5 de febr. 2016

Equis o Corazón

Xica: Si el xic que t'agrada es comporta així, arranca a córrer i no et poses en perill!

Xic: Si la gelosia i la inseguretat et dominen d'aquesta manera, busca ajuda!

Director del curt i El corte Inglés: No hi ha més maneres de demostrar amor que demanar a la parella que es controle amb els likes? Acceptar el control de la parella és el model amorós que volem? No és ell qui s'hauria de disculpar?

La gelosia existeix, però sentir-nos insegurs/es no ens dóna dret a pressionar i/o controlar. A més, sembla que a ell li preocupe més quedar en ridícul que fer sentir bé la xica a qui suposadament estima.


Curt de Roberto Pérez Toledo per a la campanya de Sant Valentí 2016 d'El Corte Inglés #LaSuertedeQuererte.

La campanya està formada per 4 vídeos més. Equis o corazón ha sigut retirat per la pressió de l'opinió pública.

24 comentaris:

Andrea Zetkin ha dit...

Bona vesprada,

Primerament dir que no entenc bé perquè hi ha un dia en concret per a “demostrar” el nostre amor a la nostra parella. Crec que s’ha de demostrar cada dia i no fa falta sempre regals; a nosaltres també ens agraden detalls insignificants (no has de gastar diners i quant més gastes més l’estimes, NO és així).

Seguidament em pareix vergonyós que “El corte Iglés” o qualsevol altre centre comercial o tenda facen aquests anuncis, no s’adonen que estan promovent un control i una possessió sobre la parella que no és correcte i molt menys bo. A més a més, anuncis que assoles mostren parelles heterosexuals i “mai” parelles homosexuals.

En tercer lloc, s'ha de controlar els sentiments? Com saps si vas ràpidament o no? L’amor no era abstracte? Doncs en aquest vídeo es mostra que la dona li diu “vas molt de pressa”, va ràpidament per demanar saber que són? Tindre les coses clares crec, que no és gens roí. El que és roí és el començament del vídeo i el final, o no?

A continuació, si analitzem el títol, aquest està lligat amb una xarxa social, Instagram, que és molt popular entre gent jove i gent més “major” però la seua finalitat no és lligar, sinó donar corets (likes) a fotografies. Doncs, el primer, controles a la teua parella mitjançant una xarxa social, molt bé. Després, li dius que no ho faça, genial i damunt, li interrogues indirectament si està parlant amb un altre home, escolteu no voleu un nuvi així? EVIDENTMENT, NO!

Encara que siga la teua parella, home o dona, no hem de controlar-la perquè som lliures de fer amb les nostres xarxes socials i amb la nostra vida el que vulga'm, i si ens abelleix donar likes a 50 fotografies d'homes, doncs ho fem. I viceversa el mateix. A més a més, és obvi que la controles perquè no es fica assoles, el mòbil no està boig ni és independent.

Per concloure, la gelosia excessiva és roïna. Has de saber dir les coses, hi ha moltes formes de dir que estàs gelós, per exemple així: “escolta, em fa mal el que fas, assoles t'ho dic, pots fer-ho i no vaig a prohibir-te gens, però em molesta” i ja està, no has de desconfiar en ella/ell o pressionar o “obligar” a què no el faça.

Finalment, fa llàstima com acaba el vídeo (“sempre” “tornem”) encara que qui hauria de demanar perdó és ell i qui ha tingut una actitud d'adolescent és ell, nosaltres sempre fem com que no passa res i continuem amb persones així. En cara que, no sempre l'actitud possessiva la té ell.

Espere que el patriarcat desaparega abans del 3000. Un comiat.

Hèctor Michael ha dit...

Hola sóc Hèctor Michael,

Avui vaig a comentar una entrada de Karicies.
El primer que vaig a dir es: no hi ha que demostrar que ''t'agrada'' algú un dia en concret com ix al vídeo, aixo hi ha que demostra-ro tots els dies amb petits detalls sense importància.

