21 de maig 2013

Quan la talla sí que importa!


Suïssa ven preservatius per a nois de 12 a 14 anys

Divendres, 5 de març  de 2010

L’empresa suïssa Lamprecht AG ha començat a comercialitzar al país helvètic preservatius per a nois d’entre 12 i 14 anys que es venen en paquets de sis unitats a un preu d’uns cinc euros, segons va informar ahir el diari britànic The Daily Telegraph. La firma ha pres aquesta decisió comercial després que un estudi del Govern revelés que els nois d’entre 12 i 14 anys no estan prou protegits quan mantenen relacions sexuals. «Els nois d’aquesta edat tenen la tendència a no protegir-se, no tenen una educació sexual gaire desenvolupada, no entenen les conseqüències del que estan fent i deixen que les noies assumeixin les conseqüències», va explicar Nancy Bodmer, responsable de l’estudi.

Els preservatius –batejats amb el nom de Hotshot– són una mica diferents d’un condó convencional: tenen un diàmetre de 4,5 centímetres –l’estàndard és de 5,2– i una longitud de 19 centímetres. La decisió ha satisfet diverses organitzacions suïsses de promoció de la planificació familiar i de lluita contra la sida, que argumenten que els joves tenen relacions sexuals cada vegada més aviat. L’edat mínima legal per mantenir relacions sexuals consentides a Suïssa és de 16 anys.





58 comentaris:

Adrià Wolf ha dit...

Obvi. Ho veig totalment lògic.
Que l’edat del “primer contacte sexual” o la primera relació sexual com a tal són cada vegada més prompte, és un fet, no es pot negar. No veig com a opció el “reprimir” eixos xavals i negar-los allò que, fins a certs punts, es pot considerar un dret. Així doncs, com arreglem els problemes d’ETS i embarassos en parelles més jóvens? Amb preservatius adaptats a ells.

Em pareix una lògica comercial molt bona i molt sensata. A més, l’empresa es va a forrar fins que altres li copien la idea.

Ara, això si, serà(o seria) un poc estrany anar a la farmàcia i veure els típics medicaments:
Audiospray, Audiospray Júnior...
i junt amb ells:
HotShot, HotShot xiquets...
(Per cert, molt bé triat i buscat el nom, tot siga dit)

O...
Pren, xiquet, 5 euros per a llepolies. I després va el xaval i se’ls gasta en preservatius.

Sona còmic, però és el futur que ens espera, i no em pareix un futur contra el qual lluitar, que d’eixe tipus, ja ens sobren.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Adrià!! Ràpida resposta!!!
Creus(creieu) que a l'estat Espanyol es podrien comercialitzar aquestos preservatius? Quina creieu que seria la resposta social?

Roberto i Javier Campoamor ha dit...

Bon dia xicons i xicones,

Hem vist aquesta entrada que parla sobre els preservatius fets a Suïssa i ens pareix una molt bona idea per part d'aquesta empresa, ja que nosaltres també pensem que el xiquets entre 12 i 14 anys que comencen ha tindre relacions sexuals estan una mica desprotegits.

D'aquesta manera, les famílies d'aquests nens no estaran tan preocupades pels seus fills o filles i, per tant, des de aquest moment aquests xiquets tindran una infància més segura i satisfactòria. Nosaltres pensem que l'edat de començament de tindre relacions sexuals és a partir dels 14 anys, encara que aquesta innovació feta a Suïssa ens pareix raonable. És veritat que no tots els pares s'adonen de que el seu fill o filla ha tingut relacions sexuals amb un altre xiquet o xiqueta perquè és una cosa molt personal i no molt fàcil de contar als teus pares sense tindre una mica d'intimitat, però podem dir que amb aquests preservatius fets per aquesta empresa els pares estaran més tranquils encara que no s'adonen de les relacions que tinguen els seus fills.

En conclusió, pensem que la comercialització d'aquests preservatius ha sigut una idea prou interessant ja que els xiquets d'aquestes edats no entenen les conseqüències que poden arribar ha tindre i aleshores ara estaran més protegits i més segurs.

David i Ivan Campoamor ha dit...

Bon dia a tots i a totes,

En primer lloc, a nosaltres ens pareix una mica estrany que a eixes edats es mantenguen relacions coitals perquè ens pareix que són un poc joves, però per altra banda pensem que és una iniciativa molt bona per part d'aquesta empresa per a que els xiquets d'aquestes edats puguen fer l'amor amb protecció per a que no puguen contraure el SIDA o altres ETS.

En resposta a la pregunta que ha fet Maria al blog, crec que a Espanya no es podria comercialitzar aquests tipus de preservatius, ja que en el nostre país sempre que apareix una cosa innovadora i provocadora es fan manifestacions i es queixa tot el món, però si que ens par pareixeria bé que una empresa els comercialitzara ja que cada vegada la gent perd la seua virginitat més prompte i seria una bona idea per a la nostra societat.

Per últim, altres països també haurien de prendre exemple del que han fet en Suïssa per a els xics i xiques que facen l'amor estiguen segurs i no tinguen por de no contraure cap malaltia.

Ana y Noemi ha dit...

Bon dia Maria,

Acabem de llegir la entrada “Quan la talla sí que importa!”, aquesta entrada tracta de que en Suïssa han inventat uns preservatius per a xiquets de 12 a 14 anys, que no tenen molta experiència i no saben com s'utilitza i no tenen la grandària del penis suficient com per a poder usar un preservatiu normal.

Es inevitable que els xiquets cada vegada cresquen mes depresa, i vulguen imitar el que fan xics de 2 o 3 anys més que ells. Hui en dia també tenen molta presa per perdre la virginitat, sobre tot els xics, perquè quan arriben a una terminada edat i encara no se han “estrenat” se lis tatxa de “gays”, asexuals i poc masculins.

Pensem que es un poc exagerat aquest invent, ja que els 12 anys ens pareixen una barbaritat perdre la virginitat, al menys nosaltres dos quan teníem esta edat no s'ens passava pel cap tindre relacions sexuals, a part de que tampoc sabíem massa bé que era aixo. Per altra banda, està bé que es comercialitze aquest tipus de productes perquè els xiquets cada vegada van mes ràpid i estan molt mes documentats per Internet, la televisió, etc... Així que està be que tinguen algun tipus de protecció per si de cas.


En conclusió, està bé tindre aquestos preservatius però sempre convidara mes als xiquets a anar més ràpid de lo que ja van.

