14 de gen. 2018

Bloqueja el masclisme al teu mòbil



'Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil' (novembre 2017) és el títol de la nova campanya del Govern de les Illes Balears adreçada a joves i adolescents amb "la finalitat de conscienciar i lluitar contra la nova manera d’exercir la violència masclista que suposen les noves tecnologies i les xarxes socials", segons paraules de la consellera de Presidència, Pilar Costa. Costa afegeix que “per combatre les violències masclistes no són suficients les polítiques destinades a la protecció de les dones, s’ha d’anar a l'arrel del problema, generar canvis socials per afavorir la igualtat i prevenir les violències masclistes”. És per això que la campanya se centra sobretot en aquells joves i adolescents que, tot i veure actituds masclistes de companys i amics, no diuen res. 

43 comentaris:

M.Kent 1r Batx.H ha dit...

És cert que hi han petits micromasclismes que hi ha que eradicar i continuar denunciant fins que aquests cessen i es puga dir que a la societat hi trobem una relació de igualtat a tots els aspectes i a tots els àmbits entre els homes i les dones.
Em pareix que açò es el que busquen aquestes campanyes de conciencialtzació del govern de les Illes balears, hi ha un dels dos vídeos en el que el missatge es clar i contundent: La teva parella no ha de estar sotmesa a un control constant del que fa amb la seva vida, potenciant per la teva inseguretat com a parella. Aquest del que parle es el representat per nois amb l’aparença de estar cursant alguns estudis en un institut.
Em trobe d’acord amb el missatge però no amb la manera de representar-lo: Sembla que aquesta mena de comportaments estiguen sols localitzats a estes edats i que fos sols un problema de la gent jove, i dubte que sigui així, trobe que d’aquesta manera també s’estan estereotipant estos comportaments i acaba per no ser del tot una ajuda.
Pel que consta al vídeo que esta representat per homes que es troben a l’edat adulta: Crec que la mena de comportaments que es reflexen tornen a estar estereotipats, “Oh quin tio mes cafre i borinot aquest que flipa amb les fotos de les celebrities despullades” o també el que es sorprèn amb la foto del cul d’una tal Marga la qual sembla que coneix… no pretenc excusar esta mena de comportaments, però ara el que trobe en falta en aquest vídeo es una dona comportant-se de la mateixa forma que ho fan aquests homes, perquè aquestes situacions d’aquest vídeo en particular no hi son per a res una conducta única i singular dels homes si no que hi han moltes dones que actuen de la mateixa manera i mai son denunciades o arreflectides com ho som els homes en tot moment.
Es impossible tractar de excusar aquests comportaments de ninguna manera pero si que es pot intentar arreflectir, en els moments necessaris, que les dones també s’equivoquen i també tenen treball per fer en aquesta lluita per la igualtat.

Paula De Gouges ha dit...

1er Batx. Humanístic

Bona vesprada.

Primerament, podem observar dos videoclips de la nova campanya del Govern de les Illes Balears que s’anomena “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil”. Així com, tracten de la violència masclista, un cas que al segle XXI perdura i cada vegada amb més gravetat.
D’altra banda, uns personatges interpreten la realitat i el que ara mateix està passant, tant en amics com en parelles. A més a més, els homes es pensen que passar imatges íntimes de la teua ex parella (que va confiar en tu quan te les manava) o simplement de famoses et fa mes “maxot”.

Així doncs, pensem que la violència masclista es a soles físicament... però no, es psicològicament ja que quan el teu novio es dedica a revisar els missatges per si tens a algú que no siga ell, et vigilen el que fas o et demana les contrasenyes de les teues xarxes socials; et lleva la teua llibertat. Tot té un límit.

En la meua opinió, pense que si tens una parella que es dedica a controlar-te; et deixa vore que no confia en tu. A més a més, es massa tòxic això de no tindre la teua vida i que ell es moleste quan segueixes a un xic per Instagram. No sempre té que ser algo més, existeix la amistat. No fa falta que li montes un escàndol perquè conega a gent, les paranoies se les fa un.

Finalment, he de dir que no hi ha que cegar-se, hi ha que obrir els ulls perquè tu penses que ell te vol però, te diu que eres d’ell a soles, no et deixa vestir-te com tu voldries o et crida i insulta quan veu que tens “amiguets”.

Adèu

Emilio Clarke ha dit...

Bon dia.

En aquesta entrada, la campanya de les Illes Balears «Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil» tracta el tema del masclisme entre els jóvens quan parlen entre ells al mòbil. Els vídeos estan dirigits especialment als jóvens, ja que són els que principalment fan ús del masclisme entre ells, amb fotos i comentaris despectius de la seua ex, o de la seua novia.

Aquesta campanya té la finalitat de conscienciar contra el que és una nova forma d'utilitzar la violència masclista amb les xarxes socials i internet.
La campanya també va dirigida a aquells jóvens que no fan ús de la violència però si són còmplices i no diuen res, i fins i tot es riuen. D'alguna forma sí que fan servir aquesta violència.

Amb les noves tecnologies i les xarxes socials, és molt fàcil que l'assetjament a la dona i a qualsevol persona tinga lloc, i que moltes persones estiguen d'acord.
Per això, primer de tot, que els pares controlen als seus fills sobre el que fan a les xarxes i a l'ordinador, perquè hi ha molta gent que no sap donar un ús adequat, i, en segon lloc, s'ha de conscienciar als jóvens que no es pot fer això a les xarxes a soles perquè estigues darrere d'una pantalla i no puguen fer-te res, i això es pot aconseguir a l'escola, universitats i a la mateixa casa.

Andy Wolf ha dit...

Este vídeo m'a agradat molt ja que és quelcom que lamentablement es veu diàriament el que els xic es creguen mes virils per parlar i comportar-se així. El mes curiós de tot açò és que generalment són ells els que s'actuen així però quan és una xica les que els vol revisar el mòbil o parla així ja no ho veuen bé o no els agrada e ací la igualtat de genere però a més això de violar la privacitat de les persones no ho veig ben ja que ningú té dret a revisar-te les coses. Si eixa persona de veritat et vol i confia en tu no té perquè estar fent coses com estes per mes parella que siga.
Aprenguem a respectar la intimitat de les persones.

Helena Becker ha dit...

Com hem pogut veure, aquests dos vídeos de la nova campanya del Govern de les Illes Balears anomenada “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil” són molt curts però transmeten un missatge molt important. El que es diu és que hi ha joves que se senten millor si parlen de les dones amb un to de superioritat, com si tan sols fórem un objecte que serveix per a divertir-se o d’altres coses per l’estil.

No hem de deixar que el masclisme s’apodere d’aquest món altra vegada. Hem de conscienciar-nos que publicar fotografies de xiques sense el seu permís i dir comentaris sobre elles que puguen ofendre-les. La violència de gènere no sols és violència física, per això hem de posar-li frens a qualsevol mostra de masclisme, per molt insignificant que parega, perquè pot dur a més i potser ja no es pot trobar una solució.

Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil.

Will Curie ha dit...

Avui dia s'estan prenent moltes mesures per aconseguir una societat més igual i justa. Com podem veure ena aquesta entrada, per exemple, en les Balears han volgut "atacar a l'arrel" referint-se a les xarxes socials i el contacte amb el telèfon mòbil.

