2 de maig 2017

Oh, my goig


"Betevé va estrenar al febrer del 2017 ‘Oh my goig!’, un programa sobre sexualitat per a joves. S’emet els divendres a la nit, però tots els continguts estan disponibles a les diferents plataformes d’internet.

'Oh my goig!' vol ser un espai divulgatiu que serveixi per informar i sensibilitzar els més joves sobre la sexualitat. Això sí, tracta tot els temes des de la base dels drets sexuals i reproductius i des d'un punt de vista positiu i mai moralitzador.

El programa es proposa anar més enllà de l'aproximació habitual que se sol fer amb els joves sobre la sexualitat. Per això, a més de parlar dels riscos i de la prevenció, es parla del plaer, el cos i l'autoconeixement, entre d'altres. El Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat (CJAS), que des de fa 25 anys ofereix serveis específics als joves, s'encarrega de la direcció de continguts del programa.

La productora Camille Zonca s'ha fet càrrec d'aquesta primera temporada, que tindrà 13 capítols (de moment hi ha 12). Cada un tracta d'un tema diferent i es divideix en diferents parts. Comença amb un esquetx de ficció que presenta el tema, hi ha un espai de denúncia i càpsules informatives. Els que tenen especial protagonisme, però, són els joves, que opinen i expliquen els seus punts de vista, a partir dels tallers que fan amb la presentadora, Noe Elvira.

Els continguts, a més, es fragmen en càpsules més petites per afavorir-ne el consum a l'estil dels joves, principalment a través del telèfon mòbil. 'Oh my goig!', cada divendres a tres quarts d'11 a la tele i a qualsevol hora a betevé.cat."

Font: beteve.cat



Al canal de youtube de Oh my goig pots trobar més vídeos.

23 comentaris:

Paula De Gouges 1batx. Humanístic ha dit...

En primer lloc, podem observar en el vídeo que es tracta d'una sèrie anomenada ''Oh, my goig'', aquesta tracta de la sexualitat en diferents aspectes. Així que, és visible per a qui es dedicada, per als adolescents especialment, ja que els protagonistes de les escenes són persones juvenils.

D'altra banda, aquest clip ens mostra una interacció entre dues xiques, que primerament, comença a preguntar una d'elles sobre un test de sexualitat amb algunes preguntes cap a l'altra xica, qui te que respondre.

Finalment, al acabar-hi l'entrevistadora s'adona que la receptora de les qüestions és verge, però sí ha tingut contacte sexual d'altre tipus. Aquesta deixa caure amb altres paraules que no es ''normal'' ser verge i que ja es l'hora de perdre-la.

La meua opinió, per un costat la grabació ens mostra una realitat, aquest cas es quotidià però, no estic d'acord que algú tinga el ''dret'' d'opinar a la teua vida, sobretot a la teua intimitat. Cadascun decideix amb qui deixar de ser verge, el lloc, el moment o sobretot, l'edat. L'important és estar preparat i això si, amb precaució.
Pel que fa al programa, he vist altres clips i em sembla interessant que hi hagi gent dedicant-se a ajudar els adolescents amb un tema tan important com és la sexualitat.

Adeu!

Catalina Becker y Valeria Cambrils 1 batx. H ha dit...

Aquest vídeo que hem vist tracta de dos xiquetes que van fer una enquesta sobre la sexualitat.
Una de elles tenia molta experiència en el tema sexual, però s’adona que la seua amiga no havia tingut relacions coitals encara, i pensa que és una monja. Després, la va impressionar explicant-li que encara que no havia arribat al coit si havia fet altre coses,com el sexe oral.

La nostra opinió personal és que no s’ha de fer el coit per a haver de ser una experta en el llit.
I tampoc hi ha que ser una monja, per no practicar-lo. També pensem que no hi ha un temps determinat en el que hi ha de perdre la virginitat, ja que tenim que estar segures i còmodes amb la persona, a demés de fer-ho amb responsabilitat perquè podem sofrir les conseqüències al ser joves i no conèixer tot el que ens pot passar.

En conclusió, pensem que tenim que tindre en compta que no es un joc. Pot estar molt bé a l’hora de mantenir relacions amb la teua parella i satisfer-lo en el llit, però sempre amb protecció i no obsessionar-se amb la experiència, hi ha més cosses que el sexe i tenim tot el temps per a practicar-lo. Per esta raó nosaltres creiem que aquesta xiqueta fa bé en no avançar-se en tenir relacions coitals, ja que pot satisfer a la seua parella amb altres cosses.

Paula Roussel ha dit...

En aquesta publicació ens parlen sobre la nova iniciativa de Betevé que s’estrenà el passat febrer. La seua finalitat és ser un programa que siga informatiu i que aconseguisca sensibilitzar als joves sobre la sexualitat. Així doncs podem trobar la primera temporada tant a la televisió cada divendres com a qualsevol plataforma d’internet. La productora d’aquesta primera temporada és Camila Zonca, la presentadora és Noe Elvira que fa tallers amb alguns joves que opinen i donen el seu punt de vista dels diferents temes que allí es tracten.