Esther Thompson ha dit...

Bon dia gent:

Sobre aquest nou tipus de preservatius, ja havia escoltat fa mesos a la radio que anaven a comercialitzar-los i hi vaig quedar sorpresa.

Per una part, en pareix correcte però per altra mal. Bé, és cert que qualsevol és lliure de fer el que vulga, jo soc la primera en dir-lo, i és normal experimentar amb la teua sexualitat, sobretot a la adolescència, però també pense que tot té un limit.

Aquesta societat actual està avançant i canviant, cada vegada som més primerencs en molts sentits, com en el de la sexualitat, per la meua part, pense que l'edat a la que estan dedicats aquest preservatius és massa aviada, encara que com ja he dit és ja més comú que la primera volta siga en eixes edats. Per altra banda és una innovació i s'adapta als nous temps i això és bo, més val que previnguen i tinguen productes adaptats a ells,a que passe alguna cosa que no vulguen, ja siga un embaràs o tindre una infermetat.

Pense que al nostre país no podria haver un producte com aquest, o com a mínim de moment, ja que en la nostra cultura no està ben vist, però tot és donar-li temps. Al cap i a la fi, hi ha que modernitzar-se i no pugem ignorar el que veiem. Nova societat, nous productes.

Carles i Pau ha dit...

Hola a tots i a totes,

Després de llegir l'ultima entrada, la qual ens a ha impactat pel seu contingut, ja que als 12 anys és una edat molt temprana per a tindre relacions sexuals.

Considerem que el publicistes no pensen en que els 12 anys és una edat encara que pertany a l'infància i no pensem en fer l'amor sinó en jugar i divertir-nos. Sols pensen en guanyar diners aprofitant-se d'ells, aixo el faran per a prevenir malalties, i esta molt bé; pero no em pareix bé que s'aprofiten d'uns xiquets tan joves.

En conclusió, no haurien de vendre preservatius per a xiquets de 12 anys encara que siga per a prevenir malalties, perquè pensem que no es una edat per a tindre relacions sexuals.

Christian campoamor ha dit...

Bon dia xics i xiques.

L'aparició de preservatius per a edats de 12 a 14 anys em pareix una xorrada, perquè pense que no crec que amb 12 anys estén capacitats e informats correctament de les causes i l'us d'aquest, pel contrari pense que mantindre relacions sexual te que sur-gir i no importa l'edat però en aquesta societat li donen molta importància a l'edat de tindre-les, jo també li done importància a l'edat de fer-ho.
Aquestes tipus de iniciatives ha fet que organitzacions suïsses informen més a les famílies i a gent jove i aixo em pareix be perquè la gent entre 12 i 14 anys tindran una vida mes segura i els pares no estaran tan preocupats, però en pocs casos els pares saben que els seus fills tenen relacions sexuals dons la preocupació pot disminuir però no molt .
Desde el punt de vista dels pares i mares, aquestes iniciatives no estan ven vistes perquè pareix que volen que cada vegada els jóvens tinguen relacions sexual abans d'hora i per aixo lis preocupa aquestes disposició dels productes d'aquest tipus.

Per concloure aquest tipus de iniciatives son exemplars, per a que la gent no tinga por a mantindre relacions sexuals.

Miranda Zetkin ha dit...

Bon dia,

Jo, personalment, pense que és una bona idea això de fer preservatius per als xicons i xicones de 12- 14 anys perquè cada vegada és més prompte l'edat en la qual es perd la virginitat. No pense que estiga malament que aquestos mantinguen relacions sexuals, el que pense que no està bé és que no siguen el suficientment conscients del que estan fent, de les conseqüències que pot tindre el mantindre-les sense protecció.

Tal volta no són conscients perquè no se'ls parla del tema i no se'ls informa, això és un problema que tenen els pares perquè per a ells el sexe sol ser un tema tabú. La majoria pensen que el seu fill o la seua filla no perdrà la virginitat prompte perquè és massa jove per a fer-ho o simplement és responsable, però no oblidem que les persones sentim curiositat per les coses que no coneixem o que se'ns prohibixen.

Jo crec que el millor no és que els pares ens donen a certa edat una xarrada sobre sexe sinó que des
que som xicotets ens parlen de sexualitat, amb els seus pros i els seus contres, com el fet natural que és i que ens ensenyen a ser responsables. Una vegada fet això, que ja tenim informació de tot tipus, està a les nostres mans a quina edat volem començar a tindre relacions sexuals i com volem fer-ho.

Aida i Lidia Wolf ha dit...

Hola a tots i a totes.

Primerament, ens pareix bé aquests preservatius pels quals poden evitar embarassos als més xicotets i malalties de transmissió sexual. Però ens pareix una barbaritat que amb eixa edat els xic i les xiques comencen a fer relacions coitals ja que encara tenen una vida per davant i molts d'ells no estan desenvolupats tant físicament com psicològicament. I a més a més, a eixa edat els xiquets no creguem que tenen relacions sexuals coitals, estan en una edat d'explorar-se mútuament i conéixer parts del sus cos, però no creguem que arriben a tindre un coit.

Per continuar amb aquest tema, a la pregunta de Maria al comentari de Adrià, Maria ha preguntat: Creus(creieu) que a l'estat Espanyol es podrien comercialitzar aquestos preservatius? Quina creieu que seria la resposta social? Nosaltres pensem que sí podrien comercialitza-lo a l'estat Espanyol ja que cada vegada els xiquets tenen relacions sexuals més aviats i sent tan econòmic hi haurà una resposta social agradable. Encara que els xiquets el facen cada volta més prompte, que és una veritat que no podem negar-la, a nosaltres no ens pareix una realitat bona, ja que hi ha temps de tot i en eixa edat te fixes en altres coses. A lo millor, no tenim el mateix pensament que la gent d'ara, perquè som d'altre temps o per uns altres motius, però també hi ha que reconéixer que ara és un tema de moda. La gent ho fa ben aviat per sentir-se dins de la societat o simplement per la pressió que hi ha de fer-ho tan prompte com siga possible. Vivim en un època molt sexual, en la que tot està envoltat de sexe:sèries, anuncis,programes.... en canvi, abans les relacions sexuals eren una cosa íntima que porta un temps i pensem que tindria que continuar sent d'aquesta manera o per lo menys paregut.

John Mozzoni ha dit...

