13 de març 2014

València en flames


La revista digital EGF and the City ha encés les Falles abans d'hora per publicar en portada la fotografia de dues falleres besant-se. La polèmica a les xarxes socials s'ha polaritzat entre qui pensa que és una falta de respecte a la festa fallera i entre qui creu que València és una ciutat oberta i tot el món ho pot passar molt bé. Entre les raons a favor es destaca el que té de positiu visibilitzar el lesbianisme, normalment més ocult que l'homosexualitat masculina.
I tu, què en penses?




15 comentaris:

Juan Víctor ha dit...

Jo crec que aquesta revista el que vol amb aquesta portada tan polèmica es crear debat i ja està perquè no es una escena que normalment ix a les portades i es un gran reclam per a que la gent la compre, sense dubtes aquesta revista no haurà tingut èxit en els últims mesos i el cap de l'empresa estarà molt desesperat i per això ha decidit crear debat als lectors sobre el significat de la portada.

En respecte n'hi ha gent que creurà que el que ha fet aquesta revista es ensenyar-nos una cosa que es poc coneguda però cada vegada més comuna, i ara pregunte: És comú ara, o l'ha sigut sempre i el que passa es que s'està mostrant ara? Altres persones pensen que el que ha fet aquesta revista es malinterpretar el significat de la festa de les falles.

En la meua opinió jo pense a soles es un reclam de cara al mercat, no crec que aquesta revista s'haja fet per parlar mal de les falles ni per a ensenyar-nos simplement dos dones fent això. Aquest tema no té més debat ni més misteri.

Diego Thompson ha dit...

Bon dia,
Al veure i llegir aquesta entrada m’ha cridat l’atenció ja que em pareix molt bé que apareguin dues dones donant-s’hi un petó. És clar que el publicista o publicistes volien cridar l’atenció de la gent ja que es el que busca tot bon publicista i clar que ho han aconseguit. Veig molt bé aquesta publicitat però justament ahir al anar a comprar el pa hi havia unes quantes persones de edat ja mes major que ho veien fatal. Clar no vaig poder aguantar i vaig tindre que ficar la meua opinió, ells deien que quan si havia vist que dues dones falleres es besaren i a més a més que apareguin en una portada de una revista, que embrutava la tradició fallera. Jo li vaig que com la embrutaven? Que com afectava que dos falleres que es volen es donaren un peto, les falles continuarien sent iguals en tots els aspectes. Ell es negava i deia que això no podia ser així que ja bastant que estan a totes hores traguent a “maricons” per la televisió. Jo li vaig dir una altra vegada que si ells i elles li feien algun mal o li havien fet alguna cosa per a que ell li tinga tanta mania als homosexuals.
També em va impactar com deia que eixien molts homes ja per la televisió i ara tenien que eixir dones, que mes dona que seguen de sexe masculí o femení això no té res a veure el que de veritat importa es si ells i elles es volen el demés dona igual si dos persones es volen no hi hauria de haver ningú problema ni discriminació però desgraciadament si que hi ha.
Aquesta es la meua opinió, un comiat!

Ali Kent ha dit...

Hola vaig a comentar aquesta entrada on ixen dues falleres besant-se ja que m’ha pareixcut una entrada molt peculiar i no m’esperava trovar-me una fotografía com aquesta en karicies.
Crec que la revista que ha publicat aquesta fotografía només vol cridar l’atenció de la gent, crear polémica entre la persones i ante tot guanyar diners …
Personalment a mi no em pareix res lleig i que estiga mal que dues falleres siguen lesbianes e ixen besant-se en públic ja que totes les persones són lliures de fer el que vullguen i cap persona té dret a dir que aixó estiga mal o que embruta una tradició que en quest cas són les Falles.
Comprenc que hi ha gent que no els agrada aixó que ix en la portada d’aquesta revista i que tenen la seua opinió respecte a aquest tema ja que no totes les persones pensen igual i cadascú té la seua opinió ja que es lliure d’opinar el que cada persona vullga pero hi ha que respectar a les persones que tenen idees oposades a les seues al igual que a ells se’ls respecta.
Aquesta és la meua opinió respecte a aquest tema, un comiat.