Això ocorre especialment en els grups socials que formen els joves i els adolescents: Accions i comentaris masclistes pels quals no es prenen mesures, fan que aquells (o fins i tot aquelles) que fomenten aquest comportament segueixin fent-ho. Per això sorgeixen mesurades com aquestes, que esperem que suposin una millorança per a la situació conflictiva entre sexes que impedeix la igualtat.

En resum, podem observar com la societat va evolucionant favorablement, ja que cada vegada es presta més atenció a la bretxa binarista que fa que no avancem com un, sinó com dos sexes diferents.

Mar Addams 1º Batx H ha dit...

Bona vesprada

Per començar podem veure dos vídeos, aquests vídeos són d’una campanya que s’anomena “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil” del Govern de les Illes Balears. Aquesta campanya està adreçada als joves i adolescents per a conscienciar i lluitar contra altres formes d’exercir la violència masclista.

En els vídeos apareixen micromasclismes que solen passar desapercebuts i reflecta actituds masclistes. Actualment en el segle XXI continua ocorrent i es veu cada vegada més normal sobretot amb l’ús de les tecnologies.

Hi ha una cosa que ha de quedar clara i és que la violència no es resumeix soles en la part física, no també està la psicològica que encara que coste més en identificar està, com per exemple amb el control del mòbil o les contrasenyes de les teues xarxes socials. Privan-te de la teua llibertat.

Finalment, dir com dir que el missatge que vol donar la campanya del govern està clar: s'ha de bloquejar el masclisme, perquè el fet de passar fotos íntimes d’una dona siga la teua exparella o siga una persona famosa no et fa millor persona, ni el millor de la teua coïa d'amics. I per altra part el fet de controlar a la teua parella soles prova les inseguretats d'un mateix.

Paula Roussel ha dit...

En aquesta publicació podem veure dos vídeos de la nova campanya que el Govern de les Illes Balears posa en marxa anomenada “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil”. En ells observem com uns xics fan comentaris masclistes que podríem escoltar perfectament de la boca d’algun company o amic i no ens semblaria estrany perquè estem acostumats. Al final dels vídeos veiem com aquestos homes expliquen la vergonya que els suposa que es continuen fent aquests comentaris i que inclús alguns joves se senten més “homes” per parlar així.

Primerament, començaré dient que em sembla una iniciativa boníssima i m’agrada molt. Són vídeos molt curts i per tant, fàcils de veure. A més, contenen un missatge directe i fàcil de captar que gràcies a escoltar aquestes frases a la nostra vida diària ens fa pensar en què va malament en la nostra societat. Aquestos vídeos donen una nova visió de les tecnologies que alguns ja coneixíem. Els perills d’internet i de les xarxes socials, aquestos que cada vegada són més subtils i comuns.

La part bona d’aquesta campanya, a més a més que ens mostra un altre tipus de masclisme diferent del que estem acostumats a veure com tal, és que li dóna també un enfocament diferent. Jo, com moltes més persones pense que el problema del masclisme i la violència de gènere radica en gran part a l’educació dels joves. Així doncs, veure en aquesta iniciativa un missatge simple i directe dirigit en la seua majoria a un públic més jove que comença a créixer envoltat de noves tecnologies.

Les noves generacions naixen amb un mòbil baix el braç i controlen a la perfecció la tecnologia i encara que se’ls avisa dels possibles perills de la xarxa ningú fa massa cas perquè pensen que ho tenen tot controlat. També hem de ser conscients del tipus de comentaris que es fan. Molts joves veuen com una gràcia enviar fotos privades de noies sense adonar-se del fet que una volta les han enviades poden tornar-se virals i ells ja no tindran cap poder sobre elles.

Per la volta la publicitat i el missatge no es dirigeix a la dona directament i els diu que no envien fotos o que tinguen cura d'ajuntar-se amb xics que facen comentaris d’aquest tipus o pensen en elles com objectes "reenviables". Per una vegada el missatge es dirigeix a aquells que ho fan i no als que ho pateixen. Per això crec que ha sigut una elecció adequada i encertada. Ja era hora que es parlara a aquells que ho fan, encara que pensen que és normal i que no passa res. Ja era hora que es començara a educar i no a buscar-li remei quan ja és massa tard sense pensar en l’inici del problema. Ja era hora de buscar-li una solució des de l’arrel i no d'aconsellar precaució i por mentre continuem preguntant-nos com és que el masclisme continua als nostres carrers.

Jesus Campoamor ha dit...

Són només 30 segons, però són clars i concisos. Hui m'he trobat amb l'entrada de "Bloqueja el masclisme al teu mòbil "on es parla del masclisme que és sotmés a moltes persones a través d'un telèfon mòbil. És comú a la nostra societat escoltar frases com «si no et deixa veure el seu mòbil és de segur perquè té qualsevol cosa a ocultar», on queda la confiança i el dret de cadascú de nosaltres de mantenir en privat la nostra intimitat?

Malauradament les noves tecnologies també ens han aportat coses molt negatives i una d'elles és, sense cap dubte, la facilitat de poder transmetre qualsevol informació, com fotos o missatges sense el permís de les persones que les publiquen.

Però el que reialment em preocupa i m'afecta més és que es normalitzen aquests tipus d'actituds masclistes que pareixen totalment normals, i amb la facilitat amb què és sotmés a la teua parella, és com si la teua parella fora teua i hagueres de controlar-la per confiar en el/ella sense adonar-nos que si reialment volem a la nostra parella, hem de fer-li sentir feliç i segura i mai controlada i encarcerada.

Si penses que aquestes situacions i comportaments misògins i masclistes han d'acabar actua. BLOQUEJA EL MASCLISME AL TEU MÒBIL I A LA TEUA VIDA!

María Zambrano ha dit...

Aquestos vídeos, anomenats “Bloqueja el masclisme al teu mòbil”, són una gran iniciativa del Govern de les Illes Balears, qui intenta conscienciar i lluitar contra la nova manera d’exercir la violència masclista que suposen les noves tecnologies i les xarxes socials.

Hi ha dos vídeos, els quals tenen la mateixa finalitat, acabar amb el sexisme, però que es centren en destinataris diferents. En el primer vídeo, els protagonistes són homes adults que fan comentaris habituals en la nostra societat i en llocs on ells es relacionen, com al transport públic, al treball, al gimnàs o en un bar. En canvi, l’altre va dirigit per a joves de la nostra edat, que encara estudien. Els protagonistes també són xics, però parlen al gimnàs de l'escola, a la cafeteria, als corredors, a classe o al pati.

Aquesta petita diferencia és una gran idea, ja que els hòmens de diferents edats es poden identificar, però com ja hem dit, la resta del vídeo ensenya el mateix, parar amb aquest gran problema. La societat actual esta enganxada als telèfons mòbils i a les xarxes socials, el que vol dir que ara el sexisme no solament existeix als carrers i a les llars, sinó també en els nous mitjans de comunicació i entreteniment.

Per això, m’agrada molt la idea d'aquest Govern i crec que la resta d'autonomies i inclús de països caldria que l’imitaren, ja que les frases d'aquestos vídeos com “Passa’m les fotos que t’enviava la teua ex” o “Mira-li els whatsapps quan si despiste i punt” no solament s'escolten a les Illes Balears, sinó en tot el món.

I encara m’agrada més les últimes paraules que diuen els protagonistes: “A alguns joves, parlar així els fa sentir més homes, però molts d’altres, ens fa sentir vergonya.” Perquè si, jo vull una societat sense sexisme i amb homes conscient de les bogeries que fan els altres. Jo vull una societat sense sexisme, i per això, jo també bloquejaré el masclisme al meu mòbil.