Bon dia a tots,

El projecte de fer preservatius per a xiquets a soles era qüestió de temps que arribara al mercat perquè el xiquets a hui en dia comencen tal vegada un poc prompte. Com això és quasi impossible de controlar el més intel·ligent seria adaptar-se i en cas d'una empresa aprofitar i traure partit.

La millor manera d'ensenyar i d'evitar “marrons” és sent prudents amb la nova generació tractant de ensenyar-los. Aixo es deu a que no reben cap informació del cole i s'enfronten a una nova experiència, de manera que desconeixen gran part d'aquesta nova manera de socialitzar-se perquè a soles coneixen la part plaent i que és el que fan els majors per algun motiu.

Es podria dir que són l'Adam i l'Eva descobrint les conseqüències després d'haver mossegat la poma i és un cosa que cal que siguen conscient abans de fer res i canviant la seua vida per complet sense haver viscut gens.

SERGIO I TAMARA WOLF ha dit...

Bon dia a tots.

Respecte a l'edat legal de tindre relacions sexuals en Suïssa pensem que no s'hauria posar una edat mínima per a fer l'acte sexual perquè això va amb cada persona, i fent això es llevar en certa forma una part de llibertat de la persona que vulga fer-ho abans de l'edat indicada.

Per altra part, ens pareix bé que facen uns condons especials per a adolescents de 12 a 14 anys, perquè l'hi donen una ajuda per a que es pugen protegir de les infermetats sexuals i d'embarassos indesitjats. També ens vendria bé que ens donaren informació sobre aquest tema encara que ja ho fan però amb una edat més en la qual els adolescents ja han començat a tindre relacions sexuals, perquè seriem més conscients dels perills de mantindre relacions sexuals i també dels plaers que pots tindre quan ho fas.

Responent a la pregunta de Maria pensem que es podria comercialitzar però tindria una repercussió social perquè hauria gent a favor i en contra d'aquestos preservatius. Alguns es sentirien a vergonyants per usar una talla més menuda de l'estàndard.


En conclusió, ens pareix bé la iniciativa de l'empresa Suïssa per a conscienciar als xiquets i xiquetes per a que pugen tindre un tipus de preservatiu per a els que volen fer-ho abans de l'edat indicada.

L'Eric i el Miki Campoamor ha dit...

Bon dia a tos i totes,

Aquesta entrada ens ha impresionat molt, ja que nosaltres quan teníem 12 anys encara veiem pelis de dibuixos, i la nostra personalitat era encara infantil.

Estem en contra de que la practica sexual en una edat tan primerenca, ja que no saben el que fan,i es que hasta que no tinguen més edat no saben el que es el sexe.

També el que pensabem a esa edat es que el sexe anava relacionat amb l' amor (nosaltres encara el pensem acì ) però pareix que els chiquets de hui en dia no pensen el mateix, i fan el sexe per a parentar que son majors i anar fardant.

La virginitat és molt important , n'hi ha que pensar amb qui i a que perdre-la.

Mireia i Alberth Marston :) ha dit...

Bon dia a tots els lectors i lectores d'aquest blog,

Aquesta entrada parla sobre una empresa suïssa que ha inventat uns preservatius per a nois de curta edat (12 o 14 anys).

Nosaltres tenim la mateixa opinió que el nostre company Adrià ''Papallona''. És lògic que, en lloc d'intentar que els joves no tinguen relacions sexuals a aquesta edat (el qual seria absurd i, per altra banda, impossible) es busquen mesures per a evitar malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats.

L'edat de consentiment en Espanya és de 13 anys, una de les més baixes a Europa. Fa poc de temps va haver un cas d'un home de 39 anys que va assassinar una xiqueta de 13 perquè havien tingut una relació i ella volia terminar-la. Aquest cas va reobrir la discussió de pujar o no l'edat de consentiment de les relacions sexuals.

Creiem que pujar l'edat de consentiment no arreglaria res, ja que si una persona vol fer-ho ho va a fer, no hi ha ningú que vaja a anar darrere d'ella o d'ell per a dir-li que no ho faça perquè és il·legal. En lloc d'açò, creiem que la solució és conscienciar als xiquets i als joves dels perills de mantindre relacions sexuals sense cap tipus de protecció, sense oblidar-se del plaer.

Les classes d'orientació sexual estan començant a donar-se a xiquets i xiquetes de cada vegada més primerenca edat, i la veritat és que a les famílies els estranya un poc. De normal, les famílies espanyoles pensen que si no tenen eixa informació no pensaran en fer-ho i que aquestes classes ''perverteixen'' als xiquets, però la veritat és que per a evitar malalties, embarassos, etc. aquesta informació és necesaria.

També tendim a creure que això de tindre relacions sexuals a tan primerenca edat és cosa de la societat actual, que ha corromput als xiquets... però si ens fixem, açò ha passat des-de sempre. Fins i tot en la mitologia grega i romana el sexe estava molt més naturalitzat que ara, o per exemple el cas del matrimoni entre Tirant i Carmesina (ella tenia 9 anys).

En conclusió, aquesta mesura ens pareix molt lògica i correcta, i és un exemple de com s'ha de fer les coses, no evitant els problemes sinó aportant solucions.

Pablo Marston ha dit...

Bon dia xics i xiques,

jo la veritat és que no m'hi imagine a xics i xiques de 12 i 14 anys fent l'acte sexual, jo a aquesta edat jugava al ordinador o als videojocs però el pitjor de tot no és que traguen condons pera aquesta edat si no que uns xiquets ho facen sense informació i saure res sobre aquest tema.

Que traguen condons pera xiquets i xiquetes de 12-14 anys esta be ja que d'aquesta manera prevenim embarassos no desitjats que poden perjudicar l'infancia d'aquests xiquets


Papallona Adrià Wolf ha dit...

Rosa, en resposta al comentari que has publicat... si actualment estem a res (o practicament ja esta ocorrent) de posar la religió catòlica com a assignatura obligatori que compte tant com qualsevol altra assignatura... crec que la resposta a la teua pregunta està clara: a Espanya, anem cap arrere, en compte d’avançar. Si l’escola acabarà sent com era la Franquista, la societat va pel mateix camí, no hi ha dubte.

Maribel Arenal ha dit...

