30 de maig 2013

Avancen els hòmens?



Entrada de John Mozzoni

Té a vore ser home amb ser desastrós, masclista o dependent d'una dona?

Doncs és el que tracta de mostrar-nos la prestigiosa marca SAMSUNG dient el que fem i el que no fem els hòmens. En poques paraules, els hòmens només es dediquen a vore la tele, a menjar llepolies, a beure cervesa i a abaixar al bar a fer el mateix però amb els amics!

Aquest anunci em va cridar molt la atenció perquè sí, d'acord, hi ha gent a qui tot li ho ha de fer sa mare o la seua dona, per falta de costum o per l'educació que varen rebre, però i la gent que viu sola? O a la que, per raons familiars, li toca fer aquest tipus de tasques o la que ho fa perquè simplement li agrada?

Crec que si del que tracta és que la societat de hui en dia s'oriente cap a una mentalitat no tan prehistòrica, no s'haurien de fer anuncis com aquest que a soles taquen la imatge de l'home i ens clasifiquen com a mandrosos i inútils. I em pareix que s'equivoquen una mica bastant.

Realment, necessitem els hòmens una maquineta que ens faça evolucionar? O és la societat la que cal que busque una manera d’avançar?

27 de maig 2013

Hòmens que no tenen por de ser com les dones


Magnífic vídeo de Tony Porter on reflexiona sobre les pressions que reben els hòmens per a ser "mascles". 

Si t'interessa el tema, pots entrar a la pàgina d'AHIGE (Associació d'Hòmens per la Igualtat de Gènere)i veure com el feminisme no és el contrari del masclisme, sinó que l'enemic comú és el masclisme-sexisme. Allà també t'explicaran què són els grups d'hòmens i com pots fer-te'n soci. I a més a més, ofereixen formació virtual .  

                                                                                                                                                                                             

A l'estat Espanyol han mort 4 dones assassinades en 48 hores per les seues parelles o exparelles. Hi veus la relació amb el Kit de masculinitat? Jo sí!

Per si en vols saber més, pots llegir l'entrada de karici.es Abús sexual en la infantesa.

21 de maig 2013

Quan la talla sí que importa!


Suïssa ven preservatius per a nois de 12 a 14 anys

Divendres, 5 de març  de 2010

L’empresa suïssa Lamprecht AG ha començat a comercialitzar al país helvètic preservatius per a nois d’entre 12 i 14 anys que es venen en paquets de sis unitats a un preu d’uns cinc euros, segons va informar ahir el diari britànic The Daily Telegraph. La firma ha pres aquesta decisió comercial després que un estudi del Govern revelés que els nois d’entre 12 i 14 anys no estan prou protegits quan mantenen relacions sexuals. «Els nois d’aquesta edat tenen la tendència a no protegir-se, no tenen una educació sexual gaire desenvolupada, no entenen les conseqüències del que estan fent i deixen que les noies assumeixin les conseqüències», va explicar Nancy Bodmer, responsable de l’estudi.

Els preservatius –batejats amb el nom de Hotshot– són una mica diferents d’un condó convencional: tenen un diàmetre de 4,5 centímetres –l’estàndard és de 5,2– i una longitud de 19 centímetres. La decisió ha satisfet diverses organitzacions suïsses de promoció de la planificació familiar i de lluita contra la sida, que argumenten que els joves tenen relacions sexuals cada vegada més aviat. L’edat mínima legal per mantenir relacions sexuals consentides a Suïssa és de 16 anys.





14 de maig 2013

Qé Krack!

 



Entrada d'Eric Campoamor
Bon dia a tots i a totes, 
Hui vull proposar-vos l’anunci Qé crack! perquè el comenteu, ja que l’altre dia, quan estava a casa, vaig veure’l i em vaig quedar impressionat i sorprés. 

En un primer moment vaig riure perquè em va resultar graciós, encara que quan vaig pensar una mica m’adoní que era un anunci degradant perquè, en la meua opinió, fica a la xica com un objecte sexual i incita als xics (i als jóvens en general) perquè diguen aquestes coses "gracioses" per a aconseguir el riure i l’aplaudiment dels altres.

Aleshores, si volem un món sense degradació ni discriminació, per què en ple segle XXI segueixen havent aquestos anuncis?

I és que hi ha molta publicitat sexista en la televisió i molta és subliminal, i actua encara que no ens adonem.



Ací deixe uns altres anuncis:


I en cançons, més del mateix:
https://www.youtube.com/watch?v=RrhCh4WaxlE

Jo em faig una pregunta: Com han deixat aquestes empreses de publicitat que s'arriben a publicar anuncis com aquest? Si ho penseu bé, la intenció de la publicitat és vendre un producte i que es parle d’ell perquè siga conegut. Per tant, aquest anunci no ha passat desapercebut. Com deia Madonna: allò important és que parlen de tu, ja siga bé o malament , però que parlen.

Por últim, mireu aquest vídeo.
http://www.youtube.com/watch?v=lLwSk-tNymY

2 de maig 2013

Criticar per criticar



Entrada d'Estela Marston.
Bé, ja heu vist el vídeo que he trobat buscant a Youtube i pense que és interessant conéixer el que tant abans com hui en dia està passant i és que encara és jutja a les persones per ser com volen ser. De veritat, no ho entenc!! No sé per què la gent ha de jutjar els altres, per ser diferents, per tindre uns valors distints o per pensar d’una altra manera. Penseu que algú té dret a decidir el vostre futur? Jo pense que no! Però, desgraciadament, encara al segle XXI hi ha gent que es dedica a ficar-se en la vida aliena, sense fer-ho en la seua pròpia, o a criticar per sentir-se “poderós”, però encara és pitjor quan hi ha gent que seguix a la persona que ho fa i es riu per ser admès!

Tinc dues preguntes. Hem de ser com volen els altres? Hem de viure la vida d'una altra persona, amb els límits, les normes o les decisions que han pres per nosaltres i amb un futur que no desitgem? No sé vosaltres, però jo vull viure la meua vida, tindre al meu costat a la persona que em faça feliç, prendre les meues decisions gràcies a les experiències que he tingut... Vull tindre un bon futur i que, quan siga major i mire l'àlbum de fotos, em diga a mi mateixa: Olé, Estela, has tingut els teus pros i contres, però sempre has anat cap amunt, has tingut moltes caigudes a la vida i has aconseguit créixer com a persona i demostrar-li a la gent que eres més que un exterior!!!!

Aleshores, vosaltres xiques i xics que critiqueu per ser admesos en un grup o simplement per fer-vos els madurs (que està clar que no ho sou), tingueu en compte que el vostre futur sempre pot canviar, que no fa falta que passe molt de temps per a que altres persones es fiquen amb vosaltres o amb la vostra vida. Es passa malament i no és gens agradable. No en tots els casos passarà el mateix, però si ara sou així, en un futur no molt llunyà estareu a soles i ningú us ajudarà a alçar el cap, per ser com heu sigut amb les altres persones.

No dediques la teua vida a fer felices les altres persones si això significa que renuncies als teus valors!!