Manolo Kahlo ha dit...

Aquesta iniciativa del Govern de les Illes Balears anomenada «Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil.» Tracta de conscienciar als joves d’avui dia dels perills que ens poden dur les xarxes socials a les nostres vides i com nosaltres podem enfonsar-les als demés.

Aquests dos vídeos, en tan sols 30 segons ens expliquen el problema del masclisme que es sofreix a través de les xarxes socials, ja siguen missatges, fotos, vídeos, etc. A més a més ens explica que hi ha gent que se sent més home fent aquestes coses, però la part més conscienciada del tema se sent avergonyida per aquests actes que al segle XXI encara s'estan patint...

Com la societat ja està tan acostumada a aquest tipus de coses, al final acaben per normalitzar-les, i pensen que fer fotos o enviar-les per les xarxes socials és una cosa sense importància que no li pot afectar a ningú. Clarament, aquesta gent està molt equivocada, per culpa d’aquestes coses les dones se senten utilitzades com un objecte sexual i no serviren per a res més i crec que això s’hauria de deixar de consentir.

Per una banda m’alegre que aquest missatge vaja dirigit cap als homes, ja que moltes voltes veiem en les notícies que les dones han d’anar amb cura, per si de cas passa alguna cosa, però sincerament les dones no haurien d’anar amb cura si el problema del masclisme s’acabara, perquè la dona no té cap culpa del fet que la violen, li peguen, li maltracten, ni de res.

El problema principal és dels homes que maltracten a les dones per pensar que són inferiors.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Bon dia.

Encara que aquest vídeo és molt curt i que tan solament dura 30 segons les coses les deixa clares, en aquesta publicació podem observar dos vídeos realitzats pel Govern de les Illes Balears on engega l'anomenada campanya: "reacciona, bloqueja el *masclismo en el teu mòbil" aquests vídeos ens ensenyen com uns homes i xics fan comentaris masclistes on poden arribar a afectar a les dones però de sobte el vídeo es para i ells canvien d'opinió passen de parlar malament a les dones a dir que el que s'estava dient segons anteriors no està bé, no eres ni més major per açò ni eres més home per parlar així.


Aquest iniciativa em sembla una iniciativa molt bona ja que no en tots els llocs es pot dur a terme, a més parlen la seua llengua natal o la llengua pròpia d'aqueixa regió i açò la veritat és que és millor ja que *consuiguen un major acostament cap als ciutadans. És cert que tots en algun moment de la nostra vida hem fet alguna cosa per a creure'ns més major o millor potser hi haja gent que ho faça amb el tabac, fumen per fer-se més major però una altra gent ho fa amb intenció d'usar un vocabulari que es creu que són altres homes quan realment açò no li fan més homes sinó que fan més inferiors.

Aquest vídeo en part m'agrada perquè la iniciativa en aquest cas no és fer que el món veja que les dones estan sent destrossades o si els està parlant malament, sinó que el que intenta fer no és ensenyar la perspectiva de les dones o com se senten elles, que és el que passa i què és el que se sent en estar atrapat en el cos d'una dona i ser un home, aquest vídeo intenta expressar que realment la majoria de vegades del dany causat a aquestes dones és a causa dels homes en utilitzar les seues paraules que poden arribar a causar dany a aquestes dones que pateixen tots els dies.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Bon dia.

Encara que aquest vídeo és molt curt i que tan solament dura 30 segons les coses les deixa clares, en aquesta publicació podem observar dos vídeos realitzats pel Govern de les Illes Balears on engega l'anomenada campanya: "reacciona, bloqueja el masclisme en el teu mòbil" aquests vídeos ens ensenyen com uns homes i xics fan comentaris masclistes on poden arribar a afectar a les dones però de sobte el vídeo es para i ells canvien d'opinió passen de parlar malament a les dones a dir que el que s'estava dient segons anteriors no està bé, no eres ni més major per açò ni eres més home per parlar així.


Aquest iniciativa em sembla una iniciativa molt bona ja que no en tots els llocs es pot dur a terme, a més parlen la seua llengua natal o la llengua pròpia d'aqueixa regió i açò la veritat és que és millor ja que *consuiguen un major acostament cap als ciutadans. És cert que tots en algun moment de la nostra vida hem fet alguna cosa per a creure'ns més major o millor potser hi haja gent que ho faça amb el tabac, fumen per fer-se més major però una altra gent ho fa amb intenció d'usar un vocabulari que es creu que són altres homes quan realment açò no li fan més homes sinó que fan més inferiors.

Aquest vídeo en part m'agrada perquè la iniciativa en aquest cas no és fer que el món veja que les dones estan sent destrossades o si els està parlant malament, sinó que el que intenta fer no és ensenyar la perspectiva de les dones o com se senten elles, que és el que passa i què és el que se sent en estar atrapat en el cos d'una dona i ser un home, aquest vídeo intenta expressar que realment la majoria de vegades del dany causat a aquestes dones és a causa dels homes en utilitzar les seues paraules que poden arribar a causar dany a aquestes dones que pateixen tots els dies.

Claudia Du Chatelet ha dit...




Aquest vídeo anomenat ''bloqueja el masclisme al teu mòbil'' tracta d'una campanya del Govern de les Illes Balears, dirigit a joves i adolescents. Mostra converses cotidianes que fan alguns hòmes entre amics i amb les seues parelles, com per exemple dir-li al teu amic que t'envie les fotografies intimes de la teua ex-parella, ( que se suposa que ella sols va compartir-les amb tu)o dir-li a la teua parella que te done les seues contrasenyes de les xarxes socials, açò es una cosa intima. Després diu que ''alguns homes diuen això per parèixer mes matxots però que a altres li dona vergonya'' parlar o escoltar això.


La violència de genere també es controlar a la teua parella revisant les seues converses de telefon o revisar constant ment a qui segueix o deixa de seguir, a qui li dona me gusta, les noves tecnologies son un nova forma de “violència”, tenim que anar amb molt de compte amb aquestes situacions que tal volta pareixen in significants

alex stone ha dit...

En aquestos vídeos es mostra uns jóvens parlant de assumptes masclistes com que van a passar les coses picants que els passen les seues noies o dient que deurien mirar-les el whatsap o demanar-li fotos per a saber a on estén . Després els mateixos jóvens diuen que no deurien de parlar aixi que molts homes parles aixi per a paréixer mes masculins o mes homes però que als homes de veritat el que li dones es vergonya.
En la meua opinió ningú deuria passar les coses intimes que la seua parella , amic o amiga intima li passa ja que pot enfastidir la vida d'aquella persona. Quan passes fotos o comentaris de diversos tipus el fas perquè estes en confiança i el menys que pots fer es guardar-lo en l'intimidat. Per altra part el tema de la privacitat d'una persona es una cosa que tot el mon te dret a tindre-la i ningú pot portar-tela . Ningú deuria de mirar-te el missatges ni obligar-te a que li manes una foto de a on estes en cada moment. En aquestes situacions tenen molta culpa la gelosia ja que la gent es comporta aixi per el por de perdre a la persona que amen però no es donen conta que si de veritat li estén enganyant no mereixen la pena i que si per altra part tan sols son paranoies pot acabar mal ja que estas portant la privacitat d'una persona i no es sentira còmoda.
En conclusió la privacitat d'una persona es un dret que tot el mon te que tindre i si se la portes estes portant també uns del drets universals que tenim tots els éssers humans

Sara Becker ha dit...

