17 de maig 2011

Nines



L'anunci de l’agència McCann Erickson per a Pavofrío acaba així: “Dedicado a esa mujer real que se merece que cuides” (L'eslògan per a revista és: “Porque no hay nada mejor que alimentar otro modelo de mujer”)

Què us sembla?
A mi, l'eslògan "...que se merece que la cuides" no m'acaba de fer el pes. A qui s'adreça? A ella mateixa? A qui l'envolta que l'ha de cuidar?
Per què ha decidit el publicista que siga un home qui diu “¡Venga, hija, que son todas iguales!”?
Canviaria molt si aplicàrem la regla de la inversió i l'espot mostrara un home en una cadena de muntatge personalitzant un Madelman? I si un home personalitzara també la nina?
I si fóra un xiquet el que triara una nina? *

*(aquestes dues preguntes són gentilesa de Yus, un amic)


Creep (Radiohead) - Scala & Kolacny Brothers from Alex Heller on Vimeo.

La lletra l’he treta d’ací:

Cuando tú estabas aquí antes / no pude mirarte a los ojos. / Eres como un ángel. / Tu piel me hace llorar. / Flotas como una pluma / en un mundo hermoso. / Desearía ser especial. / Tú eres tan especial.

Pero yo soy extraño, / soy raro. / ¿Qué demonios hago aquí? / Yo no pertenezco a aquí.

No me importa si duele, / yo quiero tener el control, / quiero un cuerpo perfecto, / quiero un alma perfecta, / quiero que te des cuenta / cuando yo no esté por aquí. / Eres tan especial. / Desearía ser especial.

Pero soy extraño / soy raro / ¿Qué demonios hago aquí? / Yo no pertenezco a aquí.

Ella corre de nuevo. / Ella sale corriendo. / Ella corre, corre, corre, corre
Cualquier cosa que te haga feliz. / Cualquier cosa que desees. / Eres tan especial / Desearía ser especial.

Pero soy extraño / soy raro / ¿Qué demonios hago aquí? / Yo no pertenezco a aquí.

(PD: Gràcies, Maria!!)

39 comentaris:

zakaria 2n B ha dit...

A mi em pareix que la nina la’n tirat perquè elles són ros rosses y ella no, no com ella pensava que elles no la volien perquè elles són flaques y ella no és flaca. Jo pense que esta mal que nomes perquè ella sia gorda o morena no parlen amb ella perquè tots som persones(bo en el cas d’elles nines).

josepcr2b ha dit...

Respecte al primer vídeo:
Jo crec que els de l’empresa de publicitat han encertat amb l’anunci perquè jo crec que no sempre són millor les nines ‘perfectes’, als/les xiquets/es no sempre els agrada que siguen ‘perfectes’, moltes vegades prefereixen que la nina siga més real o més pareguda a ell/a o als seus amics.
¿O tu no preferiries que la teua nina o el teu nino fóra més paregut a tu?
Quant al comentari del pare que diu: <> en la gran part dels casos és veritat (en aquest cas no), i si ho fera un home en una cadena de muntatge de ‘madelmans’ jo crec que estarien en la mateixa situació.


Respecte al segon vídeo:
El únic argument que puc posar es que la diferència és bona i no per ser diferent se és pitjor jo diria que és millor perquè en molts casos la monotonia es avorrida i si totes són igual i no l’acepten és el seu problema i és una amiga que perden i la nina diferent no se tindria que haber esforçat per a caure’ls bé perquè si ella està contenta en el seu aspecte ningú tindria que fer-la canviar.


En resum jo crec que la diferencia és bona i que no hi ha que deixar-se guiar per ningú si un mateix està content.

Carlos C I Kevin 1ºD ha dit...

No totes son iguals, cadascuna pensa de una manera i te uns caràcters i no visiten totes iguals.
Ja que si no seria molt avorrit el mon si tots fórem iguals. I cadascun te una manera de ser i de pensar, uns sentiments, uns pensaments, una manera de vestir y per últim una de ser.