Irene Stone ha dit...

Bon dia,

En primer lloc vull dir que açó em pareix una barbaritat! Com pot ser que hi hatja gent capaç de dir que és una falta de respecte cap a les falles el fet de ficar a la portada d' una revista una fotografia d'unes falleres besan't-se!?

Pense que aixó no té ni peus ni cap. Per què va a ser una falta de respecte? No ho entenc. És que no tenen dret les dones a estimar-se entre elles o simplement a donar-se un petó amb altra xica? La gent de vegades és molt... Com dir-lo? Exagerada, eixa podria ser la paraula perfecta per a descriure a aquestes persones.

No té res a veure que unes xiques estiguen besant-se amb lo que volen dir les falles. Per a mí són una festa per a divertir-se, per a passar temps amb els amics, i sobretot són una festas dels valencians, i per tant tots els que sóm fallers, i de vegades gent que no ho és, disfruta i viu aquesta festa d'una manera diferent, i si hi ha dos falleres que la volen viure juntes, com les de la portada d'aquesta revista, que ho fatgen, no tenen dret a criticar-les, perquè de seguro que a la gent que les menysprea ningú els fatidia les falles.

Un comiat, Irene.

Maria Stone ha dit...

Bon dia.

per a començar vull dir que em pareix una gran falta de respecte que aja gent que en la epoca en que vivim, encara tinga una mentalitat tan antiga.

D'altra vanda, crec que que la gent diga que es una ofensa per a les falles, soles demostra que aquesta societat no esta tan avançada com es creu.


Ames, com que una falta de respecte? Es que les dones no poden ser hoposexuals? Que pasaria si a la foto hi haguera una fallera i un falller en lloc de dos dones? Hi hauria la mateixa polemitzaciò? Aquestes son les preguntes que jo m'he fet a mi mateixa en llegir l'entrada.


De veritat que no ho entenc, no puc enterndre com a la gent amb aquesta mentalitat encara por mirarse a l'espill. Com pot respectarse sense respectar els demes.

I encara que se que no hi ha que jutjar els demes, no puc evitar pensar que aquesta gent deuria pensar dues vegades les coses avans de jutjar ells tambe.

Jordi Kent ha dit...

Bona vesprada a tots i a totes.

Vaig a cementar aquesta entrada perquè m’ha cridat l’atenció, ja que no es normal que en aquetes festes es faça notar la presencia de l’homosexualitat. Ami en realitat hem dona igual que en la portada d’aquesta revista isquen una dona i un home vessant-se que dos dones vessant-se.

En realitat que es critica, que siguen dos dones vessant-se o dos falleres vessant-se?
Jo pense que s’ha format polèmica perquè son dos dones vestides de falleres i la societat valenciana no l’accepta perquè es molt tradicional i conservador, igual que no s’acceptaria un torero homosexual .

En la meua opinió hem pareix be que isquen dient que son lesbianes però que més dona fer-lo per una revista que no fer-lo. A més a més les protagonistes de la portada sabien que anaven a crear polèmica.

Cada persona te que ser feliç independentment de la seua condició sexual.

Adéu.

Lluna Butler ha dit...

Bon dia!

Aquesta revista el que volia era cridar l'atenciò i ho ha aconseguit.
La manera en la que aquesta revista vol cridar la atenciò és amb aquesta image, que per a alguns pareixera del més normal, i ho és, el que pasa que l'homosexualitat és un tema molt polèmic i no tothom está comforme amb ella, per això aquesta revista ha possat aquesta imatge, aquesta és la meua supocisiò.

Per una altra banda alhora d'extranyar-se d'açò és un altre tema. Jo particularment no veig açò com algo extany o que tinga que causar tanta polèmica, tant sols són dos dones donant-se un petó, si hagueren possat una parella d'home i dona no haguera passat res, al contrari l'hagueren calificat de bonico, no dic que la de les dos xiques no siga bonico sino que molta gent diu el contrari.

Per una altra banda el que volia fer aquesta revista era cridar l'atenciò i ho va fer, però al tocar un tema polèmic en part l'atenciò pot avore sigut roïn, aleshores no l'havria servit per a res.