Bon dia aquesta campanya que han fet en les Illes Balears és una gran forma de fer saber a moltes persones el que de veritat passa hui en dia com una persona veu normal el tindre que passar fotos eròtiques i que ningú diga res encara que en veritat siga masclisme, però que passa que les xarxes socials en este sentit són roïns, jo crec que este tipus de coses se tindrien que reivindicar més ja que molta gent aquestes accions de les fotos les veu normal. En ple segle XXI deuríem donar-nos compte del que passa i de que açò no esta bé.

Jo estic molt d'acord en ver aquestes campanyes i tindre una veu que et diga el que esta passant i que hi ha que donar-se compte que la societat evoluciones i coses que es feien en el segle passat, passat tindria que estar. Graciés aquestes coses fan que la gent de alguna forma es donen compte del que passa en la actualitat.

Abril Collins ha dit...

Bona tarda, en el vídeo d'avui vaig a parlar d'una campanya que van fer a les illes Balears, per evitar els micromasclismes en el mòbil. Apareixen nois, dient que no està ben el deixar que tu nuvi et controli el mòbil, nois adolescents, cadascun diferent, donant cara per evitar un futur assetjament, i dic futur assetjament, perquè el controlar-li el mòbil a una persona és un assetjament a la seva intimitat.

Jo opino que és un bon vídeo perquè lamentablement hi ha molts casos a dia d'avui, en els quals el noi pot mirar el mòbil de la noia, i després la noia poques vegades pot mirar el mòbil de la seva parella. No entenc la necessitat de tafanejar-li el mòbil a tu parella, sincerament llevant el fet de la raó per la qual les persones ho fan, les bases d'una parella es basen en la confiança.

Però aquests casos no es basen en si tens confiança o no, es basen que el noi sent que la noia és de la seva propietat, per poder tafanejar-li el que vulgui i més el mòbil. El mòbil d'una persona conté moltíssima informació personal, tu nuvi potser sap una mica d'aquesta informació, però s'ha de conformar amb el que tu vols dir-li, no buscar-ho ell perquè vulgues i perquè el pensa que en ser la teva parella té l'autoritat de poder fer-ho.

Ningú ha de tenir el poder sobre tu, per decidir gens sobre tu. Solament tu decideixes que fer, el deixar-li controlar el teu mòbil pot semblar-te una ximpleria, però això a ell li puja més l'autoritat que en aquest moment sé crea que tingui per sobre de tu. Tu ets teva, abans que ser de ningú.

noah el xiquet petita ha dit...

El video que he vist en un poquet cortiu pero trata sobre el masclisme en el telefon movil
i son xics que parlen sobre tot de les xiques i sobre les seues paqrts del cos i aleshores asoles es fiquen en el seu fisic i no en lo de mes. I aixi no son les coses. Yo crec que aquest video esta ven fet perque expresa be el que fem els xic i no ni que que fer ni actuar de aquesta manera per ser mes masculi que els demes.

David Marston ha dit...

Avui he vist un vídeo i aquest vídeo tracta sobre el masclisme en el teu mòbil i parla de que volen que li passen fotos al mòbil de xiques en pilotes i tot això i al final del vídeo es pot ver que diuen que el joves diuen aixo per a paréixer mes homes o coses aixi i quan te arriba un missatge deixe tipus ni ha que bloquejar per a que ningú no puga veure lo.
La meua opinió es que no es tendria que passar ningú tipus de imatge per whatsapp ni per ninguna altra red social com instagram, facebook, twitter etc.

Raquel Kent 1r batx B ha dit...

Què entenem nosaltres per violència masclista?, podríem definir-la com una agressió física cap a la dona? O ens quedaríem curts amb aquesta definició?, per exemple, diríem que és violència masclista un comentari ofensiu?, o que el teu nóvio et controle el mòbil?, davant d’aquesta qüestió, podem pensar i arribar a la conclusió que no solament és violència allò físic, és a dir, no solament és violència masclista el fet que un home pegue i maltracte físicament a una dona, perquè realment la humiliació, les amenaces o el control són una forma de violència masclista que hem de detindre.

En les Illes Balears, ha començat una nova campanya de Govern anomenada “Reacciona! Bloqueja el masclisme en el teu mòbil”, que està dirigida sobretot a joves i adolescents que, després de veure actituds masclistes d'amics, no diuen res. El govern balear ha llançat aquesta campanya composta per uns vídeos, als quals se'ls ha donat difusió per les xarxes, per a poder previndre la violència masclista, sobretot en la utilització de les noves tecnologies com el mòbil.

No hem de callar davant de vídeos ofensius, fotos o comentaris masclistes, ja que, ara que la societat comença a reconèixer la violència masclista com un problema que cal erradicar. És un problema del qual ha de ser conscient tota la població, i així, aquesta pot rebutjar la mentalitat masclista que acaba en violència, ja que, la violència en cap cas es justifica. Per això, aquesta proposta balear em sembla molt encertada.

En conclusió, previndre la violència és important per a tots, per això, aquesta iniciativa dirigida a joves i adolescents que viuen envoltats de tecnologia i xarxes socials, és un gran pas per a anul·lar els comportaments masclistes, encara que a la meua opinió, això hauria d'iniciar-se des d'edats més primerenques, en l'escola, on s’hauria de donar valor a la igualtat i aconseguir rebutjar l'agressivitat. El sistema educatiu és una part important en aquesta qüestió, ja que es poden ensenyar valors i realitzar activitats col·lectives que poden ajudar a detectar i explicar el problema quan comencen les primeres manifestacions de violència masclista.

Clara Goldstein ha dit...

Les noves tecnologies han canviat el món, han canviat els hàbits, els interessos. Si li preguntes a una persona si pensa que les tecnologies del segle XXI són bones, els tòpics respecte a la resposta estan molt clars: “els adolescents diran que són imprescindibles i les persones majors que són caixes ximples”, però no és tan senzill. La veritat és que, com tot, té coses bones i coses males.

És veritat que els mòbils, els ordinadors, l’Internet, etc, han aportat moltíssim a les nostres vides. Les cridades i la missatgeria dels mòbils donen una capacitat de comunicació quasi sense fi; quan obris Internet estàs obrint un món grandíssim, amb tot tipus d’informació. La gent té una vida còmoda, i això ens agrada.

No obstant això, no hem d’oblidar-nos dels problemes que han aparegut per causa de les noves tecnologies. Aquestes causen una addicció sense mesura, creen hàbits dolents per a la salut, obesitat, el masclisme, etc. De fet, un dels majors problemes és aquests, el masclisme. És clar que existia abans i és clar que existiria si no hi hagueren tecnologies, però aquestes potencien una part del masclisme que, fins ara, no era tan important: És la de la privacitat. Per tant, en novembre de 2017 va nàixer una nova campanya del Govern de les Illes Balears: “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil”.

Es defineix intimitat com “Part més interior o profunda de la vida d'una persona, que comprèn els seus sentiments, vida familiar o relacions d'amistat.”, i està directament relacionat amb el concepte de llibertat individual. És un dret comú a totes les persones, i no es pot trencar. Una persona necessita privacitat, intimitat i espai, per tal de viure. Així doncs, arribem a la conclusió que si una persona no pot viure sense intimitat, una parella tampoc pot fer-ho.