Cada programa comença amb un esquetx introductori que representa una situació fictícia. Darrere de cadascun d’aquestos podem veure una crítica i una denúncia a la societat. Tots ells són breus i ens posen davant d’una situació que malgrat és fictícia podríem trobar en les nostres vides diàries.

La seua finalitat, com ja he dit abans, és apropar-se als joves i parlar-los no només de sexe segur i de malalties i infeccions de transmissió sexual, sinó també endinsar-se en el plaer, l’autoconeixement, el cos i tot allò que la paraula “sexualitat” engloba.

En la meua opinió aquesta iniciativa és prou interessant. La gran majoria de vegades que es parla de sexe amb els adolescents és sempre la mateixa xarrada. Sempre es repeteixen les mateixes coses: les precaucions que has de tomar, les conseqüències que tindrà si no ho fas, els tipus de malalties que podries tindre si no vas amb cura... Sembla que la sexualitat és a soles això i no més i els adolescents estan cansats d’escoltar sempre la mateixa cançó i moltes voltes ja no escolten perquè estan segurs que saben tot el que necessiten saber.

Ben és cert que les noves generacions estan molt més assabentades sobre els emes de sexualitat que les anteriors però encara així falta aprendre més coses. Em sembla molt bona idea que el programa comence amb un esquetx que a més de breu és també amè. Els joves poden sentir-se identificats amb les diferents situacions que es presenten i a més raonar sobre distintes qüestions que es presenten com ara perquè està millor vista l’homosexualitat en les dones que en els homes.

Segons el meu punt de vista, hauríem de veure més coses com aquesta. No a soles els joves necessiten aprendre sobre açò, tothom ho necessita. Crec que hauríem de ser conscients de que el sexe no és a soles el coit i que hi ha moltíssimes coses darrere que hauríem de tindre en compte . en la meua opinió el món hauria de donar un pas cap endavant, cap al segle XXI, adonar-se de que alguns dels temes tabú d’avui dia són els més naturals i començar a parlar de tot, a aprendre i també a opinar sempre des de la tolerància i el respecte.

Anònim ha dit...

Bon dia.
Aquesta entrada fa referencia a una mini-serie, que parla de la sexualitat entre les jovens.
Sempre que als adolescents ens parlen de sexualitat, començen amb la prevenció i els riscos, però en aquest vídeo, en parla del plaer, el cos i l'autoconeixement, entre d'altres.

En el vídeo , n’hi ha dos xiquetes, que veuen la sexualitat solament com a ‘’el coit’’, i no amb la relació sexual completa. La xiqueta rossa, ha fet de tot, menys el coit en sí, i la seua amiga diu, que és una monja, però es una ironia, ja que ella mateixa no ha probat res que ha fet l’altra, com un trio, o una relació amb una persona del mateix sexe que el seu, en aquest cas una xica.
continuara......

Clara Zetkin ha dit...

Aquest vídeo és el primer capítol del programa: Oh my goig! Aquesta sèrie tracta de crear un llaç amb l’espectador per a parlar de la sexualitat obertament amb els joves.

“Bomba sexual”, és el títol d’aquest primer capítol, que retracta a dues joves adolescents parlant sobre l’àmbit sexual. Una d’elles, li fa un qüestionari online a la seua amiga; en aquest test és plantegen diverses preguntes relacionades amb la sexualitat. Depenent de quines respostes dones a les preguntes, el test et classificarà, i et dirà si ets o no una bomba sexual al llit.
Doncs, a través d’aquest test, les joves entren en una conversa en la qual una d’elles descobrix que la seua amiga encara no ha perdut la virginitat. Aquest fet fa que indirectament, la menosprècie, ja que ella donava per fet que la seua amiga sí havia realitzat el coit.

Segons es va desenvolupant el capítol, es fan petites entrevistes individuals a les dues xiques, i les fan preguntes relacionades amb la seua sexualitat; una d’elles, la que encara no ha perdut la virginitat, parla obertament del tema, i explica que és cert que no ha realitzat l'acte sexual en si, però que ha provat una gran quantitat d'altres pràctiques sexuals, com la masturbació o el sexe oral.
La manera en la qual parla del tema fa veure que és una jove molt segura de si mateixa, i que no s’atén al que diu generalment la societat respecte al sexe, és a dir, no simplement realitza el coit per el qual puguen dir o per complair a l’altra persona, sinó que prefereix experimentar ella mateixa la seua sexualitat, al seu ritme i realitzant les pràctiques que realment li agraden
En canvi, l’altra xica, que ja havia realitzat el coit, parla pèssimament del tema i es pot observar que no té especialment massa informació sobre l’educació sexual, que no disfruta tant com podria del sexe i que es deixa influenciar per la societat. Aquesta segona jove, encara que no disposa dels coneixements suficients sobre aquest àmbit tan important, es sent superior, perquè ella ja ha realitzat l'acte sexual i perquè el test que ha fet la classifica com a una bomba sexual.

