8 de des. 2014

Lammily, tu i el photoshop

Amb l'objectiu de promoure "la bellesa de la realitat", l'artista digital nord-americà Nickolay Lamm va llançar en març de 2014 una campanya de micromecenatge (crowdfunding) per a fer Lammily, una nina de malucs amples i mesures més acostades a les dones de veritat i que, a diferència de Barbie, no té els peus arquejats per a portar talons sinó que se subjecta sola sobre el terra i té un cos articulat que li permet fer esport. Compta també amb un paquet de 38 adhesius de vinil que la fan encara més real: acne, cel·lulitis, estries, cicatrius, pigues, ferides, tatuatges, ulleres, taques i, fins i tot, picades de mosquit. (Font)


La campanya de Lammily em recorda la que va iniciar la marca Dove l'any 2004, que també duia la bandera de "La bellesa real".


Em pregunte i us pregunte:

- Aquestes campanyes creuen en realitat en models de bellesa diferents o només aprofiten la baixa autoestima de les persones (de les dones) per a vendre?

- Les xiquetes (i els xiquets) que juguen amb Lammily, se sentiran millor amb els seus cossos que les que juguen amb Barbie?

- La pressió sobre el físic de les dones és la mateixa que la que s'exerceix sobre els hòmens? Per què?

- Per què no hi ha campanyes adreçades als xics que promoguen també la "bellesa real"?

33 comentaris:

Alex stone i dani thomnson ha dit...

Fet per: ALEX STONE I DANI THOMNSON
Hola, hui estém açí per a donaros la nostra opinó sobre un video que hem vist en clase de valenciá.
Hui hém vist un cortometrage que tractava de com una persona, en concret una dona pot pareixer altra amb maquillatge i photoshop pot ser modelo o aparentar una persona que no és.
En cara que a una persona li posen molt maquillatge la persona será la mateixa encara que el seu aspecte fisic canvié. En aquest video podem veure a una dona sin maquillatge que després unes altres dones li posen molt maquillatge, es adir: li aumenten el volum del seus llavis i dels seues
mejilles, després també li posen maquillatge en els ulls per a darli color volum, després també li retoquen els llavis.
Després li fan fotos i després amb el photoshop li fan moltisimes coses en la cara i el corp , després
de tots el canvis que li façen a la dona no pareix la mateixa persona.

La nostra opinió és: totes les dones no haurien de posarse maquillatge perque una dona simple i
natural és molt més bonica que plena de maquillatge.
Nosaltres ús animem a que no ús poseu maquillatge perque una dona es molt més bonica
sin maquillar i que moltes vegades el aspecte físic d'una dona diu com es una persona pel seu interior

adeu :) :)

ALBA BECKER Y KHALID XULLI ha dit...

"HOLA SOM ALBA I KHALID UNA ALTRA VEGADA COMENTAREM EL VÍDEO DE LA BARBIE CREIEMQUÈ ÉS UN POC FURTE QUE FINS A UNA BARBIE LI FACEN FOTOSHOP HUI EN DIA NOMÉS PAREIX QUE NOMÉS IMPORTA LA IMATGE NOSALTRES NO PENSEM AIXÍ AIXÒ ÉS NOMÉS UNA MENTIDA PERÒ IGUAL QUE UNA BARBIE SE'L FAN A LES PERSONES AIXÒ ÉS TOT UNA MENTIDA PER QUE DESPRÉS VEUS LA PERSONA AMB FOTOSHOP I QUE BÉ TAL I DESPRÉS QUAN LA VEUS EN PERSONA T'EMPORTES UNA DECEPCIÓ SOTA NO ESTA BÉ I CREIEM QUE NO DEURIA DE SER AIXÍ ESTE COMENTARI ÉS CURT PER QUE JA NO ENS DÓNA TEMPS PERÒ EL PRÒXIM DIA HO FAREM MA LLARG UN ABRAÇ D'ALBA BECKER I KHALID XULII ADIOSSSSSSS!!!!!!"

leo GOLDMAN ha dit...

A bore el primer vídeo tracta de una monyeca que li facen fotos però no les gusta i li augmenten la part superior davantera del cos i li cambien tot el cos la part inferior.

El segon vídeo tracta de una xica que es lletja i li cambien la cara con maquillatge i la facen mes guapa i entoncs li facen la foto després se foto li peguen en un pòster.

roxana wolf ha dit...

