12 de març 2010

Hotshot. Condons per als més menuts.



(Agencias). Suiza venderá próximamente condones pequeños para niños de tan sólo 12 años, después de una campaña de salud sexual. Llamado 'Hotshot', el preservativo se ha comenzado a producir después de una investigación del gobierno que demostró que los menores de 12 a 14 años de edad no tienen una protección suficiente durante las relaciones sexuales. Según el frabricante, Llamprecht AG, los condones también podrían ser vendidos en Gran Bretaña.Un condón estándar tiene un diámetro de 52 mm en comparación con el 'Hotshot', que mide 45mm. Ambos tienen la misma longitud: 190 mm. El estudio, realizado en nombre de la Comisión Federal para la Infancia y la Juventud, entrevistó a mil 480 personas de entre 10 y 20 años de edad, y encontraron que niños de entre 12 a 14 años de edad tenían más relaciones sexuales, en comparación con el decenio de 1990. Una cuarta parte de los jóvenes de 13 a 20 años de edad dijo que un condón estándar era demasiado grande.

33 comentaris:

Michael ha dit...

me parece una gran idea teniendo en cuenta que los niños de hoy en dia solo se preocupan por tener relaciones sexuales mas no por protejerce, asi se podran evitar embarazos a temprana edad e incluso infecciones de cualquier tipo.

Carlos, Pablo i Dimitrij ha dit...

Bé, no puc negar que aquest document em sorprès de bo. Per què ara tenen més relacions sexuals els xics i xiques entre 12 i 14 anys que a l'any 1990? Pot ser siga perquè la societat està canviant, evolucionant cap a un món més tolerant amb l'edat ideal per a mantenir relacions sexuals amb altres. Açò no és, per a res, gens mal. Es un bon acte que algú tinga en compte els xics i xiques d'eixa edat deixant-els viure i no fer que mantinguen els mateixos estereotips que nosaltres.

Edu H. ha dit...

Em pareix una bona idea. Si els xiquets d'aquesta edat mantenen relaciones sexuals continuadament, també tenen el dret a protegir-se de les malalties infeccioses i dels embarassos. S'hauria de fer una campanya publicitària i de conscienciació perquè aquest nois i noies també tinguen cura de com practiquen les relacions.

Aquest tipus de mesura per protegir els nens a Suïssa és molt lliberal, és a dir, si la feren a aquest país, rebria milers de crítiques, inclús mai podria arribar a comercialitzar-se. A espanya, totes aquestes propostes pel sexe segur i lliure són molt criticades, quasi sempre per l'església, i la major part de vegades acaben rebutjant-se moltes propostes per culpa de una ‘institució’, si es pot dir d'aqueixa manera.

L.M ha dit...

Sobte aquest comentaria , el primer que puc dir es que va sorprendre molt, ja que ja sabia que començaven prompte, però no tan.

De segon, dic que me pareix una molt bona idea , perquè així podem eradicar les malalties i evitar els embarassos no desitjats; no obstant també pense que deverien ensenyar a les xics i xiques que existeix moltes cosses mes que el coit i molt mes plaents per a les dones.

Anònim ha dit...

Em pareix una bona idea aquesta del condons per a la gent de 12 a 14 anys. Cada vegada mes apronte s'escomensa en aquest mon y cal que se se prengen medides per a evitar enfermetats.

Grace ha dit...

sobte aquest text pense que lo que se esta fent per un costat esta be perquè mitjans els condons es pot reduir els malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats però hi ha una altra qüestió que cada vegada els xiquets tenen relacions sexuals a edat més prompte de lo normal.

Jose A. ha dit...

Amb aquestes mesures, Suïssa torna a demostrar que està per davant d'alguns països europeus en quant la seua posició respecte de la sexualitat.
Allà tracten els temes relacionats amb el sexe amb més quotidianitat que ací i segurament donen més importància a l'educació afectivosexual també.
Hauríem d'haver vist les reaccions que es donaren al país de Heidi, però segurament no serien igual que les que es podrien donar a Espanya...

És clar que ens queda molt a recórrer per equiparar-nos a ells en aquests aspectes, però hem de treballar dia a dia per aconseguir-ho!

Marta i Sandra ha dit...