Bona vesprada! Desgraciadament, i dic açò sense ànim de crítica a ningú, cada vegada es mantenen relacions sexuals més prompte. No hi ha una edat establerta per saber quan has de fer-ho, pues pense que s'ha de fer quan una persona tinga ganes, estiga preparada i tinga confiança plena en l'altra persona. Però als 12 anys, per molt que hages aprés o t'hagen contat, biológicament i mentalment no estàs suficientment preparat. Fer l'acte sexual no és solament la penetració, però si la part amb més perill, pues és una vía d'enfermetats i de perills molt important. Creieu que un xiquet de 12 anys està preparat mentalment per enfrontar-se a la sitaució de deixar una xiqueta embarassada o a la de tindre una enfermetat de transmissió sexual? Jo pensé que no, i no crec que fent aquestos condons la situació vaja a millorar. Si són tan irresponsables i inmadurs (clar està que són xiquets i no els culpe), no deurien escomençar a fer coses que tenen tantes conseqüències negatives si no es fan bé. A més a més, no crec que compraren aquestos preservatius, ni tan sols es molestarien.
La meua conclusió i el meu consell es que no facen res d'allò que no estiguen segurs i que esperen, són joves i hi ha temps per a tot. En aquesta vida no cal adelantar esdeveniments ni tindre pressa. Per molta informació que s'els done, la seua ment continuarà sent la d'uns xiquets de 12 anys.
Però, que com diu el nostre company Adrià, no és un futur contra el qual lluitar, doncs estan passant coses molt més rellevants i perjucidials per al nostre país.

antonio.M. ha dit...

El persevatibo es uma cosa muy inportante por que te proteje de tener irsida y de mucha cosas mas hi asi los chavales de 12 a 14 año se prote je enfermedades

victor becker ha dit...

el text me pareix be, pero tambe me pareix mal que les xiques de 12 a 14 anys es poden quedar prenyades y trencar el rest de la seua vida i aparte mes de la meitat el fan sin condó

manu arenal ha dit...

El tema es un tema delicat perque cada vegagada hi han mes relacions sexuals per part dels jovens.Cada vegada tant els xics com les xiques tenen relacions sexuals mes pronte.Tambe es veritat que alsjovens les tenen que informar mes perque el 80% lo fan sense preservatiu.
Yo crec que els jovens poden tindre relacions sexuals amb la edat que vuiguen pero sempre amb preservatio.
Enconclusio, que hi ha que informal als joves dels riegs que te fer el acte sexual sense preservatiu.
I contra mes preservatius nous saquen al mercat millor.

jose stone ha dit...

El text em pareix bé perquè no m'agrada que unes xiques de dotze anys es puguen quedar prenyades i destrossar-se la vida. Però el que no entenc és com trauen condons per a 12 i 13 anys si el mínim d'edat de fer-ho és de 16 anys. De veritat, no sé si s'han equivocat o és una broma. Però a la millor vol dir que als 16 pots fer-ho sense condó.

Adrian ha dit...


A veure, el primer problema és que si l'edat mínima és de 16 per a fer-ho, per què venen condons per a xiquets de 12-14 anys? Després, també és una iniciativa per a les xiques, una fomentació de la prostitució. Després els xiquets de majors seran uns eixits buscant prostitució i açò els portaria a una crisi.

Yoli Beker ha dit...

La meua opinió és que els joves d'avui en dia volen perdre la virginitat massa prompte. Aquestos condons són un producte amb el qual, en aquests temps, guanyaran molt de diners ja que estan desesperats per perdre-la, ja siga per ells mateixos o per la pressió d'altres joves o per fer-se els “guais”.

ramon estone ha dit...

En veritat jo dic que la protecció és molt important per a les relacions sexuals però jo personalment pense que no s'haurien de vendre als xiquets de 12 i 14 anys, però per altra banda està bé perquè els xiquets de hui en dia estan pensant en el sexe i l'edat mínima per a vendre condons és als 16. Per a fer-ho, si en una d'elles es queden embarassades és una mala càrrega per a ell i per a ella i els seus pares i un mal de cap. Finalment s'ha de prendre seguretat a l'hora de fer-ho.
Ramon estones fi

victor becker ha dit...

El text me pareix bé, però el que no ho poden fer es vendre condons als xics de 12 a 14 anys per a fer-ho per que les xiques es poden quedar prenyades als 12 o 14 anys i aixo es lo que me pareix mal.
Però jo crec que no el tenien que vendre preservatius a les xiques de 12 a 14 anys i que els tenien que vendre a partir dels 15 o 16 anys.

Ruth Terrero :p ha dit...

Aquesta noticia es fà temps,d`any 2010.No me pareix bè que un xiquet o una xiqueta de 12 a 14 anys ja poden tenir relacions sexuals.En Suïssaja venen preservatius per als xiquetes de 12 a 14 anys.Pero lo que está bè es hi ha preservatius per a evitar enfermedades de transmició sexual i embarasos inesperades.

Me pareix bè que els col·legis i en els institus fan classes d`educació sexual aixi els profesors fán pensar als seus alumnes pero aixi hi ha xiquetes que fan sexe de molt jovenets,a aquestes xiquetes hi ha de contolarles molt perque no sapiguen els perills que poden tenir si els pasen algunes coses inesperadas i greus.

Maria Laffitte ha dit...

Em pareix molt bé això de que es venga preservatius per a xiquets. Crec que és una forma de normalitzar el sexe i sobre tot, la compra de protecció. Vull dir, tal volta si els xiquets veuen que es fabriquen preservatius per a persones de la seua edat, no lis dóna tanta vergonya anar a comprar-los. També pense que és una bona decisió perquè és una realitat que cada vegada comencen abans a tindre relacions sexuals, i no es pot reprimir als xiquets, principalment perquè no serviria per a res i de segur que no tindria els efectes esperats. Aleshores pense que lo millor que podien fer era informar als xiquets de les conseqüències que una cosa tan divertida pot tindre i les formes correctes per a evitar-ho.

No pense que això puga passar a Espanya, de segur que causaria molta polèmica. Però si ocorreguera crec que seria molt positiu per a la situació de molts joves.

Andrea Zetkin ha dit...

Jo personalment pense que si l'han fet per la nostra seguretat i el nostre benestar, em pareix molt bé. Tenen molta raó quan formulen la frase:«no entenen les conseqüències del que estan fent i deixen que les noies assumeixin les conseqüències» Clar que tenen raó, quan tenen 13 o 15 anys, els xics si deixen embarassada a una dona, la deixa de immediat i li diu que no vol fer-se càrrec del xiquet. Quan no hauria de ser així.

