29 de febr. 2016

No et deixes embolicar! Desfabrica't


Si no has de pagar per a entrar o consumir el producte, llavors és que el producte ets tu!


Xiques, xics, no us deixeu enganyar pels falços beneficis per a les dones. Tractar les dones com a carn, i els hòmens com a consumidors potencials és perpetuar la desigualtat. No sigueu còmplices. Digueu no!



Píndoles audiovisuals per a la prevenció de la violència de gènere elaborades per la Unitat d'Igualtat de la UVEG (2015-2016).

33 comentaris:

Andrea Becker ha dit...

Hola,

Aquest vídeo tracta d'unes xiques que van de festa i no els cobren l'entrada i els xics sí que han de pagar l'entrada, PER QUÈ??????? i les utilitzen com a productes per a que els homes vagen a la discoteca i tal. Però per què les utilitzen com a objectes? Ningú ha de fer això per a que vagen a una discoteca.

Jo crec que no fa gens de falta fer això amb xiques, perfectament podrien fer una web dient el que tenen, els horaris, les begudes, no utilitzar a xiques.

iivii Moryson i Santii Sweets ha dit...

Hem vist 2 vídeos que tracten del masclisme, i són molt interessants.
El primer vídeo tractava de per exemple, ponien l'entrada i les begudes gratis de les discoteques per a que els xics se entretenguen. També eixia una foto d'una xica fent el treball i els xics se quedaven en el sofà menjant i mirant la televisió.

El segon vídeo tracta de xiquetes i xics que als xics les educaven com a guerrers i a les xiques com a princeses, per exemple eixia uns xicotets vídeos de les xiquetes insultant a les coses que li feien els xics a les xiques.

A nosaltres ens pareix molt masclista. Una salutació.

Andrea Sturat ha dit...

Hola soc Andrea Stuart
Aquest vídeo tracta sobre la igualtat entre homes i dones. Van eixint imatges de senyals, com la de canviar al bebé que eixia una xica canviant-lo i no un xic, també eixia una mare i un xiquet pujant unes escales, i no un pare... En l'altre eixia una xica beguen mentre li caia la beguda per l'escot, i al vídeo ficava que no devies de ser tu el producte, eixien moltes injustícies...

Jo no m'havia adonat de que en les senyals de canviar els bebés sols apareixen dones, en tot el que ens envolta fiquen els homes per a unes coses i les dones per a altres, i aixo no esta res però res bé, mai m'havia adonat, m'he quedat a quadres.

Adriel Goldman i Pablo Gold man ha dit...

Aquest vídeo tractava d'unes xiques i xics que s'estaven comparant (princeses vs guerres),(ames de cases vs homes). Les xiques en la imatge s'alien treballant i els xics estaven en el sofà menjant, també hi havia en el vídeo una secretaria treballant molt i sense embarg el cap estava fumant, sense fer res, com les xiques fan casi tot varen posar en les senyals al home també.
A nosaltres ens pareix que es veritat que les xiques treballen mes en casa (algunes la majoria ) ens ha paregut que els homes també tendrien que treballar com les xiques per que tots som esses humans i tots tenim que treballar en aquest mon.

Nerea Mozooni i Lucía Stone ha dit...

Hola som Nerea Mozooni i Lucia Stone.

Anem a comentar aquest vídeo, tracta de unes dones que donen a entendre que a nosaltres ens tracten com si fórem diferents al homes, en realitat els homes i les dones no som tan diferents ¿Per que les dones som ames de casa i no els homes? Es a dir, hi han homes que els agrada cuinar, netejar, etc, per això pregunte, hi ha dones a les quals els agrada molt vore la tele però ni no ens ajuden no es pot fer res.

La nostra opinió es que tan els homes com les dones som iguals, ells poden netejar i nosaltres les dones podem vore la tele mentres el nostre home neteja i després al revés, es podem tornar per a fer cada u una cosa, ens a agradat per que explica que no tenim que ser així.

Anem a comentar el segon vídeo, is una xiqueta que si es xica o no, desprès ixen dos xiquetes mes vestides de princeses, queix anse per que veuen que a les dones ens tracten molt diferents als homes.

La nostra opinió, es que les xiquetes tenen raó per que els homes no son tant diferents a les dones.

Hèctor Michael ha dit...

Hola,
aquesta entrada tracta de que no et deixes embolicar pel que siga... A l'entrada eixien unes xiques que podien entrar gratis a una discoteca i amb la beguda també gratis, i els homes havien de pagar per a entrar i per la beguda. El que fan amb això és que el que es venga siguen les dones.

