25 de nov. 2013

Dissimular la violència?

Fa dos anys vaig publicar aquestos vídeos d'Aishawari, Alipopof, Isasaweis, Ladenena y ConTol Style, unes famoses blogueres que parlen de moda i maquillatge i reben milers de visites. Malauradament, la situació ha canviat poc i continuen sent tan actuals com sempre. La proposta de comentari era que els xics de la classe s’animaren a fer un espot adreçat als altres xics masclistes, seguint la idea de les blogueres. Alguns comentaris varen ser:

Christian Stone ha dit...
Bon dia a tots, hui vinc a parlar-vos del videojoc que es va anunciar fa poc, l'esperat GTA5. Va a ser un dels videojocs més venuts. Fa 4 anys es va traure el GTA4 i ara continuarà la saga. És un joc conegut per la violència, pots anar caminant pel carrer i robar un cotxe o matar a una persona......

Si creus que la vida és un joc, i que pots anar maltractant a la teua parella, sols aconseguiràs que siga infeliç,que es trobe trista i al final tu també acabaràs mal, entre reixes o amb una ordre d'allunyament. Perfavor, no al maltracte de gènere, número contra el maltracte, 016. 1.12.11

Luis Marston ha dit...
Hola bon dia a tots, hui vaig a parlar-vos del rugbi. Aquest esport és per a hòmens de veritat, no per a dones. En el rugbi cal de ser molt bestia, trencar tíbies, placar, destrossar alguna clavícula, tornar a placar... També, en el rugbi, no n'hi ha armadures, ni proteccions, solament tens una samarreta, un pantaló curt i unes botes per això és un esport tan barbar. En conclusió cal tenir molta força, ser molt ràpid... Si creus que en la vida s'ha de ser així de bestia, i que pots tractar a la teua parella com un jugador de rugbi és que estàs molt equivocat i comets violència de gènere. No ho fases, busca ajuda ves al psicòleg... 5.12.11 

Christian de burgos ha dit...
Bon dia a tots. Us vaig a parlar d'una acció futbolística. En el partit del Reial Madrid i Getafe, temporada 2008-2009, en una disputa on el Reial Madrid no te res que perdre, en l'ultim minut, en un baló dividit, els dos jugador van saltar a per la pilota. Pep, el jugador del Reial Madrid, va anar amb el peu per davant i li va donar al pit al jugador de l'equip contrari. L'àrbitre li va traure targeta roja. Aquesta agressivitat te pot influir en una relació de parella, de creure't superior a la dona, perquè ella no se rebel·la. Si no vols que la teua dona te traga targeta roja no la maltractes. No deixes que una acció t'influïsca en la teua relació. 9.12.11

Clàudia West i Carla Mott ha dit...
Carla: Benvinguts xics, avui, encara que som xiques, us anem a donar consells de com liar una cigarreta sense que se us isca el tabac.
Clàudia: Començarem agafant un paper de liar i l'estirarem bé. Agafarem el filtre i la posarem a un extrem del paper.
Carla: A continuació, agafarem una mica de tabac, i l'estendrem per la part oposada al filtre, quedant el paper cobert pel tabac i aquest..
Clàudia: Després amb els dits arredonirem la cigarreta quedant en forma de cilindre. Ara llepem la part del paper en la que es troba el pegament.
Carla: I l'enrotllem fins que es pegue. Tot seguit, ja podeu gaudir de la vostra cigarreta (Clàudia)perrrrrrrrrrfecta.
Clàudia: Per últim podeu ensendre-la, però no, espereu, que penseu, que podeu fumar-vos a la vostra novia com una cigarreta xuplant-li tota l'energia?
Carla: La cigarreta us la fumeu i tireu la burilla, però a la vostra novia no podeu xuplar-li l'energia i després desfer-vos d'ella com si no servira per res.
Clàudia: Les vostres novies valen molt més que una mísera cigarreta. Apreneu a tractar-les.
LES DUES: Lluiteu contra la violència de gènere. Si sofriu maltractament o conegueu algú que el patisca, crideu sense dubte al 016. Tenim drets a l'igual que ells. 15.12.11 

T'ANIMES A FER EL TEU COMENTARI PERÒ ADREÇANT-TE ALS XICS MASCLISTES??