Hola soc roxana,i volia comentar el video de 'lammily, tu i el photoshop',es un vídeo en el que fan fotografies de una nina i com no era ''perfecta'' asi que la van retocar amb el photoshop, i en el vídeo de abaix ocorria el mateix.
Peró la generalitat a cambiat, ahora ja no utilitzen fotografies en el que sigan natural, i per això reco-rim al photoshop, però això no es ta be ja que tu eres aquella xica o xic,i nadie en el mon,pot ser tan perfects,con vol que alguns cream.
Peró la realitat es tan en tu naturaleza.

Raquel Stone i Cristian Becker ha dit...

Bon dia Alex i Dani. Ens ha cridat l'atenció el vostre comentari i volíem refutar-vos algunes cosetes.

“La nostra opinió és: totes les dones no haurien de posarse maquillatge perque una dona simple i
natural és molt més bonica que plena de maquillatge.
Nosaltres ús animem a que no ús poseu maquillatge perque una dona es molt més bonica
sin maquillar i que moltes vegades el aspecte físic d'una dona diu com es una persona pel seu interior”

Primerament cal dir que quant més sucre, més dolç. No sé si ens compreneu. Volem dir que una xica amb maquillatge sempre és més bonica. Perquè el maquillatge dóna color, aviva la cara. Si veiem a, per exemple, Sacrlett Johanson sense maquillar potser no ens agrade tant com quan ix a les pel·lícules, tota plena de cosmètics. És de veres que quan una dona es possa productes estètics, tracta d'amagar allò que no vol que els altres puguen veure. No és cert que quasi totes les dones es maquillen? Per què serà? Si vosaltres fóreu dones, no faríeu el mateix?

No volem defendre als que empren el “Photoshop” o a les que es posen tres quilos de maquillatge damunt, sinó tan sols vull evidenciar la importància del físic en la nostra societat. És molt fàcil deixar un comentari com el vostre però, veieu tal com dieu?

Com hem dit abans, quant més sucre, més dolç.

PD: Us felicitem per l'esforç que feu per comentar, però hi ha un diccionari que fem servir molt freqüentment i que podríeu utilitzar. És el OPTIMOT. I tingueu cura de les faltes. No hem pogut obviar això. Gràcies per tot,

Raquel i Cristian

lorenzo arenal ha dit...

A aquesta entrada se'ls anuncis als qualsapareixen homes masculins i forts que en ficar-se un perfum es tornen valents i més masculins i aconsegueixen una dona molt bella, i es comenta que això pot acomplexar a les persones que ho veien.

Jo estic d'acord amb la idea que aquest tipus de vídeos són perjudicials per a les persones que no són com l'home o la dona de l'anunci perquè ells creuran que han de ser així quan la realitat és que no són moltes les persones que tenen aquests cossos i per tant de creure que si utilitza el perfum de l'espot serà com l'home masculí, fort i valent de l'anunci. Per això jo pense que aquesta publicitat no ens està venent un perfum sinó un ideal de cos perfecte el qual tots hauríem de tindre, cosa que em pareix reprotxable.

Per una altra part, considere que no ho fan amb el motiu de fer que la gent senta que és inferior per la seua condició física i que ho fan per a vendre més el seu producte tentant la ment humana amb persones atractives físicament.


Per a conclosar diré que mai m'havia plantejat el problema que resulta per a les persones que no se senten a gust amb el seu cos però ara que ho mire així, cada vegada que mire un anunci d´aquests em posaré a despotricar.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Raquel, hola Cristian:

“Volem dir que una xica amb maquillatge sempre és més bonica. Perquè el maquillatge dóna color, aviva la cara.”

Si la raó per a defensar el maquillatge és que “dóna color i aviva la cara”, per què no l'utilitzen els hòmens?

“No és cert que quasi totes les dones es maquillen? Per què serà?”

Des de quan el “tots ho fan” és un bon argument? I tinc unes quantes respostes per a la segona pregunta que feu: estereotips de gènere, pressió social, baixa autoestima alimentada per uns models de bellesa impossibles...

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Lorenzo,

"Per a conclosar diré que mai m'havia plantejat el problema que resulta per a les persones que no se senten a gust amb el seu cos però ara que ho mire així, cada vegada que mire un anunci d´aquests em posaré a despotricar."

M'alegre molt que a partir d'ara consideres necessari "despotricar" i queixar-te dels models de gènere que rebem les persones.

Ànims, que la lluita és llarga!!