Després ixen uns cartells amb els dibuixos de les dones i els afegixen els dibuixos dels hòmens, més tard ixen moltes dones ensenyant el dit com dient que no es deixaran embolicar.

No us deixeu embolicar per eixes ofertes que assoles serveixen per a atraure a més gent.

Bon dia.

Carla Stuart ha dit...

Aquest vídeo tracta sobre la igualtat entre xics i xiques, no assoles tracta d'açò, també tracta sobre els prototips (de les etiquetes que tenen les persones), per exemple: per què les xiques tenen que ser princeses i els xics els guerrers als contes o a diàriament a l'hora de jugar. També a les senyals de trafic i dels servicis. Per exemple en el bany per a canviar als xiquets ix el bebé i al costat canviant-lo ix la mare i no té perquè ser així.
La meua opinió es que per a que tots sigam iguals hi ha que començar canviant les coses que es veuen a la vida diària.

Gerard Paul ha dit...

Bon dia...

Aquest vídeo tracta d'unes xiques que entren gratis a una discoteca, mentre que els homes han de pagar. Això significa que, si entres gratis per a consumir el producte, és que TU ets el producte. Pense que el que passa és que les discoteques deixen passar gratuïtament a la dona per a que el que es venga no siga la copa, sinó les PERSONES. És un comportament 100% MASCLISTA.

En l'altre vídeo, diu que les xiques no han de deixar-se fabricar per qualsevol cosa. He observat que en els dibuixos de les senyals sempre s'utilitza a l'home per a representar a les persones, i aquestes persones suposadament feministes han ficat el dibuix de la dona substituint-lo o acompanyant-lo.

No heu de deixar-vos enganyar pels «falsos beneficis» per a les dones, és molt probable que acabe en violència de gènere. Des-fabricat!

Respecte als homes, tinc dos missatges per a vosaltres:
1-No utilitzeu a les dones com a objectes, això té un nom, es diu violència de gènere i és un delicte.
2-Des-fabriqueu-vos! No intenteu ser guerrers, no hi ha enemics contra els quals lluitar. L'enemic és el masclisme.

Bons vídeos, i fins al pròxim comentari ;)

Elena Zambrano i Aroa Roussel ha dit...

Hola,

aquest vídeo tracta d'unes xiques que quan van de festa no les cobren entrada i les donen les copes gratis. Fan això per què les utilitzen com a producte per a atraure a més gent. El segon vídeo tracta de els estereotips que te la gent sobre les dones i els homes. Deien que les dones eren princeses i els homes guerrers, també deien que les ames de casa estaven tot el dia fent les tasques domèstiques i en canvi els homes de casa estaven tirats al sofà menjant i mirant la televisió. (No el deien directament però el deixaven veure). També ficaven ninots de paper en : els semàfors, els cartells, les portes dels canviadors dels nadons... Depenent si eixia un home o una dona, ficaven als dos.

Nosaltres pensem que no es just per a les dones que les deixen passar per a atraure a més gent, i que en la època que estem encara i hagen homes que realment pensem que per anar a una discoteca on les dones van gratis pensen que van trobar una novia o alguna cosa així, per què si la gent no anara les persones que ho fan pararien. També pensem que la gent no hauria de pensar que totes les dones som ames de casa i ens agraden les princeses ni que tots els xics estan tot el dia en el sofà ni els agraden els guerrers. Per altra part ens pareix molt bé que fique els dos ninots en tots els cartells per què no esta bé que generalitzen el que una dona o un home pot fer, per què no és la realitat.

Milena Laffitte i Azahar Nelken ha dit...

Aquest vídeo tracta d'una campanya que defèn la diversitat i que lluita contra les xiques rosa i els xics blau. Per exemple les xiquetes petites volen les princeses, el xics lluitar o que les dones són ames de casa i que els homes sols miren al TV. La campanya va contra aquestes coses.

La veritat és que no estem d'acord amb els exemples que em posat abans perquè hi ha que tindre diversitat i això és el més important en la vida sinó seriem tots iguals.

javi wolf ha dit...

A aquesta entrada tracta sobre l'entrada gratis ales discoteques per als xiques,l'entrada aconsella no deixar-se llevar per que si no pagés per entrar o consumir es que el producte ets tu,les discoteques posen gratuïta l'entrada per als xiques per atraure xics,i el consum no es costa diners per emborratxar les dones i que siguen mes fàcils de manipular.