Després volia recalcar que fins hi tot en entrades o vídeos d'aquest tipus ixen coses com per exemple ''El corte Inglès'' de segona vista per ha proporcionar-lo. Evidentment!!

Jo pense que la xica es molt ''prepotent'' i salta enseguida quan pensa que el xic va ràpid, i crec que tindre les coses clares sobre una relació de parella no es anar ràpid no?

Bon dia!!!

Andrea Becker ha dit...

El vídeo tracta d'una parella que es va conéixer per «INSTAGRAM». El xic no està segur de la relació amb la xica i la controla un poc amb els likes que dóna en Instagram a xics que no siguen ell, per tant fa com un interrogatori per saber per què li dóna likes als xics. Ella li diu que per què li fa aquest interrogatori i el xic contesta que no està segur de si estan junts. La xica li contesta que ell li va dir que anirien a poc a poc, però el xic li va contestar que seria millor que se n'anara. Després d'un temps es van veure en un supermercat on la xica li va dir EQUIS O CORAZÓN? El xic va elegir CORAZÓN perquè després de tot el que havien passat junts no anava a deixar-la.

La meva opinió és que un xic, si no sap si vol estar amb una xica, que vaja a demanar ajuda a algun amic o familiar. Però també crec que no fa falta interrogar-la d'eixa manera, per tant no l'afeixugara tant.

Hèctor Michel ha dit...

Hola,

Avui vaig a comentar una entrada de Karícies. El primer que vaig a dir és que no s'ha de demostrar que ''t'agrada'' algú un dia en concret, com ix al vídeo, això s'ha de demostrar tots els dies amb petits detalls sense importància.

Després volia recalcar que fins i tot en entrades o vídeos d'aquest tipus, ixen coses com per exemple ''El Corte Inglés'' per a promocionar-lo. Evidentment!!

Jo pense que la xica és molt ''prepotent'' i salta enseguida quan pensa que el xic va ràpid, i crec que tindre les coses clares sobre una relació de parella no és anar ràpid, no?

Bon dia!!!

Abel de la Barre ha dit...

Bon dia,

Hui estic ací per a comentar de la gelosia que experimenten les parelles quan ell o ella és zelós o zelosa, com afecta aquest fet en la parella i fixant-nos en l'exemple del vídeo qui dels dos tindria la culpa d'aquesta situació.

El primer que vull dir és que últimament amb les xarxes socials; com Twitter, Facebook o Instagram, etc., la gelosia ha augmentat, ja que les parelles poden veure el que fa la seua parella en les xarxes socials i això augmenta zels per part de la parella; ja que pot veure el que veu o els ''likes'' que li dóna a les fotos de xiques o xics; segons en el cas en què ens trobem, cosa que després fa dubtar a la parella, com es pot veure al vídeo.

També vull comentar el vídeo, per què mostra el que podria ser una relació moderna; ja que com es diu al curtmetratge, aquesta parella es va conéixer per Internet. El que veiem al vídeo és com el xic dubta de la xica per què ell l'ha estat controlant i ha vist el cas que comentava abans, dona ''likes'' i cors a altres xics; cosa que a ell li fica molt zelós. Arriba un moment en què el xic s'afarta i se'n va. Després ella va a demanar-li perdó.

Vull dir que en aquest cas la culpa; en la meua opinió, seria d'ell per què totes les persones tenim el dret a ser lliures, per això vivim en una societat lliure, i cap o ningú es pot clavar en les nostres vides. Per això el que tindria que demanar disculpes pel seu comportament seria ell i no ella

Un comiat.

Adrian Wolf ha dit...

Hola, vaig a comentar aquesta entrada que tracta de que un dia un home i la seua parella queden a un bar, l'home li pregunta a la dona si s'ha borrat l'aplicació «tinder» que es una app per a conéixer gent. Ella li contesta que no. Ell li pregunta que si dona als xics «likes» i ella contesta que si, aleshores ell posa cel·los i li recorda que així es varen coneixer ells. Després ella li diu que no esta quedant amb ningú perquè esta amb ell. Finalment es troben al supermercat i la xica agafa una «x» i un cor de fusta i el dona a elegir, al final el xic acaba agafant el cor.