Raquel Stone ha dit...

Hola Rosa. He de dir que els homes si que utilitzen maquillatge. I em direu: si? Doncs sí. No com les xiques, emprant sombra, coloret... Sinó d'una manera més discreta. Jo he vist homes possant-se corrector en els granets per amagar-los. No és això maquillatge?

És cert que a la nostra cultura no és normal veure un xic maquillat, però sí que ho fan en altres. Potser per exemple alguna tribu africana? O inclús, els egipcis, es maquillaven i els homes es posaven ratlla per a ulls.

Sembla que els cosmètics són solament per a dones. Però quants anuncis veiem de cremes que ajuden als xics a paréixer més jove? O quan els xics s'afaiten, es posen el “aftershave". Això i altres tècniques són utilitzades per homes. No hem de dir que el maquillatge o els productes de neteja o cura facial són femenins, perquè no és així. Solament amb anar a un supermercat, una farmàcia o mirant els anuncis ens podem convèncer d'això

Jaume Wolf I Noelia Cambrils ha dit...

Aquest vídeo que em vist tracta sobre que una xica va a un estudi d'un anunci de cosmètics.
En el vídeo apareix el proces de maquillatge i de fotos després amb l'ordinador retoquen les fotos per a canviar el aspecte normal de la xica.
En una tanca publicitària apareix la foto de la noia retocada, desprès ix el proces al reves i apareix la mossa com era abans i és un canvi radical.

La nostra opinió es que no pensem que faja falta el fotoshop perquè es pot mostrar a la verdadera persona sense canviar-la.

Ernesto Goldman ha dit...

Este vídeo es de una nina que la retoquen per un programa digital usant la belleza de fora i no la de dins retocanle solament els aspects de fora com aument de pit la panxa delgada pero no li poden ficar algo que la describiría una característica seua co que l'agraden els animals o altra cosa .
Per que no retoquen a un xic o per que retoquen a la dona?

La meua opinió personal és que es molt vergassos que a les dones solo les caracteritza per les seues piti tot de un estil paregut, per que en les Barbis no fan transsexual o altra cosa pareguda.
Hi ha molta gent que sin donar-se cont a esta discriminant a la dona aunque la seua major amiga tenim que tractar a les dones com als homes per que soms iguals .

Os convide a ver aquest vídeo per aprener la desigualtat en la societat de en el cas del gènere, ahir vaig veure un cartell de “SI EL TEU XIC TE TRACTA MALAMENT CRIDANOS”.

Pau claramunt ha dit...

LAMMILY, TU I EL PHOTOSHOP


Hola hui volia comentar el vídeo de 'lammily, tu i el photoshop',es un vídeo en el que fan fotografies de una nina i com no era ''perfecta'' que la van retocar amb el photoshop, i en el vídeo de abaix ocorria el mateix.
El segon vídeo tracta de una xica que es lletja i li canvien el maquillatge i la facen mes guapa i doncs la foto després se foto li peguen en un pòster.
La meua opinió es que perquè es te que fer el photoshop si segur que preferim tots imatges que no es retoquen, us recomane veure aquestos dos vídeos.

rodrigo de burgos ha dit...

Lammily, tu i el photoshop

Aquests vídeo tracta de una nina que després de fer-li fotos
hi ha que retocar en photoshop. Sempre les nines tenen que ser
princeses amb una bona figura i boniques amb els pits grans.
¿Per que no poden ser distintes les nines, sense maquillatge
i amb els pits no tan grans?
¿Per que no se comprarien ni cap nina?
¿Per que si no tenen bona figura o amb pits grans son cards o lletges?
Això no espot permetre més que el físic de si eres grossa/gros
afecta més a les dones que als homes.
Totes les companyies fan photoshop , i no hi ha ni cap companyia que
promoguen bellesa real, sols pensen en els diners i no com es sentiria
una xiqueta al veure que la nina te un bon cos i ella pensa que es lletga.
Les companyies de photoshop el tenen que millorar tot , volen fer unes
nines perfecte sense cap error.
I també hi ha persones que sempre troben defectes de altres persones però
mai pensen en els seus defectes com si ells foren perfectes

OPINIÓ PERSONAL:
La meua opinió personal es que no hi ha cap cosa o persona perfecta en
tot el món.

Continuara :
Amb el segon vídeo .

marcos de burgos ha dit...