La meua opinió sobre aquesta actitud dels discoteques es que no s'àuria d'embolicar als dones per a traure clients i respect a les dones que no hi ah que ser tan imbecil com per a creure que no as de pagar per entrar i consumir sense donar nadar nada a la discoteca,per estes ofertes moltes xiques han sigut embolicades,agredides,robades e inclús violades.

Luismi de Gouges ha dit...

Aquesta entrada té do vídeos. Al primer vídeo es fa una reflexió del per que les xiques entren gratis a les discoteques, s'exposa la teoria de que si entren sense pagar es perquè les tracten com a objectes, es a dir, serveixen de reclam per als homes que si paguen. -Si tu no has de pagar per a consumir el producte, el producte ets tu- diu el vídeo. Cap al final es veu un registre audiovisual de dones insultant amb el dit.

Al segon vídeo es veu un grup de gent entrant a la «Fàbrica d'estereotips» i a continuació es fan algunes comparacions: Princeses vs. Guerrers, Ames de casa vs Homes a casa, Secretàries vs. Caps... Cap al final diu -Que no et condicionen... DES-FA-BRI-CA'T !!- en al·lusió al principi del vídeo on apareix la fabrica d'estereotips.

Son vídeos interessants que fan reflexionar un poc sobre la societat.

eli 2ºb ha dit...

Bon dia a tothom

En el segon vídeo jo el que entenc d'aquest vídeo es que l'han fet per a que la gent es done conte que les obligacions es de tot el món.

En primer lloc en una porta ix una dona cambiar-li el panyal al seu bebé i el que fa es posar en recortable a un xic ajudant a la seua dona a fer-ho.

En segon lloc ix en una senyal de que tinguen en compte de que un xic pot passar,i veuen que no n'hi ha una xiqueta acompanyant-li i amb recortable a una xiqueta al costat ,més tard ix en un semàfor el dibuix d'un altre xic i fan el mateix amb una xica al costat i molt més exemples.

En la meua opinió és el que han fet em pareix molt bé si açò passara ma tia es posaria molt contenta perquè moltes vegades beu un semàfor aquell dibuixe't no fins que tornem a sa casa tot el camí parlant-me d'allò continuarà...

javi becker ha dit...

Hola a tothom.

En el primer vídeo s'intenta posar als homes, hi ha les dones com objecte de la societat crec jo. Als homes els posen de borratxos perquè són els que han de beure molt.
A les dones les posen com objectes per a què els homes compren entrades i més coses.


En el segon vídeo es tracta de transmetre que tots soms iguals i que un home en casa pot posar la llavadora com una dona pot fer una construcció, crec que el vídeo intenta transmetre això.

BONA VESPRADA!!!!

Adri West ha dit...

Hola, he triat aquest vídeo, ja que era el nou de la pàgina web.

En aquest vídeo es crítica als llocs com bars i discoteques on es fa la promoció; de que les xiques tinguen beguda gratuïta i els xics pagar el preu normal o el doble. A les xiques els tendria que paréixer bé, però clar que no, no es pot utilitzar a les xiques ni a ningú com a un objecte. No poden utilitzar a les xiques com un producte, perquè elles no son cap objecte.

Jo també he vist que en algunes discoteques les xiques entraven gratis i els xics teníem que pagar. En conclusió, es deuria de multar als negocis on es fa açò, no m'agraden les persones masclistes i la llei tindria penalitzar a la gent que es aixi.

Sonia Arenal i Rebeca West ha dit...

Bona vesprada, aquests vídeos tracten sobre la desigualtat amb les xiques i els xics en les discoteques, on posen els preus més baixos a les xiques o és gratis, mentre que als xics els fan pagar molt més diner.

La nostra opinió és que és molt masclista que no li cobren les begudes a les dones (per exemple) perquè ho paguen amb ''carn''.

El segon vídeo tracta també de la desigualtat entre homes i dones. Apareixen unes xiquetes ''reivindicant-se'' amb aquesta societat on les dones han de fer coses de ''dones'' com cuinar o pintar-se les ungles, mentre que els homes ten que comportar-se com ''homes'' com per exemple no fer res a casa i passar-se tot el dia veient la televisió.

En conclusió, la desigualtat entre sexes tant en les discoteques com en tots els llocs ha de desaparèixer de la societat.

consuelo west ha dit...

Bona vesprada

En el primer vidro es veu com en un bar les xiques poden entrar gratis, en canvi, el xics s'han de pagar.
Podem pensar que deixar a les xiques passar gratuïtament es com un regal o que deverien estar agraixides per això. En realitat ho fan per a que entren mes xiques , ya que es veuran atrigudes per l'oferta , a qui li agrada gastar-se els diners pugent guardaselo?.i pensen que com van a entrar mes dones hi entraran mes xics,per a lligar.
Es una forma de tractar-nos com objectes , com si fórem una mercancia , per la que hi ha que pagar entrada per veure-la.