Això no obstant, les noves tecnologies han fet que, en moltes parelles, siga cada vegada més difícil mantenir la privacitat. La violació a la vida privada de la teua xica (perquè és la majoria dels casos), també és violència de gènere, i no es pot permetre. La gelosia i la inseguretat de molts xics s’han transformat, a la llarga, en una actitud controladora i dolenta, i això causa el trencament de la parella.

Són situacions que es repeteixen cada vegada més. Per exemple, quan un xic arriba a pensar (sense prova qualsevol), que la seua xica l’enganya i ara, la solució és la de mirar els seus missatges quan ella se’n vaja un moment. Això és intolerable, es pot maquillar com siga, però això és violació. Mirar conversacions, comprovar els plans o les relacions que manté la teua xica és una cosa que no s’ha de fer de cap manera.

O sinó quan un xic afirma que vol una prova de la confiança de la parella, i que eixa prova és la de donar-li la contrasenya del mòbil. No té perquè fer-ho, pot voler tindre intimitat malgrat que no hi haja res a amagar-te, i això no significa que no et vulga, ni que no confie en tu.

Altra situació per la qual existeix el masclisme a les noves tecnologies és la dels vídeos i fotos de xiques que circulen per les redes socials. Fotos que potser ha enviat una xica al seu xicot quan estaven de nòvios, i que aquest ha reenviat una vegada la seua relació ha terminat. O la dels comentaris maleducats i insultants a les fotos que puja una xica, siga per enssenyar massa, o massa poc, o per estar grossa o massa delgada.

Les noves tecnologies promouen la idea que el prototipus és més bell que la realitat mateixa, augmenta, moltes vegades, la inseguretat en les xiques, així com l'ansia de control en una parella i la violació a la intimitat. Tenen un poder que cal controlar, i que està causant molts problemes, és necessari bloquejar el masclisme als mòbils.

Edu Davinson ha dit...

En aquesta entrada trobem dues vídeos de molt poc durada. Pertanyen a la campanya anomenada “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil.” La campanya vol cridar l'atenció dels adolescents que solen ser els que més participen en aquest tipus de masclisme, però es pot lligar amb totes les edats.


En els dos vídeos veiem exemples de micromasclismes que es donen diàriament. Un simple reexpedisc d'una foto d'algú nu, o comentaris sobre algun vídeo o missatge et fa còmplice del gran problema del masclisme. Aquesta campanya apareix en el millor moment, perquè avui dia amb les noves tecnologies ha incrementat el masclisme i s'està normalitzant en la societat.


Amb l'aparició de les tecnologies va aparéixer una nova forma d'agredir a una persona. Avui dia existeixen molts tipus d'agressions: agressió sexual, agressió física, agressió psicològica, etc. Aquesta última és la que més ha augmentat amb el pas del temps a causa dels mòbils i els nous mètodes de relacionar-se. Avui dia el 90% de la gent amb mòbil té una contrasenya com a mínim amb tal de protegir la seua intimitat, i és que actualment no et pots fiar de ningú, perquè si més no t'ho esperes algun amic o conegut agafa el mòbil desbloquejat i trenca la teua intimitat. La pitjor part són els comentaris de després. Aqueix simple “joc” ha fet que algú se senta indefens.


El missatge és clar; el masclisme s'ha d'acabar. Passar fotos intimes de gent no et fa sentir-te millor, solament et fa creure't “guay”. Dir que aquestes fent el que tots fan incorrectament. Un còmplice més del masclisme.

Claudia Du Chatelet ha dit...

Jo vull erradicar el masclisme, y tu?
Aquest vídeo anomenat ''bloqueja el masclisme al teu mòbil'' tracta d'una campanya del Govern de les Illes Balears, dirigit a joves i adolescents. Mostra converses cotidianes que fan alguns hòmes entre amics i amb les seues parelles.

Converses com per exemple dir-li al teu amic que t'envie les fotografies intimes de la teua ex-parella, ( que se suposa que ella sols va compartir-les amb tu, per que tenía confiança)o dir-li a la teua parella que te done les seues contrasenyes de les xarxes socials, no podem fer coses com aquestes, son coses intimes.
Després diu que ''alguns homes diuen això per parèixer mes matxots però que a altres li dona vergonya'' parlar o escoltar això.

La violència de genere també es controlar a la teua parella revisant les seues converses de telefon o revisar constant ment a qui segueix o deixa de seguir, a qui li dona me gusta el les xarxes socials, les noves tecnologies son un nova forma de “violència”, tenim que anar amb molt de compte amb aquestes situacions que tal volta pareixen in significants però no ho son.

Esther addams ha dit...


Aquesta entrada m'ha cridat l’atenció perquè parla sobre el masclisme en els mòbils, diu que abans de deixar-lo passar el bloquejes instantàniament, aquest tema està molt present en el segle que vivim, perquè també som el segle de les noves tecnologies i també perquè gràcies a la tecnologia hem inventat, una nova forma d'insultar i criticar als altres.

Les tecnologies és una cosa bona per a tot el món però amb unes quantes barreres les quals prohibissen algunes frases o paraules, per a mi opinió no estarien de més. El que diuen les persones dels balears en el video és que no fa falta dir coses masclistes quan parles amb un amic o cualesquier persona per el teu mobil. Si tu no et consideres masclista, tampoc uses frases en el teu mòbil, jo crec que no tens per què canviar el teu parlar en “whassap”.

En la meua opinió el de bloquejar no està res mal, fins i tot ací molta gent per a defendre usara l'excusa que com és el seu mòbil pot fer el que li dóna la gana i dir cualesquier cosa, però jo crec que essa no és raó, perquè si te'l dirien a tu, segurament sí que té importaria i això és un poc egoista, perquè si els passa a les altres per què no et pot passar a tu?

En conclusió, em pareix molt bona idea el que han dit en el vídeo i no estaria mal que totes les persones el feien en el seu mòbil, encara que jo el pondria com obligatori el fet de haver de bloquejar les frases masclistes, els insults fer assetjament escolar i les fotos personals.(8-01-18)

Sara Campoamor ha dit...

Què sabem nosaltres de la violència masclista? Es podria dir que és com una agressió física a la dona? O va més enllà? I si ara en comptes de maltractar a una dona, se li insulta? O simplement el fet que et controle el teu mòbil, com podríem definir açò esmentat anteriorment? Arribaríem al punt de pensar que no és violència només el físic sinó també els insults, les amenaces o simplement un control que tinga la teua parella sobre tu són formes diferents d'agredir, i hem de parar-les.


En el vídeo eixia que és les Illes Balears hi ha una nova campanya anomenada “Reacciona” Bloqueja el masclisme en el teu mòbil, dirigida sobretot a joves que després de veure actituds d'amics amb les seues núvies etc, callen i no diuen gens. Aquesta campanya ha sigut possible gràcies a que el govern balear a llançat a l'aire un parell de vídeos i s'han anat difonent més i més per les xarxes socials per a prevenir el masclisme.
Hem d'aprendre a no quedar-nos callats cada vegada que veiem vídeos ofensius o simplement un comentari masclista, ja que com he comentat anteriorment fa unes setmanes en el vídeo de Pepa i Pepe el masclisme són esglaons, i no has de deixar que pugen ni un graó, perquè el masclisme no es pot tractar com una broma o com alguna cosa que és molt poc visible, perquè no és així, perquè ho tenim present, i cal canviar-ho.


