17 de maig 2011

Qui vol anar pel "bon" camí?











But I'm a Cheerleader (J. Babbit, 1999, USA)

Megan és una adolescent de 17 anys aparentment heterosexual. Té un xicot, anomenat Jared, i és animadora de l’escola (una cheerleader); però la seua cristiana família, les amigues i Jared pensen que és lesbiana i l’obliguen a anar a True Directions, una institució que la “curarà” de la seua homosexualitat. Allà coneix la directora Mary i Rock, el fill d’aquesta, l’instructor ex-gai Mike i un grapadet de xics i xiques com ella. Graham esdevindrà la seua “amiga especial”.

La pel·lícula va rebre la qualificació de NC-17 (prohibida a menors de 17 anys) per l'Associació de cinema dels Estats Units (MPAA). Per a aconseguir la qualificació R (permesa a menors de 17 amb companyia adulta) la directora Jamier Babbit va haver de retirar una presa de dos segons en la qual la mà de Graham recorria el cos vestit de Megan; una altra presa de baix a dalt del cos de Megan mentre es masturbava i un comentari on Megan deia que “s’havia menjat a Graham” (argot per a referir-se al cunnilingus). Curiosament, American Pie, estrenada també el mateix any, mostrava un adolescent baró masturbant-se i va rebre la qualificació R. La directora de la pel·lícula es va queixar de la discriminació per part de la MPAA, que usava diferents criteris per a les pel·lícules de temàtica lèsbica i per a les escenes sexuals protagonitzades per xiques. A Austràlia, la pel·li va rebre la qualificació M (audiències madures), 15 al Regne Unit, 14A a Canadà i 12 a Alemanya.

En clau d’humor, But I'm a Cheerleader ens mostra la construcció de la sexualitat (que ha de ser necessàriament heterosexual i coital) i del gènere: un gènere blau (aficionat a la mecànica, als esports, a la guerra...) i un gènere rosa (ensinistrat per a netejar, tenir cura de bebès i satisfer els desitjos de l’home).

Rescatar aquesta pel·li del bagul, m'ha semblat una divertida manera de reivindicar la diversitat hui, 17 de maig, dia internacional contra l’homofòbia, la transfòbia, i la bifòbia.

(Font: Wikipedia)

47 comentaris:

JC Soriano ha dit...

Aún me estoy riendo con los gags de gays, ex-gays y ex-ex-gays de esa película. El humor es algo muy serio cuando se trabaja bien, mientras llevamos a la gente de arriba y abajo para que se comporten de una forma determinada les hacemos daño y que vivan plenamente. La escena final con los padres de Megan yendo a una asociación de apoyo de padres con hijos homosexuales y la cara que ponen es una de las mejores que he visto sobre el tema.
Enhorabuena por utilizar esas imágenes como material de trabajo en educación a la diversidad.

Carla & Lucia ♥ ha dit...

Comentari:

Els vídeos representen molt bé la vida real perquè hi ha molta gent que te fills o amics... que son homosexuals aleshores eduquen als seus fills en escoles com les de la pel•lícula i no respecten la homosexualitat. Ser homosexual no es greu, es algo com ser heterosexuals, algo natural. Ens pareixen molt forts els vídeos perquè se’n passen un munto, no es un problema mental ni res, i si ells volen ser homosexual ho poden ser.
Els vídeos representen molt be el que volen dir,una parodia de risa basada en escoles reals que fatja vore a la gent la ridiculesa de dir que la meua filla no vui que siga homosexual...
Donem la enhorabona pels vídeos, estan mol ben fets i donen molta risa, que ridículs se deuen de sentir les persones que estan en eixa escola...

Maria Y Adriian ha dit...

El vídeo no està bé perquè no a tots els xics els agrada l’esport, tenir múscul… I tampoc a les dones els ha d’agradar el rosa, maquillar-se… És graciós, però nosaltres creem que pot influir a les persones que no es veuen en aquest vídeo.

Gemma maria 1ra ha dit...

En el primer vídeo tota la gent pensa que ser lesbiana es un problema,i que la seua filla te un problema,però en realitat qui te el problema es la gent que pensa que ser gay o lesbiana es anormal i per a res es una cosa molt normal .

HUGO M.M. ha dit...

Em pareix que això de anar a una acadèmia per a deixar de ser Gay. Una les persones poden ser Gays i dos si no li agrada a la família no tenen que “curar-lo” perquè això ni es una malaltia i es un gust de una persona com si fos que li agrada el color blau. I un altre punt a marcar esque la diferencia de edat d’admiso per a vore el video.

