12 d’oct. 2011

CIME 2011

A l’entrada anterior vaig parlar una miqueta de la “feminitat”. En aquesta ho faré molt més extensament de la “masculinitat” perquè he estat al CIME (Congrés Iberoamericà de Masculinitats i Equitat: Investigació i activisme) i vinc plena d’energia.

Organitzat pel grup d’Homes igualitaris, branca catalana d’AHIGE, els objectius eren conèixer les investigacions que s’estan duent a terme al voltant de les masculinitats (paternitat, coeducació, violència, salut, igualtat...), visibilitzar i impulsar els moviments d’hòmens per la igualtat, analitzar i debatre sobre les polítiques públiques i la incorporació dels hòmens a la igualtat i impulsar les que també treballen amb els barons.

Envoltada d’hòmens igualitaris, en aquest congrés els xics es besaven i es tocaven amorosament perquè han aprés que la cura és important i que dóna moltes més alegries que la jerarquia i/o les lluites de poder. La masculinitat tradicional és misògina i homòfoba.

La misogínia porta a no voler ser com una dona, a no tenir cura de qui ens envolta, a no demostrar afectes o emocions, tret de la ràbia, etc. L’homofòbia no és solament l’odi als xics homosexuals sinó també la competició amb les iguals (en broma o seriosament), la falta de confiança i de sinceritat per por de mostrar debilitat, etc.

En el terreny de la seksualitat, els xics tradicionals creuen que han de porta la iniciativa i donar la talla. Estan molt preocupats per la grandària, per la durada, per la freqüència... perquè la relació seksual és una expressió de poder i de domini.

Afortunadament, hi ha xics alternatius i igualitaris que rebutgen la jerarquia, que no volen competir ni guanyar, que renuncien als privilegis patriarcals, que s’obrin a pràctiques femenines, que no temen expressar els seus sentiments, etc. I per a aquestos va dedicada aquesta entrada!!!!

Mireu els costos de la masculinitat tradicional en els xics de Física o química i valoreu si val la pena!!!

11 comentaris:

La profe ha dit...

Què són els grups d’hòmens igualitaris?
En quines ciutats estan?
Quins són els seus objectius?

Què vol dir AHIGE?
Explica alguna campanya que haja dut a terme aquest grup.

Creus que es podrien formar grups de xics al Villena?

Al text diu que les característiques de la masculinitat tradicional són la misogínia i l’homofòbia. Podries explicar-les? Posa exemples.

Els xics de Física o química competeixen per ser populars. Tots voldrien ser líders, però poquets hi arriben. Qui és el líder del grup? Qui vol arribar-hi? Qui és/són còmplices? Qui és subordinat? I marginat?

Creus que els xics són feliços amb aquesta manera de relacionar-se? I per què ho fan? Què podrien fer per eixir d’aquesta relació de domini-opressió?

I les xiques? Què fa popular una xica?

zineb becker ha dit...

EL CIME 2011
Els grups homes comencen a aparèixer a principis dels anys vuitanta sota com a mostra de solidaritat amb el moviment feminista i com una acció positiva per part dels homes que tenen la necessitat de qüestionar-se el significat de la masculinitat en una societat masclista.
Estén a les ciutats :La comunitat Valenciana,Barcelona,Màlaga etc,

les seues objectius son :

-INVESTIGAR què vol dir ser home al segle XXI, més enllà de la misogínia i l’homofòbia masclista.
- CREAR UN ESPAI per compartir sentiments, idees, emocions…
- PARTIR DE LA VIVÈNCIA PERSONAL:Ens obrim al propi cor i ens responsabilitzem dels nostres sentiments i comportaments.
QÜESTIONEM ELS ROLS SEXISTES I LES RELACIONS DE PODER, :procuren que en la vida siga mes igualitària
PROMOVEM INICIATIVES PÚBLIQUES: creen campanyes, anuncis, grups contra la violència de la dona etc.
AHIGE es la associació d'homes per la igualtat de genere.
Al Villena com poder es pot formar però ara no crec que molta gent estria en ese grup.

La misogínia: és la tendència ideològica o psicològica que consisteix en l'aversió cap a les dones.
La homofòbia: és l'aversió o discriminació contra les persones homosexuals . Sol implicar odi, hostilitat o desaprovació envers persones ...

aun no he acabado.

meline wolf ha dit...