Personalment, opine que aquesta sèrie és molt interessant, perquè apropa als joves a la mateixa sexualitat. Deixa a un costat els tabús que marca la societat sobre el sexe i explica aquest àmbit d’una manera molt original i didàctica.
En aquest primer capítol, podem observar una escena molt comú actualment; un grup de joves que és pressionen entre si per perdre la virginitat.
M’explique, hui dia, la societat et classifica per la manera en la qual decideixes viure la teua sexualitat, és a dir: si ets xic verge, has de sentir-te inferior que aquells que ja han realitzat l’acte sexual, si ets dona però ja no eres verge, doncs eres una “puta”, però si encara conserves la virginitat doncs ets classificada com a estreta.
El vídeo tracta de fer una sàtira d’aquesta escena tan comú entre els joves, per fer veure a tots els adolescents que les coses no són així realment, i que cadascú pot tindre una vida sexual plenament satisfactòria a la seua manera, sense posar etiquetes.

Em pareix completament correcte el doble sentit que tenen aquests vídeos i em pareix que pot aportar canvis a la ideologia sexual dels joves, per enriquir-la. La sexualitat ha de deixar de ser un tabú i explicar-se obertament. Si deixem que la societat continue classificant a la gent per la seua manera de viure-la, no crearem més que odi i vergonya entre els joves, i no és eixe el camí que han de seguir per a gaudir del sexe completament.

Manolo Kahlo ha dit...

Aquest vídeo és un capítol del programa «Oh my goig!», el qual tracta els temes de la sexualitat molt obertament, ja que sempre s’ha tractat com un tabú.

En el capítol d’aquest programa apareixen dues xiques joves parlant sobre la seua vida sexual, i una d’elles li proposa a l’altra fer un test online per veure si ets una bomba sexual al llit o no, d’ahí naix el títol d’aquest capítol «Bomba Sexual». Però amb una d’aquestes preguntes una amiga descobrix que l’altra encara no ha tingut relacions sexuals amb penetració, per tant encara era verge, i l’altra xica es fa la interessant ja que ella no era verge.

En aquest capítol hi ha escenes on es realitza una entrevista individual a cadascuna de les xiques, en la qual els preguntes sobre la seua vida sexual. Quan comencen a fer-li preguntes a la xica que encara era verge, m’he donat compte que aquest xica, encara que era verge, havia viscut la seua vida sexual molt activa i plenament amb els seus anteriors nuvis, i ets una xica que es veu que està molt segura d’ella mateixa i se sent molt orgullosa del que ha fet i no dubta en cap moment de res. En canvi quan li fan les mateixes preguntes a la xica que no era verge em done compte que no estava gens segura del que havia fet, es veu que és una xica que ha perdut la virginitat quasi com una obligació i no s’ha preocupat de disfrutar la sexualitat, que és realment l’objectiu que es persegueix quan mantens relacions.

També he de dir que aquest programa és molt molt important per als joves de avui dia ja que al instituts sempre ens donen informació sobre la sexualitat, però sols en l’àmbit de la protecció contra infermetats, infeccions, embarassos, etc. I mai ens han donat xarrades sobre com disfrutar de la nostra sexualitat ja que no ho veien tan important com tindre precaucions. No estic dient que el tindre precaucions no siga important, però també ho és molt el coneixement de com gaudir de la sexualitat.

A més a més amb aquests vídeos la joventut es va conscienciant poc a poc que cadascú es lliure de viure la seua sexualitat com vulga, i que no cal perdre la virginitat perquè els teus amics ja no ho són, i tampoc has de ficar-te amb algú que és verge, perquè pot haver gent que viu la seua sexualitat molt plenament però encara no l’ha perdut ja que no ho ha vist apropiat, com la xica del vídeo.

He de dir que aquest vídeo m’ha agradat molt ja que tracta la sexualitat com un tema normal, i no com un tabú, que és al que estem acostumats. Gràcies a aquest programa els joves ens podem enterar lliurement de com gaudir de la nostra sexualitat, sense tindre por a acceptar-nos com realment som.

Raquel Holley 1batx ha dit...

Aquest es un dels capítols de ¡Oh, my goig! , un nou programa que serveix per informar i sensibilitzar els mes joves sobre la sexualitat.

