10 de maig 2012

Catolicades


La xarxa Católicas por el derecho a decidir (CDD) ha llançat una campanya que convida a la reflexió sobre temes com la presència de les dones a l’església, els drets sexuals i reproductius o la pederàstia. I mostra que la diversitat també existeix al si de l’església i que l’integrisme de la jerarquia eclesiàstica s’allunya cada vegada més de la ciutadania.







35 comentaris:

Inma Mozzoni ha dit...

Bé, amb els vídeos que he pogut vore de “catolicades” pense que és vergonyós que encara en el segle XXI les dones puguen ser “expulsades” de l'església per mantindre relacions sexuals sols per plaer i no utilitzar mètodes anticonceptius.

No crec que les xiques menors de 18 anys (i les que ho fan no ho critique) mantinguen relacions sexuals per tindre un fill, tan joves, i també tenen dret a estar amb les seues parelles i fer el que vulguen (sempre amb mètodes anticonceptius).

Ara pensem un poc: una xiqueta de 14 o 15 anys que és violada per algun home (si es pot denominar d'aquesta forma) i es queda embarassada. Què ha de fer? Tindre un fill no desitjat simplement perquè un home ha volgut fer-ho sense cap consentiment seu i sense cap mètode anticonceptiu? Em pareix vergonyós que l'església excomulgue a una dona per aquest tema ja que, com hem vist al vídeo, és simplement una decisió del Papa i a vore què li importa a ell el que facen aquestes dones, en les seues relacions sexuals (si ho fan amb condó o sense, amb la seua parella o amb un xic que acaben de conéixer a la discoteca, etc.)

Si l'església ajuda al proïsme, per què han de ficar-se en aquestos temes? Més religió i menys prohibició.

Raquel Kollontai ha dit...

Aquestos vídeos m'han paregut molt realistes, ja que en molts llocs encara es pensa que el sexe solament és per a reproduir-se i sempre dins del matrimoni encara que també en altres països més desenvolupats l'església té molt menys poder i les lleis com l'avortament estan aprovades.

Però no em pareix bé que en altres països aquesta facilitat no la tinguen perquè a soles per aquesta llei es poden provocar molts embarassos no desitjats, sobretot en gent jove, potser que massa jove...

La llei del avortament em pareix molt important i pense que l'haurien d'aprovar en tots els llocs, o almenys que si una xica menor d'edat es queda embarassada que puga decidir la seua mare o el seu pare que és el millor per a ella, ja que sense aquesta llei si la gent jove té fills la majoria els donen en adopció perquè no poden fer-se responsables d'aquests xiquets, o simplement els mantenen com poden.

Christian Stone ha dit...

Aquest vídeos són bastant graciosos, sobretot quan el sacerdot es posa a cantar. Déu tampoc sap perquè se té que excomunicar a les dones que avorten, aleshores, s'ho han inventat tot els eclesiàstics?

En el llibre que ix fica que no es pot castigar a xiquetes que avorten i són menors de 16 o que no sabien que interrompien una llei. Moltes d'aquestes han d'avortar perquè no poden mantenir al xiquet, podrien sofrir malalties elles o els xiquets, o inclús, perquè han sigut violades.

Pense que seria una injustícia que siguen violades i que no puguen avortat perquè no volen tindre un fill d'una persona a qui no desitjaven.

adrian will ha dit...

Amb aquest vídeos he apres moltes coses sobre l'església en quant el tema de tindre fill o a ver practicat sexe. Les monges que han practicat sexe son expulsades de l'església i si han tingut fills. I en aquest cas de tindre fills tenen que avortar o son expulsades de l'església.

Una monja que ix en els vídeos, no esta d'acord amb la llei de ser expulsades de l'església,perquè diu que el sexe no sols es realitza per tindre fills si no que també per amor. I les monges tenen dret a realitzar sexe i yo estic d'acord amb ella.

Javi Marston ha dit...

En aquest vídeos he aprés que a l'església el cura és una persona amb autoritat i enseguida per a ell tot es un pecat i ho soluciona manant a la gent a pregar 10 pares nostres i diu que es tenen que reproduir o mantindre en l'abstinència però sempre sense prendre la píndola.

