9 de febr. 2016

Sóc guapa o no?

Si a les dones se les tracta com a trossos de carn que han d'estar sempre perfectes...


... és normal que hi haja xiquetes que pensen que només valen si les altres persones els diuen que són guapes. 

És molt fàcil afirmar que les protagonistes del vídeo són unes ximples o beneites que tenen l'autoestima baixa, però no serveix de res, si no és per a enfonsar-les encara una miqueta més. És més difícil, però molt més efectiu, qüestionar un model que empenta les xiques a ser guapes i sensibles, i els xics a ser forts i valents.  

Si tens intenció de criticar les xiquetes del vídeo, estalvia-t'ho i tria una altra entrada. Si decideixes comentar, fes-ho per a transformar aquest model injust!!! 



42 comentaris:

javi lobo ha dit...

Aquest comentari anà a parlar sobre les xiques que opinen que si no son guapes no servixen per a res,molts d'aquestes xiques es veien influenciades per les altres xiques mes majors que li diuen coses com «si no ets guapa no tindràs parella».

Les xiques del vídeo es senten be per tindre un bon cos i se li mostren a tots quan haurien de sentir-se molt mal per fer aixo,mentres unes dones estan lluitant per no ser tractades com a objectes aquestes busquen aixo.

A la meua opinió aquestes dones no mereixen ser anomenades dones per les barbaritats que han fet per Internet amb el seu cos,la llastima es que ara mateix s'esta convertint en una moda fer-se fotos amb poca roba per a les reus socials com Instagram o Facebook entre altres.

Noelia Woolf i Eva Woolf ha dit...

En aquest video ixen un montó de videos amb xiquetes preguntant si són guapes o lletges, conten el que lis passa en les conversacions amb els seus amics. Elles diguen que no són guapes peró els seus amics lis diuen que sí. També pregunten si són flaques o grosses, estàn més preocupades per el que pensa la gent qu el que tenen que pensar elles.

Nosaltres pensem que aquestes xiquetes són negatives perquè els seus amics li diuen que són guapes i flaques peró elles diuen que no. També pensem que podia ser que elles pensen que són guapes peró estàn preocupades per el que puga dir altra gent.

Pau Claramuntç ha dit...

El primer vídeo tracta sobre unes xiques que tenen que ensenyar parts del seu cos mig tapades per a vendre coses o patrocinar-les.
Les dones que fan aixo saben el que estan fent, però hi ha altres dones que defensen a aquestes perquè el seu cos no és un objecte que tinguen que utilitzar per a fer estes coses, anuncis...
Jo pense que les dones tenen que fer amb el seu cos el que volen.

El segon vídeo parla de xiques que no saben si són guapes o fes.
Les xiques el pengen a Internet, Youtube... Preguntant si són guapes o fes i la gent que puja això la majoria son xiques perquè abans li deien guapes i ara no saben si lo son o no.
La meua opinió es que les xiques és tenen que veure elles mateixes guapes i deixar que altra gent et diga el que eres.

Luthy Diaz ha dit...

video que acabem de vore ensenya uns anuncis molt tipics hui en dia, en els que la dona es denigrada i tractada com un objecte sexual
Es una critica a com la societat fa que veamos a la dona mitjançant les mitjas de comunicació com xarxes socials o la publicitat
jo pense que aquest problema tindria que desapareixer d'una vegada i per aixó tenim que fer protesta contra aquesta intolerable misoginia, que sempre posa a la dona cAquestom si fora molt inferior al home i sol fora util per a excitar al home, quan no es així.
Les dones serveixen per a tants coses com els homes, per molt que ens ''enganyen''els medis

izan Becker ha dit...

En aquest vídeo apareixen un grup de xiquetes menors d'edat que fiquen vídeos a YouTube preguntant a la gent si consideraven que ella era guapa.
De veritat? Fa falta que una persona desconeguda done la seua opinió dient que si ets guapa o no? Doncs no, no fa falta!

Sense autoestima una persona no pot tindre una vida equilibrada, és a dir, que l'autoestima és un pilar en la vida molt important.

Jo pense que a la gent no li té que importar el que pensen d'ella, cadascú naix d'una manera.

Ángela i Alejandra Becker ha dit...

Bon dia a tots i a totes,

Hui la meua companya i jo hem decidit comentar l'entrada «Soc guapa o no?», perquè ens ha paregut molt denigrant per a la dona les imatges que han aparegut en el primer vídeo. Totes tenen en comú moltes coses com: dones vestides amb poca roba per no dir nues, dones que venen el seu cos a canvi de beguda, imatges sexuals per a vendre alguns productes...

Nosaltres pensem que aquests tipus d'imatges o vídeos deurien d'estar censurats, perquè l'únic que aconsegueixen és deixar en mal lloc a la dona, com si fora una guarra, i crear pensaments erronis en les dones, ja que es debatixen entre si estan primes o grosses comparades a les dones d'eixos anuncis; lo qual és més grau del que es pensa la gent, ja que molts d'aquests pensaments poden influir molt en elles, tants psicològicament com físicament, ja que hi han agut molts casos d'anorèxia i molts suïcidis a causa d'això mateix.

En canvi, el segon vídeo ens ha impactat molt, en quant al pensament de les xiquetes. En un primer moment, no podíem creure com xiquetes d'eixa edat ja podien estar condicionades per els clars tòpics de si soc guapa o lletja, si estic prima o grossa... Per això, moltes xiquetes hi havien fet vídeos preguntant que els pareixia als demés el seu aspecte físic, i que a ser possible li donaren la seua opinió comentant.

D'aquest vídeo pensem que és molt trist que xiquetes d'eixa edat el poden passar mal a causa del seu aspecte físic, creuen que no són guapes i que estan grosses per no pareixer-se a les dones o xiques de les revistes, anuncis publicitaris...lo que a opinió personal és molt greu.

Anem a concluir aquesta entrada dient que ja està bé. Les xiques no podem ser com son, tenim que estar modelades als tòpics de la gent? Tenim que ser perfectes per a ser feliços? No, no el tenim que ser, cada dona o xiqueta ha de estar contenta amb ella mateixa per com és, no per el que és físicament.

Alguna vegada en algú anunci publicitari apareixerà una dona que siga «perfecta», que estiga grossa o que no siga la dona més bella?

Luthy Wolstonecraft ha dit...