Maria 1º A ha dit...

Està tot graciós, asoles que no estic res d'acord amb la acadèmia esa. Pense que les persones han de ser el que vulguen sense que ningu el critique, però, perquè la família siga cristiana, el puc entendre.
Tampoc m'agrada que es burlen sobre la homosexualitat. Com he dit abans, cada ú és com és.

Andrea y Daniel 1ºA :) ha dit...

Nosaltres creiem que la gent no té ningú dret a criticar a la gent respecte a la seua sexualitat, i menys si la persona ja te parella i un fill. No poden manar a una persona a un tipus de psicòleg, això no es pot curar.
A pesar de que siga una pel•lícula, la gent en veritat fa eixes teràpies, però no tan exagerades.
Per part, classificar les pel•lícules per edats no té molt sentit, ja que cadascú veu el que li agrada.

Axel ha dit...

M'he rigut molt en aquests vídeos, i en realitat aquest tipus de coses passen molt ... Aquesta institució té una ment molt tancada la veritat.

EL DIEGO,EL DE 1ºA ha dit...

El vídeo que hem vist m’agraden perquè es pensen que les persones homosexuals són com totes les demes.
Jo pense que una persona és lliure de pensar el que vulga, ser homosexual o heterosexual, si una persona és esquerrana no ho pots evitar el nàixer així és el mateix que el de abans i és com el dit Para gustos colores

El xavi, el aparicio. ha dit...

Hola.
Bé, aquesta pel•lícula trata de humoritzar el concepte del lesbianisme i masclisme.
Ixen varius pasos, que trates d’eliminar el pensaments homosexuals, y fer que la persona que te la infermetat, s’olvide d’aquestos,i es torna heterosexual.
La veritat, es una proposta divertida però que lo que fa es burlar-se del estereorip que esta marcat però homes i dones.
A la fí, una pel•lícula molt divertida, i que es una pena que no estiga a espanyol, tocarà mirar-la amb subtítols.

aida 1ºA ha dit...

Jo pense que la mare se equivoca un poquet perquè ella l’hi vol curar al seu fill que es Gay però no es dona conte de que si un xic es Gay naix amb ell ,lo que vol fer la mare es llibar-li segon ella la infermetat que te si un xic i un altre es volen i la família el tenen que tindre com son no com ells volen .i també volía dir que carla i lucia tenen molta raó ,per sert aquests vidéos representen molt bé la vida pero a la vegada molt rarament.
adeu

Bárbara ♥ ha dit...

Aquest vídeo em pareix un poc .. estrany.

No se perquè per a Mike ser lesbiana es una cosa rara, ser lesbiana es que s’agraden les xiques i ja no és tan estrany.

Jo crec que l’homosexualitat no es cura, és una cosa normal de la vida que la decideix un mateix.

Ser homosexual no és un problema mental ni res d’això, ser homosexual es prendre una decisió d’un mateix.

El que no se és que si Megan té novio, com pot ser homosexual? Tal vegada el té per a escondre la seua homosexualitat i que la gent no es burle de ella.

Anònim ha dit...

Jo crec que en aquests vídeos son molt en broma.
La ultima frase m’ha fet molta gràcia per que òbviament no es així

Elizabeth ha dit...

En pareix fantàstic que es duen a terme vídeos com aquest per fer reaccionar a la gent que encara al segle 21 es pensa que la gent homosexual te una malaltia.
Als vídeos ixen els diferents punts de vista d’aquesta situació: Els pares no volen que els seus fills siguen o es comporten com “maricons”, els adolescents no veuen ningun problema, Mary es troba disposada a canviar als adolescents per a que siguen heterosexuals... Encara que els vídeos mostren eixa realitat amb humor, es una situació que hui en dia es troba present.

orland 1a ha dit...

Jo crec que els vídeos són molt riallers i que en el vídeo diuen que el homes menten descarguen i sen van

josep mc ha dit...

Jo crec que això de que per a ser normal s’ha de ser heterosexual és una tonteria, i no entenc que estiga mal vist ser homosexual perquè en l’actualitat no es res estrany, és una cosa que pots vore a primera vist, en canvi si que era normal que estiguera mal vist perquè això era una dictadura total.

El Cris ha dit...

Jo crec que aquestos vídeos són “bestials”, per que es burlen de la sexualitat.
Aquestos vídeos es burlen de la sexualitat de les xiques i els xics.
M’he rigut molt amb aquestos vídeos sobre la sexualitat.