Font: Yorokobu

20 comentaris:

Ainhoa Mott ha dit...

Aquest vídeo tracta del masclisme i jo vos he volgut posar un exemple: he decidit fer un tipus de comentari com Clàudia i Carla.

Com pintar-te les ungles sense què se et fora l'esmalt?
Agafes un pinta ungles, et dones i el deixes assecar. És un exemple d'una relació perquè el pinzell passa per la ungla suaument, quan estàs nerviosa per alguna cosa i tens les ungles pintades, et lleves l'esmalt. A les relacions passa el mateix; primer se'n va esborrant, després es matxaca, i al final acaba anant-se.

Lluita contra la violència i no et deixes conquistar.

SHEILA NELKEN ha dit...

Hola, vos vaig a parlar de un partit de boxeu:
Un home s'entrena lluitant durant mesos; pegant, rabiant, espentant... l'altre home també.
Arriba el partit i lluiten entre ells, demostren tot el que han aprés fins ara però amb molta més fúria per a demostrar que cadascú dona més fort, més colps, li fa molt més mal a l'altre etc.
Si la persona oponent fora una dona... li pegaries amb més fúria per anomenar-se “dona”?
Sí, si no respectares a la teua dona, sí, no respectares la violència de gènere. Les dones no són trossos d'espuma que li pots donar amb tota la teua força, són persones com tu.

Elena Stone ha dit...

Bon dia a tots.
Vinguí a parlar-vos de les profesors.
En la classe si parles te posen una amonestació,si preguntes sense la ma alçada altra amonestació.
Pues aixo passa amb els xics si parles cop de puny si fas mal el menjar te trenca el nas.

Si no vols que la teua dona te posa una amonestació no la maltractes. No deixes que una acció t'influïsca en la teua relació. 

Dani Goldman, Aitor Wollstonecraft i Jesú+s Thompson ha dit...

Aquest vídeo tracta, en primer lloc, diu unes quantes entrades de xics que parlen de la violencia de génere i de la violencia masclista. El conten uns xics que s'anomenen:dos Christian i Luis.

Després dos xiques anomenades Clàudia i Carla que fan una comparació de liar,xupar-lo i tirar-lo amb la relació amb una dona.

També podríem comentar la última entrada però Internet no ens deixa.

paula co ha dit...

Jo als xics les diria que abans de pegar que tinguen un poc de cap per que pegar sense raó a una xica sense fer cap cosa o una mínima cosa...
La meua opinió es que no deurien fer aixo ja que no te sentit fer-ho...
así vos deixe un vídeo molt bonic de la violència de genere que realment arriba al cor.


http://www.youtube.com/watch?v=55pry0NUJro ( la bella y la bestia porta)

Clara Zetkin i Paula Roussel ha dit...

Nosaltres pensem que aquestes xiques fan bé en ensenyar el cartell contra la violència de gènere perquè hi han moltes dones que tenen por de denunciar i haurien de fer-lo. Moltes dones viuen baix la violència de un home sense dir res a les autoritats o a ningú per a que les ajude. Deurien dir-ho, demanar ajuda. Potser elles pensen que poden afrontar-lo a soles però se equivoquen.

La violència de gènere no hauria d'existir perquè ningú és propietat d'altra persona. No som objectes. No som joguets.

Nosaltres diem: No a la violència de gènere.

fran wolf y aitana west ha dit...

Nosaltres pensem que no tenen que ocultar els colps perquè hi ha que denunciar a la gent que fa mal tant com psicològicament com físicament perquè la violència de genere es molt roina es clar.
El vídeo tracta sobre com dissimular els colps amb maquillatge i com tapar-se amb roba per que els noviis les deixen eixir. Nosaltres pensem que elles poden fer el que vulguen sense ser maltractades.
Ens pareix molt mal que fages vídeos en que ensenyen com maquillar-se per a ocultar les ferides i els morats. Elles tenen que ser independents i denunciar als que els maltracten .
NO AL MALTRACTE DE GENERE.

