26 d’oct. 2011

¿Rugosos, lisos o de sabores?



En Atenció educativa hem estat comentat els avantatges i els inconvenients del preservaniu (hi, hi).

Pros:
  •        Eviten les ITS.
  •        Eviten els embarassos.
  •        No tenen efectes secundaris.
  •        Es comparteix la responsabilitat de l’anticoncepció (que generalment se li atribueix a la xica)
  •        Són fàcils d’usar.
  •        No són cars.
  •        Es poden aconseguir debades.
  •        Són segurs.
  •        Són accessibles (fàcils d’aconseguir).
  •        Donen joc en la relació seksual.
Contres
  •         Es pot perdre l’erekció.
  •         Lleven sensibilitat.
  •         Es poden trencar.
  •         Són cars.
  •         No sempre es tenen a mà.
  •         Fa  vergonya comprar-los (sobretot si la farmacèutica és com la del vídeo).
  •         Posar-se’l, interromp la relació seksual.
  •         Quan no es té pràctica en posar-lo, fa vergonya confessar inexperiència.
  •         Proposar l’ús del condó pot ser interpretat com a falta de confiança en la parella.
  •         Si es porten damunt, la gent pot pensar que anem “buscant” (i si ets xica, pitjor encara)
Podríeu desmuntar els “contres”? Us done alguna pista amb els dos primers:
La por a perdre l’erekció parteix de considerar el cacauet* com el centre de la relació i el koit com la pràctica estrella sense la qual sembla que no hi ha sekse de veritat. I jo em pregunte: no serà millor que ens oblidem una mica del cacauet i ens preocupem de la resta del cos? I si la sensibilitat que perdem (segur?), la recuperem sentint altres parts del cos? 


*(Una alumna em suggereix "llonganissa" però a mi m'agrada més cacauet, un nom que usem al meu poble i que, de passada, li lleva una miqueta de valor a la grandària.)


22 comentaris:

Jose Agrippa ha dit...

La farmacèutica crec que posa moltes complicacions a Carlota i fa que quant més preguntes li fa més vergonya té Carlota. Després el xic fa un comentari masclista perquè per comprar una xica preservatius pensa que és una ''guarra''.
Jo pense que el millor mètode anticonceptiu són els preservatius perquè encara diuen que són cars, no són tan cars perquè després et pot eixir més car si agafes una ITS o et quedes embarassada. També pense que són bons perquè són els més segurs del mètodes anticonceptius perquè són els únics que et protegeixen tant de les ITS com de l'embaras.

Anònim ha dit...

Em pense que és igual de difícil anar a comprar preservatius per a una dona que per a un home degut a que un home amb el penis petit li donaria vergonya mentre que per a una dona sempre és més complicat ja que es pensa que és un poc solta o que practica molt de sexe. També he de dir que encara que done vergonya és millor anar a comprarlos que fer-ho sense preservatius per a evitar embarassos, malalties, infeccions i evitar qualsevol altre problema. Crec que el preu esta adaptat per a que tot el mon puga comprarlos. En aquest cas la dependenta a tingut una actitud molt roïna per que ya sabia que ella no li feia gracia anar a comprarlos pero ella el posaba mes difícil fent moltes preguntes també he de dir que ella esta complit amb el seu treball i la seua obligació que és oferir tots els tipus de preservatius a tot el món que anara a comprarlos. El que ha fet quan ha arribat a cas men pareix una cosa molt divertida ja que escondeix els preservatius de la seua germana.

Amparo Pardo Bazán ha dit...

Quan vaig vore el vídeo em vaig estressar amb la farmacèutica. Dimonis! Què no s'entera de que ella no sap exactament les mides ni res? A més, es nota que Carlota es troba incòmoda amb la situació, que no sap quin de tots demanar.

Pel que fa a llevar la sensibilitat, es va comprovar que es mentida. A més hi ha gent que hi sent millor, i el de són cars, doncs hi ha centres on en donen alguns gratuïtament, encara que si ets al·lèrgic al material si que són cars.

