26 de nov. 2013

I si no volen ser princeses?


I la publicitat per a xics, què? Quan els animarà a jugar amb nines, a cuinar...? I els xics que volen ser princeses?

Inventa un anunci per a ells!



23 comentaris:

Nerea Campoamor ha dit...

Aquesta entrada m'agrada molt perquè es molt interessant ja que que parla de que les xiques no sempre tenen que ser princeses i els xics no sempre superherois.

Jo pense que tots ens plantejar perquè passa aixo en la societat perquè no ens donem conta de que les empresses volen que siga aixi. Les xiquetes no sempre volen ser princeses o coses roses i segur que a moltes les agraden les coses dels xics per els colors o perquè es millor per a jugar o simplement perquè les agrada, i per aixo no són més masculines. Als xics segur que també li passa el qui a les xiquetes i també les agradara les princeses o les coses roses però realment per què no juguen amb aixo? Perquè tots pensen aixi per la societat i també perquè si juga amb coses roses el diuen que es gai.

En conclusió, les xiquetes i els xics poden jugar amb el que lis done la gana i no tenen que pensar en el que les diuen els altres. Per últim per a concloure, es dir que la societat esta cada vegada molt mal per pensar coses com el que ja he dit més a dalt, tenen que millorar alhora dels pensaments no apropiats i no posar estereotips no a les xiques ni als xics.

Paula Sara Campoamor ha dit...

Bondia a tots! Arriben els nadals i comença la campanya nadalenca amb anuncis per als xiquets de joguets, i sempre amb els mateixos rols, per què? Si les coses canvien i les persones evolucionen, els xiquets no?

A les xiques les té que agradar jugar amb nines, a cuinar, a ser unes princeses i pel contrari als xicons les té que agradar jugar amb pilotes, construccions... I per què les xiques no poden jugar amb pilotes? O els xics no poden jugar amb nines? Pense que els anuncis i les empreses de joguets tenen un gran paper en aquesta qüestió.

Normalment assumim rols tan sols per ser dona o home, per això, quan una persona s'ix del camí de aquestos rols es diu que ja no és “normal” , quan una xiqueta abandona una nina per un baló, tothom comença a fer comentaris com que ja no és femenina i a més, li jutgen com a marimatxo.

Qui és responsable de tot açò?Hi ha molts responsables però sobretot els anuncis, ja que si no fóra per ells, les xiquetes jugarien més amb les pilotes i els xics més amb les nines. La societat no ho voria mal i tothom estaríem contents.

En conclusió, hauríem de fer el que volguérem en qualsevol moment de la nostra vida, una xica pot ser molt femenina i jugar al futbol, o un xic pot rentar i cuinar molt bé i ser molt masculí, una cosa no te a vore amb l'altra, aleshores pense que tenim que fer i jugar amb lo que vuigam i no ser jutjats pels nostres gustos, si no per com som.

Sergio Wollstonecraft ha dit...

Hola,

Tindrien que fer anuncis de nines que ixen xics i de joguets que ixen xiques. Tots els anuncis sempre han segut masclistes. Per què? Si els xics juguen amb nines i les xiques amb joguets. A moltes xiques l’agrada jugar amb joguets i als xics les agrada jugar amb nines. Però per què molts xics i xiques no juguen amb el que els agrada?

Molts xics i xiques no juguen amb el que els agrada per que si juguen son o “maricons” o “marimachos”. A molts xics lis agradaria jugar amb nines i a les xiques amb joguets a vegades perquè els pares no deixen, altres perquè no voldrien que els insulten. Però no podria ser pels anuncis?

Jo pense que molts xiquets no juguen amb nines o joguets pels anuncis perquè veuen a una xica i diuen: Açó es per a xics o per a xiques. Jo crec que per aquesta raó molts xiquets no juguen amb ninots i amb joguets.

Elena Stone ha dit...

Aquest tema tracta de que la publicitat anuncia que compren coses roses per a les xiques; maquillatge, disfresses,nines,cuines...i al xics les pilotes,construccions..

A les xiques les té que agradar jugar amb nines, a cuinar, a ser unes princeses i pel contrari als xicons les té que agradar jugar amb pilotes, construccions... I per què les xiques no poden jugar amb pilotes? O els xics no poden jugar amb nines? Pense que els anuncis i les empreses de joguets tenen un gran paper en aquesta qüestió.

Les xiques poden jugar amb pilotes?Si, per-ho la gent les discrimina i la anomenen masclot.
Els xics poden jugar amb nines?Sí,per-ho les dicriminarien i la anomenarien gays.

