21 de set. 2011

Netejar és sexi










El director de cinema Bigas Luna ha fet la campanya per a KH-7. T’agraden els anuncis? De fons, sona una música sensual que fa que estar a la cuina netejant siga quelcom semblant a trobar-se en club privat i exclusiu on ell i ella són guapxs i sexis, netejar és sexi... i el xic està especialment atractiu quan ho fa.

A l’anunci de la Vitro, el veiem una mica maldestre però lluint cos, mentre lluita contra el greix amb una tovallola com a única vestimenta. Llavors arriba ella, l’acarona i el besa amb desig, fa tres ratlles a la vitro per ensenyar-li la millor manera de netejar-la i... comença la festa! Les xiques naixen sabent més de neteja? T’agrada que siga activa? Provem a invertir els papers. Ens imaginem una xica mig despullada netejant? Què diríem d’un anunci així? Potser diríem que se la sexualitza, que no és realista, que cap dona neteja en roba interior... És criticable en el cas del xic? Quina roba hauria de porta un xic mentre neteja? N’apareixen molts a les sèries o a la publicitat? I a la vida real? Per què?

Al KH-7 per al llavaplats, a ell el mostren encara més babau i ella li ensenya. Tanmateix és un bon punt que vulga aprendre: el xic hi posa molt d’interés i no tira la tovallola a la primera. 

A l’anunci del KH-7 per a tot, els veiem desitjosos: ací ell l’agafa amb els forts braços i la puja al banc de la cuina amb suavitat. Els xics del segle XXI són enèrgics i amorosos alhora? però... desastre!!!: el banc està brut i una xica no pot suportar això!!! Estan les xiques obsessionades per la neteja? Si el culet d’ell haguera anat a parar al banc, li hauria importat la brutedat? La càmera és gira aleshores cap a la porta: hi ha una bici, una motxilla, unes sabatilles... I ara sabem que no és que siguen porquets, per tindre la cuina bruta, sinó que ell (o ella?) ha anat a fer esport. Ella li ordena que netege, amb només una mirada, i ell ja sap, sol·lícit, el que ha de fer. I ho fa amb molt de gust! Com ho veus? 

Penses que el missatge pot ser: “Si vols sexe, neteja primer!”?
Què opines de l’eslògan: “KH-7 funciona”? Per a què funciona? Per a netejar? Per a tindre sexe? 

L’anunci va adreçat als xics, a les xiques o a tots dos?
Si hi haguera molts anuncis com aquest, els xics veurien sexi netejar?

10 de set. 2011

Suïcidi. It gets better.

10 de setembre. Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi.

El projecte It Gets Better (en català: “millorarà”) va ser creat per Dan Savage en 2010 en resposta a l’augment de suïcidis de joves adolescents als USA, assetjats per homosexuals o perquè el seu entorn pensava que ho eren. L’objectiu del projecte és la prevenció del suïcidi entre joves LGTB a partir de testimonis de persones adultes que expliquen que les seus vides milloraran. En les dues primeres setmanes el canal va aconseguir quasi set-cents vídeos, molts d’ells de persones cèlebres de totes les orientacions sexuals, per exemple el president Obama.

L’homofòbia, la bifòbia o la transfòbia provoquen depressió, mala salut i suïcidis. Però el rebuig, la discriminació o la soledat que se sent a l'escola o a l'institut, passa. I tot millora. De veritat. 
La teua vida també millorarà!