El vídeo que acabem de vore ensenya uns anuncis molt típics hui en dia en els quals la dona és denigrada i tractada com un objecte sexual. És una crítica a com fa la societat que vegem la dona a través de mitjans de comunicació com les xarxes socials o la publicitat.

Jo pense que aquest problema hauria de desaparéixer d'una vegada, i per això hem de protestar contra aquesta intolerable misogínia, que sempre posa a la dona com si fóra molt inferior a l'home i com si sols fóra útil per a excitar l'home, quan no és així.

Les dones serveixen per a tantes coses com els homes, per molt que ens ''enganyen'' els mitjans.

Anònim ha dit...

Mentre unes estan completament sensibilitzades i tractant de fer campanyes per acabar amb aquesta greu problemàtica, milers de xiquetes comencen a ser objectes!
Causes? Hi ha tantes... Educació no igualitària, consumisme, influència de les religions,etc.
Per això mateix és tan important l'existència de blogs i plataformes com aquesta. Hi ha moltíssima gent que pensa que el feminisme és el contrari que el masclisme. Enhorabona i feliç aniversari

Jaume Marston ha dit...

Bon dia,
vinc a comentar aquesta entrada perquè crec que és molt important. Aquesta societat està fent cada vegada més mal als ciutadans, als homes els diuen que han de seguir un prototip de «home perfecte», sent valent, fort, insensible... I amb les xiquetes també, diguent-los que han de seguir un model de «xica perfecta» sent alta, prima, guapíssima... Crec que aquests prototips i models de «persona perfecta» són la cosa més injusta des de fa molt de temps, no tots poden seguir eixe model i tampoc tots han de fer-ho. Si no crec que, a més, tot seria molt més avorrit i sense diferències, en la varietat està el gust...

D'aquests fets sorgeixen problemes que cada vegada són més i més freqüents en cada país, província i ciutat. Aquests problemes, entre altres, són l'anorèxia, la bulímia, la vigorèxia... Açò afecta, sobretot, a les persones joves i adolescents que volen seguir el model del qual parlava abans, per agradar a la societat.

L'anorèxia és una malaltia mental i un dels més importants trastorns alimentaris, que consisteix a tindre una por malaltissa a menjar i engreixar. Per açò, moltes de les víctimes arriben a un estat d'inanició. La bulímia és un altra malaltia mental en la qual la víctima, en canvi, el que fa és menjar en excés i a més, són aliments que no són bons per a la salut, i açò ho fan en períodes curts de temps, anomenats «afartaments». Després de fer açò, es penedeixen i fan per vomitar-ho. Per últim, la vigorèxia fa que la víctima tinga una obsessió per aconseguir un cos musculós, deixant a banda la salut.

En conclusió, no s'ha de fer cas als prototips i als models d'aquesta nostra societat...

Un comiat.

Laura Becker i Andrea Kent ha dit...

Bon dia,

Hui hem escollit aquesta entrada perquè estem ja fartes dels rols que es segueixen en aquesta societat i pensem que ja es hora de que vaja canviant.

El primer del que estem en contra és de que el món estiga tenyit de clasificacions per sexes, per orientacions sexuals, identitats sexuals, idees de cadascú etc, i pensem que a les persones no hi ha que distingir perquè abans de tot açó som persones, éssers humans que pertanyen a un món i no hi ha que classificar-les pel que fan o volen fer.
Molt menys classificar a la gent per races, ètnies, color de pell o per altres qüestions. Volem que hi haja ja de una vegada diversitat al món.

A les xiques normalment se'ls veu com a un tros de carn, sols per a pràcticar sexe amb elles o per a que fajen les tasques a casa, cuiden als xiquets, fajen el dinar i estiguen tot el dia a casa i els donen la cerveseta al home quant arribe a casa i es pose a veure el fútbol, i aixó no es així, nosaltres som més que aixó! Volem que ens vegen com a les persones que som, que ens coneguen i que ens vulguen per com són i no pel que podem arribar a fer.

D'altra banda totes les xiques són guapes, i ninguna ha de dir el contrari ni tindre tanta poca autoestima perquè si no es fara de nosaltres el que un home vulga i ningú ha de manar per nosaltres i menys en qüestions sexuals i afectivosexuals. Volem ser independients d'una vegada i que no ens prenguen pel pito del sereno!

Per què una dona no pot ser un poc més masculina i un home més femení? S'ha de veure açó d'una altra manera i acceptar les coses noves i normals com són que cadascú siga el que vulga ser. Volem que canvien els rols, i que s'accepte la diversitat.

Diego Thomson ha dit...

“No està mal ser bella; el que està malament és l'obligació de ser-ho.” Susan Sontag (1933-2004) Novel·lista i assagista nord-americana.

Aquesta frase definiria bé el que hem vist als dos vídeos; al primer, trobem «la imatge» de la dona representada per un físic «perfecte», cosa molt habitual als anuncis publicitaris i que ja es porta temps lluitant amb aquestes injustícies per part d'homes i dones, però açò no canviarà fins que els homes deixen de tindre aquesta imatge de les dones i facen anuncis d'altre tipus, i també que totes les dones renuncien a fer aquest tipus de publicitat, ja que a soles són molt prejudicials per a la societat.

Al segon hem vist com les xiquetes, condicionades per la societat, busquen l'aprovació de tothom, ja que per a elles la bellesa exterior és el més important, i aquesta situació es produeix per les imposicions de la societat, la mateixa que obliga a ser «perfecta» segons els cànons de bellesa per ser vàlida, si no eres com els masclistes (la majoria) volen ja no seràs igual de valorada, i açò és un gran problema, ja que provoca suïcidis, autolesions, etc.

No volem ni una víctima més a causa d'aquesta plaga com és la imatge de feminitat absoluta i perfecta, llibertat!

Yasmina ha dit...

Bon dia,

respecte al primer vídeo, em pareix vergonyós, ja que com sempre, sexualitzen a la dona, ja bé siguen els productors, com l'empresa per a la qual treballen aquestes.