El meu pensament és que veig bé que possen aquesta portada, no és algo que es solga vore ver ahí, però, i què? Algo diferent está bé i també alhora fa que la gent deixe de pensar en la homosexualitat com una diferència, una enfermetat o algo d'un altre món com está molt vist...

Un comiat.

Laura Becker ha dit...

Bon dia,

Vaig a comentar aquesta entrada perquè hem pareix interessant.

L’ imatge de la portada d’ aquesta revista m’ha sorprès molt ja que no se m’havia ocurrit mai pensar en dos falleres besant-se, no ho havia vist mai la veritat. No es molt comú vore aquest tipus de portades en les revistes d’actualitat, per això xoca un poc.

La veritat que hem pareix molt be que apareguen en les revistes imatges com aquestes per a ensenyar a la gent que no tenen sempre que eixir un xic i una xica besant-se, també pot haver-hi diversitat.

A la vista dels consumidors d’aquesta revista quant la compren es posaran un poc a reflexionar sobre aquest tema o donar opinions. Aquest tema incita a això al debat sobre el tema de l’homosexualitat.

La opinió de les xarxes socials diguent que es una ofensa a aquesta festa, pense que no te sentit ja que la gent té dret de fer lo que li done la gana en qui vuiga, vestit de faller o sense fer-ho.

Un comiat.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Juan Víctor,
i no creus que la revista pot voler visibilitzar la sexualitat lesbiana?

Carla Laffitte ha dit...

Hola companys, bon dia a tothom!

Vaig a comentar aquesta entrada perquè m'ha cridat molt l'atenció. Em pareix perfecte que es vulga normalitzar l'homosexualitat o que es vulga publicar coses sobre aquesta, però no em pareix del tot be que siga en una revista fallera.

Pense que les Falles es una festa valenciana que res te a vore amb l'homosexualitat i no entenc perquè publicar una portada aixi, que guanyen? Polèmica? No estic en contra de l'homosexualitat ni molt menys però no veig correcta aquesta portada.

Tampoc pense que una portada així vaja a fer que la gent opine si València és una ciutat oberta o no, hi han molts factors per a determinar això i no pense que una revista siga un d'ells. I per últim pense que les Falles estan per a gaudir-les i no per a debatre coses així, si els homosexuals volen normalitzar la seua condició sexual pense que no és la millor manera.

Melissa Nelken ha dit...

Aquest tema de les falleres lesbianes no em pareix ni bo ni dolent ni res. Es que no entenc cóm la gent puga posar eixa imatge en la portada d'una revista. Tan estrany és?

Hi ha molta gent que els homosexuals els pareixen estranys. Passant d'això i centrant-nos en la gent que accepta els homosexuals puc dir: Si ens pareix normal que dues xiques siguen lesbianes, per què aquesta foto impacta tant?

No li trobe el sentit de veritat. Que passa si hi ha dues xiques lesbianes a l'estiu? No passaria res, veritat? Doncs passa el temps i arriben les falles i dona la casualitat que les xiques lesbianes són falleres. Ja en falles han de deixar de ser-ho? Es que no té sentit! I no sé per què se li ha donat tanta importància com per a posar-ho com a portada d'una revista.

Alguns diuen que no és bo per a les falles, un deshonor o una cosa així, no? Està bé. Per què és un deshonor a vore? És que la gent es pensa que a les falles tot el món es heterosexual o què? Em fa gràcia i tot.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Carla,
Només que mires l'entrada sobre les Falles de la Wikipèdia veuràs que, pràcticament des del orígens, les nostres festes han sigut crítiques i polèmiques i, a excepció del franquisme, on es van intentar prohibir pel seu sentit crític i s'hi va introduir la religió (i l'ofrena), sempre ha estat així. Hauríem de preguntar-nos per què actualment el món faller és tan conservador i només fa una crítica molt descafeïnada de la realitat i per què no pot tindre cabuda un bes entre dues dones en una revista fallera.

Què ens ha passat als valencians i a les valencianes que pensem que les Falles només han de ser un divertiment i la crítica o el debat no hi caben?

http://ca.wikipedia.org/wiki/Falles

Ana belén stone ha dit...