Una salutació

ROBERT 1ª E.S.O ha dit...

mi pareix que és un vídeo que ens mostra les realidade de la dona perquè les xiquetes que compren nines no es coviertan pijas.

Eva 2A ha dit...

Jo crec que algunes dones se'l pasen molt mal amb els esteriotips, com per exemple, en el segon video la xiqueta morena volia ser com les xiques rosses i va canviar el seu cos i tot per a agradarles,però elles no li van aceptar, i en el primer video explica que a la majoria de gent li agraden les xiques molt guapes i delgades, però encara queda gent amb personalitat a la que li agraden altre tipues de xiques. En definitiva, la gent no deuria donar-li tanta importància a l'aspecte físici més importància a la personalitat d'una persona.

Anabel i Lucía :) 2nA ha dit...

Aquetos videos demostren que si tu creus que ets diferent i no et sembles a la gent no significa que sigues roí, si no hi es molt millor, perquè tens la propia identitat i personalitat

Dani i Hermes 2onA ha dit...

Esta xulo,es un video original en el que demostra que encara que no sigues igual que les demes et tenen que tratar igual cosa que en ese video no fan. L'altre video anomenat
"nines" demostra que has de ser original i no sguir lo que els demes diguen i fan,com fa la xiqueta del video.

Helena 2ºA ha dit...

Bé, sobre el primer vídeo, jo ja havía vist l'anunci i hem pareix que té molta raó, no perque sigues diferent has de ser pitjor o millor que altres persones, cadascun és com vol i només perquè ho diga la moda o les teves amigues i amics no tens que canviar si no vols i si no t'accepten es que hi han persones millors. És com dir: "Ser diferent no et fa ser pitjor persona, acceptat i que t'accepten (i menja pernil)".

Sobre el segón vídeo, l'han exagerat una mica encara que en alguns casos pot ser tan extrem. Et deixen de costat per no tindre el mateix físic, roba ni personalitat estúpida de les altres persones, per ser diferent, es com quan ets xicotet que et deien -No jugues al futbol? Ets un marieta.
És com si alguna llei t'obligara a jugar al futbol si ets un xic i a les nines si ets una xiqueta, però si és a l'inrevés tota la demés gent ja es fica amb tú. No hi ha dret a ficar etiquetes perque sí, sense coneixer a eixa persona plenament. És molt injust.

diarideclassevives11 ha dit...

Nosaltres pensem que el video de primer de les nines està prou bé, però el altre es molt trist i dramatic.Perquè encara hi ha gent que discrimina als altres per el seu fisic i no es donen conte del mal que fan,i aixó fa que la persona afectada es senta mal de ell mateix.En el video la nina diferent vol ser com les altres i acaben matent-la! I aixó no es normal perque abans de jutjar a les persones deuria molta gent coneixer-les.

Elena 2n A ha dit...

Jo pense que les nines li tenen enveja a l'altra perquè és diferent, i elles son iguals i és avorrit. L'assassinen perquè no tenen pietat. La nina no ha de canviar perquè ella és com és i no li ha d'importar el que pensen els demés.

LLuís 2a ha dit...

Jo pense que el que vol dir aquesta persona es que a vegades fem feliç a algu al canviar coses que son iguals com per exemple en el anunci la xiqueta al veure una nina diferent preferix eixa que a les demes que son iguals.Respecte al segon video,jo crec que vol dir que doncs que sigues d'una forma diferent a altres persones no les té que importar com tu eres perquè si canvies pot passar que té rebujen.

diarideclassevives11 ha dit...

Jo crec que en el primer vídeo la xica que treballa en la fàbrica a fet bé canviant la nina, perquè totes eren igual, i jo crec ( o almenys per a mi)que si la gent fora sempre igual s'avorriríem.
En quan al comentari del pare, no em pareix massa bé, perque no totes ls persones són iguals.
En el segon vídeo, la història és un poc més complexa d'entendre. Les "barbies" que són les boniques, les que són rosses, van a la moda... Es pensem que són les millors per els seu "físic" i moltes vegades es millor el interior de una persona que el físic. El que passa esquè en el primer que et fíxes és en si es bonica, no esta grosseta... Però això es un error que tots fem alguna vegada, però que sempre el podem corregir. Tampoc està bé el que han fet elles, perquè per ser diferent no la tene que apartar del grup o no voler parlar amb ella. Un altre error es que ella tampoc hauría de canviar perquè l'accepten, una persona es té que mostrar com es i no fingir ser una persona que no es.