No ens pareix mala idea, es una iniciativa innovadora que ensenya des de menuts mètodes anticonceptius i així evitar embarassos no desitjats o malalties de transmissió sexual. També es veritat que a lo millor els xiquets al veure els dibuixos en els condons, tenen el capritx de comprar-los. En Espanya no creguem que tinguera bona acceptació per que no està molt ben vist el sexe a primerenca edat. Per altra banda, a lo millor es un prejudici, però no ens resultaria normal el saber que un xiquet practicara el sexe, no creguem que tinga consciència del que està fent. Però es millor que si volen tindre relacions sexuals, que utilitzen aquestos mètodes anticonceptius.

Lidia ha dit...

La veritat esque m'ha impressionat molt, ja que no creia que el xiquets tan jóvens tingueren relacions sexuals tan primerenques. Però aquesta idea em pareix molt bé ja que si per lo menys el practiquen tinguen la precaució adequada per a aquest cas. Si aquest producte el porten a Espanya seria una bona idea ja que pense que en tots el llocs es practica la activitat sexual i que millor que practicar-la sense estar preocupat per el que passarà. Així esque jo estic d'acord sobre aquest producte.

Raquel i Amanda ha dit...

Nosaltres pensem, després d'haver llegit aquest article de Suiza, que si realment s'ha demostrat que el menors de 12 a 14 anys ja comencen a tindre relacions sexuals, està bé fer això per a protegir-los des de menuts.

Encara que en Espanya tot el món no estaria d'acord, com l'església i els pares més conservadors, que pensarien que és una forma d'incitar als xiquets a que tinguen relacions sexuals des de molt xicotets, nosaltres creem que seria una forma d'evitar els problemes que tindre relacions sexuals sense condó pot causar.

En definitiva, ens queda molt per fer, i aquest és un primer pas, encara que no serà l'últim.

Kevin i Alvaro ha dit...

Devem pensar que si els xiquets mantenen relacions sexuals, es lògic que puguen disposar de anticonceptius com aquest. És normal que puga parèixer sorprenent que els xiquets de 12-14 anys mantinguen relacions sexuals, però actualment, aquestes coses son reals i normals.

També pensem que hi ha una falta de informació sobre aquest temes, i cal que existeixa una educació afectiva-sexual des de la infantessa.

Sara ha dit...

M'ha sorprès el article però em pareix bé perquè així els xiquets que els condons normals les vinguen grans tindran aquestos. Però també pense que si començaren a vendre-los aquí en Espanya la gent no ho aprovaria perquè aquí som mes tancats de ment que en Suïssa.

Raquel ha dit...

Aquesta campanya em pareix bé, ja que es millor que facen condons adequats a la mida dels xiquets entre 12 i 14 anys que comencen a mantindre relacions sexuals primerenques. El que m'ha sorprès ha sigut la foto amb el dibuix dels condons, com representant que son uns crios. Pense que això seria efectiu en tots els països i no haurien tants problemes de embarassos.

Silvia ha dit...

M'ha sorprès la noticia, perque em pereix que els xiquets de 12 anys no tenen edat per a practicar el sexe, pero si ho fan al menys que siga amb protecció.
M'ha cridat l'atenciò l'imatge de la caixa dels condons, perquè el condons porten dibuixets d'Epi i Blas i si els xiquets son tan madurs per a practicar el sexe, no deurien interesar-se per Barrio Sesamo o a lo millor tan sols el fabricant lo ha posat per a indicar que son per als menuts.
I si hi ha condons de tots els tamanys, perque fabriquen uns especials per a xiquets?

Ahneta ha dit...

Ja he vist aquesta noticia en el tele diari. Per un costat es bona idea que hagen condons especials per protegir-les d'infeccions, malalties i prevenir els embarassos. Por lo menys, la societat es preocupa d'ells, donant-les l'oportunitat de tenir practiques sexuals segures.
Per altre costat si jo fora un xic de 12 anys, segur que em sentiria acomplexat que per tot el mon dirien que els xics de 12 anys tenen un tampany menor al d'estàndard (ja que als xics això els preocupa molt¬¬'').
Nespres si fora la mare de la meua filla/fill de 12 anys i amb aquesta noticia sapiguem que amb aquesta edat ja tenen relacions, preguntaria al meu/a fill/a si ja ha tingut relacions, alomiyor els hauria sentir-se incomodes.
Amb el estudi que han realitzat ens ensenya que cada vegada les relacions sexuals son mes primerenques. A Espanya una cosa així es veuria malament i els majors no ho entendarien.

Adrián Spears ha dit...

