5 d’oct. 2012

Feminisme per a principiant@s



Tu també pensaves que el feminisme és el contrari del masclisme?
Però... a que no sabies que el feminisme és una eina boníssima per a tindre unes relacions afectives i sexuals molt més saludables i plaents?

30 comentaris:

Andrea ha dit...

Doncs la veritat és que aquest xic i aquesta xica tenen tota la raó perquè molts homes (quasi tots) veuen a les dones com un objecte. I sí que és veritat que fa molta falta la igualtat entre homes i dones. És veritat tot el que diuen perquè el món hui en dia entre homes i dones va a pitjor per la igualtat.

Anònim ha dit...

A mi m'ha paregut bé com ho han fet, perquè ho expliquen d'una manera graciosa i que s'entén el que volen transmetre. Jo pense que tenen raó, perquè la majoria dels homes (per no dir tots) diuen que les dones som dels homes i que només servim per fregar, i això a mi no em fa ninguna gracia, ja que les dones servim per a mes que això i no som ningun objecte.

Sara Stone ha dit...

M'ha paregut una forma graciosa d'explicar el feminisme i un poc el masclisme. La gent te dret a fer el que vulga perquè dona valor a la gent que diu que no ha de ser masclista. Perquè una dona te dret a vore el futbol igual que l'home, i l'home te l'obligació a rentar la casa i a fer el sopar, però també el podem fer els dos junts el mateix es poden repartir les tasques de la casa i després poden vore el futbol junts amb els amics. I la dona té molt de dret i està bé que ens defensen.

sonia campoamor ha dit...

En el video del feminisme el xic i la xica ho han explicat molt bé. M'han agradat les escenes tan divertides i gracioses que han fet. És un vídeo molt interessant.

esther woolf ha dit...

Els xic i la xica ho han explicat molt be. Jo creia que el feminisme era altra cosa. Amb este vídeo ja no pense el que pensava. El vídeo m'ha encantat, està molt divertit i molt graciós.

Javier Bebel ha dit...

Em pareix molt bé que dues persones tant diferents s'ajunten i s'associen amb tal de buscar un propòsit tan paregut. El propòsit de modificar els models de l'home fort que s'en va a treballar i la dona que es queda a casa per a cuidar els xiquets o netejar.

L'objectiu del feminisme em pareix una benedicció... buscar la igualtat de drets dels homes i les dones. I per últim et faré una pregunta... Rosa, el xic li posa la veu a Bob Esponja?

Vera Arenal ha dit...

Aquest vídeo està molt be perquè explica d'una manera divertida i entretinguda la igualtat entre homes i dones. Jo pense el mateix que aquest xic i aquesta xica, no hi ha per què tractar d'una manera diferent a les dones, si tots som iguals, per ser una dona no tens per què fer tu les feines de casa, un home pot fer-ho igual, i també quan la gent diu que a les dones no els agrada el futbol, jo conec i tinc moltes amigues que juguen en un equip de futbol femení, i són molt bones.

julia tristan i lidia stone ha dit...

Ens ha agradat molt i estem molt contentes de que hi haja molta gent feminista en el món perquè aixi tendrem justícia i iguatat entre les dones i els homes.

Maribel Arenal ha dit...

Molt bo, el vídeo! Ha sigut dels vídeos que més m'han agradat i un dels que més raó tenen. Fins avui jo també pensava que el feminisme era un moviment oposat al masclisme i que era el mateix però en el sexe femení. I ja he vist que no, que el que en realitat vol aconseguir el feminisme no és exercir el poder de les dones per damunt del homes, sinó crear un nou model de societat en el que cap dels dos sexes tinga més influència o més poder que l'altre, sinó que tinguen els mateixos drets i obligacions. M'agradaria vore un altre vídeo d'aquests dos xics, ja que ha sigut una manera divertida d'aprendre la diferència entre masclisme i feminisme.

Manu Goldman ha dit...

La idea que han tingut es molt bona. En youtube n'hi han canals de totes les coses imaginables, per que no per a defensar el feminisme. Es una nova manera de difondre aquests ideals.

