10 de maig 2015

Accessibles i accessòries

Gran part de la publicitat repeteix estereotips amb l’objectiu de vendre, i no li importa que la imatge que ofereix faça patir les persones. Es tracta d’una imatge distorsionada que no representa les dones reals, però que esdevé el referent d'una “feminitat” que tant els hòmens com les dones interioritzen i assumeixen com a desitjable. 

En l’últim anunci de Multiópticas, un home entra en un bar ple de dones vestides només amb roba interior sexi i una veu en off li diu: “Tingues la increïble sensació d'estrenar totes les vegades que vulgues”. En el seu camí cap a la barra, el van acompanyant les mirades encisades i famolenques d’unes dones que sembla que no hagen vist cap mascle com aquell en segles. 

No cal ser poeta per a captar la metàfora: ell és un supermascle que no es despentina, encara que tinga quaranta ulls al damunt, i elles són les ulleres "estrenables" –sobra explicar el sentit sexual del verb "estrenar"– que ell triarà i intercanviarà a plaer. Dones accessibles perquè, com explica Yolanda Domínguez, estan disposades i disponibles, i dones accessòries perquè se les pot canviar totes les vegades que es vulga.

Yolanda Domínguez és l'autora d'Accesibles y Accesorias (2015), un projecte que va començar quan l'artista convocà les dones que volgueren, a través de les xarxes socials, perquè acudiren a les tendes de la marca vestides com a l’anunci. Les reaccions delxs dependentxs i de la clientela van ser diverses: algunes persones creieren que es tractava de xiques enviades per la marca d’ulleres per a fer propaganda, però moltes altres les insultaren i fins i tot avisaren la policia.

L'anunci i l'acció ens han deixat dues coses clares: la primera és que algunes persones necessiten ulleres graduades –i, com que són lliures de triar, poden no comprar-se-les en una botiga que fa publicitat sexista. La segona és que tot el món necessita unes ulleres lila per a veure amb claredat que les dones reals ni són ni poden ser com les dels anuncis, sinó més aviat al contrari: se les castiga durament si viuen la sexualitat i el desig amb llibertat, i només poden ser sexuals si és per a complaure el mascle de torn. Puaj!



L'acció Accesibles y Accesorias, un projecte de Yolanda Domínguez.



PD: La marca ha retirat l'anunci, tot i que no han reconegut que ha sigut per les pressions. 

42 comentaris:

Ismael Butler ha dit...

Salutacions a tothom.

En aquesta entrada a Karicies apareixen dos vídeos. En el primer, un home apareix per la porta d'un bar i s'escolta una veu que diu «Tingues la increïble sensació d'estrenar totes les vegades que vulgues». Aleshores, aquest xic es dirigeix cap a la barra i totes les dones que estan vestides en roba interior, com si fóra un bar d'altern li miren com si fóra l'única vegada que han vist a un xic així, d'eixes característiques. Aquest anunci és molt masclista, ja que jo pense que el que vol dir és que l'home pot estrenar a qualsevol de les dones com si foren les seues ulleres.

El segon vídeo no és un anunci sinó que és un parodia que ha fet una associació per a què la gent es done conter que fan molts anuncis masclistes. En aquests vídeos fan com una imitació als anuncis masclistes i apareixen unes dones vestides amb roba interior. En aquest vídeo apareixen les reaccions de la clientela cosa que és molt interessant, ja que la majoria de la gent pensa que aquestes dones són dones que els mana la companyia d'ulleres però també molta altra gent es va cabrejar i fins i tot va cridar a la policia.

En la meua opinió s'haurien d'acabar aquests anuncis masclistes, ja que poden a ofendre a molta gent. També pense que aquesta iniciativa que ha tingut l'autora d'accessibles i Accessoris és molt bona, ja que pot conscienciar a molta gent dels anuncis que fan algunes empreses.

Mario De Burgos ha dit...

Salutacions a tothom

Molts anuncis publicitaris repeteixen el tema del masclisme i no li importa la imatge que ofereix a les persones. Es tracta d’una imatge distorsionada que no representa les dones reals, ja que no totes les dones tenen eixe estereotip de feminitat i no totes estan com bavejant quan entra un home atractiu per la porta.

En l'anunci de Multiópticas, un home entra en un bar ple de dones quasi nuetes i una veu li diu que: “Tingues la increïble sensació d'estrenar totes les vegades que vulgues”. Quan va anant cap a la barra totes les done li miren com si fóra el primer home que hagueren vist i com si o existira cap altre.

L'home de l'anunci és un xic prou atractiu i és un supermascle que pot tindre a totes les dones com ell vulga per què són accessibles perquè, estan disposades a fer tot el que ell vulga i a més són accessòries perquè se les pot canviar totes les vegades que es vulga.

El segon vídeo és una paròdia del primer en el qual les dones van a una tenda de multioptiques pràcticament quasi nuetes, per a denunciar l'anunci masclista de la companyia. Les reaccions de la gent són distintes, ja que moltes persones es pensen que vénen a fer propaganda de la marca i altra gent s'estranyava i fins i tot cridava a la policia.

Per concloure volia dir que les dones no són com les dels anuncis sexistes i a més si ho fan els diuen de tot menys coses boniques. Volia dir que les dones tenen dret a què no siguen tractades com a un objecte i que es deixe de fer aquest tipus d'anuncis masclistes.

