8 de febr. 2015

Karicies fa 6 anys




Karicies ha fet aquest febrer 6 anys i té, incloent aquesta, 384 entrades i 6302 comentaris.

Quan duia any i mig de karicies, vaig decidir posar en un document de word tot el que hi havia escrit fins aleshores, i m’isqueren més de mil pàgines. No vull ni pensar el que seria ara si ho passara tot al paper, una entrada darrere de l’altra, acompanyades dels comentaris corresponents. 

D’allò que tot just acabava de començar, va nàixer un llibre: Karicies.com, una obra on vaig seleccionar les entrades i els comentaris més interessants i els vaig agrupar per temes, amb molt d’amor i el desig que les paraules no se les emportara el vent o es perderen en la mar d’internet (Ací pots descarregar-te el primer capítol). 

La primera entrada de karicies va ser el començament de la meua novel·la Abril no és un mes. La protagonista, una adolescent que es deia Abril, obria un blog i es queixava de les pressions i de les crítiques a les dones per ser lliures. I ella em va portar a obrir també el meu propi blog. 

Sis anys després, tinc les mateixes ganes que quan vaig començar perquè escriure m’encanta, i perquè l’educació afectivosexual continua sent tan necessària com sempre.

Gràcies per acompanyar-me!

Entrada del primer aniversari
Entrada del segon aniversari
Entrada del tercer aniversari
Entrada del quart aniversari

9 comentaris:

Ivàn Arenal ha dit...

Bondia companys i companyes del institut Isabel de Villena, m'agradaría felicitar molt gratificament a Rosa Sanchis per fer uns blogs molt interessants i educatius como el de Karicies o el de Villenaso. En aquestos blogs s'aprenen moltissimes coses sobre la cultura valenciana( la seua musica...), i al de Karicies podem encontrar tot tipus de informació relacionada amb l'educació sexual a través del blog Karicies,on s'aprenen coses relacionades amb la cultura popular adolescent com pot ser :cançons, sèries, pel·lícules, esdeveniments de les xarxes socials, etc. Espere que us haja agradat el meu comentari d'aquesta entrada, una altra vegada vuic felicitar a Rosa, enhorabona. Un salutet amics i amigues de l'institut Isabel de Villena, i sobretot als companys de primer de batxiller. Un salutet companys i companyes. :D <3

Raquel Stone i Cristian Becker ha dit...

Felicitats al blog! Voliem donar el nostre suport perquè fer entrades i comentar en Karicies és una mena d'aprenentatge, tant ortogràfic com social. Amb aquesta iniciativa els alumnes podem penjar el que pensem dels temes proposats i amb això ens sentim útils perquè la nostra opinió compta, i a banda això ens serveix de pràctica, ja que ens esforcem per redactar de la millor manera possible i de no tindre errades, la qual cosa ens prepara per a que puguem parlar correctament la nostra llengua. Això quant a l'àmbit lingüístic. Però a banda d'això aprenem valors, com el respecte i la tolerància, i a no criticar les opinions d'altres respecte a l'educació sexual. Aprenem que som lliures i això engloba molts factors. I encara que totes les entrades són diferents, totes i cadascuna d'elles comparteixen amb la resta diversos temes. I dóna gust veure com tots els alumnes del centre publiquen comentaris, perquè alguns són molt extensos i elaborats, i d'altres són graciosos. Per aquesta raó volíem manifestar el nostre acontentament amb aquesta pàgina que de tanta ajuda ens ha sigut per millorar tant el nostre nivell de llengua com per eradicar prejudicis.

SARA WEST & ALBA BECKER ha dit...

FELIIICIDAAAADESSSSSS ROOOSA PER AQUESTA PÁGINA TAN MEREAVELLOSA PERQUÉ FIN I TOT ENS AGRADA I APRENEM MOLT, QUE CUMPLA AQUESTA PÁGINA MOLTS ANYS MES!!!!!!!

Richard ha dit...

Felicitacions per aquests 6 anys a aquest bloc i a tots el col·laboradors d'aquesta pagina

Ernesto Goldman ha dit...

Felicitats per este blog tan divertit Rosa.

Andrés Stone ha dit...

Hola, bona vesprada, primer felicitar a Rosa per fer un gran esforç per a portar al dia un blog tan important com este, i que s'a tan entretingut i divertido. poco a poc més gent se suma més gent a este blog que pensen el mateix que jo. Rosa has d'estar satisfeta per aquest blog, has invertit molt de temps i treball però ha donat els seus fruits.

Aquest blog "Karicies" ens mostra i ens educa sobre la sexualitat, També ens ajuda a aprendre el nostre idioma (tant ortografia com connectors i aprendre a comentar una entrada d'un blog) que cada vegada esta més desaparegut. jo per exemple estic aprenent a escriure millor, però és sorprenent que una persona nascuda a València com jo tinga tantes dificultats per a escriure. Agraïsc el teu blog perquè m'estes ajudant tant a apendré l'ortografia com a cultura de la nostra ciutat.

La meua opinió sobre el blog és positiva i molt content pel que comenta anteriorment. esta societat cal canviar-la perquè no es just que persones patisquen discriminacions una si t'agrada una persona del teu sexe et miren malament, si un xiquet juga amb una nina ja se li mira malament, i el mateix amb les xiques si no van de rosa són diferents. No entenc este comportament, igual que fa 3 dies vaig veure un comentari de perquè un xic es posava una peça de dona ja era homosexual... és molt frustrat. la majoria de gent no pensa el dany que esta fent a tots. en el blog de Rosa és rebutgen eixes idees tan sexistes i s'intenta eradicar això pensaments.

Anem cal canvi!

FELICITATS BLOG DE KARICIES I GRÀCIES. Un best per a tots !!

Joan ha dit...

Felicitats karicies!
Després d'un llibre sobre ell, 138.324 visites i la moderació de Rosa Maria Sanchis aquesta pàgina compleix 6 anys!
Aquest mes hem fet 387 entrades i mes de 6302 comentaris en Karicies.
En «Els punys no parlen» 15.267 visites. Y en «Villena.so» tenim 14.867 visites.
Bravo Rosa!

Ruben Goldman ha dit...

Aquest vídeo tracta dels 6 anys que ya te aquesta pagina anomenada KARICIES que ha proposat molt apartats molt interessant per a tot el mon, pra que la gent conega el mon que ens envolta i com son les coses hui en dia.

Aquest pagina tracta sobre els problemes mes frecuensts de la nostra vida com la violència de gènere o el sexisme. etc. Tambe aquesta pagina esta dirigida per la professora Rosa Sanchis una de les professores del IES Isabel De Villena.

Jo es recomane veure aquest apartat per que ya son 6 anys desde aquest pagina es va crear i va començar a subir coses. I com cada dia es subis un apartat diferent de un tema molt interessant que tots deberiem veure per a comprener el mon.

jose kent ha dit...

felicitaciones al bloc per el seu aniversari