Les idees que proposen son interessants, ja les hem escoltat en classe però la veritat es que les expressen molt be. Posen exemples, que sempre venen be per a comprendre-les millor. Son molt divertits así que em pareix injust que tinguen poques visites per que estan fent un treball costos i poca gent l'esta reconeguent. Espere que seguint així per que estan fent algo bo per aquesta societat maxista.

Gaby Campoamor ha dit...

M'ha agradat molt el vídeo del feminisme perquè posa a l'home en el lloc de la dona i es pot veure la discriminació d'ell cap a ella. També conta que abans la primera xica que va poder anar a la universitat s'havia de disfressar de xic perquè si no no podia passar, això en el segle XIX, és a dir un segle abans de l'actualitat. Poc després m'he sorprés del que deia que en l'època de Franco la dona no es podia obrir un compte al banc.

M'ha paregut molt graciós que el xic es posara en el lloc de la xica i que començara a fer la neteja de la casa mentres que ella estava llegint el periòdic i després se n'anava al bar. En conclusió, pense que aquest vídeo faria reaccionar un poc als xics de hui en dia, i ja tinc més clar el concepte del feminisme.

Maria Laffitte ha dit...

És veritat que moltes persones pensen que les dones feministes busquen el poder sobre els homes, fins i tot hi ha homes que utilitzen això com a excusa per a no haver de racionalitzar si el seu comportament és just o no; malauradament, també hi ha dones que ho fan.

Quan el xic s'ha posat al lloc de la xica s'ha vist molt bé com l'home menyspreava el treball que la dona fa a casa, clarament pensant que el seu treball tenia més importància. M'ha paregut molt interessant també quan la xica s'ha posat a entrevistar el xic, preguntant-li per la seua vida personal i posant-li un període de prova per a poder accedir a un lloc de poder i responsabilitat assoles per ser dona.

A la fi, intercanviant els llocs al menys una vegada es veu clarament com d'injust pot ser el comportament masclista.

Adrià Wolf ha dit...

És una molt bona idea per a explicar a la gent que no coneix el concepte de feminisme, de qué tracta aquest tema.

Si, també és ben cert que a mi, personalment no m'agrada utilitzar el terme “Feminisme” per a indicar igualtat entre dos sexes. Tal i com es diu al vídeo, el feminisme no porta a la supremacia de les dones davant els hòmens, sinó a una igualtat entre ambdós.

Em pareix una cosa que no és realment d'igualtat. Per què masclisme ha de dir-se com a dominació o control de l'home davant de la dona i el feminisme ha de ser la igualtat? Quasi pareix que ens posen a tots els homes en el mateix sac. Entenc que es donen moltes més desigualtats de dones davant homes, però, de la mateixa forma, el feminisme hauria de ser la superioritat de la dona davant a l'home. Tal volta caldria usar termes com pro-igualitari o algun altre. No sé si m'explique amb claredat.

ESTELA MARSTON ha dit...

Jo estic completament d'acord amb aquest vídeo, pense que hui en dia la gent està més prop de la realitat i no com abans que com diu en el vídeo la dona estava completament aïllada del món mentres que l'home portava les rendes de la casa i manava en ella.

La dona hui en dia seguix sent tractada en algunes ocasions com a un objecte sexual en les relacions o en el treball. M'alegre de que hi haja gent que reaccione davant d'açò,per que donen a conèixer algo que pot arribar a ser un problema i jo creec que moltes vegades el que un home es crega l'amo pot portar a agreció sexual !

alvaro wolf ha dit...

Jo crec que el feminisme es una de les millors organitzacions que defensa a les dones.

A més jo crec que les persones no tenen dret de burlar-se d'una persona que siga
homosexual. També n'hi han anuncis contra les dones i això no ens agrada gens.

el meu compani s,acaba de burlar de mi perque es masclista

Dani Crox ha dit...

En el vídeo del feminisme el xic i la xica han explicat molt bé que es el feminisme .A mi m´agradat molt el vídeo ha sigut molt divertit. Han fet unes escenes molt gracioses. A mi m´agradat molt.

Laura Goldman ha dit...