Lauuura&Maaaar♥ ha dit...

Hola, som Laura i Mar.
Aquestos vídeos, es a dir la pel•lícula, son molt rars, ja que no es un problema, es una forma de ser i no ho pots canviar. Em pareix molt bé que es burlen mitjançant una pel•lícula d’aquestes escoles del bon camí. Son un poc cutres, ja que m’entres intenten que siguen heterosexuals ells segueixen pensant igual, sent homosexuals i fent carícies etc. Ningun dels passos que fan per a caviar de frontera serveixen, tot son xorrades per a burlar-se. Els pares es burlen d’ells en la pel•lícula, però a la vida real molts pares fan el mateix, i es senten raspallats. Ens han agradat molt.

llopis de 1 A ha dit...

No entenc per que diuen que el ser homosexual és una enfermetat que es pot curar...
Si no totom tenim dret a volir aquin vuigues. Com pot ser quen ens diferencien per enamorar-se d'una persona de diferent sexe o del mateix.
Els passos ixos no deurien d'existir són una tonteria.

Jaime 2ºB ha dit...

Una gran part de les persones, pensen que ser homosexual es una "malaltia", fa uns dies, en la radio van posar un reportatge sobre les famílies sobre fills homosexuals i quasi tots els pares s'emprenyen per la seva forma de ser, deien que es anormal...¡Que era una maledicció!, l'únic anormal que hi ha en aquestos casos, es el comportament dels pares, els envien a escoles per a homosexuals que deien que et "curen" quan la veritat es que tan sols es una hipnosi temporal, te fan creure que ser homosexual es lo pitjor que hi ha, i et convencen de que és així, però com be ha dit Zoe , es un timo.

Les classes que donen a aquesta escola són massa falses, i el que pensen els pares i amics de Megan, per a "acusar-li" de ser lesbiana (cosa molt normal), es bassa tan sols en probabilitats que en mi opinió son molt baixes.

Una persona no es homosexual o bisexual tan sols per no comportar-se com "el model de xica ideal", o per anar amb persones d'un altre sexe, en el meu col·legi, me'n recorde que un xiquet sempre anava amb les xiques , I la resta de la classe, fins el seu germà li rebutjaven, fins al limit d'agredir-le físicament.La societat en la que vivim, es massa "perfeccionista", si algú o alguna no és com els altres ja diuen que es gay o lesbiana,hi ha que fer alguna cosa

Rosa ha dit...

La homo-bi-transfobia en el mundo:
http://www.youtube.com/watch?v=O6OV3VQRmC0

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Xavi Martí,
en aquest bloc, i en la pel·li, també es critica que a les famílies s'eduque com a xica o com xic. Si som persones, ens haurien d'educar igual sense importar les diferències anatòmiques, no creus?

Rosa Sanchis ha dit...

Excel·lent comentari, Jaume, per fi!!!

Carlos 1º C ha dit...

A mi aquest vídeo hem pareix que es molt anti homosexual, i hem pareix que una persona naix com naix i si naix homosexual ix exina i no tenim perquè nombrar-lo com una em fermetat ni tenim que curar-lo perquè si la persona vol ser exina es com vol, cada persona escolli la seua vida i com vol que siga.

LAURA 1ºC ha dit...

Ió crec que si san adonat que la xiqueta es lesbiana, tenen que deixar que el saiga per que no seua filla y punt es pot sambar la tendència sexual de les persones, beró els pares també tenen la culpa per sobre pro teixir a la seua filla si ella li agraden les dones que es va fer , que no molesten per la

Espe y Marta ha dit...

Nosaltres creem que els vídeos representen molt bé la vida real la gent no té ningú dret a criticar a la gent respecte a la seua sexualitat als vídeos ixen els diferents punts de vista d’aquesta situació
Per portar el cabells curts, vestir-te d’una altra forma o no ser el tipus de xica “normal” no has de ser lesbiana o gay.
Crec que les dones no som objectes sexual i que no hem de fer el que els homes diguen o ser les seves esclaves també poden tindre un altra sexualitat.

borja 1ºC ha dit...

No me pareix bé que intenten canbiar la sexualitat de les persones. Les persones són lliures i no deuriuen de deixar que li feren això. Els pares dels xics són basatant simples ja qe no deixen qe el seu fill/a siga homosexual.El video m'agradat i totes les persones deurien respectar a totes aquelles qe siga de l'altra banda. aquest video jo crec que intenta dir que és una inutilitat eixa escola.

-German !ºC- ha dit...