Cristian Becker i Raquel Stone ha dit...

«Ni els més poderosos es lliuren del pecat» I la mateixa regla s'aplica en aquest cas a la empresa Multiópticas, que ha presentat anuncis televisius un poc fora de lloc. Hem pogut observar com, pel simple fet de portar unes ulleres de la marca aquestes porten un poc de fama amb elles. A més a més, l'anunci expressa que es pot canviar d'ulleres o de dona tantes voltes com es vulga, amb el missatge implícit de que aquestes poden ser tractades com a objectes.

En conseqüència d'aquest tipus de contingut, la comunitat ha respost amb un vídeo-crítica al qual apareixen diverses dones vestides com les de l'anunci. La gent té diverses reaccions; risa, enuig... Algunes persones pensen que aquestes xiques que fan la mena de «gràcia» estan gravant un anunci de veritat, altres s'enfaden i unes altres, simplement, es sorprenen.

Podem observar, doncs, que la societat cada vegada reacciona més contra els estímuls negatius que tracten d'imposar estereotips i crear un grup de gent «normal» i8 excloure de manera indirecta als qui no entren dins els seus paràmetres.

Lorenzo Arenal ha dit...

A aquesta entrada podem assimilar el primer vídeo com publicitat masclista, ja que com diu s'utilitza la dona com si fora un accessori al mateix que les ulleres i això no està bé. El problema d'aquest tipus de publicitat a part de la degradació i humiliació de la dona és que la majoria de les persones que l'observen cauen en la temptació de comprar el producte pel fet de creure que seran, en aquest cas, desitjats per totes les dones.

Per una altra part, hi ha un segon vídeo fet per Yolanda Domínguez titulat «Accessibles i Accesorias», el qual és clarament una crítica a la publicitat sexista de «Multiópticas», demanant la retirada d'aquest anunci i de tots els que tinguen qualsevol similitud. A el vídeo podem veure un grup de dones vestides com les dones de l'anunci i anant a una de les seues tendes a fer com que volen comprar ulleres o el que ses, i les reaccions de les persones i els dependents van ser desagradables, varen telefonar a la policia i van rebre insults.

La norma moral que podem rebre d'aquest tema és que ningú no mereix ser tractat con un objecte, ni molt menys per un anunci que ho pot veure tothom i quasi ningú reacciona perquè ja ho veuen com una cosa normal o perquè no s'havien adonat, com m'ha passat, jo havia vist mil vegades aquest anunci però mai no havia caigut en les dones que miraven l'home. Es clar que és evident però jo no m'havia adonat i crec que molta gent tampoc s'en adona i per aquest motiu crec que no van a replegar aquest tipus de anuncis tot i que han fet una critica, perquè aquest tipus de publicitat en cara que ses humiliant és la que ven.

En conclusió puc dir que aquesta pejorativa publicitat dona una imatge retrograda a la societat, ja que, si això és el que li agrada a la majoria, no estem fent res mal? En que falla l'educació per a què existisquen persones com jo que no s'adonen de la publicitat sexista? Ens han fet dormir la consciencia moral? Acabarem tots bojos.

Victor Thompson ha dit...

Salutacions.

Aquesta entrada m’ha agradat, ja que, el primer vídeo que se’ns mostra em sembla molt divertit. L'anunci comença amb un home que entra en un bar i s'escolta una veu en off que diu «Tingues la increïble sensació d'estrenar totes les vegades que vulgues». Seguidament, aquest xic es dirigeix cap a la barra i totes les dones, que es troben prou lleugeres de roba com si fóra un bar d'altern, li miren com si fóra l'única vegada que han vist a un xic així, d'eixes característiques. Aquest anunci, com he dit avanç, m’ha paregut prou graciós, ja que, per a vendre unes gafes necessiten incloure alguna cosa que haja de veure amb l'erotisme o el sexe amb l'objectiu de fomentar les vendes.

Per una altra part, el segon vídeo és una mena de protesta cap a l'anunci creat per la marca Multiopticas en el que es mostra com un grup de dones, imitant a les de l'anunci, es presenten a les tendes d'aquesta empresa. Les reaccions que tenen les persones que treballen establiment i la gent que passava són prou variades, alguns s´enfaden i criden a la policia, mentre que altres els fa gràcia la forma en la qual han fet aquesta proposta.

Personalment, crec que cada vegada més empreses utilitzen el sexe, implicant moltes vegades situacions de masclisme per a vendre els seus productes, i crec que no podem permetre que açò es convertisca en una cosa normal.

Kike i Adri West ha dit...

Hola som Kike i Adri West i avui anem a comentar els vídeos accessibles i accessoris
de un anunci de Opticalia que anuncia unes gafes noves. El primer anunci dure vint segons i es el anunci d'Opticalia que ix a la tele. Apareix un home amb gafes en un bar rodejat de dones però passa de totes i va directe a una que te les mateixes gafes que ell o siga d'Opticalia. En el segon anunci es com una burla o un reprotxe del primer anunci pel sexisme que aquest conte ja que apareix un home rodejat de xiques per a anunciar a soles unes gafes. En aquest anunci una xica llama a unes dones per a que es fasen passar per prostitutes i vagen a la tenda d'Opticalia. Les dones van a la tenda i fan com que son clientes molta gent pensa que son de promocio per a que mes gent entre a la tenda altres persones o siga les dependents de la tenda criden a la policia per a que s'en vagen. Amb aquest aconsegueixen «vengarse» de la sexualitat de la nunci d'Opticalia i em pareix molt bé aquesta idea.