Hi ha una cançó que en aquest vindria molt bé i que la vaig escoltar en les vacances d'estiu per part d'una amiga. S'anomena: 15 anys perduts. Va de una xica que s'enamora d'un xic i ella li dona la seua virginitat,ell tenia SIDA i no s'ho conta.

El que vull dir amb això es que (no tots) però molts no son conscients del que fan i no son suficient madurs per a enfrontar-ho.

Adrià Feijoo ha dit...

Jo no he comentat el de el vídeo de l'home, jo he comentat el text de “quan la talla si importa”, em pareixia més fàcil de comentar perquè el vaig entendre molt millor.
A mi no em pareix normal que en Suïssa es venguen condons als nois entres 12 i 14 anys, als 14 no em pareix tan extrany, però tampoc l'edat perfecta.
Amb el que estic d'acord es amb l'edat en Suïssa, per a mi el 16 anys es una bona edat per es començar a tindre relacions sexuals, perquè la gent que ho va fer sap que té que tindre protecció, dels perills, del plaer, etc.
En el que no estic d'acord per a res amb Suïssa es en que amb menys de 16 anys no siga LEGAL tindre relacions sexuals, perquè jo crec que cada u les pot tindre quan les dos persones el consideren necessari o quan el creguen, però cada u amb les seues responsabilitats.
Àdeu.

Laura Becker i Paula Campoamor. ha dit...

Bona vesprada,

Nosaltres no veiem lògic que tinguen relacions sexuals amb 12 i 14 anys. Però si les tenen , ens pareix be que hagen creat aquests preservatius., ja que la firma ha pres la decisió perquè el govern ha decidit que no estan prou protegits. També ens pareix be que els hagen creat, perquè una xiqueta que en 12 a 14 anys es quede en estat , es perdre la infància.

També pensem que no hi deuria haver ninguna llei que diga quant estas preparada per a tindre relacions sexuals, ja que cadascú té una mentalitat i un servei desarrollat per a cada edat.

Un comiat.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola alumnes,
copie la informació de la wikipèdia sobre l'edat de consentiment sexual, perquè crec que n'hi ha una miqueta d'embolic.

"L'edat de consentiment sexual és una figura recollida a diversos codis penals que indica l'edat mínima dels membres que participen en un intercanvi sexual: es considera que la relació és no consentida (i per tant un possible delicte) encara que hi hagi acord si les persones tenen menys d'aquesta edat, perquè no se'ls considera prou madurs com per prendre la decisió de consentir a tenir sexe avaluant-ne les conseqüències.

Hi ha països que no fixen aquesta edat mínima i altres que presenten discrepàncies en la seva legislació, com per exemple els casos de Paraguai o Xile, on l'edat per acceptar relacions homosexuals és major que la legislada per a relaciones heterosexual, o el cas de Indonèsia,[1] que diferencia entre dones i homes (les dones poden tenir relacions abans). D'altres territoris consideren el matrimoni una excepció d'aquesta edat i així poden practicar el coit parelles casades menors d'edat. Per últim, en determinats indrets practicar el sexe fora del matrimoni és il·legal i per tant no recullen la figura de l'edat de consentiment, sinó que es lliga a l'edat mínima per al casament.

Els grups de reforma sovint introdueixen com a excepció que els membres de la parella siguin menors però d'edat similar i que acceptin la relació. La prostitució queda fora de l'edat de consentiment, essent als 18 l'edat mínima per exercir-la en aquells països on és legal."

Rosa Sanchis ha dit...

També convé recordar que tindre relacions sexuals no és sinònim de tindre relacions coitals. Es poden tindre relacions sexuals sense practicar el coit. Molta gent dieu que no és adequat tindre relacions sexuals als 12 o 13. En realitat, el que voleu dir és que no us sembla adequat que es tinguen relacions coitals. Cal dir les coses pel seu nom.

Vera Arenal :) ha dit...

Hola Rosa.
Em pareix be que hi haja alguna empresa que es preocupe per fabricar preservatius per als mes menuts, encara que a eixa edad no veig molt adecuades les relacions coitals, com darreremente ha dit una campanya, a eixes edats encara ens queda molta vida per davant.

Pero encara així conec a varies persones que a eixes edats ja havien tingut relacions, per aixó em pareix molt be que eixa empresa s'haja adonat d'assó i haja creat preservatius per a persones de entre 12 i 14 anys per a evitar embarassos i enfermetats de transmissió sexual.

Alberto Campoamor ha dit...

Hola Rosa,puc respondre a la pregunta que le has fet a Adria?Jo crec que si els condons aquestos es comercialitzaren a Espanya seria una notiia bomba i crec que la reacció de la gent seria de manifestacions,protestes...normalment la gent diu que la edad optima per a perdre la virginitat son els 16 anys aleshores seria molt negativa la reaccio.Un salut

Nieves Stone ha dit...

Hola amics i amigues,

Si a Suïssa fan preservatius d'aquesta mida, no entenc per que no ho poden fer a altres països el mateix. Conec a una persona que va tindre la seua primera relació sexual als 13 anys i quan ho va provar va deixar a la seua novia sols pel fet de que tal volta estiguera embarassada, i aixo que no tenia ni la regla.

Hem pareix molt interessant açò dels preservatius ja que la majoria dels xiquets de 12 anys no es donen compte del que fan.

També he de dir que a aquesta edat els xics no haurien de tindre relacions coitals ja que poden ser perjudicials per a ells.

En resum, molt bona entrada Rosa

Un beset.

maria anthony ha dit...

Jo pense que aquestos preservatius no deberien estar perque als 12 anys es molt promte per a fer l'amor.
Val que vulguen dir als xiquets que hi ha que prevenir però aixo es molt demasiat perquè pense que son molt jóvens per a fer-ho.
En la meua opinió deverien quitar-los del mercat i no pense que els vagen a comprar perquè son molt cars.

yasmine anthony ha dit...

Bon dia a tot el mon :),

Aquesta entrada parla de que els nois de 12 i 14 anys no estan protegits per a la sexualitat i de que Suïssa les està venent preservatius per a les seues relacions.

Jo pense que està bé que facen aquesta mida de seguretat perquè no tinguen fills sent tan jóvens, també es veritat que seria millor no tindre relacions fins als 16 o 17 que estan més coneguts sobre la sexualitat.

En conclusió es una bona idea però n'hi ha que ser pacients per a estar preparats per tindre sexe amb la teua parella

Lidia Stone ha dit...