També apareix Deu preguntant a sor Juana que el que son les excomunions i les raons o motius d'aquestes perquè ell no vol que es faça això ni entén qui es el Papa per fer-ho si ell no ho diu. Les dones tenen tot el dret a avortar mentre siga la seua decisió, normalment es per violacions o trencaments de preservatius, també estic d'acord amb que les practiques sexuals es poden fer per amor no sols per a la reproducció.

Noelia Claramunt ha dit...

Aquestos vídeos mostren com l'església pot vore les coses d'una altra manera i com poden anar canviant el seu pensament sobre l'avortament, els anticonceptius... ja que una dona ha de decidir per si mateixa el que vol fer amb el ser cos, i crec que moltes dones creients es veuen pressionades per l'església, perquè pensen que fer aquestes coses està mal, però no és així ja que moltes vegades és beneficiant per a elles i el ser entorn i com bé diu el vídeo les relacions sexuals no sols són per a la reproducció, també són per a l'amor i el plaer.

Aleshores crec que totes les dones tenen el dret de decidir per elles mateixes sobre el que volen fer i no guiar-se per l'església i el que diu, perquè la majoria de les idees de l'església, en el temps que corren ja no son normals, si no antiquats i roïns.

barbara goldman ha dit...

En aquestos vídeos explica molt bé el comportament de l'església en tot el món. Per què les dones no podem avortar sense que ens excomuniquen? Les dones tenim dret a si no podem tindre un xiquet per l'edat, per la situació econòmica, etc. a avortar. Pense que les “normes” de la església podrien entendre en part a les dones si tenim el problema de l'embaràs.

No hi ha que dir res més ja que no tenen raó del que diuen. Tenim nosaltres l'embaràs, no ells. És la nostra responsabilitat i la nostra decisió o el nostre estat social, econòmic... perquè si no podem cuidar-lo econòmicament, per què ha de tindre una mala vida el xiquet? O si el tenim molt prompte, als 16 anys, ens roben les nostres vides es dir que amb 16 anys no es bo tindre un fill ja que tens que seguira,amb els teus estudis.

dani wolstencraft ha dit...

En els vídeos el primer que he notat ha sigut que el rector es un poc masclista i no deixa a la xica que decidisca si vol prendre la píndola o qualsevol altre mètode anticonceptiu.

En la meua opinió qualsevol persona de qualsevol sexe ha de estar atenta per la seua salut i dona igual quin siga el mètode que utilitze si en el primer que pensa en el seu benestar.

Crec que n'hi han diferents parts a l'església i molt distintes per exemple el rector es una persona que esta encontra del avort i li dona igual quina siga la causa però el cas es que no pot avortar, també esta en contra de que una dona prenga la píndola perquè diu que si la pren el home no tindrà tot el plaer.

En canvi la monja es tot el contrari es molt solidaria i pensa en la gent i no en ella mateixa.

Una altra cosa que he vist i no m'agrada res ha sigut que el rector volia excomunicar a totes
les dones que avortaren i una vegada més la monja donava raons per les quals el rector no tenia raó, també pense i es lo que més hem ha cridat l'atenció ha sigut que encara es puga expulsar a una dona de l'església per tindre sex assoles per plaer es indignant.

Però en general els vídeos son bons i graciosos.

Carla Mott ha dit...

M'han encantat aquestos vídeos. Es una bona idea per a que la gent puga vore que l'església te un raonament equivocat com el que mostra el rector dels vídeos. Em pareix fatal que pensen que l'abstenció es el millor ''anticonceptiu'', tenim dret a poder tindre plaer sense tindre després una carrega per a tota la vida con és un fill, i mes ara quan només tenim 15 anys.

Jo crec que el preservatiu és el millor que han pogut inventar... Des de la meua opinió pense que hi han mes xiques que es queden embarassades per culpa de l'església que per altra cosa. Perquè com creuen pensen que utilitzar el preservatiu és una mala practica...

Tant de bo, hi hagueren monjes com la de aquest vídeos, és un model de monja moderna que ella si que sap que és el plaer.

Altra cosa que m'agradaria comentar és l'actitud de Deu quan s'entera en el somni de la monja que el Papa vol excomunicar a totes les dones de l'església que avorten. Tant les dones de l'esglesia com les que no ho son, tenen dret a poder avortar o no. Si ara una monja es violada pel carrer, que deu de fer la pobra? Jo posant-me en el seu jo avortaria si o si, i si després em excomunicaren de l'esglesia manaria al rector a fregir espàrrecs...

