3 d’abr. 2014

Facebook i els pits



Per què censura Fecebook els pits de les dones i no els dels hòmens?

25 comentaris:

Jordi Kent ha dit...

Hola a tots i a totes.

En la meu a opinió Facebook censura els pits de les dones perquè es una empresa masclista i sexista ja que el que veu en els pits d’una dona es assoles sexe.
Depenent dels ulls amb els que es miren els pits d’una dona es poden veure distintes coses, per exemple: si els pits els veu un bebè veuria una font d’alimentació, si els pits els veu un retor veuria un pecat, i els homes en general una font d’excitació.

Però que passa amb els pits dels homes? Pues que depenent del moment i de l’estat d’ànim de la persona que els veu també poden resultar una font d’excitació o un pecat.

En alguns aspectes la societat segueix estant estancada en el passat. Per què un home pot anar passejant per el passeig marítim amb els pits descoberts i una dona no pot portar-los al aire? Per això perquè som una societat masclista.

Adéu.

Juan Víctor ha dit...

Jo pense que Facebook censura els pits de dona i no els de home perquè la societat en si mateixa està molt pendent del sexe i la sexualitat i jo crec que tenim de deixar de pensar en masturbació, sexe i pits i començar a pensar en coses més importants.

No n'hi ha que mirar a Facebook per a donar-se comte de que som uns malpensats i estem tot el dia amb el sexe perquè això està a tots els llocs del mon i tots els dies.

Jo crec que després d'una quantitat elevada de segles amb aquest sistema sexista va a ser molt difícil de llevar i no tenim que pensar més en aquestes coses sinó tenir més en comte altres temes més importants com el treball, la crisis, etc.

La foto d'aquesta entrada demostra que estem molt pendents del sexe i això no te que seguir així, tenim que convertir-nos en gent més madura i fixar-nos en temes importants

Diego Thompson ha dit...

(R)
Bon dia

Per fi he vist una entrada així! Tenia ja ganes de comentar alguna cosa d’aquest tipus ja que estic una miqueta cansat de açò dels pits de les xiques i dels xics.

En primer lloc, les xiques poden veure els pits dels xics i disfrutar amb ells i que ningú es queixa, bé, però els xic en quant mirem una miqueta a les dones som uns “eixits” i uns “porcs”. Val, jo dic: Però com vols que no et mirem si portes un escote per a morir-se? Cada persona es vesteix com ell/a vol i jo ho respecte al màxim doncs si tu vas així còmoda millor no? Però no et queixes si desprès tu mires i nosaltres no diem res! Portem una temporada que les xiques no deixen d’entrar al nostre servei a l’hora d’educació física quan ens estem canviant, però es que damunt d’entrar les que entren son les que desprès no volen que lis mires a elles, quan elles son les que mes miren i ningú lis diu res ja que, no sé, perquè imagineu que pasaría si els xics entrarem al seu servei quan s’estan canviant, ens menjarien vius, tant elles com els professors com elles. No ho veig res be ho veig molt malament, si volen igualtat ( que jo també vullc) desprès que no es queixen perquè els xics som els “porcs” i elles no passa res perquè nosaltres no tenim els pits tan desarrollats, crec que hi haurien de prendre mesures al respecte, açò no pot continuar així ho veig molt injust.

En conclusió, crec que si volem viure en una societat igualitària hi ha que posar part dels dos bandes, masculí i femení, a la millor no hi fa falta que les xiques mostren els seus pits però, els xics tampoc haurien de mostrar-los? O les xiques haurien de fer-ho?

Inma Mozzoni ha dit...