El vídeo de Física o Química és tan real que quan et pares a reflexionar t'adones que a la teua vida també hi passa, i tu no t'adones del mal que pot causar i et dóna gracia. Quan veus el vídeo veus la realitat del sofriment que sent la persona i que no ho transmeten per por a les rialles i les burles i sofreixen en silenci, i com diuen: “ulls que no veuen cor que no sent”.


El vídeo mostra els constants conflictes entre els membres d'un grup, per a fer sentir als seus inferiors que ells tenen el poder, mai als seus superiors per por a ells. En el vídeo el lider es John, ell te als seus còmplices que son Alvaro, Toño i altres colleges després estan els subordinats que es Tonño i baix de tot els marginats que es salva al que peguen i es burlen.

Els grups d'omes igualitaris son una organització Catalana, el seu objecte es la igualtat de genere AHIGA (Associació d'homes per la igualtat de genere )
• Visibilitat la necessita de treballar con jóvens fins la perspectiva de genere.
• Treballar temes específics que afecten als xics jóvens, como la violència, la homofòbia, la educació, les conductes de risc, las emociones, la salut, la immigració, la construcció de la masculinitat, etc.
Si estaria be que en tots els instituts i agera un grup de xics per a la igualtat de genere.
Jo crec que no tots son feliços, els que guanyen son feliços i els altres no son gens feliços per que patixen també per la masculinitat d'altres xics superiors.

luis marston ha dit...

''La misogínia porta a no voler ser com una dona, a no tenir cura de qui ens envolta, a no demostrar afectes o emocions, tret de la ràbia, etc.'' (font: karicies.blogspot.com/2011/10/cime-2011.html)

''L’homofòbia no és solament l’odi als xics homosexuals sinó també la competició amb les iguals (en broma o seriosament), la falta de confiança i de sinceritat per por de mostrar debilitat, etc.'' (font: karicies.blogspot.com/2011/10/cime-2011.html)

En Física o Química, en el grup de John el líder és ell; el que vol arribar a ser líder és Alvaro; els còmplices són els amics; el subordinat és Tonyo, i el marginat és Salva.

Jo no crec que aquesta siga la millor forma de relacionar-se perquè el líder pot humiliar als altres i ell no pot ser humiliat per ningú perquè és el líder del grup i això no és just. Aquest ho fa per a ser el millor de tots. Per a eixir d'aquesta rutina hi ha que deixar la piràmide de líder.

A les xiques les fa populars eixir amb un xic que siga molt guapo, o ella ser molt guapa.

Christian de burgos ha dit...

El vídeo m'ha transmès que els homes es creuen superiors als que demostren que són mes dèbils en realitat els que semblen, però eixos dèbils no ho són: el que passa és que no van de superiors i a l'hora de la veritat els que van de durs s'ablaneixen, i us adonareu que no són del que van. Els homes durs mostren el que no són, mostren una imatge contraria a ells.

Els grups d’homes volen dir que en els anuncis de roba, neteja i de colònies ixen dones i per a l'esport, alcohol, festes i diversions apareixen els homes. Per això ells es reunixen per a aconseguir la igualtat, perquè en un anunci de roba no te perquè aparèixer una dona atractiva, també pot aparèixer un xic atractiu. I en el esport no tè perquè aparèixer un home, també pot aparèixer una dona i en aquests exemples veiem la desigualtat entre l'home i la dona.

Aquest xics que volen aconseguir la igualtat estan per tot arreu, i hi ha associacions en Barcelona, València i Màlaga entre altres en les que volen aconseguir els objectius que eren conèixer les investigacions que s'estan duent a terme al voltant de les masculinitats i impulsar-los per a la igualtat, perque també faja cambis els homes que no sols faixa canvis la dona, per que l'home també te que tindre canvis. Aquestes associacions que volen aconseguir aquests objectius destaca AHIGE (Associació d'homes per la Igualtat de Gènere).

En el meu institut, denominat Isabel de Villena, crec que no podria fer-se un grup de xics perquè després tot el mon es burlaria d'ells, els insultaria i per això no crec que es puguera fer.