Olga Stone i Franciele West ha dit...

En primer lloc anem a donar el bon dia.
Anem a comentar l'entrada 'Accessibles i accessòries',
pensem que es una vergonya que en ple segle vint-i-un
faça'n anuncis d'aquesta manera, es insultant, denigrant,
inapreciable i vergonyós i podríem seguir dient mes
adjectius despreciants, però no tenim tant de temps.

En segon lloc al ver aquest anunci ens a insultat com a dones
que som, perquè ens esperem que la societat canvie i no siga
sent masclista, la veritat es que l'anunci no te res que ver de la
realitat perquè en ningun bar que pugues entrar vas a ver
a dones en llenceria i que totes porten ulleres, i tampoc
tractem als homes com a un tros de carn, o com un objecte.

I en tercer lloc volem felicitar a les dones que van fer esta
'vaga' en contra del anunci, i respecte a la reacció de la gent,
que passa que les dones del anunci estan be i son guapes i sexis
i no passa res, però si las veus per el carrer que? T'agrada ver això?
Pues a les dones no ens agrada res els anuncies sexistes perquè fan
mal a un mateix i fa mal a la societat i a soles volem que pensen les
coses abans de fer-las.

Això es tot, un beset.

Daniele Kent ha dit...

En aquest article he vist un anunci que es masclista que lo volen quitar de les televisions i esta fet per la companyia multiopticas en ple 2015. Primer de tot el anunci va de un home « atractiu i varonil». Con bones ulleres , alt ,Te un bon pentinat , serio , macho.... El home entra en un especie de club o bar plet de xiques jugant al billar, parlant.... i no hi ha homes ni uno ,donçs el home entra i les xiques el miren fixament com si fora el ultim home en tota la terra. Totes les dones es queden aombrades. El home entra i una dona le agarra de la corbata i el vol besar .
En general el vídeo critica/resposta fet per les dones ha estat molt be.

LEO KENT ha dit...

Hola soc Leo i huí vaig a comentar el vídeo de Karicies que s'anomena “ACESSIBLES I ACCESÒRIES”. En el primer, un home apareix per la porta d'un bar i s'escolta una veu que diu «Tingues la increïble sensació d'estrenar totes les vegades que vulgues».

Aleshores, aquest xic es dirigeix cap a la barra i totes les dones que estan vestides en roba interior, com si fóra un bar d'altern li miren com si fóra l'única vegada que han vist a un xic així, d'eixes característiques.

El segon vídeo és una paròdia del primer en el qual les dones van a una tenda de multioptiques pràcticament quasi nuetes, per a denunciar l'anunci masclista de la companyia. Les reaccions de la gent són distintes, ja que moltes persones es pensen que vénen a fer propaganda de la marca i altra gent s'estranyava i fins i tot cridava a la policia.

Alba Becker i Nerea West ha dit...

Hola som Alba Becker i Nerea west estem comentant el vídeo de l`anunci de multi optiques. Creemos que l'anunci ho haurien de llevar i que feren el mateix amb els xics perque solament pareix que les xiques poden ferlo i som juguets.
Pensem que moltes anuncis son sexistes i se poden fer anuncis normals.
Pensem que aunquen en els anuncis salga tot aço despres en las tiendas no hi ha persones tan maravilloses com hi ha en el anunçi.
El anunci pot salir agual de bé si foran persones ben vestides i no en ropa interior com salen estas chicas les han demostrado que no es bonito ber a persones aixi en la calle.
adeuuu <3<3<3<

Pau Claramunt ha dit...

Accessibles i accessòries

Aquest vídeo tracta d'un anunci de multiópticas que es una empresa de gafes, hi han unes xiques que van vestides com unes meuques perquè jo crec que les xiques de avui en dia van vestides així, però també hi han algunes xiques que no.
Quan entren en la tenda tots se queden bocabadats perquè pareixien meuques i els treballadors i les treballadores els ajuden a elegir unes gafes, al final agafen les gafes i se'n van (tot això es una parodia)
La meua opinió es que a tots i a totes li tenen que tractar igual.

LUISMI DE GOUGES ha dit...


ACCESIBLES I ACCESSÒRIES

Aquesta entrada de karicies es molt confusa, primerament no entenc perquè el primer vídeo es masclista, per mes que haja llegit d'informació de l'entrada i haja vist el vídeo moltíssimes vegades no comprenc perquè es masclista. Solament estan parodiant la típica escena de moltes pel·lícules western: arriba un home a la cantina, ja siga el sheriff o un bandit o qualsevol i la resta de gent es gira i li mira, l'home camina a la barra i es toma alguna beguda alcohòlica. Solament es una parodia no entenc que té de masclista i el següent vídeo simplement no u entenc. Com a reflexió personal crec que la gent (sense ofendre) es passa la vida buscant en series, pel·lícules i asta publicitat qualsevol indici de masclisme o racisme. Simplement no u entenc.

rodrigo de burgos ha dit...