Sandra ha dit...

Bona vesprada, en el primer vídeo es veu com es veuen els estereotips pels carrers, a les cases, als treballs, a la televisió, El món este ple de estereotips!! En aquest vídeo es da la opinió de que cadascú ha de ser com es sense fixar-se en els demés o el que fan els restants. Tu has de ser tu, sigues xic, sigues xica, sigues homosexual, heterosexual... El que siga. Tens que ser tu mateix i comportar-se sense pensar el que diran.

En el segon vídeo es veu com en les discoteques posen promocions com «les xiques entren gratis» o «les dones begudes gratis». Tot això esta molt elaborat amb una raó oculta, les dones al veure entrades, begudes o coses així de franc, lògicament acudim al lloc, en el vídeo apareix una dona xopada de beguda per el cos amb un gran escot... Tot això per ha què...? Açò va a atraure a un munt d'homes. Per lo tant el local es va a omplir d'homes, que van a pagar la seua entrada... Conclusió; el local es va a folrar de diners.

Tu vols pertànyer a un motiu tan egoista i masclista per tan sols que un lloc guanye diners? Jo la pròxima vegada, que vega un cartell d'eixos, de coses de franc, em pensaré dues vegades abans d'anar. Hauríem de pensar per què son així les coses abans de pensar que son bones i ens beneficien. Les coses no es regalen, sempre son per algun motiu.

madina i ruth ha dit...

Bon dia, en aquest vídeo podem veure en el vídeo que vendrien entrades gratuïtes a les dones i no les homes , si eres una dona, guapa i dins del estereotip de dona te vendrien el alcohol gratuït. Si eres home no te'l vendrien.
En el segon vídeo apareixen xiquetes menudes que posen exemples de anuncis sexistes com el del semàfors.

Considerem que en aquest mon deurien haver menys anuncis així , ja que provoquen que la gent dividisca la societat entre homes i dones i això no podem permetre-ho en el segle en el que vivim, sinó no avançarem mai.

Abel de la Barre ha dit...

Bon dia,

Hui estic ací per a parlar de com a la nostra societat, la dona s’utilitza com a un objecte, i com és de diferent el paper de l'home i de la dona en la societat.

El primer que vull comentar es com les dones; a la nostra societat, algunes persones les utilitzen com si foren un objecte. En alguns casos com poden ser els de les discoteques, aquests empresaris donen l'entrada gratis i la consumició; per exemple, perquè els hòmens vagen on van elles, perquè saben que els hòmens van anar on més dones vagen. Aquestes tècniques s’utilitzen des de fa molt de temps, perquè saben que on estiguen les dones va a ser un reclam per als hòmens.

En conclusió a aquest tema, vull dir que fins que aquests empresaris es donen compte que aquestes tècniques no siguen rendibles, les discoteques no deixaran de ficar aquestes “publicitats”.

Un altre tema que vull comentar són els rols que tenen en la societat homes i dones. Un senyal que ens aquests rols, són les plaques per exemple de les carreteres, o la dels banys per a canviar els bolquers; on apareixen dones canviant al seu fill. Per això en els vídeos apareixen una sèrie de persones pegant unes adhesius a aquests cartells, perquè aquests senyals no dividisquen a la societat.

En conclusió vull dir que a aquesta societat on vivim hui en dia, els papers de la dona i de l'home dins de la societat són molt diferents, ja que hi ha empresaris que utilitzen a les dones per a poder aconseguir més públic masculí i així poder aconseguir més diners. Per a finalitzar dir que aquestes situacions o les paren les mateixes dones o no el va a poder parar ningú, ja que els empresaris el veuen rendible i els homes no diuen res. Per això aquesta situació assoles el poden parar les pròpies dones.

Un comiat.

Maria Claramunt ha dit...

En aquest primer vídeo es pot veure com unes xiques se’n van de festa i al entrar no lis fan pagar l’entrada a la discoteca, es a dir, les passen gratis, mentre que els xics si que han de pagar si volen entrar.
Açò es una forma més de poder veure com ens usen com a joguets, nines o simples productes, al ser gratis, van moltes xiques, i al haver xiques, els xics van per a poder atraure-les, es una forma de que vaja més gent a la discoteca i així poder guanyar més diners, des de el meu punt de vista em pareix vergonyós que en ple segle XXI utilitzen a les dones per a atraure a més gent, ja que açò passa a la majoria de discoteques tots els dies.
El segon vídeo tracta dels estereotips que tenim les persones sobre els homes i les dones. Les dones sempre han de ser unes princeses i els homes uns guerrers, les dones tenen que netejar la casa mentre que ells estan a la ‘’bartola’’. La societat te dos rols molt distints que hem de canviar.
Ja fa molt temps que les ‘’princeses’’ ens taquem les mans i no passa res.
Hem d’acabar ja amb aquestes coses, fora el masclisme, fa falta més igualtat.
Ells no son més que nosaltres.