Amparo Pardo Bazán ha dit...

Aquests vídeos haurien de tindre més visites! Principalment de rectors, sacerdots i, fins i tot, del Papa!

He d'afegir que m'ha agradat molt la campanya de CDD. Està molt ben caracteritzada Sor Juana i el Pare Vito com les dues cares de la moneda. I, com a quasi tots, m'ha agradat com ella aconseguia traure contradiccions del que deia el Pare i ajudava, per a bé, a la gent.

I no m'estranya gens que siguen de Mèxic. Conec a un parell de persones i potser no coneguen aquestos vídeos. A més, és un dels països més catòlics, cosa que m'he adonat per un conegut “and esposa Nancy”, que es posa de mal humor quan s'intenta raonar amb ella amb drets com avortar, el treball i fins i tot amb els anticonceptius.

Per últim, seguisc opinant que la religió és com un penis: hi ha gent que en té i qui no en té, però no el fiques a altre a la força.

victor wolstoncraft ha dit...

Jo pense que les dones poden fer el que vulguen a l'edat que vulguen en cas d'embaràs, si et veus preparada per a tindre'l ho fas i si no et veus preparada pues lo mes lògic es que avortes.

Mireia Kent ha dit...

Estic a favor del pensament que tenen les monges i Déu pel que diuen que les dónes són lliures de decidir pel seu bé si tindre un fill o no, ja que hi ha diversos motius pels quals no convé tindre aquestes criatures com ara són l'estat econòmic de la mare, el benestar de la dona, o bé perquè haja sigut violada.

Respecte a l'opinió del rector no estic gens d'acord i menys amb el comentari que diuen que les dones que avorten han de ser expulsades de l'església tans sols perquè ho fan pel seu propi bé.

Una cosa que m'ha agradat del vídeo es que diuen que l'acte sexual no és tan sols per tindre un fill sinó que també serveix per tindre goig i esperança, o bé que diuen que cada parella també és lliure de tindre el fills que ells vulguen.

Pau de Burgos ha dit...

En aquest vídeo he aprés que el rector te poder i que tot per a ell es pecat hi la seua solució és que preguen. Peró encara la sexualitat esta vist pera la reproducció solament i tendrien que ser pera amor, diversió, etc.
I com diu en el vídeo les dones tendrien que elegir tindre fills, tomar anticonceptius, etc. i no guiar-se i obeir decisions que no la favoregen a ella.
Em pareix mal que encara no siga un vent vist avortar ja que es un remedi pera la gent que no li pot donar una vida digna o perquè li han violat.

Pera mi els vídeos han sigut molt explicatius,instructius i molt graciosos.

Paula De La Barre ha dit...

Quines diferències n'hi ha del que diuen uns i altres sobre l'església, no? Uns diuen que la dona no pot treballar, uns altres que ha de fer no sé quina cosa... en resum, ha de ser un vegetal que es quede a casa a cuidar de la llar, els xiquets... (i crec que al final es convertiran en vampirs, que no podran suportar la llum natural).

Primer de tot, vull dir que no tinc res en contra de l'església (que ho sapigueu), però, això sí, no compartisc els mateixos pensaments, bo... no compartisc res d'ells. És que me fique molt enfadada (aixi en suau) quan diuen que no podem fer ni això ni allò, per exemple, no podem tindre relacions amb persones del mateix sexe, ni podem avortar, ni prendre anticonceptius... i més coses que, per a mi, pareixen prohibicions absurdes.

A més a més, per què l'església ha de dir-me el que puc i no puc fer i dir ? Ells ni són els meus pares ni res paregut (encara sort). Que jo no tinc ningun problema per els/les que creuen en aquesta religió, que per mi que facen el que vulguen (com si volen lligar-se al Vaticà i fer...), però això sí, que no me manen a mi, si jo no vull.

Una opinió: fes la teua pròpia creença, i si no vols inventar, però vols creure en alguna cosa, elegeix la que més t'agrade, que no vinga un senyor amb sobrepès i et digui quina has d'elegir, QUE TÚ TENS EL PODER D'ELEGIR.

monse wolf ha dit...