Accessibles i accessòries


Hola, aquestos vídeos tracten de un anunci masclista de multiòpticas en l'any 2015, en el anunci apareix un bar ple de xiques amb vestits provocatius i entra un home vestit normal , pareix que esta buscant a una xica i veu a una amb gafes , s'acosta a la barra del bar i la dona li agafa la corbata i li besa.

I després en el segon vídeo unes dones vestides com en l'anunci van a una tenda de multiòpticas, les encatgados lis diuen que ixen del local, i elles diuen que perquè se s'han de anar quan van vestides iguals que en els seus anuncis.

OPINIÓ PERSONAL
Jo crec que abans de fer un anunci hi ha que revisar-lo enter , perquè en el anunci les dones estan vestides provocatives però l'home esta vestit normal, i una altra cosa es que les dones no son joguets de els homes que som tots iguals, ni u ni un altre es mitjor ni pitjor

Pau Kollontai ha dit...

En aquesta entrada apareixen dos vídeos. El primer vídeo es un anunci de multiópticas que el dirigeix un xic i xiques que son prostitutes que se encontren en un bar. El xic porta unes ulleres que son les que anuncia, però més que les ulleres per als xics importa més les xiques que ixen ahi cuasi desnues. En el segon vídeo es una critica que o fan per a que es donen compte del que estan anunciant.

La meua opinió es que el anunci es molt masclista perquè no es deuria fer anuncis d'aquell tipus sinó anuncis normals perquè en el anunci ixen més les xiques que les ulleres que porta el xic. Això no es pot anunciar de cualquier mode.

Pau Goldman i Jaume Wolf ha dit...

ACCESIBLES I ACCESSÒRIES

El vídeo que hem vist no l'hem entès. No sabem perquè el vídeo es masclista. Tracta d'un xic que entra en un bar i hi han moltes xiques segudes a les cadires. La veu diu que tingues la sensació d'estrenar totes les vegades que vulgues. Es queda parat i comença a mirar a totes les xiques.
Al final del vídeo eix una xica que l'agafa de la corbata i el mira fixament.

La nostra opinió personal es que no es necessari posar tot dones per a promocionar unes ulleres ni qualsevol altre producte. Al final si hem entès perquè es masclista el vídeo per la raó que acabem de dir.

El vídeo està bé per a adonar-se que en la publicitat sempre hi ha agut masclisme.

Ernesto Goldman i Ruben Goldman ha dit...

Este vídeo tracta d'unes prostitutes que visiten una òptica que els seus anuncis son de xiques lleugerament vestides, però la gent no li fa cas, però quan van xiques que son stripers o prostituta la gent li mira d'altra forma desagradablement i esses xiques no han fet res per a que lis tracten d'eixa forma.

Elles entren tranquil·lament a veure fotos es veritat que se comporten d'una manera no molt normal però se fan fotos junts, però no ens pareix bé que por que anen així passa això .

La nostra opinió personal es que aquest vídeo reflexa molt bé el que passa a el mon que vivim que la gent busca el sexe com a una afició per això la gent li dona mes cas que a una persona normal de la tenda o zona.

Jo es recomane aquest vídeo per a que vejau el que esta passant en la realitat i com reaccionem nosaltres front a aquestes situacions. ¿ Tu reaccionaries igual que aquestes persones o diferent? No al sexisme per a tindre un mon millor i que la gent no es tome com a una costum el sexe. NO AL SEXISME.


Adrian Zetkin i Noelia Cambrils ha dit...

En aquesta entrada apareixen dos vídeos un sobre el anunci de multi òptiques i el altre es una parodia del anunci. En el primer vídeo apareix un xic que entra al bar que esta replet de xiques. També diu aquesta frase “Tingues la increïble sensació d'estrenar totes les vegades que vulgues”. Quan entra per la porta el xic totes les mirades estan fixes en ell, desprès va a la barra amb la xica i es agraden perquè porten les mateixes ulleres.
En el segon vídeo van unes xiques a les tendes vestides com en el anunci, es queden mirant el escaparate, desprès entren i els clients es queden asombrats per com van vestides.


L´anunci primer es masclista per el xic que entra al bar i el segon es la parodia de les xiques del anunci.

Joan ha dit...

En aquesta entrada de Karicies hi han dos vídeos: el primer es l'ultim anunci de Multiópticas. I el segon es la seua parodia.

Gran part de la publicitat repeteix estereotips amb l’objectiu de vendre, i no li importa que la imatge que ofereix faça patir les persones. Es tracta d’una imatge distorsionada que no representa les dones reals.
En la vídeo apareix un home entrant a un bar on hi han mes de deu dones en roba interior que estan mirant-lo. L'home s'apropa a la barra i agafa un got amb cervesa, la dona agarra al home de la corbata i ho apropa a ella

Jo opine que els anuncis de televisió la majoria son molts malos, la majoria dels anuncis no tenen res de bore amb el que venen.

Rebeca West ha dit...

Aquest vídeo tracta de un anunci d'una multioptica, entra un senyor a una sala plegada de dones i el xic es fa chul per les ulleres.
La meua opinió es de aquest vídeo es que es un poquet masclista, perquè no hi ha mes xics en el anunci.