Hola Rosa,
Voràs, hui te volia parlar sobre els nous anticonceptius. Primer em pareix bé que hi haja noves formes per a no quedar-se embarassada si no ho desitges. Però per altra part això de que es parle de que és per a xiquets de 12 a 14 anys a mi em pareix un poc excessiu ja que em pareix molt bé que la gent el faça quan vulga però el que crec és que haurien d'adonar-se ells mateixos de quan es troben bé per a donar eixe pas i que no pensen que als 13 anys ja haurien de tindre relacions coitals per a ser “guais” o ser més populars.

sergi Camp. ha dit...

Hola Rosa
Me pareix bé que una empresa comercialitze preservatius per a xiquets d’aquesta edat. Les relacions sexuals són cada vegada més tempranes i n’hi ha que protegir per l ‘embarás no desitjat com de enfermetats de transmissió sexual, però per a mi sobretot és una qüestió d’educació sexual encara que hui en dia tenim tot a les nostres mans ens falta informaci´ó al respecte de com utilizar-la o poner-la en pràctica (queda demostrat per les estadístiques que hi han molts embarassos en edats molt tempranes). Tot açò es solucionaria donar-li naturalitat a les relacions sexuals educan-nos desde xicotets a saber utilizar la información que nos aplega desde els medis com internet, la televisió etc.
Ara Rosa te respon a la pregunta que has fet:
Crec que en España hauria una campanya en contra perquè encara existeix molt puritarisme que no vol vore lo que hi ha i es que cada vegada se inicien les relacions sexuals seient més jovens.

alba arenal ha dit...

A mi em pareix que amb 14 anys és molt prompte per a fer actes sexuals. La veritat és que cada vegada hi ha més adolescents que es precipiten i a mi això no em pareix bé. Jo per exemple tinc una amiga que ja ho ha fet i la veritat és una pena, perquè la felicitat que tenia abans ja no la té. També crec que com ho ha fet una vegada ja ho ha de fer contínuament, és com una necessitat i la veritat és que no m'agrada gens. A més a més, ja no té temps per a les seues amigues o per als estudis, i sembla que l'única obligació que té és fer actes sexuals amb la seua parella. En conclusió, que a mi no m'agrada gens que amb 14 anys ja el xiquets i xiquetes facen actes sexuals.

Esther Wolf ha dit...

La meua opinió és que suüissa no tindria que vendre açó, perquè als xiquets de 12 a 14 encara són menuts, val que deixen als majors de 18 però aquesta edat está bé perquè ya saben tot el que hi ha de saber. Però amb 12 no sapien quasi res d'aquest tema.
Aquest text sobre els preservatius és interessant, val que funcione per a protegirlo però lo tenien que vendre a esa edat. Que fajan com tots els països a majors de 18. Tindria que estar prohibit. Lo que posa de l'edat mínima me a llamat l'atenció i jo pense que a esa edat encara no están preparats.

roxana mariana ha dit...

Em pareix un poquet rar perquè no entenc que als 12 o 14 anys no estigues protegida, però el que té de bo és que t'advertix de la sexualitat.

I això dels sabor és nou i un poc mal pensat, perquè de veritat de sabors?! Això no és normal, qui va voler fer-ho amb sabor a meló?

Sonia Arenal. ha dit...

Aquest text sobre el tema dels preservatius em pareix molt interessant. Pense que no tindrien que fabricar preservatius per a xiquets d'aquesta edat perquè es molt prompte per nois de 12 o 14 anys.
Crec que no tindrien que comercialitzarlos solament a suïssa en cas de que sigan per a nois més majors.
No entenc perquè els comercialitzen a suïssa quan legalment no es poden mantindre relacions sexuals consentides amb menys de 16 anys.

jason ha dit...

jo crec que això és molt estrany, però és molt afectiu, ja que els adolescents comencen a tenir relacions sexuals i estic totalment d'acord, ja que així es prevenen les malalties de trasmicion sexual i també crec que això no hauria de ser només a suïssa , jo crec que estaria bé a tot el món. Ja que en hi ha molts adolescents de les nostres edats entre 12 i 14 i mes anys estan començant a tenir relacions sexuals, i crec que estaria molt bé que tinguessin manera de prevenir-lo i no tenir malalties tan petits, i espero que això es doni en tot el món i ja no hi hagi més malalties de trasmición sexual. Així hi haurà un món lliure de malalties, i els pares no hauran de patir, ni els seus fills tampoc, espero que això segueixi evolucionant.

antoino.m. ha dit...

Ami el video ma parecido mui gracioso por que crak i cuando se mueve elc crak dentro de bolsillo del chico las otras chica se piensa otra cosa y hencimea el chico di esa frase ami de verda k el video ma gustao mucho

zineb becker ha dit...

Bé, jo estic totalment dacord amb el que diuen JAVIER Y ROBERTO, em pareix molt bé aquesta campanya de Suissa, ja que el fet de que els xiquets tenen relacions a partir dels 14 anys és una cosa que no es pot ni cambiar ni negar i encara que els pares no sapiguenque els xiquets tenen les seus relacions, ells mantenen les relacions pues ja que ho van a fer amb o sense preservatius, millor que siga amb, ja que bemenys problemes.
D’una manera aquesta empresa està protegint els xiquets i als mateix temps fà que els pares estén més segurs i estén menys preocupats pel seus fills. Tot el mon hauria de prendre a Suissa com exemple pero també estic molt concienciada de que hi han moltissims paissos que son molt conservadors i costaria molt el convecer-los perque començen una campanya com aquesta encara que siga una idea bonissima!
En conclusio’ que m’ha agradat moltissim aquesta entrada perqué parle d’una bona campanya.

María (Edu) Kent ha dit...

Jo crec que aquestos preservatius son una cosa positiva i de la qual no qui ha que fer d'ella tot un escandal. Hem pareix un error intentar prohibir que els xiquets d'aquestes edats no tinguen relacions sexuals, més que res per que no ens farien cap de cas. Estic d'acord en el que han dit Adrià Wolf que en comtes de prohibir-los a mantindre-les, donar-lis els medis per a que es protegeixin.

Quan al la pregunta que ha formulat Rosa, crec que (desgraciadament) al nostre país no es podria importar aquesta iniciativa ja que trauria molta polèmica, sobretot per als sectors mes conservadors. Cada vegada aquesta societat retrocedeix més i es menys tolerant amb tot tipus de coses, i la sexualitat esta entre aquestes.