Per a acabar m'agradaria dir que veig molt important idees com la qual ha tingut el govern balear respecte a aquesta campanya ja que veig important que les tecnologies ens puguen ajudar a reduir o eliminar els comportaments masclistes, recorda que mai la violència es pot justificar.

1ºBATXILLERAT HUMANITATS

Claudia Holley ha dit...

Bones vesprada, avui vaig a comentar l'entrada "Bloqueja el masclisme al teu mòbil", en aquesta entrada podem veure dos vídeos, el primer ho protagonitzen homes adults i en el segon ixen adolescents.

Amb aquesta campanya el que pretenen és que la gent lluite contra la nova manera de violència masclista, ara mitjançant un simple dispositiu mòbil pots atacar a una persona amb violència de genere, amb un simple missatge d'una foto d'una xica nua ja aquestes fent violència masclista.

Aquests vídeos també aborden el tema de la privadesa, per a la meua el més important és la privadesa d'un mateix i si algú envaeix aqueixa privadesa t'aquesta espiant i controlant i açò es considera violència.

Devem para açò d'una vegada perquè cada vegada aquesta anant més lluny així que bloc el masclisme al teu mòbil.

Gràcies.

Valeria Campoamor ha dit...

Bona nit, en aquest video, amb un parell de segons podem veure el Consell que ens volen donar. Com he dit en vídeos a anteriors la violència de gènere és alguna cosa que ens pot estar passant i no ens adonem.
Els joves d'avui dia pensen que són més homes si tenen a més xiques, que són més homes si ens tenen controles, també hi ha molts xics gelosos que cometen assassinats i delictes justament per aquesta raó.

En aquests temps revisar el mòbil de la nostra parella és alguna cosa comuna, els joves ho veiem amb bons ulls, però açò està malament, és violar la intimitat d'una altra persones, que per molt que siga nostra parella no la podem controlar, ni per gelosia, ni per desconfiança, ni per res. Hi ha altres maneres de solucionar els problemes que existien i ens porten a controlar el mòbil.

Al meu entendre, com he dit, crec que és alguna cosa que fins a jo mateixa m'adone dels errors per por de ser enganyats.

Sergio Anthony (1BatxC) ha dit...

L'aparició de noves tecnologies comporta que el masclisme arribe a un altre sector. Aquesta entrada parla exactament d'això, el masclisme en els aparells electrònics i a les xarxes socials.

Ací podem veure dos vídeos anomenats «Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil» de la nova campanya homònima que ha fet el Govern de les Illes Balears per a conscienciar i lluitar contra la nova manera d’exercir la violència masclista. En els dos vídeos veiem els diferents casos de masclisme que apareixen a les noves tecnologies.

Alguns exemples són «passa’m els vídeos que et passava el teu ex...(referint-se a fotos en les quals eixia nua)», «si t’estima que et diga la seua contrasenya», «jo li vaig dir de tot quan va agregar un tio a Instagram» o «mira-li els WhatsApp quan es despiste». Al final, aquests homes diguen que alguns fan això per a sentir més homes i que cal parar aquesta nova violència masclista mitjançant el bloqueig d'aquestes persones tòxiques.

Tots aquests casos són bastants graus, ja que violen l'intimidat de la dona i també es considera violència. En el cas de les fotos, pot derivar en el xantatge i això pot afectar
emocionalment a la dona. En els altres casos, la gelosia pot jugar una mala passada i que també pot derivar en violència pitjor.

Ningú té el dret de controlar el que fa una persona solament pel fet que es crega «superior» o «més home». En el moment en el qual aparega algun símptoma de gelosia o de control cal dir "prou" perquè açò pot derivar en alguna cosa pitjor com a violència psicològica o física. Jo pense que és una bona campanya per a combatre aquest tipus de violència que molts joves ni saben que ho és i que fins els sembla normal.

Raul Becker ha dit...

En aquesta entrada, la campanya de les Illes Balears "Bloqueja el masclisme al teu mòbil" presenta dos vídeos curts on el tema principal és el masclisme entre els joves quan parlen entre ells. Els vídeos són dirigits a nosaltres els joves que som els que principalment fem ús del masclisme, passant fotos o comentaris despectius de l'anterior parella d'algun amic o de la seua actual núvia.


En els vídeos apareixen micromasclismes que solen passar desapercebuts i reflecteix actituds masclistes. Actualment en el segle XXI continua ocorrent i es veu cada vegada més normal sobretot amb l’ús de les tecnologies. M'ha agradat molt aquesta entrada perquè són vídeos molt curts i per tant, fàcils de veure. A més, contenen un missatge directe i fàcil de captar que gràcies a escoltar aquestes frases a la nostra vida diària ens fa pensar en què va malament en la nostra societat. I també a més aquests vídeos donen una nova visió de les tecnologies que alguns ja coneixíem. Els perills d’internet i de les xarxes socials, aquests que cada vegada són més subtils i comuns.


Des del meu punt de vista prevenir la violència és molt important per a tots, per això aquesta iniciativa adreçada a tots els joves i adolescents que vivim envoltats de tecnologia, xarxes socials, els mòbils ... és un gran pas per poder anul·lar definitivament totes les accions micromasclistes, encara que la meua opinió la veritat s'hauria de començar molt abans, ja que els nens d'avui en dia també tenen abast a la tecnologia i poden usar-la de mala manera.

Carla wolf ha dit...

Als 2 vídeos de "bloqueja el masclisme al teu mòvil" apareixen en un homes majores i a l'altre joves, ambdòs están en contra del masclisme al teu mòvil.
La tecnología pot ser molt perillossa a mans d'un masclista.No està bé que controle el teu mòvil ni que revise qui et parla i qui et deixa de parlar perquè ell no és ningú per a violar la teua intimitat, i igual tampoc està bé que passen fotos de xiques, o possen el cul d'una companya o amiga de foto de perfil de grup.Aquest micromasclismes tenen que acabar.

Tania Stone ha dit...

Aquesta entrada té dos vídeos que tracten sobre el masclisme entre les conversacións dels joves. Hi ha dones que no s’ha donen conta que si la nostra parella ens revisa el mòbil és perillós perquè hi ha xics que es posen gelosos i poden cometre assassinats. En resum, les tecnologies han augmentat les posibilitats d’acosar a les persones.

Sergio Thompson 1r batx B (R) ha dit...

En aquests dos vídeos de la campanya 'Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil' que se'ns presenten, ens mostren un exemple de com parlem molts joves d'avui dia sense adonar-nos. Tots dos curts estan enfocats a la violència de gènere a través de les noves tecnologies i sobretot en els joves, ja que som, segons paraules la consellera de Presidència, Pilar Costa, l'arrel del problema. En certa part aquesta informació és correcta, ja que molts de nosaltres pensem que per parlar malament de les xiques anem a ser més graciosos perquè ens ho prenem com si fóra una broma.

Al meu entendre, ningú ha de controlar el mòbil de ningú si l'altra persona no vol. És el seu mòbil i la seua intimitat i no podem entrometir-nos en ella. La campanya ha tingut una bona idea recorrent als joves en comptes de persones que ja s'han format i segurament no canvien. La veritat és que quasi tots hem parlat alguna vegada malament d'una xica i fins i tot algú li ha llevat el mòbil per a veure converses i fotos. Açò és una violació de la intimitat de la persona a la qual li lleves el mòbil sense el seu permís i hauríem de conscienciar-nos d'açò. Sé que molts joves seguiran fent açò perquè li'l prenen com una broma graciosa, però en realitat estan posant a la persona a la qual li pertany el mòbil en una situació molt vergonyosa i humillant. Cal saber diferenciar entre el que és una broma i una violació de la intimitat d'algú.