La veritat és que no sabia que a Facebook estaven censurades les fotografíes on es mostren els pits d’una dona. Per què no censuren també els pits dels homes? Des de xicotets ens han acostumat a pensar que els pits de les dones són “antinaturals” i molt diferents als dels homes però jo crec que no és així: quina diferencia hi ha entre els dos? Crec que tenen les mateixes coses, i si uns no es censuren, altres tampoc haurien d’estar censurats.
Cadascun és lliure de fer el que vullga, si volen mostrar els seus pits, no veig on està el problema. De la mateixa manera que els homes decideixen mostrar-los amb fotografíes al Facebook sense que la imatge siga censurada, poden fer-lo les dones. Cadascun decideix el que vol fer amb el seu cos i ningú pot manar damunt d’un cos que no siga seu.
Em crida l’atenció la reacció de les persones quan en la televisió apareix una imatge d’una dona mostrant els pits: les dones solen dir alguna cosa així com “quina vergonya de dona, no té mare ni pare? Hauria d’adonar-se del que està fent” i els homes simplement es queden embobats mirant-la com si mai hi hagueren vist uns pits! Però la cosa canvia si la imatge és la d’un home sense samarreta. Ningú comentaria res, perquè sería una cosa “natural”. En conclusió, no crec que mai desaparega del tot el masclisme en tots els aspectes de la societat

Paula Sara Campoamor ha dit...

Bona vesprada a tothom. Avui vaig a comentar aquesta entrada, que m'interessa prou.
Des de xicotetes ens han acostumat que els pits de les dones no tenen res a veure amb el dels homes, i això per què? Doncs no tinc ni idea, pense que l'única diferència és que els pits de les dones són més grans que els dels homes, no crec que això siga millor ni pitjor. Però no només és Facebook qui censura els nostres pits, sinó moltíssimes sèries de televisió o fins i tot pel•lícules.
A més, on està el problema d'ensenyar els pits? Cadascun és responsable dels seus pits i del seu cos, cadascun pot ensenyar el que vulga d' ell mateix. Crec que el problema ho té la nostra societat, ja que quan veiem a la televisió una actriu que es lleva la camisa tothom comenta sobre els seus pits però quan un actor ho fa, ningú comenta res per què es veu com alguna cosa "natural".
Per concloure, pense que això és culpa del masclisme, encara queda molt per eradicar-ho però està clar que amb postures com la de Facebook o amb els comentaris de la nostra societat mai es radicarà.

Melissa Nelken i Chen Campoamor ha dit...

Nosaltres creiem que aquesta entrada és prou diferent a les altres perquè no havíem vist cap altra semblant, però ens pareix interessant.

En primer lloc, ací tenim una altra vegada el tema del masclisme: un home pot ensenyar els seus pits i una dona no pot. Aquesta, és una cosa prou comú, però no sols en Facebook (i altres xarxes socials), sinò també en llocs públics: el carrer, per exemple, i molts establiments. De normal no està permés que un home entre sense samarreta a una botiga, bar, etc., però en molts llocs si es pot. Però clar, els homes poden, no les dones.

Apart dels establiments públics (on el propietari decidix sobre el que es pot i el que no es pot fer a la seua botiga/bar/el que siga), hi ha més... Per exemple a la platja. Els homes mai van amb samarreta a la platja, i les dones, deuen anar amb qualsevol roba, encara que siga de bany (bikini...) per cobrir-se els pits. Apartant les platges nudistes, hi ha moltes platges on es pot fer top-less, però encara que estiga permés, eixes dones sofrixen mirades obscenes, i moltes vegades se senten com si hagueren de posar-se roba perquè se les mira malament.

Podem estar dient situacions així tot el dia, però amb aquestos exemples hi ha prou per a adonar-nos de la situació en la que estem. Per què seguix estant mal vist? Encara esperem la resposta. Al igual que respectem les decisions de les dones que no volen despullar-se, hauríem de deixar també que una dona es lleve la roba si vol (sempre dins d'uns llímits) al igual que pot fer-ho un home.

Irene Stone ha dit...

Bon dia,

Aquest tema està prou tractat, ja que sempre es fica l'exemple de per què un home pot anar sense samarreta amb els pits a l'aire i si una dóna va així es diu que està malament, que no queda gens bé, o que va provocant. Jo pense que tot açó simplement és així per prototip i costum, igual que tampoc un xic pot anar amb camiseta de tirants a classe, o les diferents maneres de vestir segons el lloc al que vatges, amb qui vatges, o la importancia que tinga el dia que elegisques per a fer alguna cosa, per exemple, si un dia vas a anar a algun centre comercial amb els teus amics pot ser et vestisques d'una manera i si vas a anar al mateix lloc però amb el teu novio i el diu del vostre aniversari aniràs amb altra roba.