Esther Piñol Esteve 2n ESO A.

Teresa 2n A ha dit...

1. En l'anunci s'intenta deixar a un costat els estereotips respecte al model de dona perfecta que té la societat. Però no han deixat de banda l'esteorotip de que a l'home li semblen totes les dones iguals. Així que pense que està bé per una banda i per a ensenyar que eixe no és el model real de dona, però per l'altra li falta alguna cosa.

2. En el segon vídeo també es va referència al model de dona perfecta. Això es el que passa en la societat, ja que mostren un model de dona que es suposa que s'ha d'aconseguir, però no és real, ja que les empreses més poderoses que creen els estereotips mai ho accepten i sempre fan que es senten mal per a fer negoci venent productes que aconsegueixen coses que al cap d'un temps això ja no es el cal tenir, i trauen altres productes, etc.

meritxell 2n A ha dit...

jo crec que en el primer vídeo i en el altre diu que tens que tindre personalitat i que no tens que ser el que no és ,per que hi a persones a les que li agrades tal com és

Maria 1º A ha dit...

Estic d'acord amb Zakaria. Perquè siguen roses i rubies no tenen perquè discriminar a l'altra. Totes són ''persones'' i són iguals, a soles que, amb diferent aspecte.

diarideclassevives11 ha dit...

El vídeo vol reivindicar que no tots som iguals. Una dona no té perque ser perfecta per ser rubia, prima i guapa; les persones son perfectes cadascuna a la seua manera.
La publicitat comet l'error de totes les publicitat de nines. Una xiquet tanmateix com una xiqueta pot jugar amb nines.
Ningú té que dir el que es perfecte o normal, la normalitat i la perfecció esta en el sentit comú de cada persona.

En el segon vídeo pense que el que vol dir és que la gent no té que canviar per ser acceptada, quan no eres acceptat pel teu aspecte, es la gent que no t'accepta el que té el problema.
La gent no pot canviar per agradar, cada persona és com és i açó es el que n'hi ha que acceptar no la forma física.
Kerri Ann, 2ºA

Diana ha dit...

crec que ella vol ser com les Barbies pero quan aquestes la veuen tan bonica no soporten tindre competencia y es desfan amb crueltat d'ella... es molt realista,primer et canvien y despres et critiquen...

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Teresa,
m'agrada molt el teu comentari perquè dones en la clau quan parles dels estereotips que trenca i que no trenca aquesta publicitat:

"En l'anunci s'intenta deixar a un costat els estereotips respecte al model de dona perfecta que té la societat. Però no han deixat de banda l'esteorotip de que a l'home li semblen totes les dones iguals."

l'anunci trenca amb el model de dona perfecta però no apunta a cap canvi en la masculinitat.

És bastant comú que la publicitat reforce els estereotips de la masculinitat tradicional i hi ha pocs anuncis que presenten models d'hòmens diferents.Per això jo us proposava, en les preguntes, que pensàreu sobre un xiquet que tria una nina, o un home que està treballant en la cadena de muntantge, o un home que personalitza un nino per fer-lo també diferent al model.

És molt necessari que els models canvien des dels dos costats, el masculí i el femení, i que vagen obrint-se i diversificant-se fins a arribar al punt que no importe el gènere de la persona.

josepcr2ºb ha dit...