Conec diverses cultures en que la seua religió d'alguna manera els obliga a tindre molts fills, però aquests fills en quines condicions van a viure a no ser que els pares siguen milionaris? (que m'estranya) i a mes aquestes religions l'únic que fan és empitjorar la salut de la mare pel nombre tan elevat de parts.

I per què? Per una religió que l'únic que vol és que tinga mes membres.

I si no fas el que ells volen et excomuniquen de l'església i si vius en un poble típic de tots els diumenges a la missa, la gent et mirarà de mal, pitjor que si hagueres fet un pecat capital.

Lluís Arenal ha dit...

En el primer vídeo de “catolicades” el rector no sabia que era la píndola i els seus efectes, i intentava convèncer a la xica perquè no la hi prengués. Però la monja li diu que las relacions sexuals no són sol per a la reproducció.

Al meu entendre, el de la píndola, el rector és un mentider i solament vol que la xica no prenga anticonceptius. La xica pot fer el que ella vulga i si vol prendre la píndola que la prenga.

Xavi Thompson ha dit...

Aquestos dibuixos animats estan bé encaminats amb l'església que hi havia fa uns 400 anys i a algunes esglésies que hi han en qualsevol part del món, i el rectors d'aquestes esglésies són molt catòlics i a vegades molt antics (me referisc a antics perquè fan el mateix que en l'edat mitjana).

Els rectors no poden fer res a l'hora de que una dona tinga o no tinga relacions sexuals, ells solament et poden aconsellar. Alguns rectors volen fer el millor per a l'església, és a dir que tingues fills (no avortar) i quan tingues relacions sexuals les tingues sense anticonceptius. M'agrada molt l'actitud de la monja i els seus comentaris que fa de la bíblia. El Canon és una escriptura que se va fer a Roma i posa que les xiques poden tindre relacions sexuals solament per plaer i ara hi ha un altra cosa positiva que és que ja no està censurat l'avort, tot això va encontra del pare Beto i de les seues opinions. Pense que ha fet molt l'església al haver aprovat el avort i al fer l'escriptura del Canon per a ajudar a la dona en un futur, com ara.

Nacho Mott ha dit...

Segons el meu humil punt de vista, l'Església Catòlica està tenint molts errors. Ja han de començar a canviar-la, les coses actualment no eren com abans. Esta clarissim que la ideologia de la gent ha canviat. És per això, que aquests canvis a priori no tindran sentit. Es contradiuen, contradiuen tota la història de la bíblia.

Pense que la meva postura ideològica i religiosa ja ha quedat bastant clara. Se'm podria criticar, però anem a veure, coses com tenir un fill, sent violada i inclusivament sent menor de 18 anys no té perdó. Està en joc moltes coses, com la violació no solament física i mental, si no també la dels nostres Drets i Llibertats que és imprescindible que estiguin intactes, ja sigues musulmà, catòlic o jueu. A la meva manera de veure, no hi ha ni una religió que no els viole.

En conclusió, veig l'evolució de l'església i estic totalment d'acord amb ''' Gaudium et spes''. Es priven de moltíssimes coses quan no tens sexe. Els humans estem creats per a reproduir-se quan vulguem i sentir plaer quan vulguem. És vital, és com dir que menjar és un pecat, per favor, es absurd!

Pablo Marston ha dit...

Jo pense que les dones poden fer el que vulguen a l'edat que vulguen en cas d'embaràs, si et veus preparada per a tindre'l ho fas i si no et veus preparada doncs el més lògic es que avortes. Aquestos vídeos m'han paregut molt realistes, ja que en molts llocs encara es pensa que el sexe solament és per a reproduir-se i sempre dins del matrimoni encara que també en altres països més desenvolupats l'església té molt menys poder i les lleis com l'avortament estan aprovades. Una monja que ix en els vídeos no està d'acord amb la llei de ser expulsades de l'església perquè diu que el sexe no sols es realitza per tindre fills sinó també per amor. I les monges tenen dret a realitzar sexe i jo estic d'acord amb ella.

Jo opine que la monja te raó en tot el que diu, perquè ella està convençuda de que una dona pot decidir si traure a un nen a la vida o no, bé siga per que vol un nen i vol donar-li una bona vida o no el vol perquè li han violat o perquè no estimava al pare molt.

meline wolf ha dit...