L'altre vídeo tracta de unes prostitutes que estan en una multioptica com si estoberen fent publicitat, i en el anunci es pot observar com els senyors entren mes a la multioptica ( per la publicitat que estos vam fer ).
La meua opinió en aquest anunci es que jo personalment no he vist nunca un anunci així per la tele .

Edgar Becker ha dit...

Hola, soc Edgar i vaig a comentar aquest video.

No entenc per que per a anunciar ulleres, hi ha que fer aquests tipus d'anuncis tan masclistes ja que es podrien anunciar d'altra manera mes normal.

L'anunci tracta de que hi ha un local, que pareix un puticlub, amb totes les xiques amb ulleres clar, ja que se estan anunciant... i quan entra el xic, totes les mirades es fixen en el i el es posa en la barra amb una xica en concret.

La meua opinio es que no hi fa falta fer un anunci de ulleres d'aquesta manera tan tan masclista, ja que esta insultant a totes les dones, que pasaria, ¿si fora al reves...? En vez de xiques, xics, i entra una dona en vez de un xic, segurament a la gent no li agradaria tant, ja que estem acostumats a que el anuncis sigan tots masclistes, i aixo esta molt mal, ja que esta insultant a les dones i despres hi ha altre video, que no es un anunci, que hi ha unes dones vestides com prostitutes i es van posar en la porta de la tienda de ulleres, i dentro tambe, la gent va flipar amb aquesta cosa, ja que no sabien perque estaben ahi segurament, i es van quedar alucinats.

Kevin Pankhurst ha dit...

Hola soc Kevin Pankhurst i a hui vaig a comentar aquesta entrada:

Aquesta entrada tracta sobre dos vídeos: en el primer vídeo apareix un home que va a un bar i el bar esta tot ple de xiques vestides com a prostitutes i el xic diu ten la sensacion de estrenar todas las veces que quieras. Com refirençe a les xiques

En el segon vídeo un grup de xiques es vesteixen de prostitutes i van a una tenda de multioptica per a protestar sobre aquest anunci i atrauen la atenció dels xics.

Pense que aquest masclisme es deuria de acabar ja que ni han molt anuncis com estos(que estan en altres entrades) però no ni ha vídeos normals que no tracten sobre xiques. També pense que lo que han fet aquestes xiques es un bon mètode per a queixar-se.

Mònica West ha dit...

Considere que moltes persones utilitzen el cos femení com a publicitat, ja que s'ha creat un sexisme molt ampli aquests anys. El cos especialment femení s'ha convertit en algo que ven, la gent, vol productes que estiguen promocionant, persones atractives, i sempre fiquen culs o mamelles per a cridar l'atenció d'aquests . Considere que no es apropiat i menys, que valore a la persona, que probablement el homes no s'estiguera tractat de la mateixa manera. Però també comprenc que el principal que volen les empreses com aquestes es vendre i no es preocupen per ser sexistes, ni en que poden ofendre a un grup molt important tant de dones com de homes, que actualment la gent no es preocupa, per el mal que poden provocar ni com afecta açò a la societat, simplement miren per a d'ells que no els interessa, altres persones.
El sexisme i el masclisme si existeix en la població fàcilment es pot trobar a la publicitat o als medis o a les pel·lícules etc... es algo que s'ha convertit en algo que ven i molt. Però moltes persones estan cansades de que el cos femení s'utilitze i es menyspreen.

Oscar Kollontai i Andrea Dolz ha dit...

Hola som Oscar Kollontai i Andrea Thompson en aquesta entrada un grup de xiques decideixen anar a una tenda de multiòptica per a fer, el que segons un anunci, farien les dones si un home es posa les ulleres d'aquesta marca. Segons l'anunci un home entra en un bar en que hi ha unes prostitutes i totes es queden mirant al home com si fora un deu. De manera que les xiques van vestides de prostitutes a una òptica i es posen a mostrar-se en la òptica com si foren prostitutes reals. Aquests xiquets es posen babaus amb elles i la xica encarregada de la tenda crida a la policia per a que s'anaren de la tenda.

El anunci ens parèix de veritat masclista i la reacció de les xiques és molt adecuada, perquè segons l'anunci les dones són prostitutes i quan veuen un xic tenen que anar a per ell com si fora el millor de tots els homes.

javi beker ha dit...

En aquesta entrada hi ha dos vídeos en el primer, un home entra en un bar i de fondo sona una vos,que diu una frase. El bar estava replè de dones i totes li miraven como si fora un deu,en el anunci les xiques van en roba interior. En el segon anunci hi ha unes quantes dones qui fan la parodia del primer anunci, elles van a una òptica Mo com la que eix en el anunci i fan com si estigueren en el vídeo .

Me pareix que el vídeo no es massa masclista però si que es veritat que he tingut que ver 4 vegades el vídeo per a donar-me conta que les xiques anaven en roba interior. El 2 vídeo es un poc graciós jo me imagine a les persones que li van ver en persona per la calle,si fora jo m'hauria rigut molt però no per lo que intenten expressar si no per el que fen en el carrer fen una parodia del anunci.

Vicente Kent i Boro Bebel ha dit...