Sara Tristán ha dit...

Aquesta entrada em sembla molt interessant, ja que és una nova forma de fer que les dones denuncien el maltracte que sofreixen per part de la seua parella, ja siga psicològica o físicament. Encara que tot depén de la valentia i el suport que tinga la dona per la banda dels seus amics o de la seua família.

Per tot això, aquesta forma de cridar l'atenció de les dones maltractades em sembla molt innovadora, ja que amb aquestos vídeos elles , que en un principi han volgut vore'ls per a dissimular les marques d'una agressió, poden adonar-se que n'hi ha solucions perquè finalitze el seu patiment.

Jo crec que cada vegada n'hi ha més formes de denunciar als agressors i que les dones que els pateixen hauriem d'animar-se a lluitar contra ells, i així salvar la seua pròpia vida. A més de buscar ajuda de part del seu entorn.

En conclusió, sempre hauriem de dir no al maltractament, intentar trobar sempre formes noves d'ajudar a les dones que la pateixen dia a dia i donar-les suport per a que deixen aquesta relació cancerígena i tòxica.

Melissa Nelken ha dit...

Conec aquesta entrada, crec que vaig comentar una molt pareguda fa dos anys. Es veu que des d'aquell temps a ara tot continua igual, seguixen els maltractes. A mi mai m'han maltractat, pero conec cassos molt cercans a mi on hi ha hagut molta violència, així que conec com se senten les víctimes, i això no s'arregla amb maquillatge.

Pareix que les dones que diuen com maquillar-te per a que no es noten els colps veuen la violència de gènere com a una cosa normal, que no ha de canviar. En la meua opinió, en lloc d'ocultar-te les marques hauries de denunciar; o no?

De veritat que ja estic farta, sempre escoltant per la tele cassos d'assassinats i de violència de gènere, que estem en els temps que estem i no hem de permetre que això siga passant, hem de lluitar contra la violència de gènere i contra tot tipus de violències, i sobretot, denunciar abans de vore't en vertader perill...

José Thompson ha dit...

A mi aquestos vídeos i comentaris me pareixen que tenen molta raó per que si algú et maltracta no tens per que estar aguantant que ell no et deixe vestir-te com tu vols per que a ell li dona la gana, ni et deixe eixir amb les teues amigues... jo en ma vida li diria a la meua dona que no es vista d'una manera o d'altra.

Això està molt mal per que la teua dona o novia pot decidir com vestir-se i quan eixir am les amigues sense que tu li digues res.

I si a tu et maltracten no tens per que no dir res?. Si et maltracten no et calles, denuncia.

Raúl West ha dit...


Jo pensé que les xiques no han de callar-se ni de ocultar les ferides que les provoca el seu nòvio o cualsevor persona, perquè no tenen el dret de que les maltraten. Pensé que no haurien de aguantar-se i pedir ajuda al número 016.
NO AL MALTRATAMENT

Unknown ha dit...

Bon día,havia vist uns anunsis així,el maltracte es un problema molt greu en aquesta societat,els homes traten a les dones com les seues “goses” o algo paregut,creuen y confien de que estigua a totes hores a la seua disposició sense posar pegues,creuen que poden fer el que vullguen am elles,això no es just per a la dona,la dona sent dolor,la dona pot estar enamorada del home,les dones esperen el canvi del home,esperen que algún día li demane perdó,encara que saben que no ho faran mai,saben que si no els paren els peus aniran mal,però hi han dones que no denuncien per por al home,que el home la descubreixca i la mate o li pegue una paliza.

Es de recuperació.

David Smith ha dit...

Bon dia:
Jo crec que les xiques no deurien de dissimular les ferides que l’ha fet el seu nóvio, ni dissimular un llavi unflat, ni maquillar-se un ull morat, ni ficar-te roba ‘’especial ‘’ per a que te deixe eixir...
També pense que si un xic maltracta a una xica, que la xica se’l diga als seus pares o familiars. No se si aquest tema es fàcil parlar-lo amb la família però jo faria açò.