En aquestos vídeos s'han reflectit formes d'actuar de l'església, com en este cas el dir a les dones que no està bé avortar o prendre anticonceptius. Este vídeo pretén informar les dones que això no és roín, recolzant els seus arguments sempre amb documents oficials del Concili Vaticà II i ajudant a la gent a prendre les decisions correctes. L'església a voltes diu coses que no són certes, i no sempre cal seguir-los amb els ulls tancats, sempre ha d'haver un marge, perquè sinó no tindràs total llibertat per gaudir de la vida.

En la meua opinió la gent hauria de fer les coses importants que diu l'església com ajudar als altres i compartir, però en coses con l'avortament o les mesures de prevenció l'església no hauria de ficar-se.

zineb Becker ha dit...

En aquest vídeo, estic amb el que diuen Déu i la monja perquè tenen tota la raó ja que la dona té tot el dret de decidir sobre ella mateixa i del nombre de fills que vol tindre i ningú ho ha de elegir per ella.

Jo estic a favor de l'avortament perquè si una dona no té bona situació econòmica i es queda embarassada té l'opció d'avortar , ja que si tinguera el nen/nena no li donaria una bona vida perquè no podria.

I el que em pareix totalment ridícul i imperdonable es el que diu el Papa que les dones que avorten serien expulsades de l'església.(tinc que acabar-ho)

Jennifer Campoamor ha dit...

En els vídeos de “catolicades” es pot veure com al segle XXI encara no es poden tindre relacions sexuals sol per a plaer, segons l'església mantindre relacions sexuals con prediccions es un “pecat” que et pot causar al excomunió, es dir la expulsió de l'església.

Menys mal que cadascú pot elegir formar part de l'església o no! Be, si pertany és la privació de un dret tan importat com decidir quan tindre un fill; prefereix no formar part d'una agrupació de persones antiquades.

L'església forma part del mon fa molts anys, això no significa que ara tinga les mateixes normes, el mon avança i l'església cal que es modernitze un poquet no? Els avanços no tenen res a veure a les creences religioses
Rectors, papa, bisbes, cardenals...; QUE ESTEM EN EL SEGLE XXI!

Christian de Burgos ha dit...

Aquesta serie de vídeos de catolicades me criden l'atenció en la forma d'actuar en l'església a ple segle XXI, que per mantindre relacions sexuals per plaer amb el seu home poden ser expulsades de l'església.
Tampoc compren perquè si una nena jove te un fill, perquè ha sigut violada,perquè no volen traure al mon a un ser al que no li ponen oferir una vida digna o altres motius dels que elles no volen tiendre cap fill i vol interrompre el seu embaras, però l'església no el permet i seran expulsades.

Finalment el derecho canònic no condena a moltes dones que abotaren, no es cert que una dona que avorta queda expulsada automàticament.
La llei de la l'església se llama derecho canonino diu que no se pot castigar a la dona quan ten menys de 16 anys,si actua de manera accidental o va ser pressionada per algun home

Melissa Nelken ha dit...

A mi em pareix que l'església ha pres una bona decisió deixant que les dones avorten, però no del tot, perquè l'església diu que sols avorten per unes raons, i hi ha dones que han de avortar per altres raons i l'església no vol.

Crec que està malament que expulsen de l'església a les dones que avorten, perquè, i si una dona embarassada no té diners per a cuidar el seu fill? Ha de avortar perquè si no el xiquet va a passar-lo malament en la vida, i per evitar eixa situació, és millor que avorte.

Però crec que les raons que han posat per a defensar l'avort estan prou bé.

maria campoamor ha dit...

En el primer vídeo veig vergonyós que els rectors encara pensen que els anticonceptius estan mal vists perquè, com diu la monja, el sexe es fa amb amor i tu decidixes quants fills vols tindre perquè no cada vegada que fas l'amor és que vols tindre un fill, sinó que vols a la teua parella.

En el segon vídeo, veiem que, en el segle XXI, encara està mal vist que una dona avorte pels motius que siga. Que el Papa no ho veja bé no s'entén perquè, si Déu ho veu bé, el Papa per què ha de pensar el contrari? Si és la representació de Déu... no té sentit.