Actualment, tots els anuncis, en ple segle XXI, segueixen mostrant a la dona com a tros de drap, sempre ensenyant més del que toca, o fent coses paranormals, com menjar un gelat com si feren una fel·lació. Tot açò a soles per vendre més, atraient la gent, sobretot els xics. Açò ens porta a una societat sexista. Com no volem que després no hi haja abusos?, a tots els homes, si se'ls mostra com de bona que està una dona, i com de submisa pot arribar a ser, però mai com tenen que tractar-la. Perquè... al xic no el sotmeten res en comparació a la dona, mai ixen menjant-se una hamburguesa com si fóra una vulva. Per què?, perquè açò no ven.

No tinc altres paraules per a descriure açò, sols vergonya.


Respecte al segon vídeo, vull creure que ho fan perquè són menudes i no sap el que fan, ja que deurien saber quals són les seues virtuts i quals no, acceptar-se com són i no aferrar-se a l'ideal que tant ens perjudica. A més a més, l'opinió d'un altre no va a fer que canvies, ni que la teua autoestima puje realment, ja que estic segura que si et sents guapa, mai va afer canviar-te d'opinió, i viceversa.





S'ha de terminar amb aquesta societat masclista, sexista i patriarcal ja!

Mireia Bebel ha dit...

Bon dia,

El tema d'aquesta entrada és la imatge que tenen les persones sobre nosaltres i han fet com dos campanyes publicitaruies en les que parlen d'això. L'entrada consta de dos vídeos en els quals parlen sobre la projecció que les xiques donen en les camapnyes publicitàries, en les xarxes socials... Però, per què tenim que actuar com objectes per a vendre més? Perquè tant les xiques com els xics (amb un físic bó i guapets de cara) s'els utilitza com material publicitari.

L'altre vídeo pareix ser com una conversa d'skype en la que hi ha moltes xiques que se pregunten entre elles si són guapes o no. Què impota si uns desconeguts pensen que no eres guapa? O si els del teu col·legi també ho pensen? Jo antenc que te puga afectar que el teu entorn pense que eres lleja però això solament és l'opiniò d'una persona per a altres seràs la xica més impressionant del mon, el que tens que aprendre és a que les crítiques no t'afecten.

En la meua opinió no crec que faja falta dir-li a ningú si es guapo o no, si té un físic atractiu o no ja que cada persona és com és i ella canviarà si ella el creu convenient i no se sent bé amb el seu cos, no perquè altres persones el diguen. Tampoc crec que siguem ningú per a criticar a les altres persones en cap sentit, totes les persones tenim els nostres defectes i no ens agrada que ens ho remarquen, per això mateix no tenim que fer-ho.

Irene Kahlo ha dit...

Bon dia,

Hui vaig a comentar l'entrada de «Soc guapa o no?», on ens mostra dos vídeos. En el primer ens mostra com de masclista i sexista és la publicitat. En el segon una sèrie de xiquetes en l'etapa de l'adolescència pregunten a la gent que les està veient que opinen si són guapes o no?, i volen que siguen sincers. Per contra ixen algunes xiquetes fent comentari expressant la seua opinió de sobre aquest tema, totes diuen que tothom és bell i no té preguntar als altres que opinen.


La meua opinió respecte al tema és que en l'adolescència sofrim molts canvis i això ens crea molestes inseguretats. Ens fa mirar-nos a l'espill i no agradar-nos, inclòs si la gent et diu que eres molt guapa, tu tendeixes a dubtar, ja que no et veus així. Aquest pot ser un motiu pel qual les xiquetes pregunten això, però jo pense que no ho haurien de fer, ja que l’opinió dels altres no les han d'influir.


Però, ¿com evitem això?, és massa difícil si cada dia veiem anuncis publicitaris on ixen xiques super guapes i que tenen un cos perfecte, com les que ixen en el primer vídeo d’aquesta entrada. Això pot arribar a crear moltes inseguretats en les xiques i també en els xics. A més a més existeixen pàgines, creades exclusivament per a fer unes qüestions per si vols saber si eres guapa o no, com aquesta: http://www.creartest.com/hacertests-73620-Eres_guapa_o_fea.php, inclòs revistes expressament per adolescent on pots fer test per a saber si ets la més guapa de la teua classe com aquest: http://www.superpop.es/chicos/test/te-ven-la-mas-guapa-de-clase.


Sincerament pense que és vergonyós i que així mai aconseguirem un món millor. Fa poc també en Xina es va posar una moda que tracta de posar el teu dit entre el nas i la barbeta, si el teu dit toca els teus llavis, se suposa eres guap@, per contra ets lleig o lletja. Sincerament quan vaig llegir la notícia, vaig al·lucinar, i em vaig paréixer absurda aquesta tendència. (http://cribeo.lavanguardia.com/estilo_de_vida/3688/seguro-que-eres-guapo-haz-el-test-chino).

De debò hem arribat a un punt on un dit, decideix la nostra bellesa?. Però en realitat que significa ser guapo? Segons el diccionari “[persona] Que és físicament atractiva, en especial de cara.” Però la veritat és que la bellesa, és una cosa relativa, ja que on tu veus a una persona i la consideres guapa, una altra persona pot pensar el contrari.

Un altre cas relacionat amb aquest tema és la gent que sols es relaciona o busca un xicot/xicota que siga guapo, però si després aquest xic o xica esta buit per dins, és mala persona, et tracta mal o no és capaç de raonar, et va a donar igual simplement perquè és guap@?.


Per a mi la bellesa és relativa i al final es troba a l'interior, i cadascú som diferents i únics, tos tenim alguna cosa especial que ens diferencia dels altres. Tots som ser humans capaços de sentir i amar.

“La belleza y la fealdad son solo espejismos porque los demàs terminan viendo nuestro interior”- Oscar Wilde.

Un comiat.

Vera Cambrils ha dit...

Bon dia.

”Sóc bonica o no?" Introdueix aquestes paraules en espanyol o en anglés en YouTube i trobaràs milers de resultats en els quals, principalment, apareixen xiquetes i adolescents.

Hi ha realment alguna forma de poder saber-ho? Mitjançant una enquesta? Un test? Es pensa que si, que mitjançant un parell de preguntes pots saber-ho, és açò fiable?

Quan vaig començar a llegir aquesta entrada, m'entre molta curiositat, per què si, en algú moment la majoria de les xiques ens preguntem si som boniques, si els xics ens voldran, etc.
Així que cerque en internet, endevinar que em va eixir, moltíssims tipus de test, en el qual la majoria de preguntes eren del tipus: “¿Qué papel dirías que ocupas entre tu grupo de amigas?”, “¿Cuántos chicos tienes sentados cerca de ti en clase?”, “¿Te maquillas cuando vas al insti?”, “¿Sientes que todos te miran cuando paseas por la calle ?” aquestes són unes de les mil preguntes que et pots trobar en internet.