En aquest capítol ens ensenya dues xiques parlant de les seues relacions sexuals, una de elles diu de fer un test sobre com es al llit, i s’acaba adonat-se de que la seva amiga no ha tingut mai relacions coitals, i per això li tatxa de monja. Però l’altra xica li conta com ha viscut ella la sexualitat sense la necessitat de penetració, i acava impresionant-la , ja que sent verge, te més experiencia sexual que ella, que no ho és.

Personalment, crec que es un vídeo molt interessant, ja que veiem dos punt de vista molt diferents. Ens ajuda a obrir més les nostres mentalitats, ja que molts creiem que la sexualitat es només l’acte de la penetració, pero darrere d’àixò hi ha un món de coses que fer i que et puguen resultar igual o més interessants que la relació coital.
A més , ningú tendria que jutjar a un altre per les seues relacions sexuals, ja que cadascún fa el que vulga amb el seu cos i es l’intimitat de cada persona, i per aixó no es deberia ratllar-la de monja ni de cap altre adjetiu denigrant.

Sara Campoamor ha dit...

Bon dia,

Aquest vídeo es un capítol de ¡Oh, my goig! , i parla de la sexualitat ja que es un tema que tampoc es parla molt ja que es un tema tabú, a pesar de que ara els pares ja no oculten tant el tema com ara, de totes formes hi han excepcions. També depén molt de els pares o els xiquets a parlar del tema.

El vídeo tracta de dues xiques que estan parlant de lo que es la sexualitat per a cada escuna.
I li ensenya que ha fet un test de sexualitat en el que posa unes quantes preguntes i tens que contestar-les totes per a saber com ets en el llit.

La xica que li ensenya el test a l´altra va de que ella ho ha fet tot o aixo es creu per haver introduït un penis dins de una vagina i aixo no es tot el que pot tindre la sexualitat , ja que hi ha moltes cosses mes a banda de la penetració, i per no fer exactament aixo ja ho tens tot vist i es al reves ja que la practica fa l´experiència i l´altra nina se les donava de monja quan també havia fet moltes cosses que l´altra no tenia ni idea

La meua opinió sobre la serie es que es molt interessant per a que tants el joves com mes majors tenen que aprendre a conéixer-ho tot per aixo vaig a continuar els capítols a la meua casa.

En conclusió he aprés bastant amb aquest vídeo i no me havia adonat de bastantes coses i l´he posat altra vegada per a analitzar millor les cosses que diuen les dos amigues.
L´hi recomane a tots els que volen aprendre mes de el que ja poden saber sobre el tema de la sexualitat.

Sara Campoamor ha dit...

Bon dia,

Aquest vídeo es un capítol de ¡Oh, my goig! , i parla de la sexualitat ja que es un tema que tampoc es parla molt ja que es un tema tabú, a pesar de que ara els pares ja no oculten tant el tema com ara, de totes formes hi han excepcions. També depén molt de els pares o els xiquets a parlar del tema.

El vídeo tracta de dues xiques que estan parlant de lo que es la sexualitat per a cada escuna.
I li ensenya que ha fet un test de sexualitat en el que posa unes quantes preguntes i tens que contestar-les totes per a saber com ets en el llit.

La xica que li ensenya el test a l´altra va de que ella ho ha fet tot o aixo es creu per haver introduït un penis dins de una vagina i aixo no es tot el que pot tindre la sexualitat , ja que hi ha moltes cosses mes a banda de la penetració, i per no fer exactament aixo ja ho tens tot vist i es al reves ja que la practica fa l´experiència i l´altra nina se les donava de monja quan també havia fet moltes cosses que l´altra no tenia ni idea

La meua opinió sobre la serie es que es molt interessant per a que tants el joves com mes majors tenen que aprendre a conéixer-ho tot per aixo vaig a continuar els capítols a la meua casa.

En conclusió he aprés bastant amb aquest vídeo i no me havia adonat de bastantes coses i l´he posat altra vegada per a analitzar millor les cosses que diuen les dos amigues.
L´hi recomane a tots els que volen aprendre mes de el que ja poden saber sobre el tema de la sexualitat.

1 Batch Humanitats

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Bon día,
Aquest vídeo és estret d'un dels capítols de '“Oh, my goig!”, que informa sobre la sexualitat als joves i adolescents.

A través d'un joc pel mòbil que proposa una de les amigues mentre estan pel carrer, ens conten les seues relacions, més intimes per saber si són ‘’Bombes sexuals’’ al començament la xiqueta de monyo marró, és sorpresa quan sent que la seua amiga li diu que no ha tingut relacions sexuals de les de veritat, és a dir que encara és verge, aquesta la menosprècia, ja que ella pensava que sí que havia tingut relacions sexuals amb altres xics que anteriorment ella eixia.

Després l’altra amiga comença a dir que ha tingut relacions sexuals amb una xica durant 2 mesos, i que també ha format part d'un ''trio'' però a l’altra amiga açò li ve de sobte i nega rotundament que ella haja participat en qualsevol dels altres dos casos.