També s'ha de dir que malgrat que algunes d'aquestes coses les veiem normals tot està causat per la societat, i tots seguirem fent aquestes coses. Amb el pas dels anys ens hem acostumat a viure amb una especie de ''normes'' i si ens tragüen d'aquestes espectatives ja el veiem malament. Que facebook censure els pits de les dones no em sembla gens bé, i tampoc hi ha igualtat , perquè si una dona vol mostrar els seus pits que els mostre, igual que si a un home li abelleix ensenyar-los ho fa.

Per a concluir, com moltes altres vegades es diu, la societat no està del tot bé, perquè moltes coses que s'haurien de considerar normals es veuen malament.

Un comiat, Irene.

ali kent ha dit...

Bon dia, vaig a comentar aquesta entrada perqùe m’ha cridat molt l’atenció el tema sobre el que parla i no sabía que Facebook censurara els pits de les dones…
Pensé que Facebook censura els pits de les dones perque vivim en una societat masclista i els hòmens veuen mal que les dones vajen ensenyant els seus pits i si una dona ho fa la tracten de ‘’guarra’’ i de ‘’puta’’ i la meua pregunta és perquè no es veu mal que un home ensenye i puje fotos dels seus pits? A cas no és el mateix? Si els homes veuen els pits d’una dona com a font d’exicitació aleshores una dona pot veure els pits d’0un hopme com a font d’exicitació, es podría posar la mateixa excusa…
Facebook no deixa pujar fotos on es veuen els pits de la dona perque és una empresa molt masclista ja que veu en els pits d’una dona només les veu com una font d’exicitació i de sexualitat i aixó no és veritat ja que per exemple un bebe les veu com una font d’aliment i no d’exicitació sexual.
En conclusió, encara vivim en una societat molt masclista ja que coses que es deurien de veure normals en una dona es veuen roïnes i aquest és un clar exemple ja que el pits d’un home també podrien excitar a una dona, es veu clrarament que encara hi ha moltes desigualtats.
Espere qe us agrade, adeu.
Recuperació (5-42014)

Teresa ha dit...

http://www.bebesymas.com/otros/tetas-no-pero-el-maltrato-a-un-bebe-si-puede-aparecer-en-facebook?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bebesymas+%28Beb%C3%A9s+y+m%C3%A1s%29

Bien pensado los contenidos dañinos por su violencia (ya lo sabíamos) son una enormidad, comenzando por las noticias

Teresa ha dit...

Sí. sí, ya sé que la reflexión que propones es diferente pero el título de la entrada de bebés y más me ha recordado la tuya

Teresa ha dit...

http://iboneolza.wordpress.com/2014/04/22/simbiosis-censurada/ En un ángulo de reflexión un poco diferente

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Teresa, els exemples que aportes són molt bons i una mostra dels criteris censuradors de Facebook. L'altre dia m'arribà una pàgina que es deia POS TE VIOLO.

https://www.facebook.com/pages/POS-TE-VIOLO/1429600037284422

I el que Facebook contesta és:

"Gracias por tu interés en denunciar algo que consideras que infringe nuestras Normas comunitarias. Denuncias como la tuya tienen una función importante en convertir Facebook en un entorno seguro y acogedor. Hemos revisado la página que has denunciado por contener violencia gráfica, pero no infringe nuestras Normas comunitarias."

Puaj!!

Teresa ha dit...

Hola Rosa.

Varias cosas dan que pensar. La primera es sexo versus violencia que expresa el primer enlace de Bebés y más. Facebook censura el pecho de una mujer dando de mamar pero no la filmación del brutal maltrato a un niño.
En segundo lugar, la imagen titulada "Simbiosis" capta la atención de manera inmediata. Ya solo por eso vale la pena echarle un vistazo. La idea que se repite es que la imagen de una madre dando de mamar y/o un pecho de mujer desnudo es censurable.
Lo que dices ahora me hace notar algo que se me escapó al leer el enlace de Bebés y más, el primero que anoté. El mismo mensaje se responde para todo, con independencia del asunto de que se trate, por más espeluznante que pueda ser. Al parecer hay unas normas y sin ningún análisis posterior se responde de manera automática.
Entro en la página "pos te violo" y aunque esperaba otra cosa me pongo furiosa. Una teta no y un capullo que sólo por el título debería ser borrado del mapa ahí está. Me encabrona.
Por último entiendo que el asunto central de tu entrada es la comparación del trato diferente que se dá a pechos de varones y mujeres en facebook. Considero que es mera convención qué partes del cuerpo humano tienen un significado sexual y cuáles no. Si habláramos de genitales no hay diferencia en nuestra cultura. Supongo que en otras sociedades quizás sean los pies o qué sé yo. No sé qué más pensar en esa línea.
Pero cierto es que en nuestra cultura los pechos de las mujeres tienen connotación sexual y al parecer el de los varones no. SE ponen aquellos en el apartado sexo. Al coctel se añade una censura general del sexo pero no de la violencia en cualquiera de sus formas y ya tenemos la ecuación.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Teresa, el teu comentari ho resumeix tot!