NO A LA DISCRIMINACIÓ.

José Thompson ha dit...

Hola, jo pense que la xiqueta del segon vídeo te molta raó per que si un xic vol una nina, que té això de mal?, i si una xiqueta vol un superheroi ,que hi ha de mal? Jo pense que dona igual per que un xic es maricó per exemple dona igual que jugue amb nines que jugue amb superherois. Eixe és un estereotip, no un xic per jugar amb nines té que ser maricó.

Fran Wolf ha dit...

Hola jo he vist els dos vídeos un el de la xiqueta no l'antec perquè parla en anglés o algo aixi
I el altre m'ha agradat però tots els joguets i muntant tot per a després caviar de canal es un poc de tontos però esta bé.
Jo pense que les xiques no tot son princeses i un mon de rosa.

SHEILA NELKEN ha dit...

Aquesta entrada tracta sobre que els anuncis a soles volen xiquetes vestides de princeses, maquillades, amb vestits de color rosa...
Les xiquetes de vídeo volen donar un exemple: que sent xica no has de ser princesa justament, elles demostren que lis agrada inventar i, en aquest cas fan con un efecte dominó de totes les coses que li agraden; hi ha ninots, carros de bebé, però també fiquen moltes més coses sense relació amb això: cordes, escales, patinets etc.
Pense que pots ser xica sense la obligació del exemple que donem com tal, vull dir que si t'agraden més els circuits “efecte dominó” no tens perquè eixir a un anunci de princeses, pot ser les xiques que patrocinaven l' anunci lis agradara més fer altre coses.

Tamara Mistrael ha dit...

I SI NO VOLEN SER PRINCESES?
Jo crec que esta bastant bé, perquè alguns xics creuen que les xiques ha soles en solen agradar les nines però se equivoquen ha les xiques ens pot agradar els joguets de tot el tipus. A vegades ens pot agradar les nines,que és lògic però a vegades les xiques poden canviar de opinió.

Clara Zetkin ha dit...

Al primer vídeo 3 xiquetes estan vegent a la televisió, i ix un anunci de que les xiques les agrada el rosa i ser princeses.
Les xiquetes fan un efecte dominó i fan que el canal canvie.

De fons se escolta una musica que te una lletra que diu que les xiques no tenen que ser princeses, no tenen que regalar-les sempre joguets roses, que volen tindre joguets com els dels xics... I tenen molta raó.

Pense que aquest vídeo està bé, ma agradat molt i pense que tenen molta raó respecte a tot, que les xiques també podem jugar amb altres joguets perquè no som logotips.

Ainhoa Mott ha dit...

Aquest vídeo tracta de com la televisió, sap o millor dit, creu, com són les xiques en realitat. Ja sabeu vestides de rosa, amb corones, maquillades, en fi, princeses... a les xiquetes del vídeo pareix que les agrade això de fer experimentes o inventar coses noves; elles han inventat com un efecte dominó amb les seues coses, els seus joguets...

Pense que no totes som iguals, això de que tots som iguals serveix per a parlar de drets però no de gusts. A cadascú li agrada una cosa i no hi ha que burlar-se dels gustos, però no tan sols dels gustos, sinó també en la manera de ser, de pensar, etc.

Si no fórem tan criticons, la gent no ens miraria per el que pensen sinó per el que fem i per el que ens agrada...

Aitana west ha dit...

Jo sincerament crec que el els dos vídeos estan molt be.
Que es aixo de que les xiquetes son molt delicades? O que viuen en un món ple de pintallavis i de color rosa?
Les xiques son iguals que els xics. S'ens done igual de be els esports i no necessitem fer flexions de xiques. Els xics i les xiques poden ser iguals. Les xiques no signifiquen vulnerabilitat , vestits,faldes,maquillatge... Els xics no signifiquen esports,entrenament....
cadascú pot ser com vulga. Per exemple a un xic li pot agradar el rosa i a una xica li pot agradar el blau.
En el vídeo unes xiques veuen la televisió en la que apareixen unes altres xiques totes amb roba de color rosa. Ai es quan decideixen que no volen ser com elles. Que aixo estot fals i que elles volen ser el que elles vulguen.
jo pense que fan molt bé.

Paula Roussel ha dit...

En el primer vídeo hi han unes xiquetes que estan fartes de que la gent a l'hora de fer un regal per a les xiques pensen en rosa o que s'agafen a el que la societat diu, es a dir per exemple nines.