Irene Kahlo ha dit...

Bon dia,

Hui m’agradaria comentar aquest vídeo perquè considere que té molta raó. Moltes vegades en les discoteques hi ha una sèrie d’ofertes com les de què les xiques entren gratis al local i els xics hagen de pagar.

Jo pense que algunes xiques s’alegraran de què no hagen de pagar, i els xics es queixaran per haver de fer-ho. Però a quin preu les dones paguen això?, com menciona el vídeo, “Si no pagues pel producte, el producte ets tu”. Si et pares a pensar, aquesta frase té molta raó perquè els amos de la discoteca tenen com a principal objectiu traure els màxims beneficis possibles.

Alguns pensara, com va a traure més diners deixant entrar a les xiques gratis? Molt senzill perquè com més xiques hi haja en un local, més homes estaran disposats a pagar-hi. Que això ocórrega és lamentable, el primer perquè els amos per fer aquesta oferta estan prenys preant al gènere femení, i el segon que lamentablement cada dia m'adone més compte de què la gent a soles es mou pels diners, sense veure a qui li pot afectar.

Per aquest motiu, hem de dir NO, nosaltres no som un producte, nosaltres som lliures, i cap persona té dret tractar-nos co un objecte. Però solucionar aquest problema no solament correspon a les dones, sinó també als homes, perquè ells són els principals compradors.

Per a concloure em pareix extraordinari que hi haja gent que s’involucre en aquest tipus de coses i les patrocine, com a fet la universitat de Valencià, la qual hi ha llançat diferents vídeos defensant la igualtat.
Així que quan vegeu aquest tipus de “ofertes”, pensar-ho i, NO US DEIXEU EMBOLICAR, DIGUEU NO!!.

Un comiat.

Vera Cambrils ha dit...

Bon dia,

Perquè se'ns tracta a les dones com un tros de “carn” que es pot fer amb l'el que es vol?

A la dona li l'utilitza d'objecte! Mare meva! En què món vivim! Les dones són persones no objectes! No se'ns “ven” a homes.

En la nostra societat, utilitzen a les dones com a objectes, com en les discoteques (com hem vist en el vídeo), aquests empresaris donen entrades gratis a aquelles dones (adolescents, generalment) gratis, perquè? També la consumició.

Perquè a una xica i a un xic no? Que vol dir açò? Que les dones ens venem per a aconseguir coses?

Després de veure aquesta entrada m'he posat a cercar en internet, quals són els avantatges de ser dona? T'ixen moltíssimes coses, com:

-Si no vols treballar, et manté el teu marit.
-Dona bufona i intel·ligent: molt admirada; home bufó i intel·ligent no existeix.
-Pots plorar tranquil·la sense que es burlen de tu.
-Si se't punxa el cautxú (neumàtics, goma) en el carrer, és per a un home i s'encarrega, mentre tu esperes en l'acte escoltant música.
-Et deixen passar primer i t'obrin la porta.

I moltes més.

Durant el llarg dels anys els homes han anat on estan les xiques, un truc que té la discoteca és que quantes més xiques vagen més xics aniran, llavors consumiran menjar, beguda…

Perquè com vam veure, a l'home se'ls considera els “mascles” els que reparen la roda del cotxe, els que es van a treballar a una gran empresa (en el millor dels llocs), i com és el paper de la dona? La dona sempre li la veu com la mestressa de casa, criant als seus fills/as…

En aquesta societat en la qual vivim encara veiem açò, encara que no siga tant com abans. Veiem molts anuncis en els quals s'utilitza a la dona per a poder vendre un producte, siga el que siga, així es vendran més.

Però si, per fi podem veure a una dona empresària (en l'alt càrrec), o a homes que cuiden de la casa.

Eva Campoamor ha dit...

Bon dia,
A mi em pareix fatal això de què les dones, de vegades, no tinguem que pagar perquè, encara que no ens adonem, ens estan tractant com a objectes. Això ho dic perquè hi ha moltes discoteques (a una he anat jo personalment) en les quals a partir d’una determinada hora (2:30 AM més o menys) les xiques majors d’edat poden entrar sense pagar.