Jo també esperava una altra cosa de Pos te violo, però està prou clar que la banalització que fa de la violència no és gens banal, encara que el contingut de la pàgina en si no siga molt violenta.

Beatriz Gimeno té un article molt interessant sobre la censura, que ara mateixa no trobe. En podríem parlar.

D'altra banda, els efectes de la banalització de la violència estan prou clars. En l'últim article que he fet per a Els punys no parlen, Actua! és un dels punts a considerar.

http://elspunysnoparlen.wordpress.com/2014/05/07/actua/

Teresa ha dit...

Hola Rosa. Un anàlisi complex i rigorós, dur també sobre la violència. Encara estic impactada (colpidor que es diu en valencià).

Sobre l'assetjament escolar en particular només puc dir que fa uns anys treballant una webquest en el meu alumnat jo vaig ser la primera en entendre que som la majoria dels espectadors els que amb el nostre consentiment l'afavorim, la consentim o ens convertim en el protagonistes de la mateixa.

Per a mi va ser molt revelador entendre quin és el punt central. Són els "espectadors" els que tenen la clau, el que amb les seues rises complices o la seua passivitat fan que es produisca l'assetjament, l'insult, l'aillament, la colleja, etc. No parle de coses més greus perque no sé fer-ho.

L'altre dia parlant en 2on ESO sobre l'insult algun xiquet va comentar que el company al que se li dirigia el malnom reia quan li ho deien. Va quedar-se molt parat quan li vaig insinuar que posiblement ho feia perquè no li quedava més remei o perque no anava a ficar-se a plorar, etc.

Per cert, al final del teu article en els Punys no parlen hi ha un enllaç a un video joc de tancs. Supose que serà un anunci que internet fica de manera automàtica. SEguim parlant.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Teresa,

ja sé per què la pàgina Pos te violo no és especialmente heavy, malgrat el nom. M'han contat unes alumnes que està de moda dir que algú "és violable". I que es fa broma amb coses així com "pues te violo", que és com un afalac, vaja!

Al face n'hi ha altres perfils com:
- ¿Eres tierno o violable?
- Tu eres violable : 3
- Eres la cosa más violable que han visto mis ojos.

I he compartit també una imatge pel face que posava:

-¿Cómo estoy?
-Violable.
- Gracias.
Hay personas que con su sinceridad no te hacen enfadar, te sacan una sonrisa.

Lluna Butler ha dit...

Bon dia.

Per a escomenssar dir que facebook a fet bé, a fet bé per una part perquè pense que per a vore a gent nueta están les paágines porno, però per una altra banda ha fet mal per censurar només les de dona.
De sempre ha estat mal vist anant despuyanse per ahí, però sempre els pits dome mai han sigut un tema polémic com el de les dones i aixó és l'indignant. Si una dona mostra els pits de seguida la poden criticar o inclús censurar la seua image al facebook, cosa que em pareix normal com he dit avanç tenint en compte les coses que he explicat, però en quant és una image d'home ja no censuren, perquè? Pense que és perquè és un desig dels homens, tots els homens es senten atraguts pels pits de dona cosa que al contrari, les dones no ens sentime atragudes pels pits d'home. Açó és el que jo pense, però açó em fa anar a un altre punt, el de perquè és una especie d'atracció per als homens, pense que és algo ja inculcat des de que son petits perquè, si ens fixem, a moltes tribus d'Àfrica per exemple, les dones porten els pits a l'aire i ningú els diu res.