No me pareix molt correcte que intenten canviar la sexualitat de les persones, si una xica vol estar amb una xica o un xic amb un xic no me pareix mal, cada u que siga com vulga ser i no s’ha d’obligar a canviar.

kenneth 1c ha dit...

A mi aquest vídeo hem pareix que es molt antihomosexual, i em pareix anormal. Els pares no tinc que enviar a un lloc de reavilitació al seu fil o filla si es Gay o lesbiana.

kate y aziza ha dit...

Em pareix que la homosexualitat no es greu ja que no fan res mal, perquè cadascun fa el que el pareix i ningú té dret a criticar a les persones perquè siguen homosexuals.
Si tu tens una amiga o un amic homosexual no has de criticar-la i tampoc vol dir que tu sigues homosexual.
Hui en dia hi ha molta gent que es homosexual i també n'hi ha molta gent que la critica per ser homosexual i que per això n'hi han cavalgates de gais que volen die que no els dona vergonya ser homosexuals i que passen dels comentaris que fa la gent sobre ells.
Encara que la majoria de la gent no està d'acord amb la homosexualitat hi ha gent que li dona el mateix el que facen els demès ja que les persones tenen que preocupar-se de la seua vida perquè n'hi ha gent que critica però algú membre de la seua família es homosexual.
Cadascun fa el que vull!!!!!!!!!!!!!!

Carlos C 1ºD ha dit...

Jo opine que els pares no haurien d’educar-los com ells volen, sinó deixar-los fer el que vulguen: ser gays, lesbianes etc. Perquè cadascú és lliure de fer la seua voluntat, i els pares no haurien d’educar els xics per a ser unes maquines de matar o a les xiques per a ser unes malcriades amb les barbies.

Una salutació

Alixon y Emelis!♥ ha dit...

Nosaltres creiem que no tot es sexe i que no fa falta practicar-ho. Si es fa, es fa! Ningú pot evitar-ho i si es fa mal dons, nada, mala sort!!! I tot en la vida no és la bellesa, també es el interior de les persones

fatima 1ºD ha dit...

Jo pese que el videos de (qui vol anar pel “bon” camí) están bastant bé, perquè els pares de Megan quieren que sea una xiqueta normal com tots o cuasi tots ;que le gusten els xics y no ser lesbiana .

dimi1ºd ha dit...

jo crec que una xica o un xic poden ser el que buiguen si volen ser homosexuals o el que siguen pero les seues relacions nomes l'importen a ells i no hi ha que ficar que veure una pelicula d'homosexuals que esta prohibida per als menors. Es normal que hi hagen gays i lesbianes.

luis y cristopher 1d ha dit...

L’últim vídeo ha estat mol bonic, ens ha agradat molt, però els han obligat a fer l’amor entre xics i xiques, quan eren gays i lesbianes.I el segon vídeo no ens ha agradat res,

josheme y vita ha dit...

La veritat ens ha paregut molt malament que els pares de la xiqueta pensaren que ser lesbiana es com una malaltia y la tancaren en una espècie de manicomi, també que els pares de Graham com es comporten amb ella i a el xic que parlava de com ho va descobrir. L’últim vídeo era molt graciós però la manera de que el fill de la dona lis ensenyava com tenien que fer-ho no ens ha agradat res. També ens em fixat en això de que els homes tenen que anar de blau i aprendre a arreglar objectes i les xiques de rosa i tenen que aprendre a netejar.

Daniel1B ha dit...

Es molt típic que facen aixó als que són diferents. Sols per ser un poc diferent, et diuen de tot. ¿Perquè ningú pot ser com vol? ¿Tenim que ser dels mateixos gustos? ¿Les mateixes coses, els mateixos colors? Es com si no hi haguera llibertat entre la gent.

♥ ♥♥ Flavia 1ºB♥♥ ♥ ha dit...

No se com Megan pot aguantar això, i com la família i amics poden fer això .
Jo crec que la gent pot ser com siga i que en aquesta pel•lícula la fundadora de de el centre trate de canviar la manera de pensar del xics .

angelo 1-B =) ha dit...

jo crec que les persones pensen que ser homosexual és alguna cosa molt rara. Jo pense que les persones an de ser el que vulgen..

Sam amb Lis ♥ ha dit...