No sempre es tenen a mà? Es pot buscar una tenda, que dubte molt que s'hi hagen acabat (podem fer excepció si es trobem prop de la fi del món). A més, dubte que açò interrompa el moment.
La vergonya per inexperiència? Ningú naix sabent-ho tot, així que no es pot dir res, i si ho dius es que ets ximple.

Falta de confiança en la parella? Qui ha dit aquesta burrada!? Açò només és per evitar embarassos no desitjats o malalties, no té RES a vore amb la confiança amb la parella!

Què si el portem damunt la gent pensa que anem “buscant”? L'opinió de la gent ens hauria de donar igual, encara que també hi haurien de canviar d'opinió, que no estem en l'edat mitjana!

L'últim me l'he reservat per al final. Es pot perdre l'erekció? Doncs bé, hi vaig preguntar a un amic meu i em va respondre que no, que mai l'havia perdut, ni tan sols la primera vegada. Així que aquest mite queda caçat.

Adrian Piatti ha dit...

Si va una xica a comprar els preservanius és més fàcil perquè no té vergonya a dir la mida, però la xica si mai ha practicat una relació seksual amb la seua parella no sap la seua mesura. Però una xica també té vergonya alhora de demanar-lo perquè hi ha gent. Si va el xic no té perquè tindre vergonya, si té una mida de pene mes xicoteta no passa res. Així que si va el xic no passaria rés i si va la xica tampoc. Després alhora de anar a casa pots fer lo que vulgues o amagar-lo o deixar-lo on vulgues perquè si vols se'l dius als teus pares o germans i si no vols no, cada un és lliure de fer lo que vol. Carlota amaga el preservatius en el seu diari això esta bé perquè no vol que la seua germana se'ls robe i es lliure de dir que va a fer una relació seksual. Hauria sigut millor haver anat a un supermercat perquè l'agafes i ja està.

Christian Stone ha dit...

Crec que és més difícil anar a comprar preservanius a la farmàcia que al supermercat perquè has que parlar amb la farmacèutica i explicar-li la mida dels preservatius que has que utilitzar; en canvi al supermercat sols has que agafar-los i portar-los a caixa, sense donar a ningú explicacions.

Hi han algunes contres que no em pareixen correctes, com que els presrvanius són cars, perquè hi han de moltes marques, més barats i més cars, aleshores pot elegir els més barats.

Quan vas a tindre sekse i vas a posar-te el preservaniu hi ha vegades que perds l'erekció però pots continuar besant-te amb la teua parella i de seguida tornes a tindre erecció i ja pots ficar-te'l.

nacho ha dit...

Jo pense que el preservatiu es el mètode anticonceptiu mes segur encara que te alguns contres com per exemple: espot perdre l'erecció lleven sensibilitat etc. Pense que es el mes segur perquè es el únic que no te perill de transmetre infermetats I.T.S,de tindre embarasso no desitjats i es el únic que no te efectes secundaris jo vuic conven-ser a la gent per a que faça l'ús del preservatiu.

COMENTARI SOBRE EL VIDEO:
Jo pense que Carlota passa vergonya perquè la farmacèutica fa que Carlota passe una mala estona perles preguntes que li fa. I un xic fa que se averganye fen-li un comentari masclista

victor PANKHURST ha dit...

Jo pense que el p.r.e.s.e.r.v.a.t.i.u es i serà el millor mètode anticonceptiu i que si vas a comprar no et tendrien que preguntar de que els vols i com els vols ,si els vols d'algun tipus lla els pedi-ras

Raquel ha dit...

A mi em pareix que la farmacèutica està marejant molt a Carlota, perquè a ella li dóna vergonya anar a comprar- los i ella a soles fa que allargar el temps i proposar-li molts tipus de condons, quan ella no té ni idea.
El que està bé dels condons és que són difícils de trencar-se, eviten les ITS, també eviten embarassos i no són molt cars.
L'únic problema que tenen és que dóna molta vergonya anar a comprar-los, i que posar-se'l trenca el rollo un poc i es pot perdre l'erekció mentres s'ho posa.
També em pareix mal que la gent comente que busques ... simplement perquè portes un condó en la cartera per si de cas, encara que mai fages res, no s'hi sap que pot passar.
Els xics li posen més problemes al condó per por, perquè quan s'ho posen poden perdre l'erekció i això afectaria molt a la seua “masculinitat”.

barbara goldman ha dit...