Respecte al primer vídeo:
Jo crec que els de l’empresa de publicitat han encertat amb l’anunci perquè pense que no sempre són millor les nines ‘perfectes’, als xiquets o les xiquetes no sempre els agrada que siguen ‘perfectes’, moltes vegades prefereixen que la nina siga més real o més pareguda a ell/a o als seus amics.
¿O tu no preferiries que la teua nina o el teu nino fóra més paregut a tu?
Quant al comentari del pare que diu: “són totes iguals” en la gran part dels casos és veritat (en aquest cas no), i si ho fera un home en una cadena de muntatge de ‘madelmans’ jo crec que no estarien en la mateixa situació, perquè la majoria dels xiquets quan van a comprar un madelman no triarien a un que no tinguera músculs o anara vestit de guerra, és a dir, el nino no tindria cap èxit.


Respecte al segon vídeo:
L’únic argument que puc posar és que la diferència és bona i no per ser diferent s’és pitjor, jo diria que és millor perquè en molts casos la monotonia és avorrida i, si totes són igual i no l’accepten, és el seu problema i és una amiga que perden i la nina diferent no s’hauria d’haver esforçat per a caure’ls bé perquè si ella està contenta amb el seu aspecte ningú hauria de fer-la canviar.


En resum jo crec que la diferència és bona i que no hi ha que deixar-se guiar per ningú si un mateix està content.

zakaria 2n B ha dit...

Segon vídeo:
A mi l'anunci de Pavofrio em pareix irreal perquè una treballadora d'una fàbrica de nines no pot robar una nina sense que ningú la vegi i l'home que diu "vinga agafa una que totes són iguals" té raó perquè totes les nines són iguals.
Peró com és una metàfora de les dones a mi no em pareix que totes les dones són iguals.
NO CONTINUARA...

Jose Maria ha dit...

A mi no m’agradaria que algú em diguera que “ tots soms iguals “ perquè en realitat no som iguals, cada u té la seua personalitat i això és el que ens està intentant dir. Però en realitat molta gent ho fa per a que la integren en el grup, ha de posar-se la mateixa roba, maquillar-se, etc . I això no és, cada u és tal com és i si no li agrada a algú, que es fastidie!

jose 2 b ha dit...

L’anunci de les nines em pareix un poquet macabre, per desgràcia això passa al nostre món. De veritat és tan dolent ser diferent? No dóna igual ser lleig o gros o d’altre color. Som persones. De vegades crec que la gent discrimina perquè creuen que els diferents són millors, però la veritat és que tots són persones i, si no ens respectem, mai hi haurà una bona convivència. Espere que algun dia no discriminen als diferents.

Ana ºB ha dit...

L’anunci de pavofrío em sembla original, perquè en molts anuncis es repeteixen, el contingut del que pasa , pero aquest vídeo no...
Jo crec que han elegit a un home per a l’anunci, perquè la majoria dels xics tenen menys paciència que les xiques, aleshores han triat un home per a que li done un poquet de pressió a la seua filla i es done pressa.

L’altre vídeo el que ocorreix allí també ocurreix ara amb les persones, perquè molta gent es racista aquí, si per el carrer passa un african, la gent es possa mirar-li rar, perquè no son com ells per exemple el color de pell.

Johana 2B ha dit...

El que jo pense és que l’ anunci de Pavofrío és molt natural. I també és molt bo perquè la dona que canvia la nina per l’altra, es pera que la gent mire a la dona de veritat i no a una nina sense sentit i que no es pareix ala dona de hui en dia.
També el vídeo de la nina de porcellana el que fa està molt malament perquè cadascuna de les persones som con som i la publicitat el que fa és que no ens acceptem com som.
I la solució o bo el que ami me agradaria és que començaren de una ves per totes les empreses a fabricar una dona de veritat i no una dona de fantasia.

Patricia 2onB ha dit...