Que perquè ho fan? Els que treballen en les discoteques tenen clar que si posen l'entrada gratis, entraran més xiques al local i, si entren més xiques, també entraran més xics (ja que volen aprofitar-se de la situació) que, com han de pagar, donaran més diners a la discoteca.

Jo no veig malament que les discoteques o qualsevol lloc tinga estratègies per a aconseguir els majors beneficis possibles, ja que, al cap i a la fi, és el principal objectiu d’una empresa, però no estic d’acord que per als seus interessos utilitzen a la dona com el seu premi,ja que en compte de vendre a la discoteca, ens estan venent a nosaltres. Jo personalment, aquesta situació la igualaria a la de llançar-li una galeta al teu gos perquè vaja per ella, i una dona no és res d’això, és una persona com els homes, i no han de tractar-nos diferent, ja que estan exacerbant la desigualtat de gènere.

Iris Rainbow ha dit...

Bon dia,


He triat aquesta entrada perquè és un tema molt actual, ja que avui en dia els jóvens solem eixir prou a les nits per discoteques i no ens adonem que estem sent enganyats, i sobretot les xiques.


Com tots sabem les discoteques solen tindre algunes estratègies, per a pujar l’afore del local, però una d'elles i la que ens afecta a nosaltres és regalar les entrades a les xiques majors d'edat i ames també pots demanar una beguda gratis. Com molt bé ha dit la meua companya Eva a l'anterior comentari, aquest és una trampa, ja que contra més xiques entren més xics pagaran la seua entrada per a ballar amb elles o qualsevol altra cossa.


Tot açò és un enganyabovos en el qual molts de nosaltres segurament haurem caigut, però hem d'adonar-nos que a les xiques ens tracten com un objecte perquè sense nosaltres segurament no podrien dur a terme aquesta idea, i per altra banda als xics els tracten com a bovos que van darrere d’una xica i paguen el que fatiga falta per a veure a un grup de xiques guapes ballant i tindre l’oportunitat de parlar amb elles.


Doncs ara que ja sabem la raó de les entrades gratis o copes gratis no siguem més temps enganyats, perquè encara que tu no ho veges t'estàs denigrant com a persona i estàs ajudant a eixa companyia a guanyar diners mentre tu estàs sent enganyant.


Un comiat, Iris

Livana Cambrils ha dit...

Bon dia,
Estic molt d'acord amb el missatge que intenta transmetre aquest vídeo, ja que el motiu pel que les dones no paguem en les discoteques es precisament per eixe, a les discoteques els conviene molt que acudan dones als seus locals perquè si no es com que no hi ha festa i va anira tanta gent. Els el que volen es que tots estem de festa, animades, simpàtiques… Pero no, jo quan vaig de festa no vuic posar-me borratxa i, molt menys, no tindre altre objectiu; jo vaig a passar-ho be amb els meus amics i ballar i divertir-me. Pero no, jo no vuic ser el producte.

Andrea Zetkin ha dit...

Bona vesprada,

Aquest blog, una vegada més ens fa obrir els ulls, i enhorabona a la universitat de València pel vídeo.

Una vegada dit això, hi ha discoteques i discoteques, i no en totes entres gratis, les menors d’edat sí que paguen; assoles les de 17 quasi 18, 18, 19 i etc. Són les que entren gratis, és denigrant sí, però també és un mètode perquè els xics entren. Si veuen que entren xiques boniques van a pagar i van a entrar.

Evidentment, sempre som objectes sexuals i productes però una reflexió, estem pitjor o millor que abans? Perquè comence a dubtar-lo. A més a més, les copes gratis em dóna a pensar que hi havia una frase d’aquestes d’abans d'eixir de festa que ha dit la mare…” no begues res que no sàpigues que és”… doncs, ho dirà per alguna cosa no?

Per concloure vull dir, que últimament he escoltat coses com: si en aquesta discoteca no vas "guapeta", arreglada o ensenyat alguna cosa, no entres; perdó? Fins on arribarà açò? Fins al punt de dir-nos, fica’t açò i així? O fins a el punt de dir-nos, ei, quant pagues per un ball? És una exageració evidentment, però no sé realment que és millor si açò o el d'abans.

“El grado de la civilización de una sociedad, se mide por el grado de libertad que tiene la mujer” Charles Fourier.

Deixe acò a l'aire per a què penseu i raoneu en quina societat vivim. Un comiat.

Carmen Watson ha dit...