Jorge Wollstonecraft 1BatxB (R) ha dit...

Dins d’aquesta entrada anomenada “Bloqueja el masclisme al teu mòbil” se’ns presenta una campanya contra la violència de gènere entre els joves a través de les noves tecnologies impulsada pel Govern de les Illes Balears. Han posat el focus en tots els adolescents i joves que malgrat veure comportaments masclistes al seu entorn no fan res i es queden callats, s’apel·la a aquest col·lectiu per conscienciar-lo i fer-lo actuar la pròxima vegada que presencien un cas de violència masclista com els que es presenten.

Pense que és una campanya molt encertada perquè encara que els joves per regla general tracten de corregir les “errades” de les generacions anteriors segons els estudis la joventut replica el masclisme i malgrat ser espectadora de casos d’aquest tipus de violència no fa res, i segons les dades el percentatge de joves que es troben en aquestes condicions és molt més alt del que es voldria i es podria creure.

Finalment, afegiré que les noves tecnologies: ordinadors, “smartphones”, xarxes socials i la resta d’aparells han millorat les nostres vides; tanmateix, també serveixen com a mitjans d’extensió de perillosos hàbits com el masclisme perquè molts xics controlen el que fa la seua parella mitjançant “WhatsApp”, espiant “Instagram” i altres mètodes que estan fent malbé la nostra oportunitat d’acabar amb el masclisme.

Catalina Becker 1º Batx. H ha dit...

Aquest vídeo és un altre clar exemple de la violència de gènere. No peguen a una dona, clar que no, però si la tracten com un objecte sexual. Mira que bona es aqueixa, mira que pits té... i milions de comentaris. Açò també es considera violència de gènere encara que no empre la força. Aquest vídeo és solament un exemple, però penseu quantes vegades ocorre açò dia a dia.

Algunes dones se senten bé per dir-li estàs bona, o semblances. Però no, no és un afalac, almenys des del meu punt de vista. També vull criticar el de passar fotos nues. És alguna cosa molt íntim que pot passar d'un mòbil a un altre, però no penses açò durant el fases. Solament penses que és de confiança i que mai faria alguna cosa així, bé doncs algun et pot sorprendre.

Ara amb tanta tecnologia el masclisme arriba pertot arreu. Vull destacar que el segon vídeo em sembla que és alguna cosa exagerada donar-li la contrasenya de les teues xarxes socials a la teua parella. Per a què? Per a controlar? Per a açò ja tenim als nostres mares i si elles no arriben a aqueix extrem un home mai haurà d'arribar. És tu privacitat, la teua vida. Ningú té dret a tenir-te tan controlada.

Espere que amb tants vídeos pujats, les dones sobretot, ja que el vídeo tracten sobre elles, siguen conscients del que fan. Recorda que no eres de ningú, eres teua, dóna't el valor que et mereixes. Juntes podem parar el masclisme, i sobretot la violència de gènere siga del tipus que siga.

javi becker ha dit...

Hola, aquesta vesprada, ús comentaré l'entrada "bloqueja el masclisme al teu mòbil.
Aquest vídeo tracta d'un grup de whatsapp on es comenta la foto d'una xica de manera sexual, sense meduda, solament perquè en la foto apareix, el culo de la persona. Aquesta conversació és l'espill del qual ocorre constantment en els grups de joves i que es deu eliminar.

Em pareix que s'ha d'erradicar el masclisme en general, però no estic d'acord en el fet que es critique solament a l'homes, és veritat que majoritàriament nosaltres som quines violem, insultem, etc., i per a mi tothom que viola, etc, haguera d'estar en el carcel, però això no té res a veure, el que vol dir és que sí que els homes ho fem, diguem “que bona està, que cul, em la.....” Però s'ha de dir que moltes dones también ho fan.

En conclusió, no està bé passar les fotos privades que per algú motiu tens perquè 4 subnormals li diguen bovades i que altres no tenen nada que ver i no volen dir res, hagen de comentar alguna cosa per obligació perquè no li diguen res.

Javier Davidson ha dit...

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha presentat la campanya de sensibilització “Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil”, adreçada a joves i adolescents amb la finalitat de conscienciar-los i lluitar contra la nova forma d’exercir la violència masclista que suposen les noves tecnologies i les xarxes socials.

La campanya se centra sobretot en aquells joves i adolescents que, tot i veure actituds masclistes de companys i amics, no diuen res; a ells se’ls vol traslladar el missatge que cal trencar el silenci i demostrar públicament que no estan d’acord amb determinades actituds indignes que, en alguns casos, poden arribar a ser delicte.


"Quan un de cada quatre joves pensa que controlar el mòbil de la seua parella no és violència masclista, s'ha d'actuar. Quan eres un bon amic i veus com uns altres ho fan, has de reaccionar. Quan eres el Govern, has de conscienciar", alerten des de les institucions davant un comportament nociu per a tota la societat.

I és clar que hi ha molts problemes socials avui dia, però de debò que aquest em sembla que és un dels quals està més enquistats, tant en joves com en no tan joves, i no perquè no ha conscienciació, sinó perquè àdhuc no ens hem adonat de la gravetat del problema. I és que pot semblar que és una ximpleria, però aquest tipus de xicotetes accions pot desemboqués en actituds masclistes molt més greus, per açò és millor eliminar el problema d'arrel.

Brendah Kent ha dit...

Hola.

La veritat és que açò passa molt sovint, molts xics es creuen millor que els altres per tindre fotos d'alguna xica o de la seua núvia i es dediquen a ensenyar-les, sense pensar en els sentiments de la xica, assoles l'importa que els seus amics el tinguen enveja que crega'n que mola molt, quan en realitat és una persona molt idiota, perquè a mi personalment, que un xic vaja fanfarronejant d'una foto en sostenidor de la seua núvia em fa fàstic, perquè si tu com a núvia li'n passes una foto amb sostenidor, se'ls passes amb confiança i només per a ell.

A ells com els sol donar ben igual que ensenyen una foto d'ells sense camiseta es pensen que a nosaltres també ens dóna igual, quan en realitat açò l'únic que fa és trencar la confiança que hi ha entre eixes dues persones i fent que la noia és sentis-ca decebuda i avergonyida pel fet que tothom li haguera vist els pits

Roxana wolf ha dit...

El masclisme és un gran problema avui dia una miqueta invisible per a unes persones i molt present per a unes altres. És cert que hi ha moltes campanyes contra el masclisme, però quantes realment t'expliquen que el masclisme no és només l'agressió física, si no també mental.

El masclisme pot començar per exemple en aqueixes vegades que el teu nuvi et demana el mòbil per a controlartelo, o les vegades que es preocupa per saber amb qui aquestes o parles, el masclisme aquesta tan present en aqueixos casos com en què el teu nuvi ensenye fotos privades que té teues als seus amics per a lluir.

Sembla evident des de fora, però com he dit moltes persones no ho veuen, i es prenen açò per, és una simpleria, o és una broma, no et prengues el masclisme com una broma, una mort mai serà una broma.

En conclusió m'ha agradat veure que creen noves campanyes per a acabar amb el masclisme d'arrel.