En el tex diu que que les característiques de la masculinitat tradicional són la misogínia i l’homofòbia.
  Misogínia: odi cap a les coses femenines
  Homofòbia: odi als homosexuals, no defendre'ls per  por a que et diguen homosexual.

En el vídeo de FoQ el líder del grup és John. Alvaro vol arribar a ser líder. Els còmplices són Alvaro, Toño i els col·leges. El subordinat és Toño i el marginat Salva. Els que lisfa feliços, als xics és competir i de fer-se el superior amb els dèbils, però els que pateixen eixa inferioritat i critiques d'altres no són feliços. Per a evitar este domini no cal donar-li la raó i no fer-li cas. En el cas de la dona, la popularitat es basa en el nombre de novis que ha tingut però no per a be sino al contrari per a mal perquè anirà de boca en boca rebent crítiques de la gent que conega.

Pablo Marston ha dit...

Les característiques de la misogínia són l'odi a les dones i que no t'atribueixen característiques femenines com “nena” o “marica”. Els atributs de l'homofòbia son odi als homosexuals o no compartir gestos afectius amb un xic.

Sí, en Física o Química John és el lider del grup i Àlvaro es el segon però; el primer no li permet insultar, mentres que ell sí que pot insultar. El mateix passa amb Àlvaro i Tonyo (que es el subordinat), Salva es el marginat. Àlvaro vol ser el líder del grup, però pera necessita ser el millor, sent el mes fort o el mes valent.

Podem eixir d'aquesta relació de domini agrupant-nos amb grups mixtos de dones i homes sense discriminacions. Les xiques les fan populars quan ixen amb un xic molt guapo, sent mol atractives.

Nacho Mott ha dit...

La misogínia és la tendència ideològica o psicològica que consisteix en l'aversió cap a les dones.
L'homofòbia és l'odi cap a les persones homosexuals al mateix temps que una discriminació, prejudici o aversió cap a ells.

En el video d'aquesta entrada, el suposat marginat és Salva; el líder és John clarament; i Alvaro i Toni són els subordinats (manats). Aixo es pot veure en el llenguatge de cadascú, tant verbal com gestual. Els gestos o l'ús de la paraula són més durs i oberts en persones com John, que se creuen els liders, que en Toni que són mes tímids.

El que realment fa popular a una dona és la seua parella i la seua aparença que dóna cap al món. Està clar que l'Angelina Jolie triomfa més entre els homes que Betty la Fea.

Aquest vídeo em transmet que els xics tan sols volen ser els liders de la manada. Nosaltres tan sols volem el poder, el poder per damunt d'altres. Això és el que ens fa alcançar la felicitat. És el que se intenta transmetre a FoQ. Però també volen mostrar que tots som iguals i que al final tots tenim un cor moll, i no som tan durs com pareixem. En altres paraules, significa que a uns els costa més desenvolupar se entre el grup que a altres, i que els que estan per damunt tenen més facilitat per al manament i el lideratge.

tamara kent ha dit...

En aquest vídeo de Física o Química em pareix molt mal l´abús que alguns xics cometen contra altres que son més dèbils. El que més m´ha agradat ha sigut que el líder reflexiona per ajudar al seu amic per a que no fera una bogeria. Aquest vídeo mostra molts de les coses que passen a la vida real però que alguns no ens adonem. Aquest vídeo em viu que no cal que jutjar a les persones per com som i en aquest cas és John perquè ell oculta els seus vertaders sentiments per a fer-se el ´´macarró´´.

El grup d´homes igualitaris és una organització branca catalana d´AHIGE, tenen com objectiu la igualtat de gènere. AHIGE ( Associació d´homes por la igualtat de gènere).Estaria bé que en tots els centres, no sol en el Villena es formaren grups d´homes.

La misogínia porta a no voler ser com una dona. L’homofòbia no és solament l’odi als xics homosexuals sinó també la competició amb els iguals.

En el vídeo de Física o Química el líder és John el còmplice és Álvaro, Toño és el subordinat i Salva és el marginat. El que fa popular a una xica és la bellesa i la parella.

Xavi Thompson ha dit...