Bon dia

després de llegir la frase "Si no has de pagar per a entrar o consumir el producte, llavors és que el producte ets el teu " em pregunte si totes les persones que els divendres passen les seues nits en discoteques com maybe, que és pròxima a la zona de l'institut més o menys, després d'haver llegit esta a entrada canviaran quelcom en la seua vida. Ahir mateix comentava en la taula amb un company dos punts de vista :

1. si la dona vol anar a eixe lloc i pagaria per entrar, que importa si no paga? És millor per a ella.

2. Encara que ella fora a pagar per a entrar si fóra obligatori, per que vol anar, el problema esta en què significa.

Per a mi, el fet de que les dones entre "de gratis" a una discoteca és fer d'elles com les keishas : dones d'entreteniment a Xina. Estes dones han de saber servir el te, tocar música i anar vestides de manera que siga agradable per als ulls de l'home; però mai es deuen a costar amb ells.

Les keishas d'ara, per a entrar han d'anar ensenyant mig cos, per que, si a l'home de seguretat del moment no li resultes atractiva, potser no et deixe entrar. Anem que ells ens miren i es creguen amb dret a tocar-nos per que hem anat allí a això? odi eixa escusa, però, desgraciadament, crec que és la que més escolte. I que direm? Si es ballen cançons que inciten a això i ens degraden? Direm NO però, qui ens va a voler escoltar?

Alejandra i Angela Becker ha dit...

Bon dia a tots i a totes,

Hui la meua companya i jo anem a comentar aquest vídeo perquè mai ens havíem adonat de lo sexistes que podem aplegar a ser i gràcies a aquestos vídeos ens hem adonat de coses que mai ens havíem parat a veure.

Primerament, ixen unes xiques dient “Hui hi ha nit de xiques!”. A cas hi ha una nit especial per a cada sexe?, també ens mostra com a les entrades dels locals posen «Xiques entrada i copes gratis». Sempre em vist això però mai ens hem adonat de la gravetat de la situació, les xiques no som l'imatge de ningú. A més, per què els xics si que paguen? Sempre les ofertes són per a les dones mai hem vist a les entrades de locals “Hui els xics copa gratis”. És veritat que les persones utilitzen a les dones per a comercialitzar els productes però nosaltres hem d'aprendre a dir NO!

Ara mateixa tots estareu pensant ¿que hi ha de roí en no pagar l'entrada?, les dones ens estalviem diners però la imatge que donem no és bona, estem provocant les desigualtats, tant els homes com les dones tenen dret a disfrutar al estar en una discoteca pagant el que es debut, sense preferència per la dona, també cal defendre a l'home.

No ens adonem però hi ha xicotetes senyals que fan la desigualtat com per exemple en els banys de caviar als bebès ix una dona, en el creuer de carrer ix un home, en l'eixida de emergència ix un home, i de segur moltes més senyals.

Per a finalitzar la meua campanya i jo adjuntem aquesta frase de Amèlia Valcárcel:

‘L'igualtat entre els generes arribarà quan les dones puguen cometre els mateixos errors que els homes sense ser insultades per això’

IVAN 4ºB ha dit...

No et deixes embolicar! Desfabrica't
Bona nit en aquest vídeo podem observar una clara desigualtat entre els xics i les xiques, ja que como indica la primera part del vídeo el qual diu que els xiques entren gratis + consumició en canvi els xics tenen que pagar...????? Jo crec que això lo fan per a que entren mes gent del sexe masculí a la discoteca i així sacar-se mes pasta. En fi això esta molt però que molt mal vist ja que tractar a les dones de eixa manera com si foren objectes esta molt mal.
En la segona part del vídeo poden observar com les dones estén reivindicant-se amb aquesta societat on les dones han de fer coses de dones com cuinar pintar-se les ungles, i els homes coses del home com ver la televisió o llegir el periòdic.
En la meua opinió esta molt mal aprofitar-se de eixa manera de les dones, utilitzar-les com objectes que a soles serveixen per a traure mes gent al negoci o de publicitat....FATAL!

Leo Kent ha dit...

En aquest vídeo es critiquen llocs en els quals les xiques poden entrar i consumir el que vulguin gratis mentre que els xics tenen que pagar per tot. Alguns eixamples d’aquests llocs son els bars i les discoteques. La frase "Si no has de pagar per a entrar o consumir el producte, llavors és que el producte ets el teu" ho deixa tot clar i em fa pensar que les xiques estén com un objecte de promoció per aquests llocs i això esta mal. Tracten a les dones com a carn, i als homes com a consumidors potencials i això es mentirà.
Per a mi es un comportament molt masclista i utilitzen a les dones per a fer publicitat del seu lloc. Per aquesta raó a les xiques se les tracta com a objectes perquè les utilitzen per a promocionar un negoci. Hem d’acabar ja amb aquestes coses, fora el masclisme, fa falta més igualtat. Elles no son menys que nosaltres i tampoc nosaltres som mes que elles.