M’ha agradat aquest vídeo, ja que ens ensenya la sexualitat però des d'una altra banda, és a dir, en el col·legi sempre ens parlen de les precaucions que has de tomar en cas de què tindre sexe, però mai ens parlen de altres coses com que ni hi han més sexualitats, poques vegades ens diuen que una persona pot tindre dos sexes o que no ha de sentir-se identificada amb cap dels sexes, però i les persones homosexuals? Han de tragar-se sempre les xarades sobre les precaucions? Elles o ells no corren perill, hauríem de parar i també donar'lis protagonisme a tots ells.

Finalment, aquest vídeo hauria d'anar per tots els centres educatius, i no fer el sexe un tema tabú. Quantes vegades hem estat parlant de sexe a classe entre nosaltres amb paraules més col·loquials i els professors ens han renyit o ens han tirat una miradeta no molt bona? es un tema per a reflexionar.

Claudia Holley ha dit...

Bon día,
Aquest es un dels vídeos del canal de “Oh my going!”, aquests vídeos tracten de la sexualitat en els adolescents.
En aquest vídeo concretament dos amigues parlen de un joc, aquest es un test de sexualitat, que amb unes preguntes es diu com eres en el sexe.
Mentres contestaven les preguntes van parlar de que es el sexe per a cada una, una de elles va dir que era introduir el penis a la vagina, a lo que l’ altra li va respondre que la penetració no era lo únic que es pot fer en el sexe, que hi ha moltes coses mes. Aleshores a la amiga que se li va a taxar de monja es la que mes coses hi havia fet, però lo únic que no hi havia fet es la penetració.
En la meu opinió aquests vídeos son molt importants per a que els adolescents vegen la sexualitat com una cosa normal de la que parlar. Y que ninguna persona es monja ni ninguna altra es porca.
Gracies.
1º Batxiller Humanitats

Nieves Wolf ha dit...

Bon dia a tots i a totes,

Hui vaig a comentar un video de "oh my goig", el qual he de dir que m'ha fet molta gracia, però primer explicaré de que tracta.

Al principi del video es veu com dues amigues van passetjant quan de sobte una d'elles comenta un test que s' ha trobat i que et diu com de bona ets al llit, i la que ha trobat el test presumeix de ser una "auténtica bomba sexual", de manera que insisteix a l'altra xica per a que també el faja. A mesura que el test avança les xiques comencen a parlar sobre les seues experiencies sexuals quan de sobte la que estava fent el test confesa que es verge. Immediatament la seua amiga li tatxa de "monja".

Més endavant parlen a la camera contant la seua vida sexual i per a sorpresa de tots la que "era una monja" había fet infinitament més coses que l'altra xica, la qual tan sols había practicat la penetració un parell de vegades, però ella segueix pensant que es tota una bomba sexual.

Ara ja començant amb la meua opinió he de dir que l'ironía d'aquesta situació es una de les coses que m'han cridat l'atenció del video. En primer lloc la "bomba sexual" admet que ha fet trampes en el text per tindre una bona puntuació al final, la qual cosa ja diu molt d'ella. Per l'altra banda tenim a la "monja" que es verge. La seua mentalitat oberta i la forma en la que parla sobre la sexualitat m'han agradat molt ja que es nota que te confiança en ella mateixa i no te por de el que puguen dir.

Pense que aquest video es impresionant, hauría de ser molt més conegut i ja sería perfecte que l'utilitzaren com a recurs en l'ensenyança sobre la sexualitat, de fet m'agradat tant que vaig a veure la resta de la serie.

1r batx. Humanitats

Tania Thompson i Ruth Wolf ha dit...

El vídeo que comentarem és el de "bomba sexual" que és un capitul de, "oh,my goig!".

El video tracta d'una xica fa un test de com és el llit, li va a agradar i li ensenya eixe test a la seua amiga per a veure el que li vaig eixir, ja que hi ella li eixit que és una bomba sexual. Comença amb la pregunta de que tipus de sabanes utilitza en el llit, després de com li agrada calfar el seu xic i ha llavors ella pregunta :-por què no pot ser una noia?-. Per ultime li pregunta quin va ser el lloc més rar on hi va tidre sexe, ella respont:- a veure jo he fet moltes coses en molts llocs, però follar, follar no- . La seua amiga se sorprén i li pregunta si és verge, ella diu que si, sorpresa li vaig dir que no sàvia que era tan monja, i com a tingut diverses relacions, que què va fer en tot el temps que ha estat amb eixes persones.