En aquest text i vídeo els homes volen demostrar que entre ells sempre hi ha un que és millor que els altres, com quan antigament en la prehistòria els homes volien manar i ser dels millors de la cova. Això sempre ha passat. En els instituts, podria haver un grup d'homes per a representar una igualtat de gènere, perquè cal defendre la tolerància.

Els grups d'homes es reunixen per a defendre una igualtat de gènere. Aquestes reunions van contra el masclisme i per a ajudar a la gent que se sent menyspreada per altres. En molts casos són insults a un altra persona, que és diferent dels altres: en lloc d'agradar-li les coses de xics, li plauen les coses de xiques o activitats diferents a les masculines, i per això està aquest grup d'homes, per a ajudar a la societat amb aquestos problemes. Aquestos grups es troben en totes les comunitats del nostre país. Especialment a Catalunya.

AHIGE vol dir que és una associació d'homes d'una igualtat de gènere. Una de les campanyes d'AHIGE explica que han fet ja rodes de prensa per tota Espanya. Aquestes rodes de prenses volen donar informació a les comunitats d'una igualtat de génere.

En el meu institut Isabel de Villena es poden formar grups d'homes igualitaris per ajudar a la societat que es sent diferent als altres i per poder millorar la igualtat de gènere. També això donaria una iniciativa per a millorar la comprensió lectora, parlar i fer debats amb la gent i te sentiries millor ajudant a la societat.

Jennifer Campoamor ha dit...

Els grups d'hòmens igualitaris es reuneixen per a analitzar i conscienciar a la societat de la necessitat de canviar els aspectes masclistes que cada vegada hi ha més, encara que parega que no. Grups d'homes igualitaris hi ha en totes les comunitats d'Espanya.

AHIGE és una associació d'homes per la igualtat de gènere. Una de les campanyes d'AHIGE és la roda d'homes, que consisteix es reunir homes i dones per a denunciar la discriminació i fomentar la igualtat. Aquestes rodes (més de 30 realitzades per tota Espanya, incloses les Illes Balears i les Illes Canàries,) han tingut molt d'èxit.

En el meu institut, que es diu Isabel de Villena, seria molt beneficiós crear grups d'homes, així se podria parlar i intentar arribar a una solució pels problemes que hi ha en els instituts i arribar a una igualtat de gènere per a que ningú es sentira discriminat. Jo pense que no es podria crear perquè malauradament, com en tots els llocs, hi ha un grup de gent que es burla d'aquestes persones i les critica i, a més a més, la gent no es voldria apuntar.

Desgraciadament aquesta societat està dividida en estaments: en el vídeo de FoQ
es pot distingir un líder, que és Jonh; uns còmplices, que són Álvaro, Toño i els seus col·legues; un subordinat, que és Toño i un marginat, Salva. El que et fa accedir o disminuir socialment es pot dir que a les dones és la seua parella o també si és ''guapa'' o ''lletja'' i en el cas dels homes és el seu grau de masculinitat.

meline wolf ha dit...

El vídeo de Física o Química és tan real que quan et pares a reflexionar t'adones que a la teua vida també hi passa, i tu no t'adones del mal que pot causar i et dóna gràcia. Quan veus el vídeo descobreixes la realitat del sofriment que senten les persones i que nio ho transmeten per por a les rialles i les burles i sofreixen en silenci, i com diuen. “ ulls que no veuen cor que no sent”.
El vídeo mostra els constants conflictes entre els membres d'un grup, per a fer sentir als seus inferiors que ells tenen el poder, mai als seus superiors per por a ells. En el vídeo el líder és John,
ell té als seus còmplices que són Alvaro, Tonyo i altres col·legues, després estan els subordinats que és Tonyo i baix del tot el marginat que es Salva del qual es burlen.

Els grups d'homes igualitaris són una organització Catalana, el seu objectiu és la igualtat de génere AHIGA (associació d'homes per la igualtat de gènere)
Treballar amb els joves de la igualtat de gènere .
Treballar temes específics que afecten als xics jóvens, com la violència, l'homofòbia...

Estaria bé que al nostre institut haguera un grup mixt per a la igualtat de gènere, per crec que no hi aniria ningun xic, perquè es pensaria que els altres es burlarien d'ell.
Jo crec que no tots els xics son feliços, els que guanyen se senten bé i els altres gens perquè ells també patixen per la masculinitat d'altres xics superiors.