Però és que després en aquests mateixos test ens trobem les següents respostes: “¡A mí lo que me va es montar fiestas y quedadas! Ya sea las que organizamos en el insti o bien durante el finde”, “La verdad es que sí me va todo ese rollo de organizar cosas en el insti; cuanto mejor nos llevemos todos, muchísimo mejor…”, etc. La meitat de les respostes a les preguntes que trobem són, si solc eixir molt, anar de festa, maquillar-me o simplement veiem les respostes de no m'agrada estudiar, estar a casa, no em maquille…

D'acord, aleshores que passa? Que solament hi ha dos tipus de xiques? Les que és maquilla'n i les que no? Les que ixen de festa o les que es queden a casa? Les que lliguen un “munto” o les que no?

És que hi ha alguna forma de saber si eres bonica o no?

Les xarxes socials d'ara (l'Instagram, el Twitter, YouTube …) poden donar apoderament als joves, els dóna l'oportunitat de parlar per ells mateixos i crear un espai per a la discussió. Però també, al mateix temps, li dóna valor per a posar tendències negatives en la societat, especialment en la forma en la qual ens veiem les dones.

Els adolescents d'ara es passen l'estona editant les imatges, els vídeos… que després pujaran a aquestes xarxes per a poder-se veure tan bé com siga possible. “Devem tenir les millors fotos, les millors festes, tenir els amics més divertits…” generant paranoia i ansietat en les xiques que aspiren poder aconseguir una imatge de si mateixes inassolible.

L'era digital permet a les persones poder quantificar la popularitat. Si tens molts seguidors en un compte és que eres molt popular, tots et vol, i en canvi si no tens molts.

Vera Cambrils ha dit...

Són aquests vídeos una farsa? Alguns ho poden ser, però aquests vídeos els donen als quals ho veuen — estranys, amics, anònims i enemics — poder sobre tu.

Hem vist (al vídeo) com les xiquetes, esten condicionades per la societat, buscant l'aprovació de gent que no coneix, ja que per a elles ser guapa és lo més important. Totes les xiques/dones són guapes, i no s´ha de dir el contrari ni tindre poca autoestima.

Ensenyant a les xiquetes, adolescents i dones que solament se'ls vol pel seu atractiu “Enmig del seu desenvolupament i amb la contínua repetició d'aquests missatges, moltes joves interioritzen aquests valors i els resultats poden ser ansietat, una pobra imatge dels seus cossos, baixa autoestima i/o expectatives dels seus rols i els seus futurs basats en sexe” diu Aftab.

I és que realment no sabem on ens fiquem, els qui ho veuen… Al meu açò em sembla del pitjor que pot haver-hi, i del pitjor que se li pot posar a una xiqueta. En el vídeo de l'entrada podem arribar a veure xiques de 10 anys més o menys, com podem arribar a preocupar-nos del nostre aspecte físic a una tan primerenca edat? Quan solament ens hauríem de preocupar de ser feliços, jugar…

Com es pot utilitzar la imatge de la dona d'aquesta forma? O com poden les dones donar la seua imatge per a aquests tipus de publicitats? Ens estem venent per a campanyes que fan el que volen amb nosaltres, és que no volíem llibertat, que s'ens tomara en compte? Aleshores que estem fent?

En la meua opinió, no crec que faja falta dir-li a una xica o un xic si és guapo/a o no, ja que cada persona és com ell o ella és. Les persones no deurien de criticar a les altres, tots i totes les persones tenim els nostres defectes.

Vols saber si eres bonica o no segons aquests tests? Pots entrar ací per a saber-ho:

http://www.superpop.es/chicos/test/te-ven-la-mas-guapa-de-clase
http://www.guapaalinstante.com/2013/04/test-eres-guapa.html

Però realment importa el resultat? Ser bonica o no, es pot definir per unes quantes preguntes, que segurament ha fet un/una des del sofà de la seva casa?

Milena Laffitte i Azahar Nelken ha dit...

Aquest vídeo tracta de que assoles les xiques que siguen guapes serveixen per a vendre, per a fer anuncis i lluiten per a que no siga així.

A nosaltres el vídeo ens ha paregut una mica «MASCLISTA» perquè no ens pareix just que a les xiques ens utilitzen com si fórem objectes.

Ivii morryson i Santii Sweets ha dit...

El vídeo tracta de xiques que ens ensenyen fotos de xiques que ixen quasi nues per a la publicitat. Fan açò perquè els directors sols volen els diners de les persones que miren l'anunci, però
al director li dóna igual la vergonya que tenen les xiques.

Nosaltres pensem que això és molt masclista perquè les xiques estan com obligades a fer-ho i no tenen cap poder.

Una salutació de Ivii Morryson i Santii Sweets.

Anònim ha dit...

Hola som Nerea Mozooni i Lucía Stone.

Aquest vídeo tracta de dones que van explicant la explotació d'aquestes dones, hi havia una dona que diu «Y si fora la teua filla, dona, jefa, etc t'agradaria tant?» en aixo te tota la raó.
Nosaltres pensem que eixes dones tenen tota la raó, per que nosaltres no som joguets (dones) ni tampoc els homes però les dones som mes utilitzades com a joguets, encara que algunes venen el seu cos, i no nos pareix be.

Elena Zambrano i Aroa Roussel ha dit...

Hola,

Aquest vídeo tracta de unes xiques que ixen dient: '' Quan la meua filla siga major m'agradaria que tinga amigues com eixes'' i apareix una foto de unes xiques que estan tirades a terra, o ''m'agrada molt buscar en la meua bossa de marca quan estic desnua''. Començaven a eixir publicitats de dones. Al final deia ''no tractes a les dones com a objectes.''

En aquest vídeo ixen unes xiquetes preguntant en youtube si eren guapes o no. Deien que ficaren en els comentaris la opinió que tingueres sobre el seu aspecte. Eren xiques de 8 a 18 anys (més o menys). A més a més hi havia altres xiques que eixien criticant-les.