Moltes xiques estan fartes de açò. El que la societat diu la gent ho fa. Les persones tenen ficat al cap que el rosa es un color de xiques i que nosaltres sols volem coses d'aquest color i açò no es veritat...

La cançó parla de que tenim cervell per pensar en més coses que nines i princeses . Diuen que tot el demés no té perquè ser per a xics. El que la societat fa pensar a la gent és una injustícia.
Si les xiques poden fer les mateixes coses que els xics... Per que no podem jugar amb el mateix?

La segona també parla del mateix. Una xiqueta tan petita ja s'adonat d'açò... La gent més major hauria d'adonar-se.

En definitiva, estic totalment d'acord amb aquestes xiquetes i me agraden molt els vídeos.

SHEILA NELKEN ha dit...

Hola Elena, pense que el teu comentari és molt complet, t'has explicat bé i pense com tu.
Hola Fran, el teu comentari diu que no entens molt ningun vídeo, la importància del primer vídeo no és que canvien de canal, la qüestió és que no totes les xiques volen ser princeses i que aquestes xiquetes demostren el que els agrada i no la impressió que volen tindre d'unes xiquetes de huit anys.
Respecte al teu comentari, Clara em pareix just que és el que Fran no ha entès.

TERESA CLARAMUNT ha dit...


Jo crec que esta bé que a les xiquetes les agrade jugar amb coses que sempre han paregut ser del xics, perquè els jocs estan fets per a passar el rat un poc més divertit. A demés els jocs no estan en categories de xic i xica són unisex i deurien saber-ho tot el món perquè fabriques n'hi han moltes, però poques que siguen unisex.
Se fan molts joguets i també n'hi han “nenucos” en xics, però a soles juguen amb ells les xiquetes mentres que els xics també tenen que entrenar-se perquè algú serà pare, en realitat tots van a ser pares algun dia.
Les xiquetes que volen jugar amb els xics d'enseguida són apartades, però en realitat...Perquè les xiques no poden estar amb els xics sense ser apartades o pensar mal???
En tot cas hem pareix molt bona aquesta entrada.
JA ERA HORA!!!FORA LA DISCRIMINACIÓ!!!

Ainhoa Mott ha dit...

Pense igual que Clara, les xiques podem jugar amb el què volem, no amb el què ens manen: tot té que ser de color de rosa, no? A quasi totes les xiques el seu color preferit no és el rosa, perquè supose, ja està passat de moda...
Cadascú és com és i punt.

Nuria Stone ha dit...

Hola, bon dia.
Els videos del l’apartat ”i si no volen ser princeses?” Ens parla de com coses tan importants en el nostre desemvolupament cuan som xicotets com els joguets o els programes infantils desde el primers anys de vida es fan uns joguets especifics per als xics i altre per a les xiques, com per exemple dos ossets que fa les mateixes funcions els pots trovar en rosa i blau. Mes tard en el moment en el que comencem a parlar podem trovar com joguets com cuines, bebes de plastic o inclus equips de netetja sempre están anunciats per xiquetes i aixó sense contar la mania que tene les empreses i els canals infantils amb que les xiquetes volen ser princeses. De segur que tots nosaltres cuan eren petits ens disfressàvem, pero per que de princeses? No hi hauria tant de problema si una disfressà com aquesta no simbolitzara la dependencia d´un princes; es a dir si cuan les representern als dibuixos o les pelicules infantils no foren totes iguals, representacions de l´esteriotip de dona “perfecta” i dones que son totalment depenes dels princes; aixó no seria un problema; perquè no ensenyem a les dones desde petites a desemvoluparse com a persones individuals que no depenen de nigú; pensé que aixó seria molt més bó que vore una xiqueta de 5 anys pensar que en un futur un princes la salvara.

dani wollstencraft ha dit...

Una vegada mes torne per a donar la meua opoinió sobre el masclime que es dona avui en dia. En aquest cas es dona en els anuncis de televisió relacionats amb els jogets i amb el jocs entre xics i xiques.

Sempre es posa als xics amb jogets com pistoles, robots etc... i amb jocs com els vaquers mentre que a les xiques sempre s'asocien jocs com les cuinetes i jogets com princeses i nines.

I l'intercanvi de jocs o joguets entre ambdues sexes es mal vist per la societat i en especial pels pares.
Aquestos es veuen preocupats si el seu fill demana una princesa per nadal, per que pensen que tal vegada va a tenir una orientació sexual diferent a lo que es consideren “normal”, el mateix pasa amb les xiques.

