingut conseqüències en la seua vida quotidiana, però ha aprés a conviure amb això.

En definitiva, aquesta forma que té Internet d'oferir diferents temàtiques no és entesa per moltes persones, aquestes generalitzen dient que tot el que publiquen no és valuós. A vegades, sents comentaris com: “Aquest és el nivell de cultura dels nostres joves?” o “Aquesta és la joventut que tenim?” Abans de dir això, cal pensar que és una innovació tecnològica i que en alguns casos com succeeix amb “The Tripletz”, creen entreteniment, opinió i coneixement d'alguns temes.

Teresa Claramunt ha dit...

Actualment, quan veiem una parella entre la qual existeix una gran diferència d’edat, la nostra reacció sol ser de sorpresa. T’has plantejat alguna vegada per qué? Aquest es el tema del que tracta el vídeo Charla de Queridas que protagonitzen The Tripletz, molt coneguts a les xàrxies socials i Laura Escanes, “influencer” a les xàrxies també. Aquesta comença a parlar de la seua vida desde que es va convertir en la núvia de un personatje públic, que es 20 anys major que ella i dels comentaris d’algunes persones.

En el vídeo, Laura explica com va conèixer-lo i es mostra molt feliç de la seua situació sentimental. No obstant, rep alguns comentaris ofensius cap a ella i la diferència d’edat de la parella, com si per a estimar a algú fóra important tindre una edat o una altra. Algunes persones obliden que el més important es ser feliç i tan sols es fixen en l’edat i es pregunten si s’estimaran o no. Per altra banda, Sergi Pedrero y Lucas Loren (Els Tripletz) donen la seua opinió i conten alguna anécdota personal. Es trist rebre aquests tipus de comentaris que fan algunes persones. Per altra banda, hem d’adonar-nos que no soles ocorreix en aquests casos: Si en una parella de xic i xica, aquesta es major que ell, a vegades es motiu de crítica, el mateix passa, per example, en una parella de dos xics o xiques.

Per a concloure, pense que cal deixar que cadascú estime a qui vol i no enviar comentaris ofensius en xàrxies socials com es l’exemple d’aquesta xica. A més, el vídeo m’ha paregut interessant ja que aquests ‘youtubers’ molt coneguts al nostre país, expressen les seues opinions sobre aquest tema.

Esther addams ha dit...

Aquesta entrada aquesta composta per tres vídeos dels mateixos youtubers, triplets, un canal de YouTube llevat per Sergi i la lucre, dos xics que fan en el seu canal, coses com blogs, però també temes seriós com l'homosexualitat, la violència de gènere, etc. Tot temes que no se solen parlar en un canal de YouTube.


El primer vídeo en la secció "Charla de Queridas", és una entrevista a altra xica youtuber que mostra en el seu canal a la seua família, però quan veiem alguns de sus vídeos, la gent es queda estranyada perquè la xiqueta té dos mamàs, i l'entrevista que li fan els pregunta, les racions de la gent i dels amics de la seua filla, fins al de la seua filla. En la meua opinió, si la xiqueta o el xiquet són feliços, que jo crec que el poden educar igual que una mare i un pare. Estic molt d’acord amb què les lesbianes i gais puguen ser pares, perquè tenen les mateixes ganes i els mateixos drets que una parella formada per un home i una dona.


El segon vídeo d'aquesta entrada és altre de la mateixa secció, el tema d'aquest és que l'amor no té edat.
En aquest cas li fan a una influencer molt coneguda, Laura Escanes que fa poc es va cassar amb Risto Mejide, si el presentador tan famós, per ser molt negatiu. Com diu ella, se saquen 21 ayns de diferència però per a mi si són feliços perquè la gent ha de dir coses tan negatives, cada u té la seua opinió però no fa falta embardissar-se en la vida privada de les altres.


Per a mi la frase és totalment certa, l’amor no té edat. En l'entrevista li pregunten com es van conéixer, si a ella li agradaren sempre els xics majors o si ella imaginava eixir amb una així.
Per últim, el tercer vídeo és l'entrevista a una xica que dóna a contar la seua experiència personal en els abusos sexuals.
Aquesta xica contá, com es va donar conta de què era víctima d'un abús sexual i comença dient el difícil que és a donar-se de què l'estat vivint; també diu que és gràcies a l'educació que els seus pares li ensenyaren des de xicoteta i ella sabia que el que feia el seu cosí estava mal però no el definia com abusos fins a fer-se més major.


En la meua opinió, cap persona es mereix que la tracten com a un objecte sexual. A la pobra xica li anava a tocar a ella, però aquests casos li pot passar a cualesquiera i no haguérem de viure amb el temor que poden abusar de nosaltres i ells vinga a sentir-se bé pel qual acaben de fer, com guanyadors d'alguna cosa o com el millor home del món.
En conclusió, jo com a subscriptora des de sempre del Tripletz ame aquests vídeos, perquè fan que siga molta gent conscient que temes com aquest, estan presents i han de ser paralitzats.(15-1-18)

Sara Campoamor ha dit...

Bon dia avui vaig a comentar el vídeo de “The Tripletz” format per un duo que són Sergi Pedrer i Lucas Loren, ells són youtubers i que a través del seu canal en Youtube cada setmana deixen una entrevista que en les seues secció es diu “Charla de Queridas”.


El primer vídeo anomenat “Tinc dues mames” Sergio i Lucas entrevisten a una parella anomenada Maria i Vero, que ja són mames, i expliquen el com va sorgir tot fins a arribar a tenir al seu fill. Van decidir tenir-ho quan ja portaven set anys juntes però havien de prendre una decisió de totes les opcions que hi ha avui dia i es van decidir per la inseminació de Vero. A elles no els va resultar gens difícil, en canvi hi ha parelles que els resulta moltíssim més difícil.


En la següent entrevista que fan en el vídeo de “L'amor no té edat” i entrevisten a Laura Escanes que és una xica que té dinou anys i està estudiant periodisme i que està amb Risto Mejide que és de vint-i-un anys major que ella. En el meu punt de vista la diferència d'edat en una relació no està molt bé vista, però només cal entendre que és amor, i si realment ix bé va a eixir bé tinguen dos anys de diferència o tinguen trenta i açò l'hem d'entendre. Ja que si la parella és feliç, açò és el que realment importa.

En l'últim vídeo anomenat “Abusos sexuals” l'entrevistada els explica una experiència personal, una història molt emotiva i dura ja que quan ella tenia només sis anys, pràcticament era una xiqueta, parla d'uns abusos sexuals per part d'un primer seu que tenies deu anys més que ella, és a dir tenia setze anys quan va abusar sexualment d'ella. És una part de la seua vida que li ha deixat una petjada molt gran i que sobretot *jamas es va a poder oblidar d'açò, i més tractant-se familiar i explica les conseqüències que ha tingut aquest fet en la seua vida quotidiana, però com sempre, és una experiència més, una experiència de la qual li ha deixat marca per a tota la seua vida, però com diu ella: “he après a viure amb açò”

1º BATXILLERAT HUMANITATS