La meua opinió es que em pareix molt mal que el xic es pose cel·los assoles perquè la seua «novia» done «likes» a altres homes. Perquè si ella vuiguera haber-li enganyat ya ho habría fet.

Gerard Paul ha dit...

Bon dia...

Aquest vídeo pense que està bé que s'haja retirat perquè crec que la xica ha de ser lliure per a donar «like» a qui ella vulga. És un bon exemple de començament de violència de gènere. La gelosia és per on normalment comença la violència masclista.

Xarxes socials com Instagram són llocs on tu pots desenvolupar-te per complet donant «likes» i parlant. Ningú ha de controlar el que tu fas allà.

Bon vídeo i fins al pròxim comentari ;)

eli ha dit...

Bon dia a tothom

vaig a comentar aquest vídeo perquè tinc que comentar aquest i sincerament no ho antec

David Jacob ha dit...

Hola,
aquest vídeo tracta d'una parella que es coneixen per Instagram, un día van quedar en una cafeteria per a coneixer-se en persona, aleshores el xic va fer com un interrogatori si es conectava a aquest programa, si donava likes a xics...i la xica li va dir si era un interrogatori i el xic li va respondre que no que a soles li estava fent unes preguntes, la xica li va dir que a soles es conectava en el autobús una estona no mes. El xic li va contestar que li donava likes a soles a xics, i a les hores això no el gustava, per la raó de que ells es van coneixer així , a la xica li va pareixer que el xic anava molt rápid.

La meua opinió es que el xic estava una mica celos però per aixó no te que fer un interrogatori a la xica, bé fins el próxim comentari

Lucia Becker ha dit...

Aquest vídeo tracta d'una parella que queda en un bar. Ell li pregunta a la seua xica que si li dona “likes” en instagram a les fotos dels xics, i ella li contesta que sí. L'home es posa celós i pensa que li va engayar per això. Ell es va del bar, i després ella lo encuentra al supermercat i agafa un cor i una creu i li pregunta a d'ell i el xic agafa el cor.

La meua opinió es que l'home no te dret a obligar a que la xica deixe de donar “likes”, perqué cadascú tenim el dret de fer el volgem en cara que tinguem novío.

Vera Cambrils ha dit...

Bon dia,

Una dona o un home, pot simplement per decisió pròpia, controlar els seus sentiments?

En aquest vídeo podem veure les inseguretats del xic, perquè al ver que la xica no es toma molt “en serio” la relació que han començat.

Podem donar-li a un home o una dona tant poder sobre nosaltres?

S'ha convertit en un problema això dels “em gusta”, perquè ara es poden veure per la teua parella, com afecta això a la relació? Dependent de la gent, uns són més zelosos o zeloses. Fitxa-nos en la parella d'aquest vídeo, el xic aquest insegur respecte a la relació que té amb la xica, perquè veu que li dóna molts “likes” a xics en les seues xarxes socials.

Però amb les noves xarxes socials (com Facebook, Instagram, Twitter…) això de la gelosia hi ha augmentat, ja que les parelles poden veure el que la seua parella està fent, si li comenta a un xic o xica, si li dóna molts “likes” a homes, etc. i això va dubtar a la parella sobre la seua relació.

Encara que la teua parella, siga home o dona, no hem de controlar-li perquè som lliures de fer el que volem, som lliures de les nostres xarxes socials, i no haguera d'importar-nos si li done'm 50 “likes” a una foto d'un xic o xica.

Aquesta societat tan patriarcal deuria acabar.

No hauríem de deixar que la nostra parella ens controle, ni pel mòbil, ni per res. Som lliures dels nostres actes, som lliures de les nostres xarxes social, som lliures de dóna-li “likes” a totes les fotos que volem i som llibres d'opinar.