En la meua opinió dona igual amb que jugue un xiquet o una xiqueta quan es menut i no te que vore res amb la seua orientació sexual que no podrem descobrir fins que arrive a la puvertad. Tenim que comencar a pensar de atra manera deixant a banda els estereotips.

També hem de respetar les orientacions dels nostres fills perque aquesta no canvia la seua forma de ser ni de actuar.

Raquel Kent i Andrea Du Chatelet ha dit...

I SI NO VOLEN SER PRINCESES?

Aquest vídeos ens expliquen que a les xiques no les tenen que agradar les nines ni el color rosa, perquè cadascú té que elegir que li té que agradar. Elles diuen que no té perquè ser així, i no és just tots tenim el mateixos drets per a que ens agrade el que els demés vulguen nosaltres podem ser diferents no com el estereotips que ells han creat. Poden fer jocs de xics de color rosa i de xiques de color verd.

La nostra opinió es que, per què no ens poden agradar els superherois, jugar a futbol, el color verd o blau ...? No poden ser sempre les nines, el color rosa, princeses...Ens pareix mal que hi haja diferència,tots som iguals! És injust que els xics compren superherois i les xiques no poden! O al reves.

La conclusió és que no tendríem que fer cas a el que els demés ens diguen, podem fer el que vulguem!

Mireia Kent ha dit...

Bon dia, vaig a comentar “I si no volen ser princeses?”, una entrada que a mi personalment m'ha agradat molt perquè pense que ja és hora de trencar amb el tópics i fer cadascú el que més li agrade.

De sempre i crec que por un temps més a les xiques se'ls atribueix el color rosa i als xics els altres colors, i jo em pregunte per què, qui ha dit que això ha de ser així? Hem avançat molt i tot i que encara continua havent mentalitats antigues, hi ha molt gents que ja s'ha adonat que aixó es una boberia i que no hi ha que fer cas a coses com aquestes.

Però clar, si ara vestim a un xic de rosa i a una xica amb atributs fabricats per a ells i els deixem al carrer de segur que la majoria de persones es quedarien pensant que és una mica extrany, però el que més em sorpren a mi és que una xiqueta de 4 anys (la del segon vídeo) s'adone que aixó dels colors i els joguets, com he dit abans, és una boberia.

Doncs a vore si comencem a canviar les mentalitats i ens adonem que les xiques podem portar un altre color que no és el rosa i els xics poden portar qualsevol color, incluint-ne el rosa, perquè al segle XXI pense que ja toca preocupar-nos per altres coses i que no siga el color de la roba o els joguets els nostres temes de conversació.

David Smith ha dit...

Bon dia,
Quan jo era xicotet al meu cosí li van regalar una cuina de joguet pera cuinar i tot això, quan jo anava a la seua casa el me cuinava a mi i a la seua germana. El ara no es gay ni maricò ni res de res. Els xics tenen dret a jugar amb nines i cuinetes i les xiques també tenen dret a jugar amb jocs d’obres i tot això. (R)

Lluna Butler ha dit...

Hola!
Només he vist el primer video i m'ha paregut molt divertit, está molt ben fet i ademés la idea que vol donar és bona.
Quasi sempre que anem a una tenda de joguets está dividit en la secció de xics i de xiques i, en la de xiques sempre trobem jocs de nines, princesses, cuinetes...Creec que aqauest anunci deixa ben clar que no pel fet de ser xica tens que ser una princessa o jugar amb nines, també pots ser un superheroí o inclus fer un circuit com el de l'anunci.
Un exemple és la meua cosina que té 5 anys i no li agraden les princesses sino que és fan de Tim Burton.
Crec que pots ser tot el que vulgues perquè t'agrade i no pel teu sexe.

Un bes.

Laura Goldman ha dit...

Bon dia, avui he decidit comentar en l'entrada de “I si no volen ser princeses?”

La veritat és que m'agrada molt l'anunci, com les xiquetes fan una espècie d'efecte mariposa i decideixen que volen joguines que no siguen totes roses, ni que les crien amb nines i coses d'aquestes, perquè diuen que no volen arribar a ser unes falses com les demes xiquetes.

Enel segon vídeo hi ha una xiqueta que està parlant amb son pare, i li pregunta qye per què les xiqetes han de comprar joguines de color rosa i nines, i en canvi, els xiquets per què han de comprar superherois. És una xiquera menudia diguent que les empreses ens porten pels camins que volen i que no deuria ser d'aquesta manera -però malauradament és així-. Que si un xic vol ser una princesa que ho siga, i si una xiqueta vol comprar-se superherois que se'ls compre. Aquesta xiqueta parla super indignada i molt madurament, perquè no t'esperes que una xiqueta com aquesta poga pensar més enllà de les joguines, i adonar-se de que les empreses i la societat ens manipulen. Sincerament, no m'ho esperava, no m'imaginava que aquesta doneta ens contara totes aquestes coses que ella pensa d'aquesta manera. Després de sentir-la volia asegurar que estic completament d'acord amb ella, 100%.