Tornant a l'entrada dir que em pareix bé que censuren aquestes images però si també el fan amb les dels homens, ja que a la foto també estan nuets per aixina dir-ho, açó fora d'atraccions, si facebook l'ha censurat per el fet de estar nueta també tindrien que censurar la dels homens.

Un comiat. (R)

Sergio Wollstonecraft ha dit...

Hola,

Jo no entenc perquè facebook censura els pits de les dones i no de les dones si censuren els pits de les dones i no dels homes en realitat son pits d’ones o d’homes però al fi i al cap son pits i no entenc perquè els d’homes si que es poden veure i els de les dones no es poden veure. Que passa que els pits dels homes no provoquen i els de les dones si?

El que passa es que aixó dels pits dels homes i dones no solament paixa en Facebook sino que aixó ha passat sempre si els homes es quiten la camiseta no passa res pero si se la quita una dona es una “guarra” a la platja o a la piscina igual les xiques els biquinis que “es suposa que deben de portar” perquè el venen així encara que sel poden quitar i els homes si que van amb el pit a l’aire.

Jo no se perquè els de Facebook han de censurar els pits de les dones, si una xica es fa una foto donant el pit al seu fill o filla no pot eixir en Facebook o si es fa una foto a la platja fent “toplex” no pot eixir en Facebook. Però si Facebook haguera deixat que els pits de les dones eixeran en les fotos de Facebook l’hagueren criticat igual

David Smith ha dit...

Bon dia,
La meua opinió que Facebook i els seus empleats censuren sols els pits dels dons és perquè ells sols veuen sexe, i que mes dóna que seguisca el pit d'una dóna o d'un home. I que passaria si és tracta d'una foto artística. A la platja si un home va ensenyant el pit no passa cap però si una dóna ho fa és una "guarra". Jo vaig pensar que Facebook és una empresa masclista i sexista.

Entre tots hem de començar a canviar este comportament masclista, des de nosaltres i com actuem. Per exemple, en la platja encara hi ha homes que es creuen que una dona que presa el sol sense la part de dalt del biquini, està fent-ho per a provocar-los i segurament només ho fa perquè no li queden marques del sol, que a ella no li agrada tindre quan es posa roba. He arribat a veure fotos artístiques i molt boniques de mares donant de mamar els seus bebès que han sigut censurades perquè se'ls veu el pit. Tots hem sigut alletats pels pits d'una mare i la brutícia està en las mirades, no en els cossos.

En las redes de socials encara queda molt masclisme i nosaltres podem i hem de denunciar-ho.

Bo, ací vos deixe la meua opinio, gràcies per llegar-la. Un comiat, David.

Óscar Becquer ha dit...

Salutacions a tots,

Volia fer una entrada que no siguera la mateixa que hui es va publicar. Buscant, he trobat aquest post el qual ens parla dels problemes que hi ha a les xarxes socials. En aquest cas la transfiguració dels cossos de les dones i homes i les diferents contraccions o be normalitats i anormalitats que es poden veure.

Es planteja una situació en la qual podem veure una dona jove la qual es troba posant sense cap roba, per un motiu que desconec, potser siga un doble «fake». Es pot veure com les mames de la dona han sigut canviades pels pectorals d'un home. SI hagueren sigut unes mamelles, potser hauria sigut censurat de la xarxa, però com formen part d'un home ni ens crida gens l'atenció.

Perquè tenim una visió normalitzada del cos de l'home i en canvi ens pareix una acció que destaca en una dona? Perquè en un home no hi ha cap comentari i en canvi en les dones s'atribuirien etiquetes despectives i dolentes?

Aquestes preguntes tenen resposta, però resultaria molt llarg d'explicar, per això podrien dir que tot comença amb una distinció de gènere i uns estereotips que provenen de tradicions i tradicions. L'home pot mostrar el seu cos i no passa absolutament res, en canvi una dona es ve com un objecte sexual, que té que trobar-se ocult i que si ix a la llum rebem respostes, sols que totes són despectives.

Sempre es troba aquest problema, encara que hui en dia les dones si volen poder mostrar més el seu cos i cada vegada es troba més normalitzat, es veritat que un home segueix resultant insignificant en eixe aspecte, i la dona per contraposició es pot dir que destaca més, que té més redundància etc.
La desigualtat segueix veient-se, en moltes coses no canvia, però en altres hi ha millor respostes i favorables per a la dona.