Si estatgera en els meus amics i me digueren quan posem el preservatiu baixa la erekcio jo els diria que no si fas jocs sexuals pots tornar a estimular a la teua parella.
També els diria que el preseratiu si, no estimula tant però igualment el sentis no es que no i tengués sensibilitat igualment sentes.
també diria a la meua parella que tinga cura amb no trencar el preservatiu hi ha que si eres molt bestia i pots trencar-lo
Son cars però te protegeixen de moltes infeccions i embarassos
jo sempre el dic a el meu noi que porte un preservatiu a ma per a previndré el problema de no tenir-los a ma
Tampoc pense que fa vergonya comprar-los,si,en el vídeo amb aquesta farmacèutica si dona un poc de vergonya però, no es per a massa
No tens que interrompre la relacion sexual,si tu poses la “caputxeta” de formes eròtikes
No te que ser si portes condons buscar-lo... es per a si a cas i previndré el problema de no tenir-lo a ma
A si que no hi ha excuses, tots el contres tenen solució i el que vulga posar-lo que pense en totes les infermetats que pot agafar con la sífilis la gonorrea el sida etc...i els pros de els preservatius,       Eviten les ITS.
Eviten els embarassos.
No tenen efectes secundaris.
Es comparteix la responsabilitat de l’anticoncepció (que generalment se li atribueix a la xica)
Són fàcils d’usar.
No són cars.
Es poden aconseguir debades.
Són segurs.
Són accessibles (fàcils d’aconseguir).
Donen joc en la relació seksual.

Inma Mozzoni ha dit...

Quan hem de mantindre relacions sexuals, tenim que prendre mesures, ja que aquestes coses no es poden fer així sense prevencions.

Crec que la farmacèutica no va pensar com es podia sentir Carlota, ja que era la primera vegada que anava a comprar preservatius, i estava un poc nerviosa. Anava amb un poc de prepotència al adonar-se que la xica no tenia idea de com demanar-los.
N'hi ha molts contres, a l'hora d'utilitzar els preservatius, jo volia desmentir algunes idees que tenen els jóvens de hui dia:
El preservatiu és un mètode anticonceptiu molt eficaç, que tots podem utilitzar i que són els més fàcils d'aconseguir.
Això de que es pot perdre l'erekció, crec que no és del tot vertader. Posar el preservatiu es pot convertir en un “joc”.
Abans de la penetraxió, este tema pot donar infinites formes de posar-lo sense perdre l'erekció.
Es pot trencar, però n'hi ha un percentatge molt xicotet que això passe. Ha sigut comprovat que encara que sense voler, una ungla s'enganxe amb el preservatiu, no es fàcil trencar-lo.
La gent pensa que els preservatius són cars. Sí, tenen molta raó, però en els centres per a jóvens, campanyes, instituts, etc. els regalen sense ningun problema.
“Proposar l'us del preservatiu, pot ser interpretat com a desconfiança en la parella” Això qué vol dir!? Com podem pensar això?!
El condó es una forma de mantindre relacions secsuals sense riscs de transmetre infeccions però també és un mètode anticonceptiu que ens fa gaudir del secse, d'una forma segura i que ens pot donar més plaer per la seua forma, el seu sabor, etc.

Mireia Kent ha dit...

Respecte al vídeo, pense que no hi ha que tindre vergonya a l'hora d'anar a comprar preservatius, ja que no és res fora del normal, i a més, és per fer evitar malalties, infeccions, etc.
El que fa referencia a la farmacèutica, no m'agrada gens la seua actitud, ja que fa que la xica passe més vergonya comprant preservatius perquè just en eixe moment ha entrat molta gent, i com que la farmacèutica li ha notat que estava nerviosa la xica, ho fa a dretcient i li embull per a que passe més temps a la farmàcia.
L'actitud del noi... be, sempre hi ha gent per ahí solta que no val la pena ni contestar a les xorrades que diuen.

CONTRES/PROS
-No el cacauet és el centre de la relació, hi ha més coses, que a lo millor, pot agradar més.