El vídeo m'ha paregut molt graciós, el xic era molt divertit i d'una manera diferent t'expliquen que és el feminisme. Malgrat que la xica era més seria, ho han fet molt bé, és una molt bona idea de conscienciar als jóvens del què és el feminisme. M'ha agradat molt que feren com que el xic fóra una xica en la situació actual on hi ha masclisme per a “remarcar” que el feminisme no és el masclisme però al reves sinó una forma de demanar igualtat entre l'home i la dona.

Richi Golf ha dit...

A mi m'ha paregut molt graciós les escenes que han eixit, pero si en la ultima escena que ha eixit de l'entrevista al xic si en la realitat es veritat me pareix injusta perquè home i dona tenen que treballar en el que han estudiat i no per ser home o dona que no puga treballar en el seu ofici.

Xara Stone ha dit...

Comentari:
En aquest text es mostra com es tracta a la dona “com si fóra la dona de la neteja” que l'home se'n va al bar amb els amics i la dona es queda en casa netejant.

Hi han homes que no son així doncs hi ha qui si i tracten a la dona d'aquesta manera,això te un nom masclisme i no està bé perquè rebaixen a la dona quan sense dones apart de que no hi haurien molts descobriments l'especie hauria desaparegut en el temps.

Així que jo dic per què no tractar a la dona com es mereix...

paula campoamor ha dit...

A mi aquest video me ha paregut molt interesant, me ha paregut molt interesant la conversació entre ells jeje i les cares, han segut molt divertides. Me agrada molt vore el videos aquestos.

laura becker ha dit...

A mi aquest comentari es molt divertit, perque parlen com si foren una parella. La veritat es que refleja la vida quotidiana dels matrimonis. M'agrada molt estos videos fan molta risa jajaja:)!

Andrea Kollontal ha dit...

Estic d'acord amb el que diuen, els homes hi han vegades que no escolten a les dones apart de que les tracten com si foren unes minyones per a ells sols, i no és així, ja que tenim els mateixos drets que ells. Seguiu així, jo us done suport!!

Pau Mill ha dit...

jo soc qui va ficar aquell comentari sobre el masclisme a nom de: José Luis Marconell Peréz i Vicente Mompo els demane perdo per aixo i a les dones jo m' he cride : Pau Asensi Fernández De La Puebl

Diego Medina ha dit...

jo soc uns dels que va ficar el comentari ofensiu a nom de Jose Luis Marconell.Els done el meu mas sincer perdo a ells i a les dones.

Adrian Solera ha dit...

jo tambe soc uns dels que ha posat un comentari ofensiu a jose luis marconell y a vicente mompo,vos demane moltes disculpes a vosaltres y a les dones un beset a totes jeje :) adeuu

Adrian Feijoo ha dit...

M`ha paregut un video molt interesant i gracios perquè explicaven molt bé i a més el feien divertit,bueno vos deixe adeuuuu

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Pau, Diego i Adrià,

M’alegre d'aquestes disculpes, sobretot amb els vostres companys, perquè heu suplantat la personalitat d’una altra persona per a donar opinions masclistes i això és una covardia i una falta de respecte.

Sabeu que el bloc és un espai de llibertat on podeu expressar l’opinió que vulgueu, sense faltar el respecte a ningú, amb educació, amb arguments, practicant llengua... però mai exercint violència i, les bromes també són violència, encara que siga de baixa intensitat.

Aquest espai és una oportunitat d’escriure en valencià a partir d’uns textos diferents, i de pensar i reflexionar sobre qüestions de la vida que us afecten. No el desaprofiteu amb bromes de mal gust!!

Anònim ha dit...

Tenen tota la raó perquè les dones serbim per a mes coses i a mes els homes tenen que aprendre que les dones serbim per a moltes coses i també,clar esta que no tots son aixi, pero, en aquest mon si ni ha maclisme.

jose luis ha dit...

Doncs els dos xics parlen de sexe, del masclisme i de moltes coses més que tenen que vore en la dona contra l'home. Per exemple: els homes pegaven a les dones i si les dones s'escapaven era un delicte i eren perseguides

Yoana y Ely Campoamor ha dit...

En la meua opinió considere que és molt important que es tracten temes com el feminisme perquè hi ha gent que hui en dia pensa que el feminisme és la superioritat de la dona sobre l’home encara que tenen la possibilitat d'informar-se en Internet o als llibres. Tenint en compte que el que busca realment és la igualtat de génere.