10 de des. 2015

Allibera el teu cos!




La cuirassa patriarcal no deixa que els cossos masculins es moguen amb llibertat.

Allibera el teu cos!

Mou els malucs!

Balla al ritme de la teua música, no al que marca la tocata patriarcal!

14 comentaris:

Tania Becker ha dit...

Bon dia.
Vaig a comentar l'entrada «allibera el teu cos!» ja que em pareix prou interessant.
A mi m'agrada ballar i pot ser, per ser dona, no està mal vist que em pose a ballar d'amunt d'un escenari.. però, per què si un home al que li agrade ballar ho fa i ja te que ser gay, o li diuen insults com maricó? No hem pareix normal. Cadascú en ple segue XXI te que poder elegir el que li agrada i el que vol fer, ja siga home o dona, ja li agrade ballar o cantar.

Les prohibicions que posen en alguns països per ser dona o home son vergonyoses i deurien acabar, cosa prou difícil, però que espere i crec que algun dia la humanitat aconseguira.
Pense que aquests xics de l'entrada tenen molt de talent i que no hi ha que fer que renuncien a les coses que ells volen fer i saben fer prou be.

En conclusió, m'agrada veure a aquestes persones lluitant per els seus somnis i les seues il·lusions. Que continuen alliberant el seu cos!

Diego Thomson ha dit...

Bon dia,

M'agrada veure aquest tipus d'entrades ja que normalment les entrades van dirigides a les dones i no als homes. Crec que aquesta qüestió que es proposa a la publicació es molt interessant, ja que molts xics es poden sentir discriminats en aquest sentit, de no poder fer coses «de xica».

Estes persones son criticades per amics, inclús familiars, (sempre per «el seu bé») ja que no son «normals». Per què no deixeu viure de manera lliure a qui vulga ballar o qualsevol cosa de l'estil? Igualment dic també, per què passa el mateix amb les xiques? Dic açò perquè també hi han moltes xiques molt habilidoses per als esports i també son mirades malament.

El pitjor de tot es la gent que com sempre diu «jo no soc masclista» però es que no es veu bé a una dona jugant al futbol! I a un home ballant?! Quan has vist això tu? Bé, aquestes persones no haurien de pertànyer a la societat ja que conviure amb ells no es mai bo, a soles aporten discriminacions i fan malament als demés que intenten viure en pau i amb igualtat. A la millor es un miqueta radical el que he dit, però es el que vertaderament pense, aquesta gent es una lacra que serveix únicament per fer mal.

En conclusió, el que hauríem de fer es educar a les futures generacions en l'igualtat i no tornar a repetir els errors que les generacions anteriors, clar que es pot! (R)

Vera Cambrils ha dit...

Bon dia,

Segur que tu, tant com jo, normalment no veiem a xics/homes ballant o fent coses de “xiques”, això vol dir que són efeminats i per el qual el està fent? M'ha agradat el dia veient aquests vídeos, és a dir, no pel fet que és un ball (i això m'agrada) sinó perquè normalment no es veuen molts xics ballant la dansa del ventre o ball esportiu.

En realitat si veiem a xic ballant (no és que siga molt estrany, em vist a xics ballant) hip-hop, ballet, etc. no és que siga molt rar, no? Però si, sempre hi ha esses persones que per a ells o elles és molt efeminat i que el xic que l'està fent és gay, és sempre això el primer que pensem?, que és gay? No podem pensar que és un hobbie que li agrada, i per aquest motiu l'està fent? O simplement per què no deixem de pensar que un xic que està ballant és gay?

Hi ha moltíssims xics que segur que ballen o fent coses de “xiques” súper bé i els agrada, però que no ho fan o l'amaguen, simplement perquè la població en la qual vivim esta malt vist, això hauria de parar.

En conclusió, siguen homes o dones, no importa que sexe siguen, som lliures de fer el que volem, a qui li importa si un xic balla o una xica juga al futbol?, tant els homes com les dones podem fer “coses” que per a la societat és de l’altre. Som lliures de fer el que volem.

Irene Kahlo ha dit...