Nosaltres pensem que no es just que en la publicitat tracten a les dones com si foren objectes. Que la societat ens ensenya des de que som xicotetes que tenim que ser perfectes, que ens te que agradar cuinar, que juguen amb nines i que no ens agraden els videojocs entre altres moltes coses. Pensem, que per això les xiquetes de l'altre vídeo tenen la necessitat de preguntar el que pensen els demés, quan això no te importància. Es important que sigues tu mateix/a.

Alejandra de BUrgos i Marcos James ha dit...

Alejandra de Burgos y Marcos James, i anem a comentar el vídeo de les expectatives que tenen de les dones.

Els xics utilitzen a les dones com a objectes sexuals... No totes les dones són com google o la publicitat les representa. Les dones no tenen per què aguantar el que diu la publicitat perquè són humanes i tenen el mateixos drets i sentiments. Des de xicotets als xics les ensenyen això en el anuncis i està molt mal perquè tenen una imatge molt equivocada...

Algunes dones s'han de vendre per a fer eixos anuncis perquè els fa falta els diners i no tenen més que fer això per a traure a les seues famílies i fills cap amunt. Això és denunciable ja que és una ofensa cap a la dona i les seues vistes cap al món. No totes les dones i el homes són iguals, perquè també hi ha xics que maltracten a la dona perquè són masclistes... Per exemple: per què al futbol professional a soles poden jugar els homes? També hi ha dones a les que els agrada el futbol.

No hi ha un sol treball en el que el homes poden treballar, però en el cas de les dones no es així... Jo crec que tenim el mateixos drets i podem fer lo que vulguem ja que libres de fer lo que queram amb la nostra vida, ja que el homes no van ha cobrir-la amb les despeses necessàries per a viure bé i tindre un desenrotllament bo.

Adri West ha dit...

Les xiques no se classifiquen en guapes o lletges, ja que els homes tampoc ens classifiquem d'eixa forma. Les persones no podem classificar-nos en grups, perquè som tots diferents. Hi ha com un prototipus d'una dona o d'un home que es perfecte/a, però això no es decisió nostra, es el que ens intenten fer veure, que les xiques guapes a soles poden ser del tipus que apareix als anuncis, i no es aixi perquè no totes les dones son com las dels anuncis, a elles se les tracta com a productes, no son elles mateixes, apart porten quilos de maquillatge. Una dona es bella al natural, no amb mil productes a la cara.

Pense que tampoc es pot penjar un vídeo a youtube o a qualsevol xarxa social diguent «sóc guapa o no?», perquè un mateix té que tindre la seua moral alta pensant que es bonic com es.

Madina ha dit...

Bon dia, soc Madina i vull començar parlant sobre el que he vist al vídeo.

Aquest video tracta sobre moltes xiques que es graben preguntant si la gent creu que son guapes o no. Hi han xiques mes majors i mes joves pero la majoria son xiques joves que pareixen insegures de si mateixes i necessiten que la gent li diga que son guapes per a estar segures, la qual cosa, no deuria ser aixi, perquè cada persona té que apreciar com es.

Jo crec que aquest video pretén concienciar a les dones sobre que es tenen que apreciar i creure elles mateixes que son guapes sense que ningú hi diga res.

kike west ha dit...

Aquest dos vídeos tenen coses en comú. En el primer vídeo apareixen xiques amb poca roba que intenten vendre diferents productes o simplement apareixen elles en una foto normal però lleugeres de roba i aquest provoca que les fotos tinguen moltes visites.

En el segon vídeo apareixen diferents xiques pregunt-anse si son belles a la vista i demanen que contesten deixant un comentari .

Amb aquestos vídeos t'ha dones conta de que avui en dia per a la gent es molt important l'aparencia física i no es veritat estem obsessionat amb l'aspecte i tenim que canviar aquest punt de visa perquè no es el correcte

Franciele ha dit...

Hola, bona vesprada vaig comentar el segon vídeo d'aquesta entrada.
Bé, primerament vull dir que aquest vídeo és molt comú entre nosaltres, em pareix una tonteria que les xiques graven vídeos preguntant a la gent si son feies o boniques.
Pense que ninguna persona te el dret de dir-li a algú si és bonic o no, cadascú té la seua bellesa, independentment d'on sigues. Clar que ni tots ni totes et diran la veritat, però crec que tu mateix has d'analitzar-te de com ets tu, i el més important és que et sentis agradable i còmoda.
La majoria de les persones diuen la «famosa» frase: les rossa són tontes!. Això és un absurd, perquè el color dels cabells no defineix caràcter.

Bé, aquest és la meua opinió. Gracies.

Rebeca West ha dit...

Hola soc Rebeca i vaig a parlar d'aquestos videos:

El primer video tracta dun anunci en contra de que es use a una dona com si fora un objecte. Es veuen a moltes dones amb anuncis en les mans i critiquen que no es deberia usar a les dones com si foren objectes, o que les posen en els anuncis sense ropa per a que atraguen mes la atencio, perque creguen que asi l'atrguen pero no es aixi.
La meua opinio de el primer video es que no me agrada que usen a les dones aixi, m'agrada que haguen fet una campanya contra aquestos anuncis.

El segon video tracta de xiques adolescents que en youtube pregunten si son feas o guapes, i primes o groses.
La meua opinio es que em pareix molt mal que xiques de la seua edad pregunten a desconeguts si son feas o guapes, no m'agrada aixo perque les xiques se estan menyspreant.

Nerea & Nerea ha dit...

Hola, som Nerea & Nerea, i anem a comentar el vídeo de “Sóc guapa o no?”

Aquest vídeo ens paerix absurd, no el vídeo, sino que les xiquetes fagen vídeos preguntant-se si són guapas o feas. Realment totes les persones som boniques, que una persona siga grossa, tinga grans, li falten dents, siga calva, etc... Les persones no som boniques pel físic, sino per com som per dins. A la gent no li va a agradar una xica bona que només que insulte, dic jo, que li donarà el mateix siga com siga eixa persona, si és bona xica i et tracta bé.
Huí en día, les coses no son així, tothom es fixa només al físic i no en com és de persona. Es burlen de la gent grossa quan ells segur que son molt bones persones que aquestes. El físic al cap i a la fí, no serveix per a res, perquè quan més major et fajes, pitjor et vas a fer perque el teu cos canvia, i perquè si tens una parella, pot colar el teu físic al mes, però quan pasen més d'un mes o així, s'adonarà conte de que eixa persona no és com se l'esperava.