Diana Wolf ha dit...

Aquesta entrada és un càmera oculta, de la Campanya del Govern dels Illes Balears 2018, el vídeo comença amb un cafè gratis que regalen en un lloc del carrer, on la gent a part que és gratis li entra la curiositat per provar aqueix cafè began, el cambrer els atingues i comença a tractar als xics els comença a dir sent bonica i els frases típiques de quan tractes amb una dóna i al reves amb els dónes.

La gent comença a ofendre's i acaben avisant al supervisor, el qual els explica que els acaben de viure és el que els sol passar en moments quotidians fins a viatjant a las persones transsexuals, terme referint-se a les persona la identitat de la qual de gènere no coincideix amb la identitat sexual.

Al meu entendre tindria que haver-hi mes respecte als transsexuals, si no se senten a gust amb identitat sexual estan en el seu dret a canviar, la qual cosa hem d'acceptar i trair-los amb el qual es senten a gust no el que posa en el seu DNI.
En conclusió, ja que se senten como dos amb ells mateixos, perquè no fer-los que se senten millor per la societat, és a dir, tractant-les com ells s'accepten.

ruth wolf (1bach art) ha dit...

Aquesta entrada es diu "Bloqueja el masclisme al teu mòbil", en aquests dos vídeos apareixen escenes del nostre dia a dia dels comentaris o actes que fan alguns homes, com dir-li a una que li mire el wassap a la seua núvia, que li passe fotos de la seua ex nua, dir comentaris despectius cap a la xica que es dirigisquen.

Aquests comentaris els escoltem i els veiem dia a dia a tot arreu, aquest vídeo ho enfoca a jóvens i adolescents, que malgrat oir aqueixos comentaris masclistes no s'actua, i aquest vídeo el que pretén és de conscienciar que aqueixos comentaris és micromaclisme, i que el 90% ho prenem com una cosa normal i ni tan sols ho detectem. Aquesta molt bé que hi haja campanyes com aquesta de les IES balears per a lluitar contra açò, corregir aqueixes males accions que la societat té i que puga més igualitària, mostrar que no són més homes per dir i fer coses d'aqueix tipus, sinó que són accions equivocades.

També aquesta el problema dels aparells electrònics i les xarxes socials, que difonen i fan temptar que aqueixes accions són correctes, la qual cosa es hauria de tenir més control per a evitar aqueix tipus de situacions, per exemple difondre una foto de parella nua, és un delicte molt greu, a més a més de viola la intimitat de la persona, i amb açò podria acabar la imatge en internet i danyar la dignitat d'aqueixa persona i fer molt dany.

En conclusió, cal fixar-nos mes en aquestes coses i sempre que puguem tallar de arrell, perquè si callem ens fem participants d'açò, i no ajudem amb aquest problema més greu serà la situació i ira a més, augmentara el micromaclisme i de pas el masclisme i tota lluita per la igualtat no serà vàlid.

Tania de Gouges ha dit...

Aquesta iniciativa del Govern de les Illes Balears anomenada «Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil.» Tracta de conscienciar als joves d’avui dia dels perills que ens poden dur les xarxes socials a les nostres vides i com nosaltres podem enfonsar-les a la resta.
Aquests dos vídeos, en tan sols 30 segons ens expliquen el problema del masclisme que se sofreix a través de les xarxes socials, ja siguen missatges, fotos, vídeos, etc. A més a més ens explica que hi ha gent que se sent més home compartint imàtgens de dones nues o vídeos que han sigut enviats per a ells. Per sort hi ha qui sent vergonya per aquests actes que al segle XXI encara s'estan patint...


Com la societat ja està tan acostumada a aquest tipus de coses, al final acaben per normalitzar-les, i pensen que fer fotos o enviar-les per les xarxes socials és una cosa sense importància que no li pot afectar a ningú, és una broma... Clarament, aquesta gent està molt equivocada, per culpa d’aquestes coses les dones ens sentim utilitzades, com un objecte sexual quina finalitat és la d'exhibir-se.
Per una banda m’alegre que aquest missatge vaja dirigit cap als homes, i sobretot a la gent més jove. Les noves generacions tenim accés a tot, a informació, imatges, vídeos... Pense que aquest poder que tenim hem d'utilitzar-lo per a resoldre els errors que la nostra societat té per deixar un món millor que el que em conegut.

David Stone ha dit...

Bon dia, aquesta entrada és bastant cridanera ja que parla sobre un tema d'actualitat com pot ser l'ús del telèfon mòbil, i s'assembla bastant a un comentari que vaig fer fa poc. Des que vaig viure una experiència que ja vaig explicar en un altre comentari sobre una cadena masclista de WhatsApp, he estat bastant alerta amb els missatges masclistes o contingut similar a est, dient per exemple que aquest no és el lloc per a fer aqueix tipus de coses, en veritat no hi ha lloc per a fer res masclista, perquè el masclisme no hauria d'existir, però mentre aquestes cadena i missatges continuen no s'acabarà. Si podem acabar amb, encara que siga el més xicotet masclisme s'avançarà cap a la igualtat

Carla Becker i Alejandra Addams 1ºBach. H ha dit...

'Reacciona! Bloqueja el masclisme al teu mòbil' és una nova campanya del Govern de les Illes Balears adreçada a joves i adolescents amb la finalitat de conscienciar i lluitar contra la nova manera d’exercir la violència masclista que suposen les noves tecnologies i les xarxes socials. Els vídeos que presenta aquesta campanya són curts però mostren un clar missatge: No hem de ser controlats per la nostra parella!

Penses que és normal que la teua parella vigile els missatges del teu mòbil? Hui dia, en la nostra societat, hi ha moltes situacions de violència masclista digital que a vegades ho considerem com un comportament normal de la nostra parella i no ens adonem que pot ser una situació greu.

Les noves tecnologies han provocat que siga més difícil mantindre una relació estable amb la teua parella, ja que el primer problema que es planteja són la gelosia i les inseguretats dels xics. Això ho veiem reflectit quan la teua parella et controla o espia a través del mòbil, et demana la teua contrasenya, controla el que fas en xarxes socials, obliga al fet que t'ensenye converses amb altres persones, s'enfaden per no respondre immediatament als missatges. Aquestes situacions cada vegada es repeteixen més.

Actualment, les dades sobre la violència masclista han augmentat bastant, i això es deu al gran desenvolupament de les noves tecnologies. Pensem que sempre tenim tot baix control però de seguida que manes una foto privada de seguida es fa viral i per tant, el control sobre ella l'has perdut, ja que està en mans d'altres persones.

Un altre aspecte que ens agradaria destacar és que sempre se'ns ensenya a les dones a anar amb compte davant aquestes situacions de violència masclista, però és que el problema no el tenim nosaltres, el tenen els homes, i és per això que se li hauria d'ensenyar a ells a tractar a les dones de la forma que qualsevol ésser humà es mereix.

En conclusió, hem de previndre aquest tipus de comportaments masclistes, ja que les xarxes socials han suposat un avanç tecnològic però també una nova forma de maltractament cap a la dona. Un dels mètodes per a previndre aquestes situacions podria ser l'àmbit escolar, ja que es poden fer activitats col·lectives o xarrades perquè els joves estiguen ben informats i així poder detectar ràpidament les primeres manifestacions de masclisme en els seus mòbils i poder parar-ho com més prompte millor. Reacciona i bloqueja el masclisme en el teu mòbil.