A mi em pareix molt bé el que ha fet la xica, canviant la nina i fent-la més pareguda a la realitat, i no com són la majoria de les nines (que són irreals); perquè els publicistes el que no pensen és que la majoria de les xiquetes volen ser com les seues nines, i si les nines no són reals, mai no podran ser iguals a elles. A més si pensem un poc les nines que tenien les nostres àvies no es pareixen en res del món a les que hui en dia existeixen; i per açò elles no es preocupaven per aquestes coses i eren més felices.
Perquè ara moltes xiques patixen perquè estan obsessionades intentant ser com la societat, de les últimes dècades, ens està ensenyant , i no pensen en ser com elles són.
A més la gent últimament,pareix, que tan sols l’importa l’aspecte físic de les persones (que totes siguen perfectes), i no la personalitat de cadascú; però segur que si es feren clons de la gent no estarien d’acord. ¿O es que a vosaltres us agradaria tindre una persona exactament igual, que a més de tindre el mateix aspecte físic i manera de vestir, pensara igual a vosaltres? Perquè açò és exactament el que la gent va a aconseguir.
1er Vídeo:
El publicista ha decidit que siga un home qui diga que totes són iguals perquè la majoria dels homes tenen una visió de les dones com si foren totes iguals: molt primes, guapes, amb els cabells rossos i els ulls blaus; sense pensar que la majoria de dones no som així, i que ja estem cansades de que si no som com els estereotips no ens acepta la resta de persones.
Per aquesta raó si haguera sigut una dona, segurament, no ho hauria dit, perquè la manera de pensar de les dones ja està canviant i trencant els estereotips.

michelle 2nB ha dit...

L’home que diu “totes són iguals” ho fa perquè hi ha homes (també dones) que no es fixen en que totes no són iguals, per això han elegit a un home per a que ho diga, perquè algunes persones simplement no es fixen en eixes coses xicotetes que no pareixen importants. És veritat que totes les nines són iguals, però entre totes hi ha alguna que canvia i no és semblant. La majoria tenen els cabells rossos, llargs i són primes. També van vestides amb vestits llargs, faldes i totes les seues robes són de colors que es creuen molt femenins i coses així. Tampoc has d’agradar a la gent si per a fer-ho has de canviar tot el teu aspecte. Tu ets com ets i si vols agradar a una persona no has de canviar tot, sinó ser tu mateixa i, si no t’accepten, és perquè no fa falta que perdes el teu temps amb eixes persones. El significat dels vídeos crec que és que totes les persones tenen la seua personalitat i que no has d’intentar tindre una personalitat que no és la teua. Tampoc has de canviar el teu aspecte perquè si no tu tampoc seràs la mateixa persona ni per fora ni per dins.

Marisol 1B ha dit...

jo pense que si una persona vol ser com són les altres personas,no fa falta que el sea,es millor que siga ella misma,no importa si grossa o flaca,es una persona que tets sentiments i que és com és i no pode-vos canviar i tampoc podem deixar que ella cambia,porque nosaltres (as) la volem tal com és eixa persona

E & J ha dit...

Ens pareix mal que tracten la homosexualitat com si d’una infermetat es tracte
Hi ha escenes gracioses com per exemple quan estan parlant sobre perquè son “mariques”
La senyora intenta que els xics siguen mes matxos y les dones aprenguen a fer les llavors de la casa etc..

carla i carmen ha dit...

A mi m’agrada aquest vídeo perquè tracta d’una xica que treballa en una fabrica de nines que totes les nines eren iguals fins que agarra una i se la va portar a sa casa de camí va veure a una dona donant-li una polsera a la seua amiga,en el autobús va veure a una mare posant-se un pal en el monyo,cuan estava amb les seus amigues en un bar els va gravar les rises de les amigues, cuan va arribar a sa casa va tenyir el pelo de marró el va posar-li el pal al monyo,va canviar-li la gravació i li va posar la polsera la va tornar a la fàbrica i cuan una xiqueta estava buscant una nina va agafar la que va arreglar perquè aquesta no pensava en si mateixa.

Mario 1ºB ha dit...

Vaig a comentar el vídeo de la nina de dalt.

A mi em va agradar quan el vaig vore a la televisió, crec que és molt original i molt bo. Perquè la gent no ha de ser tota igual i cadascú ha de tindre la seua forma de ser.

Jady & Sara 1ºB ha dit...

