15 de maig 2010

Premis (maig 1)


Premi Mossegada al pitjor comentari de la quinzena:
DR MAN ha dit...
os aburris un poco bastante porque los anuncioss son una tonteria, sirmpre veis machismo donde no hay nada, a mi m gusta el anuncio anuqnue la cerveza la encuantro odrrible... pero siempre critiscais a los tios y veis cosas donde no hau nada solo risas xD
9 de maig de 2010 16:47




Premi Karícia al millor comentari de la quinzena:

Cristian ha dit...
Parlar d'homes és parlar de masculinitat. I parlar de masculinitat és parlar de violència, d'agressivitat, d'analfabetisme emocional. Mai he comprés per què no podem identificar-nos per la nostra afectivitat o sensibilitat, per què ser home significa no tindre sentiments, o al menys, no poder mostrar-los sense pressions. Si així és, jo renuncie a ser eixa mena d'homes i en faig una nova proposta, una nova masculinitat, una que ens faça més lliures i igualitaris.No és fàcil lliurar-se de les cadenes de la masculinitat tòxica que ens asfixien i ens obliguen a cedir. No obstant, quan ho aconseguim, el camí es més ample perquè el fem nosaltres,perquè nosaltres decidim què fer amb la nostra vida. Ningú te dret a marcar el compàs, cadascú tenim la nostra pròpia lletra, una música interior que alguns fan per ofegar. Acabar amb la masculinitat tradicional no és fàcil, però comença per nosaltres, per canviar els nostres actes. Trencar amb els límits ens fa més lliures.
3 de maig de 2010 22:15

24 comentaris:

Dr Man ha dit...

Eeeeeeeeee ya tengo un premio y toooo...

y k dan?????

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Man, si ets de l'institut passa't pel departament de valencià i et comprarem un paquetet de "xuxes"
hahaha

Loly ha dit...

Si damunt tindràs un premi i tot, no et dic jo hahaha!!!! No entenc com encara vivint al segle XXI existeixen persones com aquest "Dr Man". Quan una persona té molt clares les seues idees i està totalment d'acord amb el que pensa, no espera merèixer un premi per haver donat a conèixer a la societat eixa ideologia que ell mateix té, simplement està orgullós d'ell mateix, per haver-ho dit, haver-te expressat com volies i punt. Així que, si tant clar ho tens tot i ens ho has donat a conèixer d'aquesta manera tant breu sense donar quasi arguments, dóna la cara ja i explica'ns més bé per què penses així. No sigues tant covard de posar-te un pseudònim i no dir qui eres, pense que així no podem ajudar-te ningú perquè val que penses que ‘siempre critiscais a los tios y veis cosas donde no hau nada solo risas ’ o que ‘siempre veis machismo donde no hay nada’ i tots hauríem d'acceptar la teua opinió com de suposat tu ho has fet, però on estan els teus arguments per a pensar això? Així que digues qui eres perquè com diu Cristian el canvi comença en nosaltres i segur que hi ha persones que encara com tu a aquestes dates, en les que volem millorar el nostre món, continuen d'aquesta forma i amb aquesta ideologia. Principalment amb gent com tu és en qui es té que dialogar i fer-li raonar un poquet més del que tu ‘has intentat fer’.

Rocío ha dit...

És possible que ens fixem massa en els anuncis i els ‘critiquem’ quan altres persones no veurien cap senyal de masclisme, però també pense que totes les persones som lliures de donar la nostra opinió i dir si ens agrades o no els anuncis, o si trobem alguna cosa que ens puga ofendre, ja siga a les xiques o als xics.

Crec també que moltes vegades s'encobreixen els temes de masclisme (que és el més comú) i feminisme perquè els temes principals solen ser altres que no tenen res a vore amb el masclisme o feminisme, però al final acaben per guiar-se a aquestos temes.

Si de veres ets un home i mostres els teus comentaris a les pàgines web deuries donar la cara i continuar expressant les teues opinions amb els teu nom, per a que així al menys poder discutir o debatre els diferents punts de vista que tenim respecte a algunes idees.