Avui he agafat aquesta entrada, perquè hem sembla molt interessant i hem sorprén veure aquests vídeos, ja que hem pareix admirable el que fan aquests xics.

Des de sempre a les xiquetes se les ha imposat uns rols i unes activitats, i el mateix passava amb els xics. Si algú d'ells feia una cosa que es considerara del "gènere contrari" es veia com cosa mala. Encara que això en el nostre segle ha avançat molt i aquest pensament pareix que s'ha suprimit, no és del tot real.

Per aquesta raó admire que aquests xics hagen alliberat el seu cos i hagen fet el que ells volien. Perquè amb aquest simple gest animen a moltíssimes persones que dubten i tenen por del que diran

Fa falta més gent com aquests xics, ja que son exemple de valentia. Jo pense que cap persona té dret a jutjar-lo, perquè com a una persona li pot agradar el futbol a altra li pot agradar ballar. Cal respectar les coses que fa l'altre perquè a cap persona li agrada que li falten el respecte i menys per una cosa que li agrada fer.

Altre aspecte que vull destacar, és que moltes persones pensaran que pel fet que un xic balle o faja gimnàstica rítmica és gai, i no senyors i senyores això no té per què ser així pensar això és un clar signe d'ignorància.

Per últim vull dir que tothom és lliure de fer el que l'apassione, tothom té dreta a alliberar el seu cos independentment si és home o dona.

Anònim ha dit...

els videos es veuen molt bonics, pero a la mateixa vegada es veuen estranys.
Sencillament es veu estrany per la unica rao de que es un home el que fa aquestes activitats.
perque la nostra societat ens ha enseyat que aquestes dues activitats les fan asoles les dones.
Per exemple el video de el home ballant amb la cinta no es tan extrany.
Pero el del home fent la llansa del vetre es molt extrany tansols per el corp del home y els moviments que no queden com si el ffera una dona.

SandrA Y IvaN 4ºB ha dit...

Bona vesprada, en aquest vídeo podem observar a dues xicots, ballant.
En el primer, apareix un xic ballant la dansa del ventre, i en el segon altre xic fent gimnasta artística-rítmica.
Aquest vídeo vol mostrar que els xics poden fer els mateixos esports que les xiques, poden fer-ho i sense que parega estrany. Els homes no tendrien que avergonyir-se de fer aquestos esports que se denominen com a esports «de xiques», ni ser burlats per això. Tan mateix les dones també tendrien que jugar al futbol o qualsevol altre esport masculinitzat, amb les mateixes condicions.
En els esports no tendrien que existir els dos sexes, tindrien que ser moltes, dues, o una persona, gaudint del que les agrada fer.
Pot ser que alguns esports siguen mes bruts, açò fa que moltes dones no el practiquen perquè pensen que es més per a homes, per la força i demés, aleshores, molts homes no practiquen altres esports per por al que diran el seus amics o altres xics d'ells.
Cadascú te un gust, hi te que ser respectada.

Sonia arenal i esther roussel ha dit...

Bona vesprada, anem a comentar aquestos vídeos. En ells es pot vore com un xic de color balla d'una forma que no és molt comú en el seu sexe, i en l'altre es veu com una xiquet fa gimnasia artística.

Pensem que açò de que aquests xics ballen aquestos balls està molt bé ja que no es una cosa que fajan els xics d'ara i és una forma de fer algo diferent i hi ha que respectar-los perquè són lliures de fer el que lis pegue la gana. També en pareix que els cossos masculins es lliberten està molt be perquè es com si les costara mes que a les xiques.

En conclusió els xics són lliures de ballar o fer altres coses no molt habituals .

Mireia Bebel ha dit...

Bon dia,
Aquesta entrada s'anomena "Allibera el teu cos" i , com podem vore, conté dos vídeos de dos hòmens diferents ballant. En el primer vídeo l'home està ballant la dansa del ventre, pareix una serp amb els moviments que fa. En el segon vídeo l'home està fent gimnàstica rítmica amb una cinta.