Bona vesprada, desprès de vore els 2 vídeos dels anuncis de les ulleres, ens hem adonat que tracta a la dona com a objecte, però, a soles al primer ja que el segon es una protesta, ademes es podria dir que la fan amb un to humorístic inclòs.

Al primer vídeo, fan una comparació de les ulleres amb la dona amb la frase de: ''ten la sensacion de estrenar siempre que quieras'' referint-se a ulleres noves i amb xiques virgens.
Al segon vídeo pel contrari, aprofitant l'estètica de la dona al primer vídeo, ixen al carrer vestides lleugeres de roba i entren a l'òptica que ha posat l'anunci, la gent les mira estranyades, ja que les ropes no en son habituals.

Opinió de Boro: Jo opine que els anuncis son lliurement d'expressar el que vulguen però sense insultar a ningú aquest anunci no em pareix tan sexista perquè podrien haber-ho fet igual però cambiantse els rols.
Opinió de Vicente: Pense que el anunci es masclista per la comparació, però es deberes que no es tan masclista com altres, encara que pense com ha dit boro que es podrien cambiar els rols.

Javier Bebel ha dit...

El missatge masclista i sexista d'aquest anunci a portat a aquestes xiques a protestar d'aquesta fort i provocant manera en contra d'aquesta empresa.

La reacció d'aquest grup cap l'anunci pot parèixer a molts exagerada, ja que l'anunci pareix normal, però el que tracten és justament eliminar eixa idea de «normalitat». Quan aquest tipus d'anuncis deixen de parèixer-nos normals, les idees que transmeten hauran sigut eliminats del pensament de les persones i es podran crear doncs nous corrents de qualsevol tipus i no un únic i estès que realment sols es manifesta en un xicotet grup de persones. Si bé, la simple idea que implica la existència de models és incorrecte èticament. Eixe grup tan reduït de persones es el únic grup en el que es podrien manifestar de forma real aquest conjunt de idees ja estereotipades. D'aquesta manera, s'obliga a les persones a ser el que no poden ser perquè se'ls posa un model a seguir inseguible i irreal. En eixe moment apareixen inseguretats, mancances de comprensió i autoestima, conflictes etc. I doncs, perquè no tractar mediant qualsevol medi frenar aquesta militarització? Cap manera serà exagerada.

Tamara Washington ha dit...

Doncs pense de aquest vídeo que un poc sexista, ja que no li deixen que la gent es mostra com es, que tinguen que mostrar el seu cos per a que la gent li cride l'atenció, i entre a eixe lloc, encara que la gent es dona compta de que lo fan per a cridar l'atenció, ells entren i participen i es fixen en les xiques i tot allò...
Tota la gent se lis queden mirant ''rarro'' i comenten de elles i a elles lis donen ''el mateix' perquè l'únic que estan fent es guanyar diners.

Miguel Angel West ha dit...

Bon dia a totxs.
Aquesta entrada igual que un gran nombre d'entrades similars que s'han pujat en aquest blog em criden l'atenció, ja que per molt que passe el temps els anuncis amb els rols masculins i femenins extremadament marcats proliferen. Açò m'entristeix per dues raons: aquests anuncis seran vistos per milions de persones, jo considere que és propaganda "antiheroica", ja que en aquests anuncis s'estableixen uns comportaments entre els homes i les dones poc recomanats per a seguir. D'altra banda m'entristeix que aquests anuncis seguisquen existint en ple 2015, no són cosa del passat sinó que el masclisme tant en la publicitat com en altres àmbits segueix sent existent.
Sense dubte així no anem bé!!!

Sara Becker ha dit...

Hola, bona vesprada jo opine que ha sigut una bona acció el que ha fet la directora Yolanda Domínguez a de més de bona idea i també forma de reinvindicar-se com dones i que es sexista, açó és bo per la societat, ja que pots demostar a la gent que les coses estan canviant.

Tot el món te que vore que els anuncis que vem tots els dies en la televisió solen ser sexistes, masclistes o inclús racistes. Graciés ha les idees i opinions de alguna gent podem obrir ulls, vosatros que pemseu? Es bona idea la de Yolanda? Penseu que es una forma de reivindicar-se bona?

Fins la próxima, besos i abraços.

Rosa Sanchis ha dit...

Lorenzo Arenal ha dit
"La norma moral que podem rebre d'aquest tema és que ningú no mereix ser tractat con un objecte, ni molt menys per un anunci que pot veure tothom i quasi ningú reacciona perquè ja ho veuen com una cosa normal o perquè no s'havien adonat, com m'ha passat a mi. Jo havia vist mil vegades aquest anunci, però mai no havia caigut en les dones que miraven l'home. És clar que és evident, però jo no m'havia adonat i crec que molta gent tampoc se n'adona, i per aquest motiu crec que no llevaran aquest tipus d'anuncis tot i que han fet una critica, perquè aquesta publicitat encara que és humiliant, és la que ven.

En conclusió, puc dir que aquesta pejorativa publicitat dóna una imatge retrògrada a la societat, ja que, si això és el que li agrada a la majoria, no estem fent alguna cosa malament? En que falla l'educació perquè existisquen persones com jo que no s'adonen de la publicitat sexista? Ens han fet dormir la consciencia moral? Acabarem tots bojos."