M'he a paregut sorprenent perquè com diu Sílvia no hi ha talles mes menudes que la talla normal , sols hi ha la talla normal , XL, XXL i demés i es molt sorprenent que facen uns profilaxis per a nens de 12 a 14 anys que ni sàpiguen que es el sexe, però jo vaig ver una noticia en la televisió on un xic i una xica de 12 anys o por ai que van tenir sexe i la xiqueta es va quedar embarassada i va tenir el nen. Per això la noticia no esta tan mal perquè te un poc de raó deien de fer uns condons que agradaren als xiquets d'eixes edats entre 12 a 14 anys i que tinguen dibuixos així cridaran l'atenció del xiquet per a poder utilitzar li lo i previndré col·loquier embaràs desemmatin es una idea molt bona.


PD: Me he copiat de Silvia en algunes coses pero la estime molt xD

héctor ha dit...

Maria!, a mi em pareix molt bé l'idea, perque -tot i que als 12 em sembla una mica prompte- tenen tot el dret a estar protegits. El nom... "tir calent"... jajaj es massa!

Héctor.

PD: Ya no et passes pel meu bloc!

er duque _02 ha dit...

Me pareix molt interessant que se intente educar a xiquets de 12 anys per a no tindre ningun disgust mes endavant, jo crec que podrien fer el mateix en españa per que el xiquets cada anys cada vegada el fan mes prompte i a eixa edat no saben casi res

er lopez ha dit...

me sorpren q i fajen tan prompte las relacions sexuals pero i es bo q les empreses de fabricacio de profilcatics de la talla de el xiquets de aquesta edat ya q no solen tenir una talla superior als 8 o 9 cm y poten practicar el sexe segur

Aitor el del 10. ha dit...

A mi em pareix una bona idea, perquè ara tenen relacions sexuals amb 13 o 14 anys i esta be que ja sàpiguen totes aquestes coses per a la edat que tenen.

Nerea ha dit...

En un primer moment la noticia t'impacta, però la veritat es que si els xics i xiques de dotze anys mes o menys, mantenen relacions sexuals, del mateix mode que els demés tenen una protecció ells també deuen tindre-la.
Perquè si ho pensem be te que vore amb el cas de l'avort, si no s'utilitzen mètodes de protecció, la xica es pot quedar embarassada i amb eixa edat tan mínima es molt pitjor que amb setze anys, així que jo no veig cap inconvenient, perquè es una manera bona per a que no ocorrisquen cassos com el de aquell xiquet de tretze anys que va ser papa, tot perquè no va utilitzar cap mètode anticonceptiu.

Carla ha dit...

A mi la veritat es que aquest article ma sorprès bastant. Per una part açò em pareix be però l'altra no el veig molt be. El veig be perquè si els joves de 12 a 14 anys voler tindre relacions sexuals i els preservatius estandars son massa grans, ells que fan? Jo crec que hi hauria mes risc d'embarassos perquè no se si utilitzarien protecció o que utilitzarien. I per altra part no em pareix molt be perquè cada vegada crec que açò anirà a mes, es a dir, que a lo millor cada vegada la joventut el farà mes prompte. Açò es el que jo opine.

kalil ha dit...

- Donar a un xiquet de tan sols 12 anys, me sembla una edat molt temprana, esta bé prevenir i dar informació a el xiquets, per donar condons a un xiquet, no se, me sembla fort, adémes no crec que entendran molt del tema. Tot te les seues conseqüències

Dianaa! ha dit...

Ami em pareix que esta molt be que fajen condons mes menuts per als xiquets per a que tinguen major protecció perquè com son molt joves es cregüen que no tenen relacions sexual i clar que poden tindre aleshores es millor que pensen en ells i fabriquen condons estandars a la mesura del xiquets entre els 10 i 14 anys per a que siguen els condons mes xicotets.

PeeLuuu! ha dit...

Me pareiix bee!
perque els joven de
oi en dia, tenen relacions sexuals
molts menuts, Yo pense que el sexe
tindria que practicarse a partir del 17 ains..
Pero ya que ia molta gent que fa el que vol, me pareix mol ve que fasen aso, per a evitar enfermetats i embarasos.

Almudena ha dit...

La veritat és que m'he quedat bastant sorpresa quan he llegit la notícia dels condons a Suïssa per a xiquets de entre 12 i 14 anys. Els últims és un poc més ‘normal’ que vulguen tindre relacions sexuals perquè estan més prop de l'edat que ens sol parèixer ‘adequada’ als joves de la generació del 90-94, però clar, no deixen de ser xiquets que volen aparentar una majoria d'edat que no tenen.