David Smith ha dit...

el anteror comentari es de (R)

David Smith ha dit...

Les xiques no deurien ni ocultar un ull morat, ni el llavi unflat, ni ficar-se roba per a que el seu nóvio li deixe eixir...

Una xica te el mateixos drets que un home, no te que fer cas a el que el seu nóvio li ordene, te que parlar anb alguna persona que li proporcione ajuda.
(R)

Rosa Sanchis ha dit...

Abans d'arribar a la violència física hi ha senyals. Aprén a vore-les i no et poses en perill, aprén a estimar i no poses en perill les altres persones:

http://www.huffingtonpost.es/brenda-della-casa/15-senales-que-no-puedes-_b_5069720.html?fb_action_ids=10203198981076630&fb_action_types=og.likes

Rosa Sanchis ha dit...

I si vols saber més sobre els Mites de l'amor romàntic:
http://nocomamosperdices.feim.org.ar/

David Smith ha dit...

Bon dia,
Volia comentar aquesta entrada perquè no fa poc vaig llegar un article a una periòdic que deia, que Espanya era un dels països amb menys violència de gènere de la UE. Però es perquè la gent no denuncia la violència de gènere, per exemple a Noruega a la mínima es denuncia per aquest tema, per això ocupa un dels puestos més altos en aquest “ranking”. Jo pense que una xica o dona no te que suportar els abusos del seu novio o marit, perque al final pot acabar molt mal.

Ací vos deixes la meua opinió, gracies per llegir-la. Un comiat

(Recuperació de juliol 103 paraules)

David Smith ha dit...

Bon dia,
Volia comentar esta entrada perquè no fa poc vaig llegir un article a una periòdic que deia, que Espanya era un dels països amb menys violència de gènere de la UE. Però és perquè la gent no denúncia la violència de gènere, per exemple a Noruega a la mínima és denúncia per este tema, per això ocupa un dels llocs mes alts en este "ranking". Collins vaig pensar que una xica o dóna no et que suportar els abusos del seu nóvio o marit, perque al final pot acabar molt malament. I perquè un home que creu que la violència física té justificació, mai canviarà la seua manera d'actuar i continuarà creient que la seua dona és de la seua propietat.

També crec que la crisi és un caldo de cultiu de la violència de gènere, ja que una dona amb xiquets menuts, per exemple, o que no té independència econòmica, no es plantejarà igual denunciar que si no depén econòmicament del seu marit. El més preocupant crec que és la violència de gènere en les edats jóvens, crec que els xics de la nostra edat hem de donar una lliçó de tolerància i no puc justificar eixos zels malaltissos i eixe control cap a una xica, que alguns tenen amb les seues parelles. No crec que el control siga una forma d'afecte. S'ha de denunciar sempre, no cal aguantar-ho mai, hi ha moltes associacions que ajuden i inclús en la policia hi ha grups especials. I la societat havia d'estar més sensibilitzada i no permetre els casos de violència que a vegades coneix al seu voltant, i inclús pensar que són culpa de la dona. Ningú es mereix açò.

Ací vós deixe la meua opinió, gracies per llegir-la. Un comiat.

ruth i sandra ha dit...

En aquest vídeo ens ensenyen com maquillar, dissimular, tapar els ferides, ferides no de una caiguda o fets sense voler, sinó de mals tractes de la parella en este cas de la parella masculina.

Ens ensenyen a dir que no, a dir «contra la violència», a dir que aquestes coses no es poden tolerar, quan pateixem o coneguem que algú que el pateixca deurien cridar a la policia, la que tracta els assumptes contra la violència.

En una parella no hi deuria haver maltracte sinó respecte, perquè sense respecte... Que hi es una parella? Son dos persones amb una de elles sense cap, maltract-anse. En una parella deurien respectar-se el u al altre i voler-se sinó, no hi ha res.

Ninguna dona deuria ser maltractada mi ferida ni humiliada ni de forma física, ni de forma oral