Un comiat.

David Marston ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre una parella que tenen una red social anomenada Tinder, aquesta red social tracta sobre com unes persones pujen una foto y les demes persones que la vejen le poden donar o equis o corazón, i també poden parlar per privat. El home li diu que a la seua parella que no de mes corazón i que no parle amb ningu per privat i tot aixo per que diu ell que se senteix insegur, i ella diu que ell nunca fa res per ella i tot aixo.

La meua opinió es que ella poc fer lo que vulga perque ningu controla a ningu o diu lo que te que fer i ademes també es veritat que ell no fa res per ella i yo crec que tot el món deberia fer coses per tots per que si no ens ajuden mutuament no anem a fer res.

Mireia Bebel ha dit...

Bon dia,

Aquesta entrada tracta sobre la gelosía en les parelles mitjançant les xarxes socials. En el vídeo observem una cita en la qual el xic le coment a ella que perquè continua donant-li «likes» als altres xics. Pensa que com es varen conèixer per Instagram pot estar fent-ho una altra vegada amb altra persona. També li comença a preguntar si entre ells hi haurà una relació i la xica, com todavia és prompte i no el té clar, es va començar a agobiar i va decidir que millor que no tingueren res perquè ell anaba molt ràpid.

El xic està gelós perquè la vol i no vol perdre-la, però el que no veu és que si l'agobia és quan ella voldrà anar-se'n i no estar amb ell. També li va fer un mini interrogatori amb una altra xarxa social que s'anomena Tinder (jo no la coneixia) i de si contestaba els missatges privats, donaba «X» o un cor... I és normal que s'agobiara. Però al final del vídeo es veu com ella torna i li demana que trie entre la «X» o el cor com feien en la xarxa social.

Jo pense que si el xic està preocupar per perdre a la seua xica és normal però deuria de parlar amb ella en volta de preguntar-li per les xarxes socials. També pense que la xica, al tornar a buscar-lo, es va adonar de que realment si que volia estar en ell encara que no me pareix bé que ella diga que es va a controlar amb els «likes» de Instagram perquè és la seua vida privada i no té que estar cohibida, però també ella té el dret de decidir que és el que vol per a ser feliç.

Eva Campoamor ha dit...

Bon dia

A mi sincerament m'ha paregut un curtmetratge molt ridícul, com si fóra dedicat a xiquets que encara van a l'escola i s'enfaden perquè ven al xic/a que els agrada amb altre xiquet/a.

Al vídeo, apareix una parella que acaba de començar la seua relació i el xic li fa bàsicament un interrogatori a la novia preguntant-li a qui dóna «like». Ell relaciona aquest fet amb la infidelitat perquè opina que una relació només és de dues persones.

Jo no veig quina relació té el fet de donar-li "like" a una foto amb la parella. Si la xica volguera lligar amb altres, en primer lloc, no hauria decidit començar una relació amb ell i, en segon lloc, no estaria amb ell en aquell moment. Quan una persona està amb tu és perquè t'estima i li agrada passar temps amb tu. Que potser haja molta gent infidel, però tu has de confiar en la teua parella i no sospitar des del principi d'ella, perquè donar-li «like» a algú, no és signe d'infidelitat.

Per si fóra poc, la xica en volta de parlar amb ell amb serietat i explicar-li les coses, li dóna la raó i diu que ja no ho farà. Però ha fet alguna cosa mala? Està permitent que ell li prohibisca coses. Pot ser que en un futur li prohibisca quedar amb amics, però no passa res, perquè ella ve això normal.

El pitjor d'això és que són moltíssimes les persones que accepten aquests comportaments de gelosia. Tots hem sigut gelosos en algun moment de la nostra vida perquè ens pareix normal ser-ho. El justifiquem dient que és perquè tenim por de perdre a la nostra parella, però si tu comences a sentir cel·los per ximpleries així des de tan prompte (en el cas del vídeo), a mesura que va passant el temps, aquesta gelosia es convertirà en un control cap al teu novio o la teua novia. I aquest anunci està defensant aquest mal habite.