No se, de veritat com pot haver gent així, que tinga que fer eixes preguntes... esque després ens queixem de que ens dieun coses males i que ens ofensen. No pots agradar-li a tothom, cadascú té una opinió sobre tí, i abans que no vulgues escoltar-la, sempre vas a tenir que escoltar algunes critiques, i la veritat, no tenim que fer cas a les coses que nosaltres sapiguem que no son veritat. El que ens pareix molt molt absurd, és que per lo menys, nosalters preferim que ens diguen 3 o 4 persones que som feas, a pujar-lo a youtube perquè ni han milions de persones en aquesta red social , i per lo tant, tindràs moltes més critiques que no t'agradaràn ni et sentaràn bé.
Però bó, que no tenim que fer cas de eixes coses, si tu sapigues o penses que ets guapa, que no te'l tinga que dir ningú, TOTS SOM GUAPOS.

Adéu i bona vesprada. N&N <3

Sonia Arenal i Esther Roussel ha dit...

Bona vesprada, aquest vídeo tracta sobre altres vídeos que son de xiques que pregunten sobre si son guapes o lletges.

La nostra opinió es que aquestes xiquetes no lis deurien d'importar la opinió de altres si son guapes o lletges , no fa falta que pregunten a persones totalment desconegudes com son o com les pareixen. També ens pareix molt mal que esta quantitat de xiques haja xiques menor que jo, per exemple, xiquetes amb 10 anys recent complits, preguntant el mateix ens pareix vergonyós.

En conclusió, aquestes xiquetes no haurien de penjar vídeos com aquestos, ja que amb la seua edat no s'han de concentrar en si són boniques o no ho son. Finalment, haurien de saber que no les han d'importar la opinió dels demés, solament han de estar contentes amb elles mateixes i no fer cas del que les diguen.

Leo Kent ha dit...

Aquest vídeo tracta de unes xiques que fan un vídeo preguntant a la gent que si son guapes o no, pareix que tenen l’autoestima baixa. A aquestes xiques no li deu d’importar la opinió de altres persones, tots som diferents i cadascú deu de respectar com son els demes. Aquestes xiques tenen que ser elles mateixes, no tenen que canviar per la opinió de ningú. Molta gent sol sap criticar als demes. Que primer se fixen en si mateixos i després en els demes, que segur que ells també tenen alguna cosa que els demes podem criticar de ells.
En conclusió, que aquelles xiques siguen com son i que passen de la opinió dels demes.

Marc De Gouges ha dit...

Hola,

aquest vídeo tracta de unes xiques que volen saber el que pensen d'ella (si es guapa, si es lletja, si es grossa, si es flaca...) a elles li diuen que son molt boniques però elles no o creen, per això es posen a Internet preguntant si son boniques o si estan grosses i que la seua opinió la posaren en els comentaris.

La meua opinió es que la imatge es el de menys el més es la personalitat. Sí, esta bé preocupar-se per l'aspecte físic, però si ets bona persona la imatge es el de menys. Un salut de Marc De Gouges, hasta la pròxima.

Abel de la Barre ha dit...

Bon dia,

Hui vaig a parlar d'aquelles dones que es mostren en els anuncis, com '' una dona objecte '', ja que contra menys roba porte, més visites tindrà l'anunci; jo pense que açò és el que pensen els anunciants.

El primer que vull dir es que com veiem al vídeo, les dones dels anuncis mostrats, es veuen cada vegada en menys roba; això si, s'han de tapar les seues intimitats, per si les fotos les veuen xiquets o xiquets. Però perquè cada vegada es veuen a les xiques d'aquests anuncis més nues, però tapant-se, les empreses publicitaries cada vegada inventen coses del més extravagant; com podria ser l'exemple de la colònia en les intimitats de la dona. Coses moltes exagerades per a vendre productes, que algunes dones li poden afectar.

És el cas del vídeo; com anuncis de l'hamburguesa fan que la dona parega un objecte; perquè com he dit abans, les empreses publicitaries es pensen que per ficar a una dona seminua la gent; o en aquest cas els hòmens, aquest producte es vendrà més. Açò podrà funcionar en una part dels hòmens, altres es fixaran assoles en el producte i no es fixaran ni en la dona i hi haurà uns altres que eixe anunci no els diga res, encara que estiga la xica lleugera de roba.

Per acabar, dir que els anuncis protagonitzats per dones i on l'anunciant creu que ensenyant una dona va a vendre més, esta molt equivocat, perquè la major part de la gent ja s'està cansant o passant d'aquests anuncis.

Un comiat.

The intenal kaos ha dit...

Hola, vaig a cometar aquesta entrada sóc guapa o no?
Aquest vídeo tracta d'unes noies que mitjançant una aplicació pregunten si són guapes o lletges i en l'altre apareixen diferents tipus d'anuncis de com posa a la dona en els anuncis.
En el primer vídeo apareixen dones vestides amb molt poca roba o sense gairebé roba (per dir nues), que venen el seu cos a canvi de coses tontes com alcohol. Són imatges molt masclista, s'utilitza el cos de les dones i com si fossin coses per vendre i fer publicitat, es tracta la dona com si l'home és superior. Aquests tipus de publicitat, vídeos o altres coses en què posen a la dona d'aquesta manera, han de ser controlats i eliminats, perquè es tracta a la dona com si fos una porca o una meuca, dominable, com si fos inferior als homes. També les dones han de ser primes, altes i perfectes per ser acceptades. També apareix que instagram com més nua aquest la dona més m'agrada i té. Hi ha persones que pensa que les dones són més belles primes, que mesurin més de 1,65cm, que han de satisfer qualsevol desig que l'home vulgui, han de ser submises davant seu, feble ISER perfecta en tot allò considerat "femení" sinó , mare mia, que si és un marimacho, que si és una porca, resumint, que són molt mal vistes.
En el segon vídeo aperecen nenes i adolescents de moltes edats preguntant si són guapes o lletges, al final del vídeo demanant per als que estiguin veient el vídeo que publiquin un comentant si són maques, lletges, grasses, primes, etc.
És increïble que niñastam petites s'esten preocupant ja pels estereotips que la societat posa per a la dona. Coses així baixen l'autoestima i si baixa l'autoestima ve l'anorèxia, bulímia, vigorèxia o moltes més malalties, i després ve la depressió i finalment el suïcidi; amb aquestes coses fa que la gent no es vulgui a si mateix i s'odiïn.
També hi ha el machisto i la misogínia, les dones no només serveixen només per sastifacer als homes, les dones tenim els mateixos drets que els homes i podem fer les misnas coses que ells.
Totes les dones tenim la nostra manera de bellesa però amb el mateix esplendor, no hi ha nujeres guapes o lletges, més perfectes o menys perfectes.
Cal continuar lluitant en contra d'aquestes coses fins que es desaparesca.