M'agrada la teua reflexió, Lorenzo. Efectivament el masclisme està tan naturalitzat que sense ulleres lila no es veu. Però és perniciós per a les dones i també per als hòmens perquè reforça la imatge de durs sense sentiments, o tu coneixes mols xics que entrarien en un bar, amb trenta dones mirant-los, i no se'ls mouria una pestanya?

ruth i sandra ha dit...

Hui nosaltres comentarem aquesta entradeta. Aquest vídeo tracta de que agafen una dona para vendre productes en aquest cas gafes.
Després unes dones fan un vídeo per a que eliminen el vídeo. En la meua mai se ha utilitza a ningú tant sea home o dona per vendre productes perquè aquest tips de vídeo ofenen molt a algunes persones. Me pareix be el que algunes persones lluiten per ha eliminar el sexisme.
Aixo no pot ser , perquè aixo significa que el mon no canvia ja que tant diu i aquest vídeo es una demostració una vegada mes. Jo si podria ho faria per un mon mes lliure i sense discriminacions.

Bea Washington ha dit...

Accessibles i accessòries
Aquest anunci tracta d'un home, amb gafes i abrigo, que entra en una taberna quan entra
totes es giren a vorelo com si fora un deu o algo pareixcut i totes dixen de fer lo que estan fent.

Jo opine que aquest video es masclista, per que tracta a les dones com que soles sinteresen per els homes amb diners que es poden permitir eixes gafas, i eixa ropa.
Pense que en aquest segle no s'hauria de permitir aquestes cosas, molta gent quan veu l'anunci no es enadona de que esta deixant a les dones en un mal lloc, ja que estan prenent atencio al preu del producte o algo del anunci.

consuelo west ha dit...

Bona vesprada
en aquest anunci de la marca multioptica , apareix un home que fa el paper de mascle , fort i molt segur.
Al entrar les dones que es troben a dins estan en roba interior i es queden babejant com si ell fora l'ultim home del mon, i de sobte apareix la frase “Tingues la increïble sensació d'estrenar totes les vegades que vulgues.
En un sentit figurat pareix que es referix a les dones com si fora que en quan es canse de una pot anar-se amb otra.
La societat de ahui esta acostumada a ver anuncis com estos en les quals el masclisme es molt sotil i ia que veure l'anunci mes d'una vegada.

Patricia Becker ha dit...

ACESSIBLES I ACCESSÒRIES.
Bona vesprada.
En aquest vídeo es veu un local plé de dones que estan en lo seu, quan de sobte entra un home per la porta del local i es giren les dones. Al vore que l'home es atractiu es veu que totes volen anar a per ell, peró ell en especial va a per una dona que es la que esta a la barra del local posant copes perqué porta ulleres com ell i les demés no.

Jo pense que si haguera entrat al local un home lleig ninguna de les dones hauria anat a per ell, ja que a hui en día totes les persones ens fixem en el fisic dels altres. També no entenc molt bé perqué ell va a assoles a per la dona que té ulleres, perqué va a la moda i les altres no? Si es per aixó pense que está molt mal per part de l'home, perqué assoles es fixa en lo que vol la societat.

IVAN Y ERIC 3ºc ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre dos vídeos: en el primer vídeo apareix un home que va a un bar i el bar esta tot ple de xiques vestides com a prostitutes i el xic diu ten la sensacion de estrenar todas las veces que quieras. Com refirençe a les xiques.


El segon vídeo és una paròdia del primer en el qual les dones van a una tenda de multioptiques pràcticament quasi nuetes, per a denunciar l'anunci masclista de la companyia. Les reaccions de la gent són distintes, ja que moltes persones es pensen que vénen a fer propaganda de la marca i altra gent s'estranyava i fins i tot cridava a la policia.

Per concloure volia dir que les dones no són com les dels anuncis sexistes i a més si ho fan els diuen de tot menys coses boniques. Volia dir que les dones tenen dret a què no siguen tractades com a un objecte i que es deixe de fer aquest tipus d'anuncis masclistes.

Sandra i Ruth ha dit...

En aquest vídeo observem com un home entra en un bar de alterne i les ones que hi ha en el, el observem com si no haurien vist abans un home ací. El que el anuncí vol mostrar, vol que entenguem es que per portar unes ulleres de eixa marca, el homes, per exemple van a produir mes atractiu en les dones i per això van a intimar mes amb elles.

Nosaltres pensem que hi ha moltes mes i millors formes de patrocinar qualsevol cosa, i que no tenen perquè ser tan masclistes, ni tan ni res, hi ha moltes formes de que cridar la raó a la gent sense cossos ni res de eixos temes, així que per favor farem un favor a la societat i obrim la ment!! Que ja es hora de que tots acceptem a tots i conviviu en pau. Sense masclisme, ni bullings, ni homofòbies, ni que discriminen a ningú. Perquè tots, i tots es tots, mes baixos, mes alts, mes prims, mas grossos, amb mes gracia, amb menys, mes llestos, menys, tot i com cada u som, podem de una vegada viure en pau i acceptats.

Bona vesprada, pensar-lo i raonar-lo estimats amics.

Paula Bebel ha dit...