Ambdós tipus de balls sempre s'han caracteritzats per ser balls femenins i en un aspecte que si ho practicaven xics no es veia bé; perquè per exemple la dansa del ventre sempre ha sigut un ball de la zona de l'orient i el utilitzaven perquè les dones seduïren els hòmens i la gimnàstica rítmica, crec jo que, ho han practicat més les dones perquè l'habilitat de la flexibilitat les dones la tenen més desenvolupada.

Al meu parer qualsevol ball ho poden practicar ambdós gèneres, tant xics com xiques, i per això no ha de ser discriminat, al igual que també poden practicar qualsevol esport, hem de tindre igualtat en tots els àmbits. I encara que no hauríem de veure estrany que els hòmens feren estos balls, també sabem que hi ha balls que es veuen més bonics si els practiquen les dones ja que es lluïxen més.

Abel de la Barre ha dit...

Bon dia,

Hui estic ací per a comentar i donar la meua opinió sobre aquelles persones que volen fer activitats o accions que per costum de la societat són determinades per a un grup o sexe de persones i que en realitat tot el món podria realitzar aquestes activitats. I com hi ha persones que s’atreveixen a creuar aquests límits que desgraciadament ha imposat la societat.

El primer exemple que vull comentar es el de Pau Ribes; aquest exemple no el trobem al blog, però m’agradaria explicar-lo, aquest xic va fer historia en els últims mundials de natació celebrats a la ciutat rusa de Kazan, ja que va ser el primer nadador espanyol en participar en una competició de natació sincronitzada. Aquest mundial va acollir per primera vegada la modalitat mixta; on participen una parella compota per un xic i una xica.
Pau en unes declaracions afirmava que aquesta cita assoles serà el principi perquè els xics guanyen protagonisme a la natació sincronitzada.
La pròpia Gemma Mengual; llegenda d’aquest esport i companya de Pau, dia que aquest esport no te sexes.

En un altre exemple trobem que ens ofereix el blog, els casos de Rachid Alexander i Peterson Ceus; xics que fan activitat que la societat els ha qualificat com a feministes i que aquests xics els realitzen sense cap dificultat.

Casos com el de aquests tres xics ens tindrien que fer veure que moltes activitats que la societat hi ha qualificat com per a dones la poden realitzar hòmens perfectament i com si son accions que s’han pensat sempre que eren per a homes, les dones també les poden realitzar perfectament.

Per això gràcies a aquests exemples cada vegada ens trobem en un món millor i més lliure.

Un comiat.

Andrea Kent i Laura Becker ha dit...

Nosaltres hui hem escollit aquesta entrada per a comentar perquè ens pareix un tema original i del que quasi mai es parla però del que és un clar exemple dels estereotips en els que ens vegem envoltats tant xics com xiques com podem veure.

Bé, nosaltres dos ja coneixíem casos com aquestos i es més, tenim un amic al que li afecta tot açó.
Al igual que a les xiques lis agrada ballar normalment, als xics també els pot agradar expressar els seus sentiments amb el cos i no amb la violència per exemple, què passa que per ser home no pot menejar els malucs?. Es clar que la societat no veu bé, o normal millor dit que un xic balle dança del ventre com el primer vídeo de Rachid Alexander o el segon inclús que fa gimnasia rítmica (Peterson Ceus), esports que normalment estan associats a les dones perquè es creu que a les dones els queda millor, per aixó no estem d'acord amb l'última frase del comentari de Mireia Bebel, perquè el que a d'ella li pot parèixer que no li queda bé, a un altra persona sí, si nò, per que el xic ha plenat les butaques de baix de l'escenari on està actuant?

D'altra banda, també tenim que acabar amb els insults que es poden donar als xics que ballen, perquè pel fet de que a un xic li agrade ballar, cantar, o fer qualsevol tipus de cosa que s'associa a les dones no té perquè ser un maricó com els solen dir, i hi ha que deixar a la gent que faja el que vulga i no com en la pel•lícula de 'Billy Elliot' on els pares tampoc el deixaven expressar-se i fer el que volera i al final acaba sent el millor, perquè hi ha que perseguir els nostres somnis i intentar aconseguir-los, i si el de un xic és posar-se un tutú més que uns guants de ring que ho faça, que hi haja pluralitat, i que els xics alliberen el seu cos també!