A.R. Wollstonecraft ha dit...

Hola,

comente aquesta entrada perquè m'ha resultat molt curiosa.

En primer lloc, he de dir que jo no sabia açò de les discoteques perquè mai he anat a una discoteca i tampoc m'agradaria anar. Considere que anar a la discoteca és una pèrdua de temps i diria que un malgaste de diners, però ja no puc dir-ho. De totes maneres, és una pèrdua total de temps i personalment crec que no ho passaria bé.

Sempre he pensat que les persones van a una discoteca per a lligar i buscar relacions, i este fet em pareix patètic i gens seriós. No negue que es puga aconseguir un embolic o inclús una amistat, però vist este vídeo, arribe a la conclusió que les discoteques estan fetes a fi de posar a les dones com a objecte per als hòmens i em pareix una vergonya.

què astuta és la gent i què trist resulta la seua astúcia, una astúcia que podria passar-se a costat bo i cridar-se intel·ligència. La cosa està en que estes persones no són bojes, sinó que se'l fan i això és el que a mi m'indigna. No puc acceptar que les dones siguem utilitzades com a objectes per a satisfer els hòmens, per la qual cosa no puc acceptar de cap manera que les entrades siguen gratis per a les dones en les discoteques, perquè NO és per a una bona causa.

Abans no li donava importància a les discoteques i quan es parlava d'elles jo sempre he donat l'opinió que en un principi he dit, però ara que veig esta entrada no sols ho considere una perduda de temps, que al fi al cap una persona pot perdre el seu temps, que és de la seua vida, ja que eixa persona potser creu que no ho perd sinó que considere que no té cap utilitat i que desprecia totalment les dones.

Pense que les persones que realitzen este tipus d'accions, com posar una entrada gratis per a la dona haurien de canviar-ho, però trist i desgraciadament no puc evitar pensar que no ho faran perquè clar, com així els hòmens guadeixen...Por això i no perquè culpe les dones que anen a la discoteca, considere que són elles les que ho haurien de canviar deixant d'anar o com diu l'entrada dient que no. Encara que pensant-ho millor, no deuria de dir "elles", si no "nosotres", perquè no sols som utilitzades en una discoteca si no en molts llocs com les revistes, la tele o sense anar més lluny, la vida real (a part de les discoteques) . La meua opinió sobre açò es resumix en les dos miserables paraules "indignación" e "impotencia" enfront del "maxismo" i al "egoísme" , entre altres aparaules que no existixen, perquè açò no té ni peus ni cap.

Una salutació.

5.3.16

Naiara Jackson ha dit...

Hola, bona tarda

Avui vaig a parlar de la entrada anomenada ‘No et deixes embolicar! Desfabrica’t’ que bàsicament tracta sobre com en alguns comerços públics ens tracten a les dones com un objecte i com a un producte, aquest tema el mostra posant un exemple del que passa amb les discoteques.

El que passa es que en la majoria de les discoteques les dones ho tenen tot gratuït, tant l’entrada al comerç com els productes que es poden consumir, però passa tot el contrari amb els homes.
Els homes al contrari de les dones tenen que pagar per l’entrada i per tots els productes que vaja a consumir, al que vull arribar amb això es que utilitzen a la dona com un objecte per que als comerços d’aquest tipus els be molt bé que hagen moltes dones en el comerç per això posen les entrades i els productes per a elles gratuïts, i així d’altra manera vagen més xics i ells com tenen que pagar tant per l’entrada com pel producte així el comerç pot guanyar més diners.

I tot això com no, ho guanyen utilitzant a la dona com un objecte, com un utensili al que hi ha que «explotar» els seus «atributs» per a que la gent guanye diners, mai he sigut d’anar a discoteques per tant no tenia ni idea d’aquest tema (com crec que estarà la majoria de la gent). Segurament a aquestes dones que han anat qualsevol vegada a una discoteca sense pagar res no pensaran tampoc que estan sent utilitzades per al propi benefici de la discoteca sols per a guanyar més diners ja que això crida l’atenció de la clientela masculina.

Sols vaig a dir com a conclusió que les dones som persones, no som un objecte que cal explotar per al propi benefici d’uns altres. Volem igualtat.