Hola bon dia,

volia comentar aquesta entrada perquè a sigut polèmic des de fa molt de temps ja que en l'imatge de la portada de la revista digital de les falles hi ha dos dones besant-se mai hihauria pensat això, no te res que vore les falles amb en mi opinió pense que això ho han fet per a atraure la atracció de persones homosexuals i vendre mes ,es a dir , si fan aquesta publicitat i la veuen les persones homosexuals es com si es recolzaren i ells tindrien que comprar o veure aquell article .

Per altra part hem pareis molt bé que apareguen en les revistes imatges com aquestes per a ensenyar a la gent que no tenen sempre que eixir un xic i una xica besant-se, també pot haver-hi diversitat.

En conclusió creec que tindrien que veure reviste de aquestes que expresen la seua homosexualitat sense que lis donen por el que diuen els demés però el que no entenc es perquè te que ser en falles .Aquesta es la meua opinió i espere que ho entengau.

Un petó.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Bon dia, hui he trobat aquesta entrada i volia comentar que és el que m'ha paregut.

A la imatge podem veure com apareixen dues dones que mostren el seu amor besant-se, com ens diu l’entrada aquesta imatge ha creat molta polèmica i molts de valencians s’han avergonyit per aquesta. Jo, com a Valenciana i fallera he de dir que aquesta imatge no em fa vergonya si no tot el contrari les persones que fan que experimente aquesta sensació com a ser humà són aquestes que pensen que dues persones del mateix sexe mostren el seu amor siga repugnant, per a mi aquesta portada de la revista "EGF AND THE CITY" a donat un pas més enllà en la nostra cultura i potser ha desemmascarat un tema tabú en València en falles.

Per una altra banda, pense que aquesta fotografia ha donat molt que parlar perquè porten la vestimenta tradicional i fins ara crec que no s'havia mostrat públicament aquest sentiment d’amor entre dues dones tal com en aquesta imatge. Aquest és un dels altres aspectes pel qual el món no va avançant sinó que amb aquestes actituds i amb aquests pensaments tan masclistes anem cap arrere. Però gràcies a la publicació de fets com aquests consciencien al món i fan una miqueta més per millorar-ho.

Per finalitzar voldria dir que no hi ha res més bonic que l’amor entre dues persones i que més dona que siguen del mateix sexe o del contrari? En aquest cas estic molt orgullosa que aquestes dones hagen sigut valentes perquè darrere d’elles hi haurà milers i milers més que s’uniran a la causa, que se sentiran identificades i també orgulloses d’haver-hi mostrat a les falles aquesta manera de viure-les i de sentir-les.

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Bon dia, hui he trobat aquesta entrada i volia comentar que és el que m'ha paregut.

A la imatge podem veure com apareixen dues dones que mostren el seu amor besant-se, com ens diu l’entrada aquesta imatge ha creat molta polèmica i molts de valencians s’han avergonyit per aquesta. Jo, com a Valenciana i fallera he de dir que aquesta imatge no em fa vergonya si no tot el contrari les persones que fan que experimente aquesta sensació com a ser humà són aquestes que pensen que dues persones del mateix sexe mostren el seu amor siga repugnant, per a mi aquesta portada de la revista "EGF AND THE CITY" a donat un pas més enllà en la nostra cultura i potser ha desemmascarat un tema tabú en València en falles.

Per una altra banda, pense que aquesta fotografia ha donat molt que parlar perquè porten la vestimenta tradicional i fins ara crec que no s'havia mostrat públicament aquest sentiment d’amor entre dues dones tal com en aquesta imatge. Aquest és un dels altres aspectes pel qual el món no va avançant sinó que amb aquestes actituds i amb aquests pensaments tan masclistes anem cap arrere. Però gràcies a la publicació de fets com aquests consciencien al món i fan una miqueta més per millorar-ho.

Per finalitzar voldria dir que no hi ha res més bonic que l’amor entre dues persones i que més dona que siguen del mateix sexe o del contrari? En aquest cas estic molt orgullosa que aquestes dones hagen sigut valentes perquè darrere d’elles hi haurà milers i milers més que s’uniran a la causa, que se sentiran identificades i també orgulloses d’haver-hi mostrat a les falles aquesta manera de viure-les i de sentir-les.