-Lleven la sensibilitat, si, però hi ha altres llocs del cos, on donen més plaer que el que pot donar als cacauets, sols hi ha que buscar-ho, perquè pot ser que encara no has trobat el punt “G”, i també pot ser interessant encontrar-ho.

-Es cert, es poden trencar, però en el moment en que veges que es trenque, o el canvies, o la xica pot prendre la píldora.

-Si no es tenen a mà, pots practicar altres actes seksuals, o anar a comprar.

-No té perquè donar vergonya, la majoria del món, ha practicat el sekse, y han tingut que passar per això, és a dir, ha tingut que anar a comprar, i de segur, que a la farmacèutica no li agradaria que li feren el mateix, encara que fora amb un altre tema, però que estiga avergonyida per el que està fent.

-I no posar-lo es pitjor encara, ja que pots ocasionar o transmetre malalties o infeccions, de manera que pense que es millor interrompre l'acte, que arriscar-se a tindre una malaltia i perjudicar-te tu, o la teua parella.

-Bé, per a tot hi ha una primera vegada, i no sempre ix tot a la primera, de manera que si no es fica bé a la primera, tan sols es pot millorar amb la pràctica.

-Pense que no, crec que ets lo contrari, que com tens confiança i no vols tindre problemes, com embarassos, malalties, infeccions, i si el mètode anticonceptiu no es fica a la primera, com n'hi ha confiança amb la parella,no té perquè passar res.
-Si el porten damunt, és perquè es preventiu, i ho porten per si de cas l'altra persona no ho porta damunt.

Clàudia West ha dit...

El nombre de pros i contres són els mateixos però, veient que si ens posem caputxeta podem prevenir més coses, pense que hauríem de fer l'esforç.
A més a més, no crec que es perda tanta sensibilitat amb la caputxeta i si és així existeixen caputxetes que porten unes ratlles per donar més plaer. També és cert que de vegades dóna vergonya, però: si no la tenim per a algunes coses més preocupants, per a açò que és qüestió de salut, no sé per què la tenim.
És veritat que no feien massa bona olor però també existeixen de sabors i així podríem jugar amb la parella per que no es talle el rotllo. Hi ha fins i tot de tutifruti!
Deixeu-vos d'excuses i poseu-vos la caputxeta!

Albert Becker ha dit...

Hi ha el mateix nombre de pros i contres, però pense que els pros son més importants que els contres.Hi ha contres que facilment es poden desfer:com per exemple el de que son cars, no és així, per qué els pots aconseguir debades en Centres de Juvenils.
Respecte al vídeo, pense que és més fàcil i discret anar a comprar les gometes al supermercat i no a a la farmàcia on la farmacéutica no és gens discreta.

Marta Moreno Caparrós ha dit...

Però que es això de que és una mostra de desconfiança?? La mar salà, ara resultarà que ells tenen ensinistrats els espermatozoides i elles als òvuls, no? Per no parlar de que poden desconèixer que pateixen alguna ETS.
No te que fer vergonya comprar-los?? voreu la vergonya que passeu quan tingueu que anar a per la pastilleta del dia desprès o a per un predictor. No hi ha motiu per a avergonyir-se en voler estar segur/a.
Son cars... be, els altres mètodes son igual o més cars i només protegixen de l'embaras.

Ale, ja he desmuntat un parell. Et sembla be així??

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Montse, tens raó! per sort no crec que hi haja moltes farmacèutiques com aquesta. I si no, farem cas d'Adrià, de Cristian i d'Albert, i els comprarem al súper, que és més fàcil!!!

Hola Jose, hola Natxo, es nota que sou alumnes avançats. La teoria veig que la teniu ben clara; si la pràctica és igual, doncs sou uns xics molt previnguts i respectuosos amb les vostres parelles (si les teniu)!!

Hola Amparo, molt bon punt això d'entrevistar les amistats, però... què diries si el teu amic t'haguera contestat que sí, que pot interferir en l'erecció? Bé, jo sé que tens la resposta i que segur que coincideixes amb Cristian: es pot seguir jugant, i ja tornarà!!!