Per altra part jo crec que l'home pot mostrar el seu cos, a l'estiu resulta atractiu, les robes són una forma per l'home i de altra forma per a la dona, per tant jo crec que els dos poden mostrar el seu cos, però això es seu, però l'home no té cap problema, per què per a les dones això resulta atractiu, en canvi la dona pot anar provocativa però en la meua opinió en cap cas de la mateixa manera, per què podrien haver-hi moltes problemes, per què es perdrien moltes coses sobre l'atracció de la dona, és difícil d'explicar. Ja hi ha suficients pàgines pornogràfiques en les quals es perd el model de bellesa de la dona i es perden moltes coses que no fa falta que mencione, per això si amb el que hi ha tenim bastant, és millor no fomentar aquest fet.

Eva Campoamor ha dit...

No està clar per què, però en algun moment de la historia els homes van aconseguir poder caminar amb el pit a l'aire en públic, mentre que les dones no. Aquesta és un altra mostra de la discriminació que sofrim les dones hui en dia.

Si fa molta calor, els xics poden llevar-se la samarreta i estar més fresquets però, i si una xica es lleva la samarreta? Com va a anar amb els pits a l'aire? Que descarada!

Aquest fet indigna a moltes xiques, que comencen a pujar fotografies seues (dels seus pits) a les xarxes socials, com Facebook, Twitter o Instagram. No obstant això, aquestes fotografies són eliminades per les mateixes xarxes socials, que també demostren la seua discriminació de gènere, ja que n’hi ha moltíssimes fotografies de xics sense camisa i no les eliminen com les nostres.

Després d'esborrar aquestes imatges, la xarxa es justifica dient que és contingut sexual! Això no té sentit perquè una cosa és sexual quan tu el fas amb aquesta intenció i no perquè puges foto dels teus pits, reclamant els drets del teu gènere, has d'estar provocant. A més a més em pareix molt fort que a aquestes xiques les acusen d'estar provocant sexualment, quan hi ha moltíssimes fotos de penes en Instagram o en Twitter que no és esborren.

Per aquestes raons em pareix molt injust que les xiques no puguem fer el mateix que fa un home i que damunt es considere provocació sexual i en un home siga una cosa més que normal. Pense que la gent i les xarxes socials haurien d’obrir més la seua mentalitat i demostrar que vivim en un segle molt més avançat que els anteriors, amb una llibertat d’expresió i que, per tant, és hora d’obrir els ulls i veure la realitat: tots som iguals.

Naiara Jackson ha dit...

Hola a tots i a totes.

Avui en dia es segueix veient el cos de la dona d’una manera antinatural i la veritat no entenc per que ja que si les dones no podem ensenyar els pits per que d’alguna manera la societat el considera ‘impropi’ tampoc tendrien que deixar que els homes l’ensenyaren. O d’alguna forma podrien fer que tant homes i dones tenim el mateix dret a ficar en les xarxes socials el que vulguem.

La veritat es que aquest tema m’interessa molt ja que crec que estant en el segle XXI encara es veu a la dona com una ferramenta sexual, i la veritat no entenc per que Facebook (i no sols Facebook, també n’hi han altres xarxes socials) censura els pits de les dones i no els dels homes…

Crec que aquesta es una actitud masclista per part de les xarxes socials que fan açò. Però la veritat es que no els culpe ja que tots nosaltres vivim i hem crescut en una societat en la que el cos de l’home està bé mostrar-ho i en canvi el de la dona no.

Amb el comentari de ‘vivim en una societat masclista’ hem vull referir a que si jo per exemple pose una imatge mia mostrant els meus pits m’arribarien comentaris tant d’homes com de dones dient-me coses com ‘açò es impropi ja que ets una dona’, ‘estas provocant’ i coses per l’estile. En canvi si un home ho fa a la gent li donaria el mateix i el veurien normal.

Amb tot açò vull dir que tant homes com dones tendríem que deixar que la gent faça el que vulga amb el seu cos, ja que si es sent be amb si mateix o mateixa nosaltres no tindríem que jutjar res.

Mar Addams ha dit...

Salutacions a tots i a totes.