En el tercer vídeo veig que la monja està intentat explicar el sentiment de moltes dones. Però jo crec que aquestes dones no estan en les esglésies per culpa de gent ignorant que pensa que encara en l'església no es pot avortar ni prendre anticonceptius.

Jenny Wolf ha dit...

En els vídeos es conta la historia de com de lleig es veu a l'església l'assumpte que les dones avorten, doncs per molt que no ho vegen bé això en aquests temps té molta legalitat i tota dona pot decidir si vol portar a un xiquet al món o no, perquè si el van a portar i després no li van a poder donar la vida que es mereix un esser humà, és millor avortar.

En el cas de les xiquetes, si encara són menors de 16 anys els que ho decideixen són els pares, però a partir del 16 anys elles ja poden elegir, però si després van a tirar al fem la seua vida, els seus estudis i no va gaudir de la seua joventut, doncs és millor esperar, tindre-ho amb una persona que sàpigues de veritat que la vols i vols passar la resta de la teua vida al seu costat, trobar un treball estable i aleshores ja tindre un fill o els que vulguen.

Si que és cert que tindre un fill és la millor benedicció i el millor regal del món però si no estan preparades és millor prendre anticonceptius i en això l'església, els papes i els rectors no tenen res a veure, cada una fa amb la seua vida el que vol i ningú ha de ficar-se dins de la vida dels demès.

M'ha sorprés molt aquest tipus de vídeos encara i que estiguem en el segle XXI perquè a una dona no n'hi ha que castigar-la, doncs si ella decideix posar remeis per a no quedar-se embarassada o avortar els seus motius tindrà i suficient fotuda estarà com per a que damunt la gent sobretot la de l'església l'aparten i la tiren a un costat.

Pense que és vergonyós que encara en el segle XXI les dones puguen ser “expulsades” de l'església per mantindre relacions sexuals sols per plaer i no puguen utilitzar mètodes anticonceptius.

Beatriz Zambrano ha dit...

Em pareixen uns vídeos molt graciosos per als xiquets, on la monja explica molt be les coses mentre que el retort no las te tans clares com piensa.

Si déu no sap perquè se té que excomunicar a les dones que avorten, aleshores perquè ho te que dir el Papa? Quant hi ha vegades que l'església ho permet en alguns casos.

I també el retort esta molt equivocat pensant que si la xiqueta si es pren la píndola li passara alguna cosa a l'home quant no te nada que veure, em pareix que aixo es de ser un poc masclista perquè es preocupa antes per home que per la dona, quant es la dona la que te el problema.

Encara que jo no pense, ni estic d'acord amb moltes coses de l'església em pareix molt bé que facen estos vídeos, però sobretot per als xiquets menuts i així s'assabenten un poc de tot de com pensen les diferents persones que hi ha dins de l'església i que inclús hi ha coses que ni Déu pensa o va dir perquè ara ho diga el Papa.

Miguel Ángel ha dit...

Jo pense que aquestos vídeos ajuden a donar l'altra cara de l'església, ja que en algunes coses no donen la suficient llibertat. Encara jo estic en contra de les idees de l'església, aquestos vídeos em pareixen bons per a l'educació afectivosexual dels xiquets, però dient açò no estic estic afirmant que les idees de l'església siguen bones, perquè pense que són retrogrades i antigues, encara que les respecte. I respecte al tema del “Papa” (Pose “Papa” entre cometes perquè de papa te poc, jo pense que es ridícul que una persona es proclame papa simplement per ser la veu de Deu) , pense que diu el que li dóna la gana perquè en algunes coses es contradiu.

Vicente Becker ha dit...

En el primer vídeo, ens fan vore com l'església d'aquest segle segueix pensant que els anticonceptius estan mal vists. No estic d'acord amb això, ja que com bé diu Sor Juana, fer l'amor no és sols per ha tindre fills, sinó que també és per amor a la parella.

En el segon vídeo, ens fan vore que no és tota l'església qui pensa l'excomunió de les dones que avorten, ja que les monges i ''Déu'' ens fan entendre que si és per motius de violació, de salud, etc. no està mal avortar. Això de l'excomunió crec que tan sols és una paranoia dels rectors.