Jo pense que la gelosia ix precisament d'una persona insegura. I aquesta baixa autoestima ens fa sentir que no som prou bons per a la nostra parella i que potser ell/ella busca altres coses en una persona. No obstant això, és molt contradictori perquè cal pensar que, de totes les persones que hi ha, eixa persona t'ha elegit a tu, i no val la pena perdre temps amb paranoies que no existeixen o finalment, seràs tu solet/a qui aconseguirà apartar a la teua parella.

Pau Campoamor ha dit...

Aquest vídeo m'ha impactat perquè és un cas molt simple de com un membre d'una parella pot manipular sentimentalment a una persona.

En el vídeo ix com una parella que no estava junta, que eren exnòvios, queden per a parlar de les coses perquè ell diu que encara sent per ella el mateix que abans. Aleshores el xic recorda que ell i ella tenien coses en comú, com una pagina que era de buscar parelles i deia que ella no li done als cors.

Jo crec que un membre d'una parella siga xic o xica no a de manar a les decisions de l'altre, i menys quan ja no estan junts.

KIKE WEST ha dit...

Vaig a comentar aquest vídeo perquè em pareix una historia rara.

Tracta de dos persones que es coneixen per instagram. Aquestos queden per a menjar o per al que siga en un restaurant. El xic per el que pareix en el vídeo controla a la xica per instagram mirant-li els likes que ella dona a la gent.

El xic li pregunta que si la relació es seria perquè segon ell, donar-li likes a xics es com que no tenen una relació. Després d'això el xic abandona el restaurant.

Finalment apareix la xica amb un esquis i un cor per a que el xic trie i aquest es queda amb el cor.

Em pareix mal que la xica fesa lo del cor perquè el xic no es pot enfadar perquè li dones like a una foto d'un home

Azahar Nelken ha dit...

El vídeo trcta sobre una parella que estan sopant en un restaruant mentres que parlen. El xic li diu a la xica que si havía eliminat una"cuenta" d'una tenda online, la xica va dir que no pero que donava igual i que no entrva molt. Ell comença ha preguntar-li que per qué li donava like a un xics, ella va dir que que era aixó si era un iterrogatori.Després el xic li va a comprar un regal i apareix ella amb un cor i una esquis i li diu que trie,ell tria el cor.

Jo crec que una parella no pot estar així que una controlo al altre perque això no te sentit si tu estimes a eixa persona tens que confiar en ella si no no hi haurá relació.

Maria Claramunt ha dit...

En primer parlar del dia de san valentí ja que si vols a una persona se demostra dia a dia, no cal un dia per a demostrar res. Es més el ‘’dia del corte ingles’’ que una altra cosa.

Em pareix molt vergonyós que es fajen aquests aquests anuncis ja que estan a favor de un control sobre la parella, ja que cada persona mana de les seues reixes socials i ningú a de dir-li que se la té que llevar, ni que no li poden donar ‘’me gusta’’. Instagram es una red molt popular hui en dia que no consisteix per a res en lligar, consisteix a pujar fotos i donar ‘’likes’’. I al vídeo podem veure com el xic se enfada amb la seua novia peque li ha donat ‘’like’’ un xic a una foto.

De veres que açò segueix passant? De veritat? La societat a de canviar ja.
Cadascú es lliure de fer el que vuiga a les seues reixes socials, ni la teva parella ni ninguna persona del món ha de controlarte el que fas o deixes de fer..
Per a acabar, voldria comentar el final d’aquest video, ja que em pareix fatal que tinga que ser la noia qui se disculpe i demane perdona cuan ella no ha fet res. I d’amunt ell s’enfade cuan no en té ni una mica de raó.

Hem d’acabar amb aquestes actituds possesives, hem d’acabar amb el masclisme.

Un comiat.

Irene Kahlo ha dit...

