7 d’oct. 2010

¿Integración, contención o educación?



Educación cede ante la presión de los conservadores en la moral sexualLos 'kikos' y Valencia Educa en Libertad imponen sus tesis

N. CABALLER / J. PRATS - Valencia - 07/10/2010
EL PAIS
Los cursos de educación sexual que imparten técnicos de sanidad desde hace dos años, en la mayoría de los 400 institutos públicos y concertados, no solo están paralizados "temporalmente", sino que su reedición pende de las presiones de grupos ultra católicos dirigidas a modificar sus contenidos. Fiel a los valores morales de grupos católicos conservadores -Camino Neocatecumenal, conocidos como kikos por su fundador Francisco Argüello, o Valencia Educa en Libertad-, la secretaria autonómica de Educación, Concha Gómez, propuso a la Consejería de Sanidad cambios en el Programa de Intervención en Educación Escolar (PIES) que se ofrecen a los adolescentes de 3º de ESO con la idea de centrar el temario "en la sexualidad en la familia", según apuntan fuentes sanitarias.
(leer toda la noticia)

Camps suspende temporalment la educación sexual en los institutos
La Generalitat se escuda en que se están "rediseñando los contenidos"

J. PRATS / N. CABALLER - Valencia - 06/10/2010
EL PAIS

La Generalitat valenciana (PP) ha suspendido temporalmente los cursos de educación sexual que imparten los técnicos de la Consejería de Sanidad en los colegios. El Arzobispado de Valencia había transmitido antes del verano su malestar porque esas clases, aseguran, ofrecían "una visión muy reduccionista del ser humano".

La consejería envió el 12 de julio una circular a los centros de salud sexual y reproductiva en la que notifica la "suspensión temporal de la planificación de las intervenciones de los Programas de Intervención en Educación Sexual (PIES)", que se ofrecen a alumnos de 3º de ESO (14 y 15 años). Los colegios se han enterado ahora, al ponerse en contacto con los centros de salud sexual para preparar las clases de este curso.

Estos materiales, elaborados por técnicos de la propia Generalitat, se ofrecen a los más de 400 institutos públicos y privados a través de sus respectivos centros de salud. Cuentan con el respaldo de sociedades científicas como la Academia Española de Especialistas en Sexología, la Fundación Española de Contracepción o la principal entidad de médicos de familia, la Semyfc.
(leer toda la noticia)

8 comentaris:

Héctor (2ºB·H) Villena ha dit...

María!

Mira que m'aborrisc d'aquesta gent, i el pitjor és que al meu grup d'amics hi ha i sé com son i com els agrada marcar la seva opinió per damunt de tots i sense respectar-ne cap altra. Imaginat, tú que em coneixes, les que es formen quan parlem de (Hetero/homo)sexualitat, abort, política...

Estic molt cansat que a aquest país ens guiem encara per doctrines católiques. Així no avançarem mai. Antonia m'ha dit que les eleccions per a l'alcaldía i la Generalitat, votaré, i intentaré que no ens governe un partit amb un president de l'Opus...

Petonets!!

Rosa Sanchis ha dit...

Hola estimat, què bé queda Hèctor (2nB)! Ja dels grans de l'institut!!! A ser un referent per a la gent més menuda!!!

La veritat és que les horetes que donaven d'educació sexual eren prou biologicistes (anticoncepció i malalties) però a poc a poc el personal sanitari s'anava formant i està molt bé que l'escola comence a educar conjuntament amb altres instàncies. Però mira, ni això els sembla bé!!

La veritat és que ens ofeguem amb tant de conservadorisme!!!

Enric Senabre ha dit...

mentre no els tirem, i això queda lluny, no tenim res a fer.
Quina desgràcia de polítics!!

Rosa Sanchis ha dit...

Quanta raó tens! ens governen uns que es mengen els nostres euros i pixen aigua beneita!!!

Anònim ha dit...

¿Y que cagan?

Rosa Sanchis ha dit...

Anònim,
potser la pregunta més adequada no seria QUÈ sinó ON ho fan? Però deixem l'escatologia per un altre espai que no siga aquest bloc!
Salutacions!

Cristian ha dit...

Hola,Maria!
Quines ganes tenia de clavar-me una estoneta per ací,pero ja saps com estic sempre d'ocupat. Et pregue que em disculpes,hehe.
En fi,que tornem sempre a caure al mateix pou, a eixa repressió a conèixer i gaudir del plaer de la pròpia sexualitat,per poder tindre una conciència més plena.A través del control de la informació,pretenen controlar-nos,guiar-nos,manipular-nos.Rebelem-nos.Rodejem-nos de persones que ens ajuden a trencar les cadenes opresives, recolçem-nos tots per avançar,per ser més lliures,per viure més plenament.
Gràcies Maria, per ser eixa llumeneta dins del pou de tantes persones,i personalment,d'ajudar a derribar els murs de les meues barreres.

Petons. Espere que ja t'hages integrat al nou institut. Ací et trobe a faltar molt...jeje

Rosa Sanchis ha dit...

Hola estimat Cristian,
M’alegra com sempre llegir-te i veure que no desapareixen les ganes de lluita encara que el segon de batxillerat te tinga esclau dels treballs i dels exàmens. Ja saps que per ací se t’enyora... i molt. Així que troba temps per a akariciar-nos amb els teus comentaris!!! I dóna records a la classe!
Una abraçada ben forta.
Maria