Hola soc Marcos de Burgos
Vaig a comentar sobre el video de una nina que li fan fotoshop
Va de una nina que li fan fotoshop i li fiquen mamelles li redueixen el cul li redueixen les cames iels peus li fan com a una persona i les persones no li agraden coses seues i ningu es perfect.

Mar de Burgos i Rebeca de Burgos ha dit...

Hola som Mar de Burgos i Rebeca de Burgos i venim a comentar el vídeo.
El vídeo tracta sobre una nina a la que li fiquen panxa, li fiquen unes mamelles normals, i li fiquen un cos més real, i després comparen el col de la nina amb cos real, amb el de Barbi.

Nosaltres pensem que cadascú te un cos diferent, alguns tenen millor cos que altres, o més bonic, o més gros. Si tots tinguerem el mateix cossos seriem iguals i seria molt avorrit. Cadascú es com es, cadascú te el seu cos, cadascú te uns gustos.

Tots som diferents

Pau Goldman i Joan. ha dit...



Tu i el photoshop

El vídeo que acabem de veure el meu company Joan i jo tracta sobre el que es pot fer amb la tecnologia de hui en dia. Al vídeo es veu com a partir d'una nina amb molts retocs han aconseguit que done la sensació de que és molt més atractiva.
Açò ho fan les companyies per a vendre mes productes i així guanyar mes diners i ser mes coneguts.

La nostra opinió personal de aquest vídeo es que no ens agrada perquè lo que fan es enganyar a la gent per a beneficiar-se ells amb el diners de les persones que creguen
que el aspecte real és el de la foto i no el que ells compren.
No es just enganyar a la gent per a beneficiar-se.

Lucia Tristán i Tamara Mistral ha dit...

Hola som Tamara i Lucia i anem a parlar dels dos vídeos.

Al primer vídeo ix una Barbie molt distinta a les que es beuen per la televisió, era lletja i grossa. A la Barbie li fan una sessió de fotos i li canvien el cos, i la fan prima , alta, li quiten les deformacions, li posen més mamelles i li fan mil canvis fins que es queda perfecta. Tot això amb el fotoshop.

Al segon vídeo tracta d'una dona que és molt lletja i grossa i li fan una sessió de fotos, però abans li maquillen i li pentinen. Després de fer-li les fotos li fan un un canvi total amb el fotoshop, després li lleven tot el que li han posat i torna a ser ella.

La nostra opinió és que esta mal fet perquè les persones són com són, no necessiten canvis per a ser guapes. Cada una és com és no necessitem fotoshop ni maquillatge per eixir bé a les fotos.

Us anime a ver aquestos vídeos i comenteu per aquelles persones que es retoquen.

Rubén Kent i Lucia Becker ha dit...

Hola, aquest vídeo m'ha pereix-ut molt interessant perquè vol dir que totes les dones que apareixen a la televisió tenen sempre un retoc a la cara.

No em pareix bé perquè algunes persones pensen que per a eixir a la televisió tenen que estar perfectes.

A mi m'agradaria que les persones que ixen a la televisió tenen que anar amb la roba i el maquillatge que elles o ells volen.

També ens pareix un insult que les persones lis faixa això per que es com un insult per a els que les falsifiquen.

Perquè es como si li veren com si estiguera per exemple gorda o altra cosa.

OPINIO:
No ens a pareix-ut bé perquè totes les persones tenen dret a tindre els seus propis gustos com si apareixen a la televisió o no.

ruth ha dit...

https://www.youtube.com/watch?v=BR4yQFZK9YM
os recomane esta entradeta

Bea Washington ha dit...

"Lammily, tu i el photoshop"
Aquest vídeo tracta de una nina que han fet amb les mesures reals de una dona.
En el vídeo es veu com amb fotoshop fan a la nina més prima, més alta, el monyo més llarg, amb molt de maquillatge a la cara,etc...
Hem pareix molt bé que facen aquesta nina per que així els xiquets i xiquetes es donen conte de com es una dona de veritat, i que hi ha algunes que son com la Barbie, però no necessàriament totes tenen que ser com ella.
Respecte al altre vídeo, esta molt be, que diuen en realitat com es la dona, i quant potoshop li posen, per a que tot el món es done comte de que no existeix la persona perfecta.(R)

Noemi Castro ha dit...