Bon dia,

Hui vull comentar aquest curtmetratge del Corte Inglés per promocionar la seua campanya per al dia de Sant Valentí. Resumidament el vídeo tracta d’una parella, la qual s’ha conegut per internet i que fa poc hi han començat una relació però no tenen molt clar el que arriben a ser, és a dir, no saben si són nuvis o no.

El vídeo comença amb una discussió de la parella, ja que el xic està gelós perquè ha vist que la xica ha donat like en Instagram a uns xics, això pareix que afecta la relació, ja que tot el vídeo es basa en eixe tema, i és el xic el que li dóna massa importància a l'assumpte, tanta que pareix un interrogant policial. A més a més el xic li tira en cara que ell hi ha començat a fer coses per ella, com deixar de pujar fotos a les xarxes sense samarreta.

Quan el xic l’acusa de donar massa likes, ella li deixa clar que donar likes no és lligar. Jo compartisc l’opinió de la xica, perquè si a mi m’agrada una foto que ha pujat un xic tinc tot el dret de donar-li a like, perquè cap persona ens deu dir el que fer i si hem de controlar els likes.

Actualment aquest problema afecta moltes relacions, ja que fa que augmente les inseguretats en un dels dos i en la majoria dels casos provoca gelosia i un augment del control.
Però observant tot això, fins a quin punt hem arribat? Jo pense que si estimes a la teua parella no tens per què exagerar ni discutir per fet que la teua parella utilitze les xarxes socials, hui en dia les utilitzem quasi tots.

El missatge és que no hem de deixar que la nostra parella ens controle ni les xarxes socials ni el mòbil, en aquests casos hem de parlar amb la nostra parella per establir uns límits en la vida privada de cada individu.

I per finalitzar em pareix vergonyós que un comerç tan gran i important com es El Corte Inglés, haja publicat aquest tipus de vídeos, on no es fomenta l’amor sinó tot el contrari, el control. Però gràcies a les queixes de la gent i a les crítiques publicades per les xarxes, s’ha aconseguit que per fi aquest anunci s’eliminara.

No oblides que l’amor no és bassa en el control.

Un comiat.

Sabrina Mill ha dit...

Bones,
Aquest vídeo em sembla molt útil per a reflexionar sobre el control de la parella per les xarxes socials, que s'ha convertit en un dels grans problemes d'aquesta «nova societat», «la societat de les tecnologies», «de les maleïdes però meravelloses tecnologies”.

És veritat el que “sandruski1987” (la xica) diu, “dar likes no es ligar”; des de quan els likes, els cors son sinònims de flirtejar? Llavors les “equis” signifiquen odi o algo similar? A més, però qui és “Jota” (el xic) per a fer-li un interrogatori a “sandruski1987” sobre la quantitat de likes que dóna a Instagram? I perquè tanta obsessió en que siguen, casualment, likes a xics? Qué dóna 'pánic' i posa a Jota nerviós, que siga el simbol de l'amor, un cor?

Sí, pot dónar rábia o el que siga, i amb més motius en aquest cas ja que “sandruski1987” i “Jota” es van conéixer mitjançant una xarxa social, donant likes entre ells dos, conversant per privat, però t'ho està dient ella mateixa, amb qui s'ha quedat ha sigut amb tú, Jota, a qui ha decidit conèixer entre tots els xics que coneix a les xarxes socials...

I ara pensa (Jota), 'per què a mi?' Per mil raons que no mereixen que la 'intimides' amb eixe tipus de preguntes insegures, amb tot el respecte i amabilitat, què més vols?, aprofita que has aconseguit atraure-la i que, a partir d'ara podeu començar una relació especial però, primer, de poquet a poquet, no tot de colp i d'aquesta manera.

Pense que, si tan sol coneixent-se Jota es comporta d'aquesta manera amb sandruski1987, no vol imaginar com seria si estigueren en una relació amorosa. Calma per als dos, paciència, i diversió és tres de les coses que poden fer que aquest dos joves puguen disfrutar de la experiència de conèixer's. -Vinga, no donen una "equis" a un "cor"-

Un comiat!