Per últim he de dir que no sempre es critiquen als xics sinó que són més nombroses a la nostra societat els casos de masclisme de la gent. I si tu de veres trobes que els temes de masclisme o feminisme són graciosos, crec que deuries replantejar-te en quina societat vius o quins són els teus ideals per a riure't d'aquestos casos, que per a la majoria de la gent de graciosos no tenen res ja que són prou seriosos.

Nerea 4t C ha dit...

Ara que es el que fas? Anar de ‘guay’ perquè te'n van a donar un premi?
Crec que no deuries de sentir-te feliç, perquè a mi em donaria vergonya posar el comentari que tu vas escriure i mes encara el d'ara dient ‘si em van a donar un premi i tot’. No et dona vergonya? No creus que a aquestes altures, que si comentes en aquest bloc es perquè tens un poc de mentalitat deuries de demostrar-la? No es pot parlar d'una manera superior als demés, perquè tant tu, com altre te el mateix dret a dir el que pensa sempre i quan les coses es diguen d'una manera que respecte a tots els autors del comentaris. El que tu has fet es donar una opinió, si es clar, però no creus que la podries haver dit d'una altra manera? Peró pel que veig i crec que vegem tots no ets capaç de respectar al demés. Eixa es la meua opinió i si em vas a contestar, fes-lo d'una manera en la que em vages a respectar del contrari no t'esforces perquè no vaig a perdre el temps llegint comentaris que ‘em danyen la vista’
I el comentari guanyador el de Cristian, si que tendríem que donar-li un premi, perquè el comentari a tingut respecte, una bona argumentació i explica un mètode que podria ser bo per a la nostra societat d'aquest segle, el segle XXI.
Així que Cristian enhorabona!
I a tu Maria també l'enhorabona per tindre una idea com aquesta i fer que així donem la nostra opinió tal i com la pensem.

Anònim ha dit...

Hola Dr Man, encara segueixes burlante de que tindràs un premi, i tan sols per que nosaltres, els alumnes li diem a Rosa Sanchis que pot posar els anuncis que nosaltres veien a la tele i a ella li agrada posar-los per a que comentem. I saps que?, que els xics també donen informació sobre els anuncis masclistes i comenten moltes vegades en contra d'ells. Així que seràs tu el únic xic que pense que açò siga una tonteria.
Jo crec que açò de fer comentaris sobre anuncis de qualsevol tipus es bona idea perquè així ens fa adonar-nos que molts anuncis on nosaltres no veien res realment si que hi han coses que ofenen als xics però també coses que ofenen a les xiques.
Tampoc se per què açò del masclisme o del feminisme et pareix graciós, jo no li trobe ninguna gracia. No se en quin mon vius tu...

Carla 4t

Anònim ha dit...

El comentari del xic eixí em pareix lo pitjor, li tindria que dar vergonya que li donarem un premi per les ximpleries que ha dit, pense que no te ni idea del que diu o simplement no es para a pensar les coses. Jo si estiguera en el seu lloc sentiria vergonya. Per altra part he de dir que el altre xic Cristian em pareix un xic sensat, ja que es dona compte de com es la societat.

Vanessa ha dit...

EL comentari del Dr Man em pareix molt vergonys li pareix be i tot. Apart jo estic d’acord amb el que posa Cristian per que cada persona pot fer el que vulga i no te que seguir la forma de vida que esta estableixida per als homes i això es pot cambiar solament es posarse.

j corregido ha dit...

jo no estic d'acord con MAN perquè si fan això es perquè queren igualtat, ia estim fartes de que sempre se discrimine en els anuncis. Per que en els anuncis de cotxes no salen xiques conduint? Per que sempre eixim en anuncis de llevar la pols? JA ESTIM FARTES!
Si fora xic jo també estaria fart de que sempre ens critiquen però es la veritat.

jorge ha dit...

La veritat que pense com Man perquè quasi tot el mon sempre diu que es masclisme i jo no lo veig així perquè moltes vegades son ximpleries. Encara que també pense com Cristian pro no me convenc tant.

el negre ha dit...