Lammily, tu i el photoshop

El vídeo tracta sobre l'objectiu de promoure “la bellesa de la realitat” i es veu com li canviem la apariencia física amb un programa informàtic.en el vídeo se mostra una xica de malucs mes amples y mesures mes acostades a les dones de veritat i que a diferencia de la barbie no te els peus arquejats per a llevar tacons si no que subjecta sobre terra sola i te un cos articulat que li permet fer esport.
En el segon vídeo es veu una dona que te la cara sense maquillatge i poc a poc li van posant-li mes, asta que acaba tota maquillada i després amb un ordinador li van retocant tota la cara per a que se assemble a la cara de una nina.

La meua opinió es que aquest vídeo es per a fer ver a les dones que aquestes campanyes l'unic que volen es baixar la autoestima de les dones per a vendre mes. Per això deurien de a vore més vídeos com este, per a obrir els ulls a les dones.

Mònica West ha dit...

En els vídeos podem bore com ens afecta aquest mon d'estereotips i com no sempre es el que ens pensem i sempre el mon va a crear una imatge de nosaltres que no volem.

La gent es converteix en anorèxia i tan prima que es in saludable, la societat vol gent totalment de “plàstic” les cosses naturals ja no es consideren com belles, una persona grossa es considerada lletja i crec que moltes dones grosses son precioses i les xiques que ixen a les revistes son totalment falses i crec que la gent es necessite bore cosses reals que sempre son les boniques.

Ivan Eric3·C ha dit...

Lammily, tu i el photoshop

En aquest vídeo em vist com una dona i una nina sofreixen un canvi en el seu aspecte i de la seua aparien-cia física tras un programa informàtic “PhotoShop”.
Quan li retoquen el seu aspecte facial i corporal s'aprecia com la nina i la dona van emprimar quedant delga i llevant-li algun aspecte físic que tenia be.

Opinió:

A nosaltres ens pareix que la dona es queda guapa i físicament be, en la nina no nos agrada per que es queda molt prima i li lleven molt físic.

ruth i sandra ha dit...

Hola son Ruth i Sandra i que volem comentar el vídeo de 'lammily, tu i el photoshop',es un vídeo en el que fan fotografies de una nina i com no era ''perfecta''. El vídeo tracta del photoshop. Que agafen a dona por diu no bonica i no perfecta i li fan fotos i després li fan photoshop.
Tota dona a de ser de peus llargues, el coll amb la seua mesura i a de ser guapa de cara. Això no ha de ser perquè cada persona te els seu defec i això no ha de ser. Ningú a de dir-nos com he de vestir, com he de caminar o de comportar-nos. Que ningú no canvie tan sol que el crec que el mon li agradar això.
Hi ha molta gent que te la autoestima molt baixa tan sol perquè els demés es burlen de el o ella per la forma de vestir i acaben molt mal ferides. Ja se que a molta gent no li importa els sentiments de l'altra persona.
Tot el mon ha de ser com li venga en gana perquè moltes persones sobre tot dones acaben suïcidades per això i que no suporten la pressió del seu entorn.

andrea thompson i oscar kollontai ha dit...

Som Andrea Thopson i Oscar Kollontai en aquest vídeo es parla que cada vegada s'utilitza més el photoshop per a crear una imatge de la suposta dona perfecta i posa com exemple a una nina barbie, aleshores li canvien completament tot el cos perquè volen crear una tendència de dona perfecta i amb una xica amb un prototip de xica normal li maquillen de forma que li canvien la cara i després amb el photoshop li creen una cara perfecta, que a la gent li agrada.
Nosaltres pensem que aquest vídeo representa una realitat que els comerciants volen crear per a que la gent compre aquestes nines i tindre una referència de com ser en la vida reial.

axelle i consuelo ha dit...

En aquest vídeo podem veure una nina i un hom l hi esta fent fotos. després de fer la foto, amb el ordenador fa amb un programa especial unes retoques.
Podem veure a lo llarg del vídeo que l hi va camviar moltes coses de la seua aparenci física. L hi va afegir molt mes maquillatge i a mes a mes, l hi va cambiant el aspecte del cos, fent aparentar de la nina esta mes prima i mes alta.
Hui en dia, totes les dones famoses i fins i tot, les dones no famoses també retoquen les seus fotos. Ens pareix mal perquè fa que les dones es senten mal amb el seu cos perquè per el carrer i per totes parts, veuen anuncis i mes coses que les fa pensar que son lletges.

Patricia Becker ha dit...