Nosaltres pensem que:
No totes les xiquetes han de ser iguals, perquè cada persona és única i que a vegades la gent et vol més tal i com eres, perquè eres tu mateixa i no una persona distinta a tu, una persona falsa.
I que si les teues amigues no saben vore la teua bellesa interior és perquè no són vertaderes amigues. I si tu canvies per agradar als demés és que no tens PERSONALITAT.

Anònim ha dit...

jo crec que és un vídeo pel meu indica que tots no som iguals tenim petits defectes,però, cada persona és única i avesis els tracten com si no fora d'aquest món encara que siguin d'un altre país i si alguns no li agraden com ets és que no són la teva veritables amigues o amics el teu creïs que et van ha seguir fins a la fi del món i cadascun té la seva forma de ser que no importa la raça el color tots venim del mateix que som de carn i os,no has de canviar solament per que t'ho diguin les teves amigues per que et poden perjudicar o afavorir-te

♥LauuraYMaar♥ 1er A! (: ha dit...

Hola! Som Laura i Mar, volíem parlar del segon vídeo, ens ha deixat un poc de pedra ja que no esperàvem que les ‘’Barbie’s’’ la assassinaren sols per intentar ser com elles. No per no ser roses de cabell som pitjors o millors, la nina intenta canviar per encaixar i hauria de ser ella mateixa, però no està segura de que la tracten bé o li facen cas sent ella. A més per que no estiga flaca ni rosa ni porte un vestit com el que porten elles, no pot encaixar en el grup de les ‘’populars’’ i és una injustícia... Encara que sembla impossible i és molt difícil no hauríem d’emprar aquestes etiquetes de és rar, és friki, tonto, popular, empollón, pelota, etc. I és molt difícil per a algunes persones o moltes que són diferent suportar els insults dels que són iguals, creem que si no insultarem ni marginarem i ens comportarem igual que amb els altres que són iguals que nosaltres aquestes persones es sentirien millor i no tindrien tanta pressió.

Josep mc 1ºA ha dit...

Jo vaig a comentar el de baix:
Al principi no l’entenia però desprès m’he adonat de que acaba així perquè si no representaria que a les xiques guapes les accepten en tot, per això no estaria be ja que per exemple si et discriminen per jugar a futbol no pararien d’insultar-te perquè parares de jugar.
A tot el món li agradaria que l’acceptaren assoles amb canviar un poc però els vertaders amics són els que t’accepten com eres i no com volen que siguis.

maria i gemma 1a ha dit...

Pensem que en aquest vídeo a la nina de porcellana la descriminen perquè no és tan guapa com elles, tan popular com elles i tant atractiva com elles.
Ella es canvia el cos per a encaixar en les Barbies i encara així no li fan cas. Nosaltres el que pensem és que no has de ser guapa per a que et facen cas, has de ser tu mateixa perquè d’alguna manera o altra et van a criticar.

M.R.E ha dit...

Aquest video es un dels meus favorits jo pense que la muñeca protagonista no es sente bé con ella mateixa y intenta ser com altra persona.
si de veritat vuic tindre amigas tiene que ser como es ella y no tiene porque cambiar porque si no le estimen como es pues ,elles selo perden.
y si de verdad quiere tindre bones amigues elles la tendrien que aceptar como es y no importar-les si es distinta.
Perquè la que se esta enganyant es ella.

Mari ha dit...