Maria Claramunt ha dit...

Al vídeo hem vist com les noies estem condicionades per la societat.
El que més ens té que importar es si som guapes o no? Qui es ningú per a dir-nos que no ho som?
Cada persona es guapa i preciosa tal i com es, i no hi ha que tindre baixa la autoestima.
La societat ens ensenya que soles ens tenen que voler per ser atractives, o per tindre un físic com el de les models.
De veritat el físic ideal es el de les models? Clar que no, cadascú es especial i únic amb el físic que té , i per descomptat cada xiqueta es preciosa per naturalesa.
No hi ha que seguir ningun prototip de ningú, només cal ser com eres i s’acabat.

No podem permitir que a una xiqueta de 10 o 11 anys el únic que li preocupe es si esta guapa o no..

Pense que per a acabar amb aquestes coses,deurien de fer una vaga les dones, una vaga de publicitat, no vendres a una revista o a una passarel•la.

Per a acabar, dir que les persones tenim defectes, pero també virtuts, i que cal aceptar-nos tal i com som, ja que així som preciosos.

Livana Cambrils ha dit...

Bon dia,
m'agradaria deixar clara la meua postura sobre aquest vídeo ja que l'he vist i m'ha paregut bastant vergonyós el fet de que una xiqueta tinga la necesitat de demanar opinió a la gent per tot arreu de si els pareix guapa o no, ja que pense que la culpa de que les xiques, desde una edat molt temparana, estem tan preocupades de com ens veu la gent es de la societat en que vivien que ens condiciona a voler ser perfectes. Tenen una concepció de la dona tan perfecta que es com que totes volem ser així. Jo soc una persona que pensa que cadascun es com es i no hi ha que preocupar-se molt pel que pensen de nosaltres. Afortunadament les persones no som perfectes, tant els homes com les dones estem ple de defectes, uns mes que altres, però cada persona es guapa a la seua manera i no a tots ens agraden el mateix tipus de persones. Pense que les persones tenim que valorar-nos primer nosaltres mateixos per a que ens valorar-nos els demés.

Iris Rainbow ha dit...

Bon dia,
Vull comentar aquest vídeo sobre: Sóc guapa o no?, perquè m’ha impactat moltíssim que encara estant en el segle XXI la gent li done tanta importància a la bellesa.

En primer lloc m’agradaria preguntar-li a la persona que va inventar aquest vídeo que en què estava pensant? Perquè ens ha d'importar el que pensen els demes sobre nosaltres? L’únic que importa és que nosaltres mateixes en vaguem guapos, dona igual com eres, alta o baixeta, grossa o flaca tu eres guapa mires per on et mires.

M’ha entristeixi't molt que xiquetes menudes pensen que l’opinió de la resta és el més important i NO!, cal deixar de pesar així perquè després passen desgracies com per eixemple que una xica s'ha suïcidat perquè ha rebut molts comentaris ofensius en el vídeo que va fer sobre que opinen els demes sobre ella.

Encara que pareix una tontería és una cosa importantíssima, ja que la gent no es vol a si mateixa sinó que depenent del que pense la gent es voldran o no. Cal quedar clar que tot el món és guapo hi no t’ha d'importar el que pense la gent, perquè desgraciadament en el món existeix gen roïna que sempre intentarà afonir-te com a persona.

Per aquesta raó no has de sentir-te mal amb tu mateixa perquè l’únic que importa és que sigues una bona persona i que la gent del teu voltant et vulga tal com tu eres, sense donar-li importància si et veuen guapa o lletja.

Andrea Zetkin ha dit...


Bona vesprada

Vaig a comentar l’entrada que tracta del tema més subjectiu de tot el blog: la bellesa.

Hi ha concursos de bellesa on moltes xiques es presenten i molts xics també, i avaluen realment si són guapes o bonics, però això es pot mesurar? Pot a ver una persona bonica per als ulls de molta gent? Què és realment ser bonic o bonica? Quins passos has de seguir per a ser-lo?

En internet hi ha 20 tests sobre com ser bonica o si ho eres, però ho eres segons els xics que tens darrere teua parlant-te o dient que volen quedar amb tu.

Ja no valorem la importància dels valors normals com era el respecte, la complicitat, els nervis, el somriure, allò que pot aportar-te l’altra persona, evidentment el físic és un aspecte que TOTS HOMES I DONES, veiem i comparem amb altres però no decisiu a l'hora de conéixer o voler estar amb una persona.

Sincerament hi ha moltes cançons i pel·lícules que demostren que la bellesa no és allò que es veu, si no allò que està dins, però hui en dia, qui para a conéixer allò que està dins? Poca gent, i eixa poca gent és la millor, perquè vol de veres estar amb una persona, agradar-li els defectes que té i quan passa això és complicat que es trenque, perquè no t’agrada el físic t’agrada el caràcter, la forma de parlar i més coses que sincerament, són més boniques que qualsevol estereotip de bellesa.

Per concloure dir que una dona rossa, d’ulls blaus és preciosa i l’home igual, i una dona d’ulls verds i morena també, és a dir, no cal maquillar-se per a sentir-te bonica, perquè no has de sentir-ho, has de saber-ho. Has de valorar-te.

"Una mujer hermosa no es la más joven, ni la más flaca, ni la que tiene el cutis más terso o el cabello más llamativo. Una mujer hermosa es aquella que con tan solo una franca y abierta sonrisa, con una simple caricia y un buen consejo puede alegrarte la vida".

Així que dones de tot el món, ningú és més que vosaltres, cap home ha de fer-te sentir que no vals gens. Cap. Un comiat.

Carmen Watson ha dit...