El article del pitjor comentari estic d'acord que té que ser deixe perquè em pareix tan vergonyós que diga que ens avorrim en publicar anuncis ai xina, no se es un poc extraño quant tot el món estem d'acord amb la publicació dels articles.
El article del millor comentari estic també d'acord esta molt bé redactat i també estic d'acord amb el que diu.

Anònim ha dit...

yo creec q cualsevol pot pensar com vullga
que pasa q com els q comenten a favor de les ties en akuest bloc esta bn vist y el q comenta favor de la heterosexualitat y a favor del homens esta MOL MAL VISTT ya no parlem de machisme parlem de SEXISMEEE
a de tiender un ekilibrii no com aquii q tot el que es diaga a favor del homes esta mal dit

diana 3ºC ha dit...

Qui a escrit lo de que en el anunci solament son riures no es veritat si que es per a tomar-se enserio perquè la gent d'alguna manera veu això i sense donar-se compte el fa es deixa influir i si que es per a queixar-se no es necessari fer uns anuncis així es poden fer de moltes altres maneres. I el que escriu el millor comentari te molt clar el que diu sap que paraules dir..i te tota la raó en el que diu de que es pot canviar el masclisme antic i tindre una nova personalitat llevant les cadenes que et fan ser així sense voler tindre mes sentiments i igualtat.

Sara! ha dit...

estic d'acord que el comentari de el Dr MAN siga el pitjor, perquè no te raó,que passa que per ser un anunci no li tenim que donar importància? Doncs jo pense que si,perquè encara que no ens donem compte hi ha a gent que li molesta però no diuen res, simplement per el fet de que a moltes persones no li donen importància als anuncis. I que jo sàpiga no estem sempre criticant als tios, pense que es al reves el tios sempre esteu criticant-nos a nosaltres.
I m'agrada el comentari de cristian perquè realment te raó. Els xics si tenen sentiments però els costa mostrar-los.

Anònim ha dit...

jo crec que alguns homes no mostren els seus sentiments però no tots no les mostren ha alguns homes que si que mostren els seus sentiments i no per aixo ten que ser maricons ni efeminats jo la violència la veig una xorrada algo que no lleva a ningun camí algo inútil no per pelearse eres mes home... però en fi .i al doctor man hai que fer-li saver que estem ja en una epoca bastante avançada pera pensar aixi i que les dones son iguals que els homes perque son humanes tambe i no per cambiar de sexe eres inferior.

Conichiwa ha dit...

El premi al pitjor comentari, be jo crec que és un tio avorrit que no te res millor que fer que criticar perquè de menut va sofrir critiques internes o abusos sexuals.

Passant de tema be el millor premi al comentari es bo el comentari però crec que no tots els mascles ocultem els nostres sentiments i els que ho fan son xics asustadissos que tenen por a no identificar-se amb un grup de persones que també fan el mateix per a encaixar. Jo crec que aquest tipus de comportament es molt normal entre adolescents perquè la majoria busca un grup amb el que identificar-se però això sí, alguns critiquen les coses i fan barbaritats i son masclistes, ho fan per diversió o perquè simplement son ximples

Bon dia Senyores i Senyoras

javi 3 eso c ha dit...

jo crec que alguns homes no mostren els seus sentiments però no tots no les mostren ha alguns homes que si que mostren els seus sentiments i no per aixo ten que ser maricons ni efeminats jo la violència la veig una xorrada algo que no lleva a ningun camí algo inútil no per pelearse eres mes home... però en fi .i al doctor man hai que fer-li saver que estem ja en una epoca bastante avançada pera pensar aixi i que les dones son iguals que els homes perque son humanes tambe i no per cambiar de sexe eres inferior.

nico y rafa ha dit...

Nico: tot el mon teniu dret de ser com es, a mi opinió no me gustaria que me comparant com una cervesa, per que una dona es únic en canvi una cervesa tenen moltes varietats, en mi opinió no ai que poneu tanta importància a les anuncies per que lo que hageu es ofendre a les dones.