Ara bé, comentarem la nostra opinió respecte al vídeo. Quan fa la pregunta de quin ha sigut el lloc másraro on ho ha fet i li menciona que ella hi ha tire moltes però follar, follar no, que ella és verge i que per això és una monja, no ens pareix correcta eixa expressió pel qual no folla és un tancat esta acceptat per la societat, però per a les xiques si tens sexe per exemple als 15, eres una porca, una calfa braguetes, i en canvi als xics sinó ho fa com que no amb la seua natura, un altre exemple és quan et casaves abans la dones havien d'arribar verges a l'altar i els hòmens dóna igual, però la nostra pregunra és, quan és l'edat i el moment correcte en què la dona pot tindre sexo?. Perquè sinó ho fa és una monja i una tancada, però ho fa és una porca i una puta, a veure, porca és la que no es dutxa i puta la que ejerjece com professió ofresiendo un servici a canvi de diners, que tampoc veig mal fer aquesta professió, si está a gust i no es obligat, per qué no?

Hi ha una atra cosa que quan tens parella i portes un temps amb eixa persona i no s'ha fet sexe se'ls critica, existix l'amor sense sexe, i sexe sense amor, cada persona porta la seua relacions intimes com els semble i com vulga , no com nos indica. Tenim que ser més lliures de nosaltres mateixos i que no tingam a algú o alguna cosa que nos diga com tenim que fer les coses.

Per ultim, és que quan se fa coses d'eixes i en aplicacions d'eixe tipo, sempre o casi sempre va dirigit com en este cas a persones heterosexuals, i tots els demes qué? . Si volen acabar en la homofobia deberuan de deixar de globalisar perque som molts els que som bisexuals, gais i lesbianes, no deurien fer les coses per a solament un publique sinò per a tots.

2n FPB Adm ha dit...

Nieves Wolf ha dit...

Bon dia a tots i a totes,

Hui comentaré un vídeo de "Oh my goig", el qual he de dir que m'ha fet molta gràcia, però primer explicaré de què tracta.

Al principi del vídeo, es veu com dues amigues van passetjant, quan de sobte una d'elles comenta un test que s'ha trobat i que et diu com de bona ets al llit, i la que ha trobat el test presumeix de ser una "autèntica bomba sexual", de manera que insisteix a l'altra xica perquè també el faça. A mesura que el test avança, les xiques comencen a parlar sobre les seues experiències sexuals, quan de sobte la que estava fent el test confesa que és verge. Immediatament la seua amiga la tatxa de "monja".

Més endavant parlen a la càmera contant la seua vida sexual i per a sorpresa de tots la que "era una monja" havia fet infinitament més coses que l'altra xica, la qual tan sols havia practicat la penetració un parell de vegades, però ella segueix pensant que és tota una bomba sexual.

Ara ja, començant amb la meua opinió, he de dir que la ironia d'aquesta situació és una de les coses que m'han cridat l'atenció del vídeo. En primer lloc, la "bomba sexual" admet que ha fet trampes en el test per tindre una bona puntuació al final, la qual cosa ja diu molt d'ella. Per l'altra banda, tenim a la "monja", que és verge. La seua mentalitat oberta i la forma en la qual parla sobre la sexualitat m'han agradat molt ja que es nota que té confiança en ella mateixa i no té por del que puguen dir.

Pense que aquest vídeo és impressionant, hauria de ser molt més conegut i ja seria perfecte que l'utilitzaren com a recurs en l'ensenyança de la sexualitat, de fet m'agradat tant que veuré la resta de la sèrie.

1r batx. Humanitats
Corregit per 2n FPB Adm

2n FPB Adm ha dit...

Claudia Holley ha dit...
Bon dia,

Aquest és un dels vídeos del canal “Oh my goig!”, i aquests tracten de la sexualitat en els adolescents.

En aquest vídeo concretament dues amigues parlen d'un joc: un test de sexualitat que amb unes preguntes et diu com eres en el sexe.

Mentres contestaven les preguntes, van parlar de què era el sexe per a cadascuna. Una d'elles va dir que era introduir el penis a la vagina, al que l’ altra li va respondre que la penetració no era l'únic que es podia fer en el sexe, que hi havia moltes coses més. Aleshores l'amiga que va ser qualificada de monja és la que més coses havia fet, però l'únic que no havia fet era la penetració.

En la meua opinió, aquests vídeos són molt importants perquè els adolescents vegen la sexualitat com una cosa normal de la qual parlar. I que cap persona és monja ni cap altra és porca.

Gràcies.