Molt bé, Raquel, quan comentes la injústicia de la crítica a les xiques que porten preservatiu. No són "buscones" sinó previsores!!!

Bàrbara i Imma, desmunteu tots els contres molt bé!! I Mireia, m'agrada que comentes això de la primera vegada. Tens raó, la pràctica fa mestres!!

Hola Clàudia: ben divertit anomenar la gometa "caputxeta" i també recomanar els teus companys i companyes!!!

Víctor, enrotllat una miqueta més que és gratis!!

Noelia Claramunt ha dit...

La farmacèutica no s'adona de que Carlota no sap quasi res de preservatius i que no sap les mides ni les experiències suficients per a saber quin tipus de preservatius triar. A demés la farmacèutica em pareix molt poc discreta per que no té compte en que les altres persones que estan en la farmàcia no s'adonen de que Carlota està comprant preservatius, encara que se li note que té vergonya i inseguretats.

Per altra banda em pareix que el preservatiu es el mètode anticonceptiu més eficaç, barat (en comparació amb la píldora del dia de després i sobretot amb poder tindre una infermetat o un embaràs)

Encara que n'hi haja la possibilitat de perdre l'erekció, es poden triar una mena de jocs per a que al moment de posar el preservatiu no es perda l'erecció.
Per a no llevar la sensibilitat hi han un tipus de preservatius que són especials (més fins, amb estries...) per a poder tindre el mateix plaer que sense preservatiu.
Por haver la possibilitat de que el condó es trenque, però si fem un bon ús d'ell no té porque passar açò.
Les principals marques de preservatius com Control o Dúrex poden ser un poc cares, per que a l'hora de usar-los són molt més segurs, però també n'hi han preservatius de marques més barates i accessibles a tots.
Por passar que un dia no tingues a mà un preservatiu però sempre hi ha que procurar tindre'ls en la tauleta de nit, en la bossa, axó ja és responsabilitat de cada un procurar tindre'ls en un lloc accessible. Açò de la vergonya al comprar-los passa molt entre els joves, però sempre podem demanar-li ajuda a algun amic, o a algú de confiança per a que no ens done tanta vergonya.
Com he dit abans, poden ficar jocs, carícies per a que no se interrompa la relació seksual.
Quan mai hem posat un preservatiu pot ser que si ens done vergonya dir-lo, però crec que si tenim la confiança suficient en la nostra parella, podem dir-lo i ens entendrà. I sobre lo de que proposar l'ús de preservatiu pot significar falta de confiança en la parella, no estic d'acord porque en el cas de la xica, es ella la que si no s'utilitza el preservatiu va quedar-se embarassada i encara pitjor, sofrir les habladuríes de gent por quedar-se embarassada massa prompte.
Si es veritat que n'hi ha gent que diu que si portem condons damunt es perque estem buscant tenir una relació seksual, però es preferible estar ben preparat a córrer riscos.

Rosa Sanchis ha dit...

Em sembla perfecte, Marta! Més vergonya dóna la píndola de l'endemà! I no cal dir el test d'embaràs!!

Gràcies pe ajudar-nos a desmuntar mites!
M.

monse wolf ha dit...

M'ha paregut que la farmacèutica ho feia tot molt complicat i mes que ajudar a Carlota la volia liar en els tipus de preservatius que hi han i Carlota no sabia que fer.
A l'hora de ficar-se el preservatiu hi han alguns pros i alguns contres. alguns pros són: eviten el contagi de les ITS a mes evita els embarassos no desitjats, també, no tenen efectes secundaris, son fàcils d'usar, i no son cars. Peró també hi han alguns contes com:Es pot perdre l’erekció, lleven sensibilitat, es poden trencar, i ens donen vergonya anar a comprar-los a la farmàcia o al supermercat, no sempre es tenen a ma i si el portem damunt dóna l'impreció com si anàrem buscant (i si eres xica pitjor )

Rubén Du Chatelet ha dit...

El preservatiu és imprescindible dins de una relació sexual amb penetració, però la cosa és que no ha d'haver penetració per tal de gaudir. Com ja sabem degut a les diverses xarrades, i sobretot a les classes de educació sexual que tenim normalment en tercer de la ESO, les relacions no es basen en la penetració, tant és així que no hem de preocupar-nos si no tenim un condó quan estem amb una xica i estem gaudint, perquè podem fer altres coses.