Iris Rainbow ha dit...

Bon dia,

El passat 14 de febrer va ser el dia tan esperat i volgut per la societat; El dia de San Valentin. En aquest dia totes les marques i companyies aprofiten per a ficar a la venda productes relacionats amb l'amor, per a què nosaltres comprem alguna cosa per a la nostra parella com símbols d’amor.

Una de les majors companyies es El CoRte Ingles, EL qual va fer un vídeo que ha rebut moltes crítiques pel seu missatge. El Vídeo tracta sobre un xic i una xica que s’han conegut en una web de trobar parella i ells dos han quedat per a coneixerse mútuament.

Però la realitat esque ha rebut tantes crítiques perquè dona un missatge masclista, on la xica és la que l te la culpa de que li done "me gusta" a les fotos de xics. La acual cossa és surrealista perquè ells dos no son parrella, i encara que ho foren donaria igual, perquè ella es lliure de fer el que vulga mentre li siga fidel a la seua parella.

A més a la xica se li fica un paper de xica bova que li dóna la raó al xic i va córreguen a ell per a demanar-li perdò pel que ha fet, i per demanar-li perdo li diu; equis o cor? Que és el que es fica a la web de trobar parelles quan vols conèixer a algú o no.

Em pareix molt bé que els quatre vídeos hagen sigut eliminats perquè donen a entendre que la gelosia és una mostra d’amor i per eixa raó cal anar coregent ala teua parella per a demanar-li disculpes i tornar amb ella o ell, quedant tu rendit als seus peus.

Un comiat

IVAN 4ºB ha dit...

Equis o Corazón
Bona nit, avui vaig comentar aquest vídeo.
El vídeo es tracta sobre una parella que esta en un bar conversant el un amb el altre, aleshores el xic li pregunta a la seua parella que si ha esborrat la aplicació (Tinder), i ella li contesta que no, que no passa res. Aleshores el xic li pregunta que si ella segueix dant a les cors i que si entra a la aplicació, i ella li contesta que si que a vegades quan esta en el bus entra i li da a LIKE (COR). El xic li diu que això no pot ser ja que ell ha deixat de publicar fotos de ell sense la camisa en Instagram que això lo ha fet per ella, també li diu que per que ella da LIKE a fotos de xics, llavors ella se sent assetjat i controlada, però el xic que no te estic controlant i que així em començat nosaltres, donant-nos cors, conversant per privat. Aleshores la xica li diu que li encanta estar amb ell però ell esta anant massa rapit, i el xic li diu que si es així que me hauria de anar de aquí i se va.
Després passa un temps i ell xic esta en una tenda on es troba a ella, i li diu la xica que va a intentar no dar al cor a altres fotos i que deixarà de entrar en la aplicació Tinder, aleshores ell li diu que val i la perdona.
En la meua opinió, si estàs amb una parella i habeis arribat a un acord que els dos aneu a esborrat la aplicació, llavors te que ser així, després el no confiar amb la teua parella es un seriós problema ja que si no hi ha confiança la relació es va tallar, el de les LIKES, a veure, ella al igual que ell poden dar LIKES a las fotos que vulguin aquí no hi ha cap problema, a no ser que desconfies de la teua parella, en eixe cas o confiés amb ella o talla la relació.

Rosa Sanchis ha dit...

Destaque aquest comentari:

Sabrina Mill ha dit...
Bones,
Aquest vídeo em sembla molt útil per a reflexionar sobre el control de la parella per les xarxes socials, que s'ha convertit en un dels grans problemes d'aquesta «nova societat», «la societat de les tecnologies», «de les maleïdes però meravelloses tecnologies”.