Bon dia

com he pogut llegir en esta entrada el tema de hui és ser guapa o no. supose que hi ha dos o fins a tres veus que escoltar. Societat, entorn amigable, la pròpia. Amb societat em referisc a pel·lícules, modelos,estereotipos, revistes ... a no deixar-te portar per cremes exòtiques antiedat, per correctors, per dietes insanes que haurien de tindre accés prohibit per la perillositat que suposen en l'actualitat donar-li a una xiqueta de 12 anys la manera d'aprimar-se 5 kg en un setmana.

L'entorn amigable, els teus amics, pares, germans, pareja... els que se suposa que en principi et volen i respecten, els que haurien de dir-te que és bo que t'aprimes si té sobrecàrrega, però per salut i amb subtilesa, els que quan demanes 8 kg menys per a les teues corbes et diguen que dones tenim corbes per naturalesa en general , que és bonic i que et volen així.

I la pròpia, la que el teu decidixes que paraula i importància donar-li. La que no val justificar en els comentaris de la resta la que és intima i personal. El teu decidixes si t'agrades o no, si vols estar sana, si et fies de qui et vol i cuida i busca comprendre't o de qui buscar destruir-te per dins com a prototips inabastables per que, volguda, no t'ha format un ordenador.. tens el bàsic per a maquillar-te i t'has d'agradar acabada d'alçar i vestida per a una boda, et té ue agradar el que portes dins que és, la qual cosa més tard, quan tots ens arruguem i necessitem ajuda per a tot, es quedar per sempre i valdrà la pena poder compartir.

Marc De Gouges i David Jacob ha dit...

Hola,
aquest vídeo tracta d'unes xiques que no es veuen guapes, aleshores pengen un vídeo on apareixen elles dient a la gent que comente com les veuen (guapes, lletges, grosses , primes...)
Elles no es veuen guapes, per això li pedixen a la gent que deixe un comentari, i que no diguen mentires per a que es senten bé no mes volen la veritat.

La nostra opinió es que totes les dones son boniques i ninguna lletga un salut de Marc De Gouges i David Jacob.

IVAN 4ºB ha dit...

Sóc guapa o no?
Bona nit, ara vaig a comentar eixes dos vídeos.
El primer vídeo tracta de ver lo que passa si poses “Cosificacion de la mujer”, i com podem observar en el vídeo apareixen moltes fotos publicitaris que tracten de que la xica mostre el seu cos per a que el producte que promociona siga mes venut. Després podem observar a unes dones amb un cartell en les mans dient lo que posa en ell, com per exemple “Estic disposa per vendre el meu cos, per una copa” i hi ha moltes mes. Això me pareix incorrecte ja que vendre el teu cos per una copa, estem bojos o que passa?
En el segon vídeo apareixen xiques joves preguntant per YouTube si ells son boniques o lletges, van dir que posaren un comentari baix del vídeo contestant que què eren. A mi me pareix molt fort que xiques tan joves com 10, 11 anys que apareixen en el vídeo feien això.
En la meua opinió a una persona no la pots classificar per que siga bonica o no, NO, jo crec que això no te molta importància ja que lo bonic no esta en el exterior esta en el interior.

Azahar Nelken ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre unes xiques que fan vídeos preguntant a la gent si són guapes o són lletges, gorosses o primes. També la gent del seu voltant lis deia que són guapes i elles deien que no ho eren que et calles que ja se que sóc lletja com un demoni i altres que eren lletjes i per aixó fan aquest tipus de vídeo.

Jo pensé que l'opinió més important d'una persona és la seua i després la de la gent del seu voltant i per ultim la de la gent que no coneixes. Aquest ti`pus de video no m'agaden perqué per exemple jo o necesite l'opinió de la gent per a sentir-me guapa perqué jo no he decidit per una máquina com debería de náixer.

Mar Addams 1º Batx H ha dit...

Bona nit a tots i a totes.

Vaig a parlar sobre aquest dos vídeos; El tema a tractar es sobre una cosa tan subjectiva con es la bellesa i com es veu en la societat.

El primer vídeo ens ensenya com en els anuncis publicitaris utilitzen el cos de la dona per a atraure mes gent i que siga mes venut. En el vídeo ixen dones criticant amb càrtels dels anuncis en les mans explicant com estan en contra de això i deixant clar que «No sacrificarien la seua dignitat per una beguda» etc. Queda clar amb aquest vídeo que es veu a la dona com un tros de carn que soles servix per a atraure compradors.

El segon vídeo tracta sobre unes xiquetes buscant la aprovació de la societat per a sentir-se bé amb elles mateixes. Em entristeix que a aquestes xiquetes les importe la opinió de les persones, se que costa ignorar els comentaris siguen positius o negatius, però pense que cada persona es bella de la seua manera.

En conclusió pense que no ni ha res mes bell que una persona sentit-se be amb ella mateixa i això es el que estes xiquetes deurien de tindre en compte.

Naiara Jackson ha dit...

Hola a tots i a totes.

Avui vaig a parlar sobre un tema que està molt present i es considera molt important en la actualitat, açò es la bellesa.

En el primer vídeo apareixen varis anuncis utilitzant el cos de la dona com una especie de ferramenta per a poder vendre més, i a la vegada apareixen algunes dones que están en contra de açò mostrant alguns cartels amb missatges i altres fan comentaris sobre les imatges dels vídeos dient de forma ironica que el que fan en el anunci li agrada.

Després en el segón vídeo les xiquetes que apareixen en ell sols pregunten a la gent que les veuen ‘si son guapes o no’. El pregunten tant xiques de 16 anys com perfectament xiquetes de 8-9 anys i açò em fa pensar... En que mon vivim que es considera tant important que una xiqueta siga bonica? No importa sols l’interior?
Pues açò es el que ens intenten ensenyar des de que som nens petits, però mentre que vam creixent la gent del nostre ambient ens diuen coses com ‘Tens 16 anys i encara no et maquilles? Et veuries més bonica si ho feres’ ‘Arreglat més’ i coses per l’estile.

Jo crec que açò de ‘soc guapa o soc lletja’ està més en segons quina persona et mire, perque hi ha gent que et pot veure bonica però en camvi pot haber algunes persones que et veuen lletja. Aleshores el que tenim que fer es viure sense preocuparse del que els altres pensen de la teua apariencia física i sentir-se be amb una mateixa.