1º Batxiller Humanitats

carla i alex stone ha dit...

bon dia, en aquest vídeo es veu a dos xiques fent un test de com son sexualment , comencen a parlar de les coses sexuals que han fet ,com las han fet i a on les han fet; ací una de les xiques li va a dir que no havia fet mai l'amor que havia fet moltes coses però mai li havien penetrat doncs era verge .
La seua amiga li va a dir que si era monja o que, ella li va a explicar que no es que ella no volguera, si no que no a sorgit, ja que a fet masturbacions i se'ls han fet però per una o per altra no a sigut penetrada . Al final la xica que no era verge li va a eixir que era una «bomba sexual».
Per a la meua opinió entén que li agraden aquestos test perquè son una cosa guasa que lo utilicen per a divertir-se i m'agrada com parlen tam obertament sobre la sexualitat i el que fan amb els xics que han mantengut relacions sexuals però quan li diu a la xica que si no a sigut penetrada es dir sent verge te que ser una monja no estic d'acord perquè no tot en les relacions sexuals son la penetració també es poden fer moltes altres coses i encara que no li agradara tindre relacion sexuals tampoc te que ser una monja , ja que hi han persones que les relacions sexual no li agraden,que son asexuals o altres derivacions. Lo dit tot no te que ser la penetració el sexe es pot fer de moltes formes i a cada persona li agraden unes coses diferents i si no te agrada o no t'ha sorgit l'oportunitat no passa res ja la tindràs. Bona vesprada :*

Aroa Addams i Helena Becker. ha dit...

Aquest vídeo versa sobre un qüestionari relacionat amb com eres al llit. Aquesta enquesta fa preguntes com per exemple: On és el lloc més estrany on ho has fet? Com són els teus llençols més sexis? Què és el que més t'agrada fer-li al teu xic? etc. Hi ha una noia que no té pudor a parlar d'aquest tema i fins i tot exagera un poc les seues respostes al test; en canvi, la seua amiga és diferent. Ella no té tanta facilitat per a respondre.

El que dóna a entendre aquest vídeo és que a tots no ens resulta igual de fàcil parlar o comentar temes relacionats amb el sexe o la nostra intimitat. També ens adonem que el sexe no significa el mateix per a tots: per a alguns és tindre relacions coitals amb una persona, mentre que per a altres simplement és arribar al plaer sense necessitat que existisca una penetració.

Açò ens fa arribar a la conclusió que cada un és un món i que pensem diferent a l'hora de tindre relacions sexuals.

Aroa Addams i Helena Becker.

Andrea Becker ha dit...

Bon dia a tots i totes,

Hui vaig a comentar un vídeo que es diu «Oh my goig», el que he dir m’ha fet molta gràcia, primer explicaré de què tracta.

Al principi del vídeo, es veu com dues amigues van passejant, quan de sobte una d'elles comenta un test que s'ha trobat i que et diu com de bona ets al llit, i la que ha trobat el test presumeix de ser una "autèntica bomba sexual", de manera que insisteix a l'altra xica perquè també el faça. A mesura que el test avança, les xiques comencen a parlar sobre les seues experiències sexuals, quan de sobte la que estava fent el test confessa que és verge. Immediatament la seua amiga la tatxa de "monja".

Més endavant parlen a la càmera contant la seua vida sexual i per a sorpresa de tots la que "era una monja" havia fet infinitament més coses que l'altra xica, la qual tan sols havia practicat la penetració un parell de vegades, però ella segueix pensant que és tota una bomba sexual.

En la meua opinió, aquests vídeos són molt importants perquè els adolescents vegen la sexualitat com una cosa normal de la qual parlar. I que cap persona és monja ni cap altra és porca.
Açò ens fa arribar a la conclusió que cada un és un món i que pensem diferent a l'hora de tindre relacions sexuals.

Mireya Becker ha dit...

Bona vesprada,

aquest vídeo tracta de dues amigues que van pel carrer parlant i fent una enquesta sexual, de com eres tu al llit amb la teua parella. Una li diu a l’altra que és una monja encara per ser verge. Una de elles no ha tingut relacions coitals, però ha fet unes altres coses i l’altra amiga al contrari no és verge però no ha fet quasi res.

En la meua opinió cap xica és més o menys monja o més o menys «guarra» pel que fa, o pel que no ha fet. Dins del sexe hi ha moltes coses que pots fer, a part de la penetració, i des del meu punt de vista tot entra dins del tema del sexe ja que les dues coses et van a donar plaer.

També pense que a les xiques no ens haurien de dir res, per fer mes o menys coses, per haver estat amb menys o més xics ja que els xics poden fer el que vulguen i són uns campions i les xiques només fan qualsevol cosa som unes «guarres». Pense que aquestos adjectius que posa la societat no serveixen per a res, ja que cadascú és lliure de fer el que vulga, ja que és el seu cos i cadascú mana sobre el seu cos i sobre el que fa amb ell.

marina becker ha dit...

En aquest vídeo ixen dos amigues que una d'elles li suggerix fer un test amb preguntes
sexuals , por exemple en quins llocs havies mantingut relacions. Quan arriba eixa pregunta la xica li va dir que era verge , havia practicat altres coses però no havia arribar a la penetració, l’amiga se va quedar sorpresa i li va dir que era una estreta. Més o menys el vídeo tracta sobre això.