És veritat el que “sandruski1987” (la xica) diu, “dar likes no es ligar”; des de quan els likes, els cors, són sinònims de flirtejar? Llavors les “equis” signifiquen odi o alguna cosa similar? A més, però qui és “Jota” (el xic) per a fer-li un interrogatori a “sandruski1987” sobre la quantitat de likes que dóna a Instagram? I per què tanta obsessió en que siguen, casualment, likes a xics? Què dóna 'pànic' i posa a Jota nerviós que siga el símbol de l'amor, un cor?

Sí, pot donar ràbia o el que siga, i amb més motius en aquest cas ja que “sandruski1987” i “Jota” es van conéixer mitjançant una xarxa social, donant likes entre ells dos, conversant per privat; però t'ho està dient ella mateixa, amb qui s'ha quedat ha sigut amb tu, Jota, a qui ha decidit conèixer entre tots els xics que coneix a les xarxes socials...

I ara pensa (Jota), 'per què a mi?' Per mil raons que no mereixen que la 'intimides' amb eixe tipus de preguntes insegures. Amb tot el respecte i amabilitat, què més vols?, aprofita que has aconseguit atraure-la i que, a partir d'ara, podeu començar una relació especial però, primer, a poquet a poquet, no tot de colp i d'aquesta manera.

Pense que, si tan sols coneixent-se, Jota es comporta d'aquesta manera amb sandruski1987, no vull ni imaginar com seria si estigueren en una relació amorosa. Calma per als dos, paciència, i diversió són tres de les coses que poden fer que aquest dos joves puguen gaudir de la experiència de conèixer-se.
Vinga, no donem una "ics" a un "cor"!

Un comiat!
4.3.16

Rosa Sanchis ha dit...

Comentari destacat:

Eva Campoamor ha dit...
Bon dia

A mi sincerament m'ha paregut un curtmetratge molt ridícul, com si anara dedicat a xiquets que encara van a l'escola i s'enfaden perquè veuen el xic/a que els agrada amb un altre xiquet/a.

Al vídeo, apareix una parella que acaba de començar la seua relació i el xic li fa bàsicament un interrogatori a la novia preguntant-li a qui dóna «like». Ell relaciona aquest fet amb la infidelitat perquè opina que una relació només és de dues persones.

Jo no veig quina relació té el fet de donar-li "like" a una foto amb la parella. Si la xica volguera lligar amb altres, en primer lloc, no hauria decidit començar una relació amb ell i, en segon lloc, no estaria amb ell en aquell moment. Quan una persona està amb tu és perquè t'estima i li agrada passar temps amb tu. Que potser hi haja molta gent infidel, però tu has de confiar en la teua parella i no sospitar des del principi d'ella, perquè donar-li «like» a algú, no és signe d'infidelitat.

Per si fóra poc, la xica en lloc de parlar amb ell amb serietat i explicar-li les coses, li dóna la raó i diu que ja no ho farà més. Però ha fet alguna cosa dolenta? Està permetent que ell li prohibisca coses. Pot ser que en un futur li prohibisca quedar amb amics, però no passa res, perquè ella veu això normal.

El pitjor d'això és que són moltíssimes les persones que accepten aquests comportaments de gelosia. Tots hem sigut gelosos en algun moment de la nostra vida perquè ens pareix normal ser-ho. Ho justifiquem dient que és perquè tenim por de perdre la nostra parella, però si tu comences a sentir gelosia per ximpleries així des de tan prompte (en el cas del vídeo), a mesura que va passant el temps, aquesta gelosia es convertirà en un control cap al teu nóvio o la teua nóvia. I aquest anunci està defensant aquest mal hàbit.

Jo pense que la gelosia ix precisament d'una persona insegura. I aquesta baixa autoestima ens fa sentir que no som prou bons per a la nostra parella i que potser ell/ella busca altres coses en una persona. No obstant això, és molt contradictori perquè cal pensar que, de totes les persones que hi ha, eixa persona t'ha elegit a tu, i no val la pena perdre temps amb paranoies que no existeixen o finalment, seràs tu solet/a qui aconseguirà apartar la teua parella.
28.2.16