Em sembla que l’anunci de Pavofrío és molt bonic. L’anunci en sí té molta raó i té molt de sentit el que diu. Però l’home de l’anunci no m’ha agradat res perquè és un poc masclista. Les dones podem fer coses increïbles en la vida, no són faves i tampoc podem ser una nina d’usar i llançar!
“Las mujeres han sido hechas para ser amadas, no para ser comprendidas.” Oscar Wilde
Aquesta frase té molt de significat per a la publicitat de Pavofrío, perquè el pare de la xiqueta no compra el que vol la seua filla.
L’anunci de Pavofrío no tracta de ser pija, com s’ha dit en un comentari. És diferent, se refereix com diu l’anunci a un tipus de dona diferent, jo crec que no té res amb ser pija.
Té molt raó ja que com sabeu les dones o homes, no tot el món es igual, em referix que cada persona té idees diferents, pensaments diferents, sentiments, somiar.. etc. O tindre que copiar a altra persona? Jo crec que per a res!¡
Si tots fórem iguals... per a mi no tindria molt de sentit, ja quan t’enamores d’una persona que és igual als altres es una miqueta fava i avorrit.
Jo vull respondre al comentari de “Helena 2ºA”;
Helena té molta raó, però jo crec que també depén del amics que tens, ja que per alguna raó ells t’intenten canviar o ells t’assetgen per ser diferent.. i no és molt bonic que diguem. Si no t’accepten, no són verdaders amics. I el que has dit del segon vídeo, crec que no es injust, perquè les dones o, millor dit, la societat hem establit estereotips, per exemple quan un bebé naixé xica té que portar roba rosa i quan és xic roba blau. Ja que al llarg del temps hem establit aquests estereotips. No em pareix tan injust. T’agrada el color rosa? Jo crec que sols t’agrada una miqueta. Coma tot el món, nos agrada altres colors. Però això del futbol, jo pense que les persones tenen que entendre que a cada persona li agraden coses diferents.

3 de juny de 2011 11:31

Sara M ha dit...

Respecte al primer vídeo:
A mi m’ha agradat molt aquest vídeo perquè és original. I la nina nova que ha fet la xica és molt més bonica i té el seu propi estil, perquè no hem de ser totes iguals, cadascuna ha de tindre el seu estil i la seu forma de ser perquè si no tot seria molt avorrit (això és el que jo pense)... I la xiqueta quan va amb el seu pare a comprar una nina prefereix la nova abans que a la “Barbie” de sempre...
Perquè és millor una persona que faria qualsevol cosa per ajudar als demés en lloc d’una persona que sols pensa en ella mateixa i com guapa que està i tot això.

26 de maig de 2011 11:48

Paula Campoamor 1Batx. Humanistic ha dit...

Des que som xicotets la societat sempre ens ha implantat uns canons de bellesa que són inamovibles i que llastimen a milers i milers de xiquetes que volen ser com aquestes però que no s’adonen que elles són molt millor del que està implantat. Ens hem fet majors amb la idea que la dona perfecta o que la nina perfecta és aquella que té cabells rossos, és prima, alta i a més a més sol ser blanca de pell. Aquesta idea ja prové des de fa molt de temps abans, els escriptors d’altres segles ja escrivien a una dona imaginaria que segons ells qualsevol dia arribaria i que sempre havia de tindre les mateixes característiques. I si ens fixem en moltes de les pel·lícules de princeses? Com són? I en pel·lícules adolescents d’amor? Sempre apareixen com la dona rossa aquella que és guapa, que està molt bona i que a més a més en ella se centren milers de mirades i com no apareix una amiga que els seus cabells són castanys i ella no destaca tant com l’altra.

Aquest anunci és adequat a tot el que estem explicant i podem veure com una dona valenta canvia una nina per una altra per a tallar amb aquells canons de bellesa. Però si ens adonem que finalment és la castanya la que ressalta i la que agarra la xiqueta de curta edat que ja s'adona que totes són sempre iguals o molt paregudes i es decanta per aquesta. Hem de posar fre amb tots aquests canons que decideixen qui si i qui no i que influeixen en la vida de milers i milers de xiquetes que estan cohibides, defraudades o frustrades per no donar la talla d’aquells models de dona que se suposa que són els adequats i amb aquells que no ho són.

Finalment crec que sempre és bo veure com sí que hi ha alguns anuncis que valen la pena i que no sols intenten fer màrqueting i publicar el seu anunci. Aquest a més de promocionar un producte també amaga un missatge que ha de fer reflexionar a milers i milers de persones i fan falta molts i molts d’anuncis com aquest on demostren que una dona és capaç de jugar-se el seu lloc de treball per portar-se una nina a casa i a més canviar-la per mostrar al món que les dones sí que hem de ser igual quant a drets, però que cada persona és diferent respecte a físic, personalitat o vestimenta.