La meua opinió és que el sexe no ha de ser sempre penetració, pot ser altres coses, encara que si practiques la penetració et poden jutjar com a guarra, això és culpa de la societat en la qual vivim. No me pareix bé perquè és el nostre cos i la nostra vida i podem fer el que vulguem.

Yoana Addams ha dit...

En aquest video hi ha dues amigues que parlen sobre el sexe i com son en el llit,ja que una d'elles que va tenir més experiència va trobar una aplicació on te diu com eres al llit.La xica amb l'aplicació comença a preguntar a la seua amiga i és sorprén perquè és verge i no ha tingut relacions sexuals amb penetració a pesar d'estar amb uns quants xics.I comença a preguntar-li per què no ha tingut sexe,posant en una situació un poquet incòmoda a l'altra xica i dient-li que és una monja.

Sincerament jo pense què per tenir sexe amb un xic no et fa més major o més 'bona en el llit',al igual què no eres monja o estreta per ser verge,perquè pot ser no vols tenir relacions sexuals amb penetració,una persona pot tenir relacions sexuals sense penetració i tenir perfectament un orgasme.No és obligatori perdre la virginitat quan ja tingues un nòvio o una certa edat i aixó no té res de mal,cadascú fa el que vol i quan esté preparat/-da.

No m'agrada la reacció de l'amiga amb més experiència,si ella és així no significa què la seua amiga ha de ser igual i pense que ha de respertar-ho.Si la seua amiga necessita temps o no es sent preparada no fa falta dir-li què és una monja,es respecta la decisió de l'altra persona i més si és la teua amiga.

Tania de Gouges ha dit...

‘Oh my goig!’, és un programa sobre sexualitat per a joves, que s’emet els divendres a la nit, però tots els continguts estan disponibles a les diferents plataformes d’internet.
Aquest vídeo, comença d'una manera normal van dues amigues passejant i a més estan parlant (res nou) i comencen a parlat sobre un test que ha fet una d'elles. El test li ha dit que és UNA BOMBA SEXUAL i li diu a la seua amiga si vol fer-ne el test per a veure que li toca a ella.
Comencen el test i la noia morena (que ja l'havia fet) li pregunta a la rossa les preguntes que ixen al test. Un test que, per cert és una mica ofensiu (el meu paréixer), ja que pregunta com la dona deu complaure a l'home i no dóna l'opció de l'homosexualitat entre altres coses.
Tot va bé fins que apleguen a una pregunta en la qual la noia rossa diu que és verge, la morena queda totalment sorprenguda, ja que la seua amiga ha tingut diverses parelles. Tornem a confondre l'amor amb el sexe, però en aquest és diferent, ja que la noia morena no ho sabia tot, la seua amiga no havia practicat sexe vaginal però si havia practicat sexe amb les seues parelles. És clar aquesta informació la noia morena no la coneix, ja que es revela quan està la rossa sola.
A la fi del vídeo, podem comprovar que la noia morena, era més inexperta en el sexe que la seua amiga que encara era verge. El sexe és molt ampli i té moltes possibilitats no tan sols és important si ets verge perquè pots tindre més experiència sent-ho que una persona que no ho siga

Diana Wolf ha dit...

Aquesta entrada tracta d'un programa sobre la sexualitat per als joves, anomenat “OH, MY GOING”, aquest programa és un espai propagandístic, que serveix per a informar i conscienciar als més joves sobre la sexualitat. Açò tracta temes com els drets sexuals des d'un punt de vista positiu. A més es donen temes com el plaer, cos…en definitiva, ofereix serveis especials als joves.

Centrant-nos en aquest vídeo titulat “bomba sexual”, va sobre dues xiques, una d'elles decideix proposar-li a la seua amiga fer un test d'internet, sobre com és en el llit, la xica accepta i al llarg de les preguntes, la xica que està entrevistant a la seua amiga, descobreix que aquesta és verge, la que fa les preguntes davant açò reacciona sorpresa, creu que no és normal que a hores d'ara la seua amiga seguisca sent verge. La xica que està fent el test diu no és per a tant, i compte a la seua amiga que francament ha donat la casualitat que tots els xics amb els quals ha estat, no ha tingut l'oportunitat, ni el moment de “cardar”.

En realitat, és obvi, que no passa gens perquè una persona adolescent seguisca sent verge, açò no ha de dir gens, pel que sembla molts adolescents ho creuen així, i aquest vídeo ho mostra. Els que se sorprenen o per veure que àdhuc eres verge, creuen que no has sigut un triumfador o potser creure't més madur o major, la veritat no té gens que veure.

Personalment, opine com la xica que va fer el test, i a més crec que està molt bé que hi haja aquest tipus de programes per a adolescents, perquè cal aprofundir i seguir aprenent sobre la sexualitat, ja que ens proporciona una seguretat, per a saber enfrontar aquest tipus de situacions sexuals.