Dario Campoamor ha dit...

Pense que la iniciativa esta bé ja que cada vegada els xiquets comencen a tindre relacions sexuals més prompte, però la educació sexual hauria de ensenyar-se més prompte per a que les conseqüències no siguen desastroses. Aquesta educació pense que no solament ha de fer-se a l’escola o al col·legi, sinó també per part dels pares i dels familiars i experts en l’educació sexual ja que d’aquesta manera es podria evitar moltes errors que en el futur afectarien a aquests xics.

Jlo Mill ha dit...

Bon dia a tothom,

Aquesta entrada parla dels nous condons Hotshot per a xiquets de 12 a 14 anys encara que l’edat mínima per a tindre relacions és de 16, i, a més a més, solament es venen a Suïssa.

Realment hi tants xiquets i xiquetes que ho facen per a que l’empresa faça aquest producte? A Suïssa és el país on més es fan aquestes relacions o hi ha païssos on si és necessari? Els compraran o serà com a última opció?

Crec que està molt bé que tinguen aquestos preservatius per a evitar que qualsevol els diga No ho feu! i, a banda, els diran que poden deixar-les embarassades o poden contraure enfermetats sexuals com el SIDA.

Allò que és molt important es que estiguen concienciats des de xicotets que tenen aparells reproductors que no solament serveixen per això, sinó que també poden produir plaer i que està bé experimentar amb ells.
I sobretot que reben unes bones classes d’educació afectivosexual per a saber que l’amor no és el de les pelis sinó que a la vida real canvia molt.
És en aquest moment quan ells i elles han de pendre la decisió si realment ho volen o no.
Però, una de les coses més importants és si tenen nuvi o núvia els han de respectar i tractar-los molt bé i si tenen problemes que mai recurrisquen a la violencia, que aquesta no duu res bó a la relació.

Doncs em pareix molt encertada aquesta decisió per a que xiquets i xiquetes no tinguen cap problema, ja que cada vegada són més jóvens per a tot.

D’altra banda, crec que a Suïssa no hauria de ser el primer per que hi ha païssos on les relacions coitals són a aquesta edat o més prompte per açò, crec que Índia o païssos de l’Orient els necessitarien més.

Altre dubtes que tinc com triomfarà el producte i realment els utilitzaran? No sé si serà si, rotund; no, rotund; o mig mig. Només els temps ens confesarà la resposta!

Ànim per a tots aquells que somien ser suïssos, als espanyols, si triomfa, ja queda poquet per a que poden optar a aquest producte!

jacke wolf ha dit...

Em pareix bé que en aquest país en compte de posar-se l'embena en els ulls afronten el que hi ha en realitat, i la realitat és que cada vegada estes coses passen a edats més primerenques i en vegada et fingir no saber res o fingir que no passa res, cal ajudar-los que almenys prenguin prevencions, a si perquè no hagen embarassos i també quelcom molt important com pot ser el contagi de malalties sexuals.
Crec que és necessari que més països prenguin aquest tipus de mesures, ja que es tracta d'un assumpte molt important que afecta la joventut i a moltes més persones però els joves són els mes “novell”, i no volem que ells estiguin "desprotegits", de totes maneres és quelcom que ha de passar i no es pot evitar, a si que millor que siga de la manera més segura possible.

Xavi Thompson ha dit...

Aquesta idea està molt bé ja que a Espanya la gent no ve bé que els jóvens de menys de 18 anys tinguen sexe i aquestos si el tenen a lo millor no volen que els demés el sàpiguen perquè sino aquestos li dirien que és un guarro/a o qualsevol cosa que siga ofendre'ls per haver tingut relacions sexuals anticipades.

Per altra banda també és molt bona proposta lo de la lluita contra el VIH (sida) ja que d'aquesta manera Suïssa el que fa és prevenir aquesta "dichosa enfermedad" en els més joves que em aquestos casos serien , a lo millor els que menys importància li donen a la idea de posar-se o no preservatiu

dani123 ha dit...

a mi no me pareix be que a ixes edats els xiquets de 14 anys tinguen relacions sexuals, se que alguns persones de 14 anys ja tinguen relacions sexuals pero no tots deben fer lo.Tambe un condo de 5 centimetres es xicotet, per a mi relacions sexuals se deben far als 16 anys crec yo.si lo volem fer en suissa que lo hagan, pero en altres paisos com el nostre no.

Maria Stone ha dit...

Bon dia.

M’ha sorprès molt aquesta noticia. Penso que en aquest sentit Suiza es un país molt avançat. Personalment em pareix adequada aquesta iniciativa, encara que tinc alguns dubtes que trobe importants.

Crec que els adolescents no estem prou informats sexualment. Gran part d’els adolescents no coneixen els riscs i les conseqüències de tindre relacions sexuals massa prompte i sense protecció.

Encara que penso que el fet de que Suiza proporcioni preservatius adequats als adolescent mes joves es una bona mesura preventiva. Es un d’es primers països que en lloc d’intentar prohibir una cosa que no pot evitar, ha buscat la forma de que siga menys perillós.

Però, per exemple, si a un xiquet de tres anys li dones un escalestric per a que jugui, no el va a disfrutar, i als deu anys que es l’edat en que li tocaria jugar amb ell, li avorrirà. Pues amb el sexe passa igual. Si es practica a una edat massa temprana, i el xuiquet o xiqueta no està mentalment preparat, no ho disfrutará com cal, i fins i tot es pot portar una mala experiència.

El problema mes greu que jo veig, es el fet de que es venen preservatius per a xiquets entre els 12 i els 14 anys, i l’edat mínima per a mantindre relacions sexuals siga els setze anys. Açò es lo que realment em desconcerta.

No obstant, considero que , encara que no es perfecta, es una bona iniciativa.




Álvaro Bequer ha dit...

Salutacions a tots,

En aquesta entrada, tractarem el tema del sexe prematur o juvenil. Com ens informa l'entrada, una empresa suïssa, ha posat preservatius a disposició dels joves de 12 a 14 anys, ja que la informació sobre aquest tòpic no és molt estesa ni treballada.