En el tercer vídeo, veiem com Sor Juana l'intenta explicar al rector els motius pels quals les dones es manifesten en la porta de l'església, intenta expressar-li els sentiments de moltes dones, però el rector no entra en raó, sinó que l'amenaça amb ser expulsada de l'església.

Pense que és vergonyós que en el segle XXI les dones encara puguen ser expulsades de l'església per utilitzar anticonceptius, o per fer l'amor tan sols per plaer, i no per a tindre fills.

Marta i Sara ha dit...

És interessant adonar-se de les interpretacions interessades que realitza el vaticà sobre les escriptures catòliques. Defenen una sèrie de normes morals que no són reals i que en realitat són contràries i no respecten la voluntat de les dones. Amb tot l'escàndol que ha causat la llei de l'avortament, impacta veure la realitat, que és el que diu sor Juana.

A aquests països sud-americans on les dones sols poden avortar legalment per violació o per risc de salut, si volen avortar fora d'aquests matisos ho han de fer il·legalment i posant la seua vida en perill clandestinament. Si se sap que ho han fet il·legalment reben un càstig els metges i les dones en reben la excomulgació.

Ara bé, ací a Espanya la llei de l'avortament va ser canviada per l'anterior govern i posava una sèrie de condicions per a avortar encara que donava més llibertat que l'anterior llei. Però el govern actual vol desfer aquest canvi i tornar a la llei limitadora del passat.

Doña Rogelia ha dit...

Para quien todavía subestima el poder de la iglesia, que está marcando la ruta ideológica del gobierno actual, esto es lo que dicen algunos:

“Mientras los sindicalistas se gastan el dinero ‘por la cara’ en restaurantes de postín, cruceros tipo Vacaciones en el Mar y relojes de lujo, y los socialistas subvencionan el mapa del clítoris o a los gays de Zimbabue, la Iglesia destina esos recursos a ayudar a quienes más lo necesitan. Es la cara y la Cruz. La cara dura de algunos frente al símbolo de la solidaridad que libremente marcamos en la Declaración de la Renta. Tú eliges”.

Javier Algarra, La Gaceta, 30 de mayo de 2012.

Anna Mozzoni ha dit...

Bona nit,

Encara que ja vaig realitzar un comentari sobre Catolicades, no he pogut evitar continuar veient més vídeos i, la veritat, no deixen de sorprendre'm i d'agradar-me. És per aquestes raons que hui torne a realitzar un comentari i em centraré en els mètodes anticonceptius i el poder de l'Església.

Els mètodes anticonceptius són un dels millors invents que s'han creat ja que, a més de protegir a les dos persones que estan practicant sexe de malalties, prevenen embarassos no desitjats i gaudir amb plena tranquil•litat. Tenint tants beneficis, no puc comprendre com l'Església s'oposa a l’ús d’aquests.

Per què s'ha de relacionar la paraula sexe amb reproducció? Què només té eixa funció? Què té de roí l'ús dels mètodes anticonceptius? L'ús no significa que s'estiga matant a ningú a més, gràcies a ells podem ser lliures. Els sers humans des que naixem som sexuals... Privaran açò? També he de recordar que sexe no és només les relacions coitals, també practicar-ho és masturbar-se i l'Església ací no té res a objectar.

Espere que la mentalitat de personatges com el rector canvien, ja que en ple segle XXI l'ús dels mètodes anticonceptius és normal i proporcionen beneficis. Em pareix també que la gent s'oblida de que l'ús d'estos afecta també homes i a ells ningú els farà resar quatre “padres nuestros”... Per què a ells no se'ls diu res? Si tingueren un xiquet... També els afectaria econòmicament i psicològicament, no?

M'agrada molt la part en què la monja Sor Juana diu que l'acte sexual no és només per a reproduir-se, sinó que també és per a tindre goig i esperança... Em pareix que membres de l'església que compartisquen ideologies com la del rector, deurien de repassar un poc la bíblia i manaments, ja que només recorden el que els interessa.

Ara parlaré de sor Juana quan acaba d'arribar al lloc i el rector reacciona dient a crits que és un error ja que el va demanar a un home, en poques paraules. Per quines raons una dona no pot tindre càrrecs importants? Totes ens hem de dedicar a les labors de la llar i a cuidar dels xiquets? No obrin els ulls i es donen compte de l'any en què estem?