“Lammily , tu i el Photoshop”

En el primer vídeo apareix una barbie de muscles amples, amb un poc de panxa ,baixeta , de pell morena i sense maquillar . Després, li fan una foto i a l’ordinador fan photoshop. La fan més alta, amb els muscles més prims , maquillada , li lleven la panxa i li posen la pell més clara. En el segon vídeo podem veure una dona normal i corrent . Li ondulen els cabells , la maquillen , li prenen una foto i fan photoshop amb la seva foto per a un cartell publicitari.
Jo pense que no es deuria de fer photosop cada u és com es i no tenen que modificar a una persona per a posar-la en un cartell publicitari , ni en una revista , etc. Esta bé que les dones es maquillen , jo sóc dona i ho faig però no cal que ens maquillem excessivament.

Daniel mill ha dit...

Vaig a comentar el vídeo anomenat Dove Evolution Palindrome.

Aquest vídeo tracta de una xica que van a utilitzar per a fer un cartell amb una cara bonica, però han elegit una xica que te la cara per a millorar amb un programa d'ordinador. De primer li posen maquillatge i li pentinen el cap. Després li facen una foto per a millorar-la. A continuació amb el programa d'ordinador, li alcen el coll, li amplien la boca i els ulls i li facen la cara mes xicoteta.
Després posen tot el proces can fet per a darrere.
Me pareix un vídeo molt bé fet i el canvi que li fan a la xiqueta esta molt treballat.

Kike i Adri West ha dit...

Hola som kike i adri west i avui anem a parlar del video Lammily, tu i el photoshop

El vídeo tracta sobre l'objectiu de promoure “la bellesa de la realitat” i es veu com li canviem la apariencia física amb un programa informàtic.En el vídeo es mostra una xica de cuixos mes amples y mesures mes acostades a les dones de veritat que a diferencia de la barbie no te els peus arquejats per a llevar tacons si no que subjecta sobre terra sola i te un cos articulat que li permet fer esport.

En el segon vídeo es veu una dona que te la cara sense maquillatge i poc a poc li van posant-li mes, asta que acaba tota maquillada i després amb un ordinador li van retocant tota la cara per a que se assemble a la cara de una xiqueta

La nostra opinió es que el vídeo es per a fer ver a les dones que en aquestes campanyes l'unic que volen es baixar la autoestima de les dones per a vendre mes. Per això deurien de vore més vídeos com aquest, per a obrir els ulls a les dones i mentaliçarles de la realitat.

rebeca de burgos ha dit...

Hola sóc Rebeca de Burgos i vaig a comentar sobre el vídeo LAMMILY, TU I EL PHOTOSOP.

Aquest vídeo va sobre una nina normal, com una Barbi, que totes les nines estan perfeccionades, la volen convertir en Lammily que és mes real. En el vídeo li posen cul, mamelles, li fan mes groseta...
I es que Lammily si que es real, la Barbi no es molt real que digam.

Jo pense que Lammily es molt més realista que la Barbi, i esque ara totes les xiquetes (algunes) se empenyen en estar perfectes...A vorer, un poquet doncs si, però sense passar-se.

Adeu.

pablo thomson ha dit...

En aquest vídeo es ve com una nina esta sent retocada amb fotoshop. Per que fan això? Per que la nina este mes flaca li va a agradar mes a la xiqueta? Per que no la vendes tal i com es en el mercat creen que per ser mes alta o xica lo que volen les xiquetes es una nina per a jugar amb ella i no ferles estreles de la fama. be adéu

Joan ha dit...

Aquests dos vídeos tracten sobre la evolució de la edició de fotografia, el Photoshop.
Amb aquest programa i molta maquillació, i edició del pel es possible modificar el aspecte de una persona al cent per cent, inclús el color de la pell. També podem treure el fons i així agafar la imatge i posar-la en altre lloc. A mi m'agrada estes cosses es a dir la fotografia i els audiovisuals.

David Marston i Pau goldman ha dit...

Hola bona vesprada, en aquesta entrada que acabem de veure el meu company i jo, tracta sobre com amb la tecnologia de hui en dia poden canviar les fotos. Eixia com transformaven una nina grossa i lletja en una més guapa, i tot aixo gracies a la nova tecnologia del photoshop per a poder maquillar, fer millores coses amb la cara i moltes més coses.

La nostra opinió es que gracies al photoshop podem fer moltes mes coses peró te un problema i es que pot fer fotos falses i enganyar a la gent i aixo fa res de gracia per aixo es molt be peró al vegada no.