Un anunci per a xics que volen ser princeses no sabria com fer-lo. Però sí que faria un anunci en el que unes xiquetes i uns xiquets estagueren jugant amb nines o amb cotxes, però que estagueren els dos sexes junts, res de quatre xiquetes amb nines i quatre xics amb cotxes. D'aquesta manera, xiquets i xiquetes, jugant junts amb les mateixes coses, vorien que el de jugar xiques amb xics i relacionar-se és normal, també veurien que no hi han joguines destinades cada una a un sexe i podrien elegir amb el qu evolen jugar sense preocupar-se del que pogueren dir els demés.

Ara, en aquesta societat, si un xic passa el dia jugant amb xiquetes és una “nenaza” i si una xiqueta juga amb xics és una “marimacho”. Anem a veure, quines ganes hi ha de marejar als pobres xiquets? Què necessitats tenim de bombardejar a unes criatures amb estereotips i comentaris desagradables? En aquest blog ja n'hem tractat milers de temes com aquestos, però continue i continuaré dient que no hi ha dret. Vivim en una societat que ens porta com vol, ens fa ser titelles i preocupar-nos de ser d'una manera o d'una altra. I no us preocupeu si penseu que esteu o no seguint auqests models. En el cas de que no els esteu seguint, no hi haurà cap problema per adonar-vos, podeu estar tranquils, que sempre hi quedarà la gent que us o tirarà en cara i segurament us faça passar-ho una mica mal en tal de que torneu al vostre model de vida.

Com ja deia una entrada -la primera que vaig llegir d'aquest blog un dia en classe de valencià-, hem d'escriure tort, i com un dels comentaris deia, hem de plenar els margens de la fulla també. Hem de fer-nos veure, fer-nos sentir, fer-nos notar. Hem d'estar ahí i intentar que aquest món en què vivim canvie i respecte als demés per molt que escriguen tort o plenen els margens, perquè és la seva història i quedarà perfecta amb tots el margens plens dels seus bons records. Fem-li lloc a la diversitat, per favor. De veres, obrim els ulls i fiquem-nos les ulleres violeta.

Espere que no us haja costat d'entendre el missatge que volia donar, i haver-me expressat bé. Poc a poc anem posant cadascú un poquet de nosaltres i aconseguint que la cosa millore. Fins una altra setmana :)

Naiara Jackson 1BatxH ha dit...

Bona vesprada a tots i a totes,

Aquest tema la veritat m’agrada molt ja que jo sempre estic pensant aquestes coses i em faig algunes cuestions com ¿Per qué les xiques sempre tenen que comprar coses de color rosa? O ¿Per qué la majoria dels joguets de les xiquetes son coses com bebés, cuines, princeses, etc. I els dels nens superherois, cotxes, videoconsoles, etc.?
Aquestes cuestions sempre les faig sobretot en l’época navideña, cuan començen a posar en la televisió anuncis de joguets, i em fa molta rabia que sempre en els joguets de cuines i coses per l’estile en la publicitat apareixen xiques i en coses com per exemple cotxes apareixen xics.

Un día li vaig fer aquesta cuestió a la meua cosina xicoteta i li vaig preguntar si a ella li agradaben mes els joguets de xics o de xiques, ella em va respondre que no hi han joguets de xic ni de xica, que tots podem jugar amb el que vulgam. I la veritat es que després de aquesta resposta que em va donar crec que els nens xicotets d’avui en dia son mes flexibles en aquest tema que molt adults. Ja que cuan jo era xicoteta a mi m’agradaba mes jugar amb animals que amb Barbies i cuan el deia a la gent major sempre em deien que si no preferia jugar amb ‘joguets de nena’. Obviament no tota la gent major pensa el mateix ja que n’hi ha per exemple molts famosos que si els seus fills volen disfresarse de princeses els pares els deixen i no pasa res.

Jo crec que totes aquestes coses de ‘joguets de xic’ i joguets de xica’ es per culpa de les empreses ja que fan els seus anuncis de joguets en pla de si es un anunci de princeses apareixen xiques i si es un anunci de cotxes apareixen nens.
N’hi ha que deixar que els xiquets juguen amb el que vulguen i punt.