Començarem a comentar els videos
"Qui vol anar pel "bon" camí?"
Els cinc videos es tracten de persones homosexuales i les ajuden.Pero no ens pareix bé que els pares les eduquen com si aixó de ser homosexual fora un del•lit . Tampoc em pareix bé que ells eduqen de eixa manera de no deixarlos ser con ells volen ser.

gabriel 1b ha dit...

no importa si ets homosexual, no fa falta practicar sexe tot el temps, és antihomosexual el pare de megan perquè vol q la seua filla siga normal, no és bonic q es burlen dels homosexuals

adriana y carolina ha dit...

A mi lo que mes m’agradà es els vídeos quan començar a explicar la mestra les van a explicar a les dones quan se casen con les poden atendre a el seus homes i als homes el mestre les ensenyava a defendre con armes i acer mes homes

adriana y carolina ha dit...

A mi lo que mes m’agradà es els vídeos quan començar a explicar la mestra les van a explicar a les dones quan se casen con les poden atendre a el seus homes i als homes el mestre les ensenyava a defendre con armes i acer mes homes

Bryan2ºB ha dit...

molt divertida... Pero si els meus pares em fan aixo no s'el perdonaria en la vida... i creec que la xica en lloc de fer-la "normal" la tornin lesbiana. Molt bona! :)

Marta i Ana ha dit...

Pensem que la societat des de xicotets ens obliga a pensar que ser heterosexual és el normal i que hi ha que formar una família amb una persona del sexe opost; però els homosexuals naixen així, el mateix que les persones heteros, i és algo normal, aleshores quan vegem una parella de gays o lesbianes ens pareix poc comú, però nosaltres pensem que eixir de l'armari té importància, i és una acció molt valenta, ja que els gays i les lesbianes encara estan molt discriminats.

AQUEST COMENTARI VA DEDICAT PER A LES MENTS TANCADES:

També pensem que el mateix que (per a les persones que creuen en Deu)deu ha creat a una persona hetero també ha creat una persona homo.
XD

2 de juny de 2011 8:55

Zoe ha dit...

No me pareix bé aquets vídeo.
Crec que les dones no som objectes sexual i que no hem de fer el que els homes diguen o ser les seves esclaves.

Que es això de que el homes de veritat “desenfunden, descarreguen i se’n van”?

Tampoc pense que l’homosexualitat es cure, això és una tendència sexual i no és ni més ni menys bona...

Jo pense que si a un xic li agrada una xica, perquè a una xica no li pot agradar el mateix?

Els internats curatius són un timo! No, no existeix una cosa que puga canviar la teva forma de pensar...

També em pareix un insult cap a tot tipus de gent aquesta empresa. Perquè et diu com has de comportar-te per a complair al sexe contrari i no a tu mateix...

Per portar el cabells curts, vestir-te d’una altra forma o no ser el tipus de xica “normal” no has de ser lesbiana o gay.

Em pareix molt interessant que fagen una parodia amb aquest tipus d’escoles perque en uns altres llocs de mon, existeixen i es bo assabentar-se de la realitat.

Una abraçada :)
18 de maig de 2011 13:5

Ignasi Amoros ha dit...

En aquest comentari vaig a comentar sobre un vídeo que m'ha paregut interessant, el títol és Qui vol anar pel «bon» camí? Després d'indagar un poc sobre aquest vídeo, m'he adonat que és una paròdia que varen realitzar als Estats Units.

Després de fer una breu introducció, vaig a parla dels col·legis que n'hi ha als Estats Units, que són una mena de reformatoris. En què realitzen en eixos col·legis són reformar al xic o xica, ja que li agrada el mateix sexe, és a dir, si el teu fill és homosexual el portes a eixe col·legi per a veure si el poden «reformar», és a dir, fer-ho heterosexual. Això, no em pareix un poc normal, ja que moltes vegades no és 100% fiable, perquè com es veu en el vídeo a Megan l'acusen de ser lesbiana simplement per les accions que fa, com per exemple el pòster d'una xica en compte d'un xic, realitzar alguns quadres amb coses relacionades amb xiques... Abans he dit que no és fiable, ja que per les accions que fa no es pot dir que una persona és homosexual o heterosexual.

Finalment vull dir que una persona no és homosexual o bisexual tan sols per no comportar-se com "el model de xica ideal", o per anar amb persones d'un altre sexe, perquè moltes vegades quan un xic va amb moltes xiques, la gent pensa que és homosexual, fins i tot a vegades en els mateixos col·legis es pot veure com a eixa gent els discriminen i parlen malament d'ells, és a dir, la societat en la qual vivim, és massa "perfeccionista", si algú o alguna no és com els altres ja diuen que és «gay o lesbiana», per últim vull dir que açò hi ha d'eradicar-lo, ja que estem al segle XXI.