Marc De Gouges i David Jacob ha dit...

Hola,
aquest vídeo tracta d'un home cridat Peterson Ceus, aquest home es un ballarí molt bo que no te problemes a desmostrar el que sap fer.
Ell fa el que vol i no te vergonya de mostrar el que li agrada fer. Ell te un don per a ballar i no te que desperdiciar-lo.
La nostra opinió es que si a algú li agrada fer una cosa que la faca sense preocupar-se de res,tens que fer el que t'agrada i no el que et diuen que tens que tens que fer. Un salut de Marc De Gouges i David Jacob.

Maria Claramunt ha dit...

Em pareix molt original aquesta entrada ja que es un tema que no es parla i per descomptat es molt importat hui en dia, i es per açò que he decidit comentar-lo.

Quasi mai es parla, però es un clar exemple de dels esteorotips que hi ha a la societat.
He elegit també comentar aquesta entrada ja que tinc un amic que balla i tot asò li afecta molt, ja que se li diu de tot només perquè li agrada ballar.

Els xics també en tenen dret a fer ball, no només les xiques. Es un esport que pot fer-hi tothom, no cal ferir els sentiments de ningú només per que siga un xic i li apasione ballar.

Seguim molt determinats per els rols de rosa o blau, masculí o femení, princesa o heroi, etc. I cadascú es com es, no deus ni criticar ni insultar ni fer sentir mal a una persona només per que li agraden coses diferents a les teues.

Per concluir, pense que hem de crear un món ple de colors, de cuaranta mil colors distints, i sobretot, un món ple de respecte.

Així tot anirà millor.

Rosa Sanchis ha dit...

Comentari destacat:

Diego Thomson ha dit...
Bon dia,

M'agrada veure aquest tipus d'entrades ja que normalment les entrades van dirigides a les dones i no als homes. Crec que aquesta qüestió que es proposa a la publicació és molt interessant, ja que molts xics es poden sentir discriminats en aquest sentit, de no poder fer coses «de xica».

Estes persones són criticades per amics, inclús familiars, (sempre «pel seu bé») ja que no són «normals». Per què no deixeu viure de manera lliure a qui vulga ballar o qualsevol cosa per l'estil? Igualment dic també: per què passa el mateix amb les xiques? Dic açò perquè també hi ha moltes xiques molt hàbils per als esports i també son mirades malament.

El pitjor de tot és la gent que sempre diu: «Jo no sóc masclista, però no queda bé una dona jugant al futbol! I un home ballant? Quan has vist això tu?» Bé, aquestes persones no haurien de pertànyer a la societat ja que conviure amb elles no és mai bo, sols aporten discriminacions i fan mal als altres que intenten viure en pau i amb igualtat. A la millor és un miqueta radical el que he dit, però és el que vertaderament pense: aquesta gent és una lacra que serveix únicament per fer mal.

En conclusió, el que hauríem de fer és educar les futures generacions en la igualtat i no tornar a repetir els errors que les generacions anteriors. Clar que es pot!
10.12.15

Leo Kent ha dit...

Hola, aquesta entrada conte dos vídeos en els quals en un de ells apareix un home ballant dansa i en l'altre apareix un home que fa gimnàstica rítmica. Rachid Alexander es el protagonista del primer vídeo en el que fa una espècie de dansa del ventre i la veritat es que queda molt xulla. En el segon vídeo apareix Peterson Ceus, que fa un tipus de gimnàstica rítmica i també es molt interesant.

Jo crec que lo que volen ensenyar aquestes vídeos es que qualsevol persona siga home o dona pot fer o practicar el esport que siga ja que no hi han esports específics per a xics o esports específics per a xiques. Una cosa es que un esport el practiquen molt mes xics que xiques(com es el cas del futbol) i també al contrari, que el practiquen mes xiques que xics. Però açò no vol dir que no ho pot practicar altra persona, en aquesta societat es critica tot, fins que els esports que practiques. Tu deus de practicar o fer el esport que a tu t'agrada sense que ningú et critiqui. La societat ha de canviar