Ja ens han explicat moltes vegades que els dos membres de la parella, abans de tindre relacions sexuals, necessiten d'una «preparació», han de «calfar motors» per tal de gaudir completament de la relació i també per tal de que no hi haja cap problema ni dolors. Així doncs, podem utilitzar aquests preliminars per a gaudir de una relació sense penetració quan no en tenim un condó. Cal recordar que el condó es imprescindible, com ja he dit al començament d'aquest comentari.

Per concloure, cal dir que, si en tenim condons i podem tindre una relació amb penetració, el fet de posar-se el preservatiu no ha de ser un moment vergonyós, de fet, podem fer d'aquest un moment divertit si per exemple ens ajuda la nostra parella. I per suposat, cal desmentir tot allò que diuen de que el condó lleva sensibilitat, ja que en tenim milers de tipus de condons per comprar, i algun d'ells estan pensats per tal de tindre una sensibilitat quasi tan gran com si no el portares.

Pau Goldman i Fran Wolf ha dit...

El vídeo que hem vist a classe el meu company i jo tracta sobre una xica que entra a una farmàcia i li pregunta a la dependenta si te preservatius. La farmacèutica li trau preservatius de tots els tipus, llisos, rugosos, amb sabor... Ella estava nerviosa i avergonyida perquè no volia que les altres persones ho saberen. (continuara)

Pau Goldman i Fran Wolf ha dit...

El vídeo que hem vist a classe el meu company i jo tracta sobre una xica que entra a una farmàcia i li pregunta a la dependenta si te preservatius. La farmacèutica li trau preservatius de tots els tipus, llisos, rugosos, amb sabor... Ella estava nerviosa i avergonyida perquè no volia que les altres persones ho saberen. El preservatiu és imprescindible dins de una relació sexual si no vols tindre un fill. Quan arriba a sa casa pega la tapa de la caixa dels preservatius en el seu diari del sexe.

La nostra opinió del vídeo es podrien ser més discretes o discrets els farmacèutics i no cridar tant a l'hora de vendre els preservatius perquè hi ha persones que lis pot donar vergonya que es parle d'aquests temes. També creem que hi han d'haver preservatius a les relacions sexuals per a que no hi hagen problemes ni ens done vergonya comprar a les farmàcies els condons.

Yoana Addams ha dit...

Quan ja tenim parella i som adolescents volem experimentar noves coses i dins d'aquestes coses que volem provar és el sexe.Per a fer-ho és necessari que ens posem el condó per seguretat,bé per a protegir-nos d'enfermetats o bé què la xica no quede embarassada.Per això és recomanable posar-se'n.


Alhora de comprar el condó podem passar vergonya ja que no volem que altres persones ens vegen perquè poden comentar o mirar-nos mal,cosa que no deuria de ser ja que el sexe és una cosa normal i no mala.També depen de l'actitut de la farmacèutica o d'on comprem el condó,perquè no pot cridar i preguntar tantes coses en veu alta ja que ens pot possar en una situació incòmoda que no li agrada a ningú.

També pense que el condó és imprescendible quan tenim una relació sexual amb penetració especialment per la seguretat i no ha de ser vergonyós,tothom tenim una primera vegada i el xic per exemple no ha de tenir vergonya si no té experiencia,pero això també està la xica per a mostrar-li i sinó els dos tindràn una experiencia nova i han d'aceptar-se igualment si l'altra persona tinga experiència o no,no és una cosa de molta importància.

També estàn les preocupacions de tallar el moment per posar-lo,si la erekció es perderà,si per portar condó significa que anes buscant altra cosa...Jo crec què en una relació no n'hi ha d'haver vergonya amb aquestes coses i simplement disfrutar i tampoc tenir vergonya per portar-se sempre un condó en la cartera (majoritàriament els xics) perquè no saps què pot sorgir quan estés amb la nòvia o amb l'amiga.Aquests temes han de tractar-se amb menys vergonya en la meua opinió.