Jo no puc aplegar a entendre perquè Facebook junt amb altres xarxes socials han de censurar els pits de les dones i per altra banda no fer res amb el dels homes. Això em fa pensar quina es la diferència entre ells?

En primer lloc, es anar-nos al tema masclisme ¿perquè un home pot anar per carrer sense samarreta i una dona no? ¿perquè un home pot apujar una foto ensenyant els seus pits orgullós, però al contrari no? Són moltes preguntes les que em faig i en la meua opinió no hi ha cap diferència. Jo un dia de calor deuria tindre el mateix dret que un home i sentir-me lliure en llevar-me la samarreta i anar amb els pits a l'aire, però segurament em tocaria aguantar la mirada de la gent observam-me com si estiguera fent algun mal.
Per les xarxes socials me trobat casos de dones que pugen una foto seua ensenyant orgulloses els seus pits (inclòs soles una ombra en la paret) i comentaris (majoria homes) on li pregunten que si no li dona vergonya, quan la mateixa persona que li pregunta això te una foto de perfil on ix sense samarreta i lo mateix el he vist amb dones comentant i insultant quan tots hauríem de juntar-nos i lluitar contra aquestes injustícies.

La conclusió que trac d’aquest tema es que vivim encara en una societat masclista on em aconseguit coses però encara ens queden moltes altres per aconseguir.

Manolo Kahlo ha dit...

Per què no està gens normalitzat en la societat el cos de la dona?

Amb aquesta pregunta vull començar a dir que en la societat d’avui dia encara els cossos femenins no estan normalitzats, es continua veient com un acte mal vist cap a la dona. Però si ho fa un home, no passa res, sols són dos mugrons en els pectorals d’un home. Doncs, en la dona és exactament el mateix, simplement són censurats perquè poden ser més grans.

Produeix fàstic veure com la gent que veu les fotos de les xarxes socials, a les revistes o a la televisió, d’una dona que està nua, o que se li veu un pit o els dos, li diuen de tot, ja que si una dona es desvesteix, significa que és una «guarra» i que ho fa per provocar, després fa el mateix un home i no se sent res, ningú mai diu res, tot és normalitat...

És un poc grotesc, que les xarxes socials diguen que eliminen les fotos per contingut sexual a les dones i no als homes, quan realment estan ensenyant el mateix amb diferents mides, a més a més, els homes en estiu «podem» anar sense samarreta per la platja o pel carrer si tenim calor, però és clar que les dones no poden fer-ho, però... Per què?

Ja és hora que comencem a normalitzar els cossos humans, ja que sols és un cos, amb les seus diferents parts, i tothom pense que és lliure d’ensenyar-lo si vol per les xarxes socials, encara que és veritat que això no significa que hagem d’anar nus pel carrer si ens dóna la gana. Però crec que ja va sent hora de normalitzar els cossos, i sobretot el de la dona.

Vanessa Stone (1 Batx Arts) ha dit...

Per què es censuren els pits de les dones i els dels homes no? Hi ha diferències anatòmiques entre aquests? Haurien de censurar-se tots els pits, els de dones i els d'homes?

La resposta: el cos femení està completament sexualitzat. I no és culpa de les dones per vestir “provocatives” ni per ser d'una manera o d'un altra, és una concepció cultural que arrosseguem des de fa temps i que, amb les xarxes socials s'ha agravat.

Instagram és la xarxa social amb més moviment actualment, sobre tot entre els joves, i no és cap secret que salten les alarmes de seguida que algú comparteix una imatge amb “contingut sexual explícit” segons les seves normes de convivència.

És cert que sent una plataforma digital pertanyent a una empresa privada, pot estipular les normes que considere necessàries; no obstant, és totalment retrògrad i masclista que limite la llibertat de les persones amb pits per considerar-los un element sexual.

En tot cas, no seria més just que es censuraren tot tipus de cossos. I encara més, no hauria d'haver-hi cap tipus de censura amb imatges on només apareixen uns pits. Amb més raó, tenint en compte que hi ha publicacions que mostren maltractament animal, violència, autolesions… y la major part dels casos no són eliminades.

Reflexionem, lluitem, revolucionem. Mobilitzem-nos pels nostres drets, per ser lliures, per ser nosaltres.