A més a més, segons informa el govern suis, els joves tenen tendència a no protegir-se i per tant carreguen amb la responsabilitat que això porta. També en dóna a conèixer que la fisiologia dels xics no estan el suficientment desenvolupats i utilitzen preservatius més menuts. Per això, la marca suïssa, ha fet nuns condons millor adaptats per als joves i que amb informació o el desconeixement, pugen mantindre-les amb la millor normalitat.
També, em de tindre en compte que, amb la utilització d'aquestes mesures de seguretat sexual, evitarem futures malalties contagioses com la SIDA. Encara que l'edat en la que es suposa que mantindre relacions sexuals és el correcte no ha variat dels 16, en Espanya, l'edat també és la mateixa i no es dóna el cas de Suïssa.

En la meua opinió, aquesta acció per part del govern Suis, és molt positiva i afavorirà a la tassa de natalitat prematura per part dels joves no informats correctament. Per això, el govern, per el meu punt de vista, hauria de donar a tothom la conscienciació i la informació necessària.

Óscar Becquer ha dit...

Salutacions a tots,

Aquesta antiga entrada, ens parla sobre l'aparició de les relacions sexual entre les edats més juvenils. A més ens parla de les mesure que ha decidit tomar Suïssa, al trobar-se influenciats per aquest tema.

La joventut d'ara ha començat a tindre unes «necessitat sexuals» molt acurades i a causa la nostra fisiologia, els aparells reproductor tant el masculí en major importància com el femení que té una maduració més ràpida, però es troba més desenvolupat hi hagen problemes.

Aquesta situació, fa que milers de jovents per la invalidesa dels preservatius no pugen utilitzar mesures de precaució i amb la mentalitat i la falta de madura en aquestes edats, una vegada dues persones tenen un moment d'intimitat es poden cometre molts errors.

Per consegüent a això, apareixen períodes a la joventut d'embarassos, de malalties i anomalies que es trameten d'una persona a un altra i sols per intentar satisfer els nostres desitjos sexuals. Es just que per uns problemes així no pugen tindre plaer? Verdaderament, no es just, però tampoc aquestes persones tenen perquè tindre unes atraccions d'aquest tipus a aquestes edats, ja que si es fa, no es tant per necessitat sinó per influències, encara que hi han petits cassos en els qual dues persones tenen una relació estable i no tenen perquè sofrir per això.

Per tant jo, a pesar de tot pense que posar preservatius per a edats més primàries, és una bona solució, perquè d'aquesta manera no es produïxen problemes una vegada finalitzat l'acte sexual, no hi ha problemes que pugen afectar grandiosament a ningú dels dos i deixem experimentar i aprendre als jovents no sols dels sexe, sinó també d'allò que pot crear, dels sentiments que poden aflorar i obrim una possibilitat per a que s'establisca una nova relació almenys un poc consolidada.

També, a més de la part positiva que jo puc salvar, per altra part, la influència social canvia aquest sentiment i es passa del sexe al menyspreament, de la utilització de la dona com objecte, a la desaparició del respecte femení i dels estereotips creats a la desigualtat de gènere.

Tenim que utilitzar el cap, tomar les mesures que creiem importants i pensar en els avantatges i en les conseqüències, ja que per moltes facilitats o precaucions que ens pugen donar l'acció i la repercussió és nostra, però les conseqüències no sols són nostres fins als 18 anys.

Diego Thomson ha dit...

Bon dia!!
Quina entrada més interessant per favor! Mai abans havia escoltat res similar! Hui vaig a comentar aquesta entrada perquè tenia ganes de donar un ull a les entrades d’antany i no quedar-me sempre comentant el primer que visualitze cada vegada que entre al bloc.
Crec que aquesta proposta és imprescindible a qualsevol país “desenvolupat” o no desenvolupat, em dóna el mateix, però he ficat les cometes per a remarcar que el concepte de “país desenvolupat” no és, ni de bon tros, cert. I dic açò com una queixa, no com un comentari: on es troba el desenvolupament? A la capacitat de mentir als habitants d’un país? Al P.I.B que ha de tindre? A l’hora de la veritat, cap país és “desenvolupat” del tot, en cada país hi han unes determinades barreres que impossibiliten moltes coses als ciutadans d’un Estat. Profunditzant amb aquest tema, els dels preservatius, seria (hui en dia) possible l’existència d’uns preservatius per a nois d’entre 12 i 14 anys a Espanya? Clar que no, impensable.
Per desgràcia, vivim a un país d’antics, d’antics polítics, d’idees antigues, de gent amb 67 anys treballant, etc. És necessari un canvi total en tots els sentits! Jo trenque una llança a favor de la intervenció de la joventut a la societat de manera activa, i per descomptat, mai limitar les relacions sexuals a una edat determinada, no es pot reprimir el plaer, els adolescents volem igualtat ja!
Un comiat!

Neus Nelken ha dit...

Bona vesprada:
Em pareix bé que les empresses suïsses facen preservatius per la lluita contra el sida i per que els joves cada vegada tenen relacions sexuals més prompte.

Entorn al preu pense que no es massa car i que és accessible a tota la gent del païs.

Pense que també podrien més empreses pendre l'iniciativa com aquesta i fer varios tipus de preservatius en vegada d'un. A banda deurien de ficar-ne en les màquines d'autoservici 24h alguns perquè no hi haja problemes amb les xiquetes perque es queden prenyades.

En canvi en l'Unió Europea almenys està permés tindre relacions sexuals als 16 anys pero hi ha d'altre països on no, que maten a les xiquetes per fer-ho, doncs deuriem sentir-nos privilegiats.

Abril Collins ha dit...

En el comentari d'avui, vaig a parlar sobre aquest tema que al meu semblar és un tema polèmic ja que a dia d'avui el primer contacte sexual es té molt abans del que es tenia fa uns anys arrere. Jo sóc de les quals pensa que no hi ha una edat marcada per a dir quan aquesta ben i quan aquesta malament perdre la virginitat, jo pense que depèn de la circumstància, de la persona i com tu et sentes.

El perdre-la prompte no porta cap problema sempre que sàpies que és el que aquestes fent i poses mètodes per a evitar quedar-te embarassada. Igual que si eres una mica més major hauràs de posar els mètodes exactament igual. No hi ha terme mitjà per a dir açò està ben o açò està malament. El preservatiu és un dels mètodes més eficaços i més accessibles del mercat per als joves adolescents, és el que més se sol usar, i es fan classes des d'una certa edat, en la qual ells consideren que és important començar a donar xarrades del tipus d'orientació sexual, en la qual ensenyen a com posar-te el condó.

No crec que el perdre la virginitat siga cosa de tenir una edat o tenir una altra edat.