21 de des. 2010

Sexualitat i diversitat funcional



Les persones amb diversitat funcional senten, desitgen i estimen... perquè són persones, com tu, com jo, iguals i diferents, diverses. Sembla una obvietat però cal repetir-ho perquè...
Quina és la imatge que els torna la nostra societat? que són asexuals (que no els interessa el sexe), que són innocents (com criatures), que no convé que tinguen parella ni fills (perquè les persones que no són considerades "normals" no tenen dret a reproduir-se), que tots i totes són iguals, que no són atractius ni atractives...
Si la sexualitat és un tema tabú per a les persones “normalitzades”, encara ho és més per a les persones amb diversitat funcional intel·lectual.
  • En general no reben educació sexual ni la merament biologicista.
  • No hi ha quasi espais de privacitat on puguen relacionar-se amb iguals o tindre pràctiques autoeròtiques sense la presència adulta.
  • No veuen models realistes de persones sexuades perquè les relacions que observen són les de persones sense discapacitat.
  • Les possibles deficiències cognitives poden dificultar que facen valoracions realistes de les situacions (avaluar el perill, generalitzar, pensar conseqüències...)
  • Són més vulnerables als abusos sexuals.
  • Etc.
Ens imaginem com pot estimar-se una persona a qui el seu entorn li transmet que no mereix la pena? que no té els mateixos drets que la resta?
El vídeo està extret del magnífic bloc Mitología de la sexualidad especial que he descobert fa no res.
Font: Félix López Sánchez: Educación sexual y discapacidad
Un altre article per a ampliar informació:

16 de des. 2010

¡Ay, parece imposible!



Portugal, Argentina, Noruega, Anglaterra, Bolívia, França... a tot arreu passa, a tot arreu n'hi ha, encara que algunes persones creuen que no és possible o voldríem que no fóra possible.

Per exemple, a Lituània es pretén multar la demostració pública d’homosexualitat. Amnistia Internacional ha llançat una campanya perquè la ciutadania es mobilitze en contra de la mesura: http://www.es.amnesty.org/actua/acciones/lituania-ley-homofoba/

Una trista notícia, com totes les que retallen el dret de les persones a estimar i a ser com vulguen.