Bona vesprada.
Al primer video anomenat ''Anunci masclista de Multiópticas 2015'' podem vore que un home entra a un bar, i es troba dins un montó de dones vestides ''un poc fora de lo normal'', és a dir, en un bar no es sol vore a persones en general, amb roba interior. Així doncs, quan entra aquest, la veu de l'anunci diu ''Ten la increíble sensación de estrenar todas las veces que quieras'' referin-se a les dones com si foren joguets,com no..
La meua opinió esta claríssima, sincerament açò no es una novetat, pense que les dones quasi sempre, son utilitzades.
No se com les persones figurants (dones) que ixen al anunci masclista, han pogut consentir eixir a l'anunci, que es de la dignitat de la dona? De que val fer manifestacions i protestes si dones com aquestes accepten un treball de figurant en un anunci masclista, queden com ''prostitutes'' a l'anunci en poques paraules, ja que si ens fixem, el home té per a elegir a qualsevol,almenys jo ho veig així.
En resum, l'única posibilitat que han tingut els que han creat aquest anunci, ha sigut eliminar-ho, però per no fer una mala imatge a la marca, no els importa els demes ho han demostrat..
Besets!!

pablo thomnsom ha dit...

En aquestos dos vídeos, el de dalt es el anunci de multiopticas, i el de baix una rebindicacio del anunci, per que en la propaganda de televisio de mo ix un home amb ulleres en el salvatge oest, cuan pasa ell, els dones s'asomen per que l'home el pareix mes atractiu amb elles, i clar ixe anunci o tendrien que llebar-li del televisor perquè es sexista.
El de baix les dones van pel carrer a la tenda com a manifestar-se vestides amb poca roba, poqueta com l'anunci per a que es donaren conta de que l'anunci es mal que siguera al televisor, i que a mes a mes pot ofendre algunes persones.

Rosa Sanchis ha dit...

En el blog Fresas Salvajes hi ha una entrada molt interessant que té a veure amb l'anunci de Multiópticas: https://atorovlac.wordpress.com/2015/05/31/ulises-en-multiopticas/

El mal putero se va con la primera que le entra, sin embargo el buen putero es como el Ulises que, surcando los mares (las salas de los clubes), ha de autocontrolarse frente al canto de las sirenas para, así, no perder el rol de consumidor, es decir, el de quien busca, compara, selecciona, elige y compra… al entrar debe tener “mirada flotante”, evitar el contacto visual directo con las trabajadorxs, abrirse camino ante las opciones que le asedian… el buen putero tiene temple para darse el tiempo de selección, demuestra “racionalidad”, autocontrol… ¿quién elige a quién?, ahí se juegan los honores del putero porque, al fin y al cabo, se supone, han ido a invertir la relación que se da ligando, donde se supone que ellas eligen al que quieran ante un maná de hombres sexualmente predispuestos mientras que ellos “se lo tienen que currar”… el club, el sexo de pago, invierte la lógica del ligue de la sociedad hetero: “que trabajen ellas”.

Rosa Sanchis ha dit...

Traducció al castellà del comentari de Lorenzo

Lorenzo Arenal ha dicho
"La norma moral que podemos recibir de este tema es que nadie merece ser tratado como un objeto, ni mucho menos por un anuncio que puede ver todo el mundo y contra el que casi nadie reacciona porque ya lo ven como una cosa normal o porque no se habían dado cuenta, como me ha pasado a mí. Yo había visto mil veces este anuncio, pero nunca había caído en las mujeres que miraban al hombre. Está claro que es evidente, pero yo no me había dado cuenta y creo que mucha gente tampoco se da cuenta, y por este motivo creo que no quitarán este tipo de anuncios a pesar de que hayan hecho una crítica, porque aunque esta publicidad es humillante, es la que vende.

En conclusión, puedo decir que esta peyorativa publicidad da una imagen retrógrada de la sociedad, puesto que si esto es lo que le gusta a la mayoría, ¿no estamos haciendo algo mal? ¿En que falla la educación para que existan personas como yo que no se dan cuenta de la publicidad sexista? ¿Nos han dormido la conciencia moral? Acabaremos todos locos. 11.5.15"

Adrian Wolf ha dit...

Aquest vídeo tracta de que un home entra a un bar i de sobte totes les dones en roba interior el miren i l'adoren com si no hagueren vist cap home igual i una veu en off li diu « sent la increíble sensació d'estrenar cuan vulgues».



La meua opinió es que es un anunci que no m'agrada res perque es molt masclista perquè tracta a les dones com si foren juguets d'usar i tirar i de segur que les dones valen molt mes que això.

roxana wolf ha dit...

Hem, pareix que el vídeo, esta fet amb la intenció de fer desaparéixer el masclisme en aquell anunci, però el anunci no, s'havia fet, amb ninguna intenció masclista.
En el anunci, el home va entrar al bar, i totes les dones es van girar, pera mirar-lo, però en realitat, elles el miraven per les gafes.

En la meua opinió, no es un anunci masclista i no ia que llegar al tal extrem, de obligar a la empresa a quitar el anunci, perquè tots som lliures de fer i de pensar com volem.
Per altra part, la forma que an utilitzat, pera dir-li a la empresa que quitara el anunci, em pareix degradant per la dona ja que an utilitzat la imagen de dones de companyia.

Aquest vídeo, no hem pareix una forma de lluitar amb el masclisme