Rafael: en l'anunci no les comparem como si fos una cosa dolenta, més aviat com un afalac per a les dones ja que la cervesa és una cosa important per a alguns homes perquè al final de l'anunci sobre passem la importància de la cervesa i se donem a les dones i que és veritat que no podem viure sense elles

dR mAN ha dit...

aver Conichiwa...

el ke va a sufrir abusos sexuales seras tuu i a lo millor tas quedat trauamitzat o algo aixnina.

Y los que se burlan porque dicen que escribo mal pues yo escribo bien si quiero, ke hay algunos que tambien meten la gamba bien y sino mirad esto:


a de tiender un ekilibrii no com aquii q tot el que es diaga a favor del homes esta mal dit


A ver que se entiende de ay??? NAAADA, y luego os meteis conmigo. pues tambien meteros con algunos que escriben igual,

Y me llamo como quiero.

Conichiwa ha dit...

no crec que jo sufrera abussos sexuals de menut pero es el que em fas entendre pel teu comportamente xiquet vesten a jugar a la game boy que ets un xiquet que no sap com perdre el seu temp

Bòn dia senyores y senyors :))

Almudena ha dit...

La veritat és que comparteix totalment l'opinió amb Cristian, però, la societat, en general, i els homes, en particular, són els que ixen contínuament com a protagonistes, dia rere dia als informatius de la televisió, amb la terrible noticia de què han assassinat a les seues esposes, als seus fills, a les seues mares, o han fet qualsevol altra cosa de la que precisament no hem d'estar orgullosos i botant d'alegria.

Encara que també hem de dir que no tots els homes són i es comporten de la mateixa forma. Hi ha d'alguns que aporten coses bones als països, o almenys l'intenten (els presidents, caps d'Estat, el rei mateix, etc.) i que se'ls ha de premiar el seu treball també, encara que acostumem a fixar-nos més en aquelles coses de les que podem fer una crítica en contra, però això és el que passa en tots els aspectes de la vida quotidiana.

És cert que la nostra societat està molt limitada pels pensaments de tots els que estan al nostre entorn, encara que no comparteixen cap relació amb nosaltres. Hauríem de premiar a totes aquelles persones que són capaces de mostrar els seus sentiments sense tindre cap vergonya, en volta de discriminar-los.

18 de maig de 2010 16:54

Marta M. ha dit...

Sí, tens un premi... un premi per la teua covardia,un premi per no donar la cara quan es suposa que estas "defenent" les teues idees, un premi per no argumentar de cap manera la teua opinió...

"os aburris un poco bastante" No creus que desqualificar d'aquesta manera a la gent per donar la seua opinió no es massa correcte?
"sirmpre veis machismo donde no hay nada" Tal vegada ets tu el que no sap veure el que n'hi ha.
"siempre critiscais a los tios" No critiquem sempre als homes, critiquem allò que ens sembla injust i a la gent, ja siga home o dona, que es intolerant.

Aquesta només és la meua opinió, i m'agradaria que sigues una crítica constructiva.

18 de maig de 2010 21:37

Isa C. ha dit...

Allò que més em crida l'atenció del comentari de Dr. Man és que diga que veiem masclisme on no hi ha. La veritat em pareix que és ben bé al contrari que hi ha moltíssimes mostres de masclisme (micromasclisme) que passem per alt, ja que no ens adonem i que són, precisament, les més cridaneres les que ens porten a queixar-nos d'una societat que deuria ser més igualitària i tolerant.

I, sobre el comentari de Cristian, dir que estic totalment d'acord, ja que la gent hauria d'anar comprenent que està molt bé utilitzar la nostra llibertat per anar en contra dels esquemes que marca la nostra societat i més si són uns esquemes tan homòfobs i masclistes com els que tenim hui en dia.

25 de maig de 2010 2:19

Rosa Sanchis ha dit...

Molt bon comentari, Isabel, i molt encertat que ens recordes els micromasclismes: aquestos mecanismes subtils, insidiosos, corcons que van fent foradets als nostres desitjos... I són més difícils de veure. Cal posar-se les ulleres lila, o que algú t'ensenye a mirar, o que tu mateixa no pares de mirar la vida amb ulls crítics. Això és el que d'alguna manera intentem fer ací, a Karici.es.

25 de maig de 2010 9:34