Si férem cas de tot açò tornaríem realment a l'Edat Mitjana, on estaríem sotmeses a la misògina. Ja hi ha prou! Que s'assabente tot el món que com a dona i persona que sóc, tinc dret a decidir si vull o no usar mètodes anticonceptius, si vull ser mare o només m’abelleix gaudir, si vull ser executiva o militar inclús, ja que jo mane sobre mi i sobre el meu cos i ni la religió ni cap persona decidirà per mi.

Així que res d'excomulgacions ni crítiques que subestimen la dona. Ja hi ha prou de mentalitats antigues i de gent com Jaume Roig! Que visca el progrés i les ideologies que li seguisquen!

Maria Becker ha dit...

Hola, aquest vídeo tracta d'una dona que està malalta de la seua salut
i a part d'això està embarassada de 7 setmanes i va anar al metge i li va dir: “tens que avortar”. La dona se va anar a l'església i estava plorant perquè tenia que avortar i no la deixaven i de sobte va vore a sor Juana i li digué: “què te passa?” i li contestà: “que estic embarassada de 7 setmanes i m'ha dit el metge que tinc que avortar” i sor Juana li contà una historia del sant Antonino que ell sempre recolzava a les dones quan estaven en esta situació i la dona va fer-ho.

Jo opine d'aquest vídeo que estic d'acord amb sor Juana perquè les dones
tenen dret a elegir.

Naiara Jackson 1BatxH ha dit...

Hola bon dia,

avui us vaig a parlar sobre l'entrada titulada '*Catolicades' que bsicamente està composta per tres vídeos els quals comenten coses i fets que l'església prohibeix o està mal vist per a ells.

He d'aclarir que jo sóc cristiana i no estic gens d'acord amb els cànons que implanta l'església avui dia, com per exemple en el primer vídeo mostra que usar la pildora anticonceptiva està "mal vist", per a mi açò no em sembla bé ja que nosaltres, les dones, som lliures de decidir que fer amb les nostres vides i sobretot amb el nostre cos i gens ni ningú ens hauria de dir el contrari del que nosaltres hem decidit o pensat.

Després en el segon i tercer vídeo mostra l'avortament, açò és totalment la decisió de moltes dones i com he dit anteriorment, cap persona, religió, o el que siga decideix per nosaltres ja que és el nostre cos i la nostra decisió. Perquè, que passa si la xica que està embarassada ha sigut violada? Que passa si aqueixa xica no pot fer-se càrrec d'un ésser viu? No té dret a decidir el millor per a ella?

Cal deixar que cada persona siga lliure de fer el que vulga amb el seu cos i amb la seua vida.

Sandra Roussel ha dit...

Moltes vegades en tots els àmbits de la nostra vida hi ha alguna ment antiquada, per exemple, hi ha amics meus que van un col·legi religiós i tenen que, a més de portar uniforme (molt pudorós per cert) , no portar el monyo amb colors, ni pírcings… encara que no hi ha que anar-se molt juny per a trobar idees conservadores, de fet al nostre institut m’enrecorde que hi havia una professora que no ens deixava anar a classe amb camisa de tirants, quan anavabem a classe hi calia revisar la teua vestimenta mes, havien de tindre el monyo arreplegat, perquè sinó, et deixava en ridícul abans de tota la classe.
També hi ha altres burrades que he escoltat com per exemple “ay! Que han bajado la altura en el ejercito para que puedan entrar las mujeres, que pena!”
Canviant de tema totalment, en la meua opinió l’església i totes les històries que la rodegen no m’agraden gens ni mica, de fet, jo no crec en deu, i quasi tots els tòpics que ha inculcat l’església en la nostra societat són patètics i sense fondament tan sols creen ideals que no han de veure amb la realitat, com per exemple l’homosexualitat , encara que no tan sols allò sinó també les ideologies polítiques que hi han governat Espanya, probablement, les persones que m’haja trobat al llarg de la meua vida, dient totes aquest tipus de coses, hauran sigut criats durant la dictadura, o amb pares molts conservadors.
No se, que són idees i pensaments un poc antiquats( a més que sobren) caldria deixar-los arrere, perquè després passa el que passa; masclisme, homofòbia… conductes que no són acceptades en el segle XXI