Si segons l'estudi que van estar realitzant, els xiquets comencen a tindre relacions sexuals amb eixes edats, em pareix del tot correcte que els proporcionen els medis correctes per no tindre embarassos no desitjats o malalties de transmissió sexual.

Aquesta campanya es podria fer efectiva a Espanya com a qualsevol altre país, i pense que si això ocorreguera hauria avançat molt la societat.
12 de març de 2010 8:58

Loly ha dit...

La veritat és que m'ha causat molta impressió veure aquest anunci i sobretot la foto, ja que, amb el dibuix de Barrio Sesamo s'entén que aquests condons són per a menuts.
Hem pareix prou bé que ja comencen a fer aquestes coses perquè des fa molts anys la majoria de la població no estava molt a favor de que els menors practicaren l'acte sexual. En canvi, ara ja fan fins els condons per a que puguen practicar-ho. I es que si de veres els importa la salut d'aquestos que ho realitzen, hauran de donar-los protecció assegurada els agrade o no que ho facen.... El per què? doncs perquè és la seua obligació i perquè a més ja és hora de que la gent es vaja donant compte de que l'acte sexual no és només per als majors d'edat i que si els menuts ho fan tenen els mateixos drets que els altres a emprar aquestos útils recursos.
12 de març de 2010 8:58

Rocio ha dit...

Crec que aquesta campanya és una bona idea ja que si els xiquets mantenen relacions sexuals és necessari que estiguen ben protegits per a que no tinguen sorpreses ni res de l'estil. Si aquesta campanya l'hagueren publicat ací hauria tingut també moltes queixes com ha tingut a Suïssa. Però jo crec que si Llamprecht AG ha creat aquestos condons ha sigut simplement perquè ha pensat en els xiquets de 12 anys o un poquet més d'edat i ha pensat que el millor era que els xiquets anaren segurs a mantindre relacions sexuals.

Crec que si Llamprecht AG ha sigut criticat per la gent, aquesta gent no ha pensat en els seus fills, ja que si aquestos ho fan amb un condó estàndard que els està gran pot tindre el mateix perill, pel tant crec que aquesta campanya no deuria ser criticada.
12 de març de 2010 8:59

Isa ha dit...

En la meua opinió, els fabricants d'aquests condons han tingut una bona idea perquè els xics i xiques de 12 o 13 anys tenen el mateix dret a protegir-se, si volen tindre relacions sexuals, que els altres que són més majors que ells, ja que la sexualitat no és una qüestió d'edats o almenys això és el que jo pense.

No obstant això, pense que si aquesta iniciativa s'iniciara a Espanya no tindria una bona acollida, ja que al nostre país no es veu bé que els xics i xiques que no són molt majors encara tinguen relacions sexuals.
12 de març de 2010 9:08

Luis ha dit...

En la meua opinió, crec que els xics d'avui en dia només volen fer-se els homes i fer coses de major perquè jo no dic que estiga mal que practiquen el coit sexual però es que no sé si a mi em pareix que no és comú perquè mai s' ha vist aquesta situació. Potser siga un prejudici social però jo considere que els xics d' aquesta edat no tenen aquesta idea de fer-ho com els més majors, vull dir, ells encara no saben moltes coses de la vida però jo accepte que també ho facen. Son lliures de fer el que vulguen.
12 de març de 2010 9:11

Sharon i Miquel ha dit...

Hola Maria:
En primer lloc, voldríem transmetre la nostra sorpresa per aquesta notícia. Mai ens havien plantejat si els xiquets de 12 anys tenien ja relacions sexuals. Però el fet és que si, i per tant no ens podem posar una bena als ulls, la realitat és la que és.
Els estudis parlen, i més val previndre que curar. Es a dir, ens pareix bé aquesta proposta, perquè nosaltres considerem que la sexualitat comença des de que es naix fins que ens morim, i per tant els xiquets no es poden quedar desprotegits de les malalties de transmissió sexual. Si un xiquet/a agafa una MTS, li arruïna la vida.
Però no és simplement les malalties de transmissió sexual del que tenim que protegir als xiquets, sinó també dels embarassos no desitjats. Creguem que aquest fet seria més comú que una MTS, perquè no hi ha molts xiquets que ho tinguen. A més un xiquet/a de 12 anys no pot suportar la càrrega de la paternitat/maternitat, perquè tenen una infància que viure.
Nosaltres pensem, que si feren aquesta proposta a Espanya, tots els grups conservadors (l'església catòlica, els partits ultra conservadors etc) es llançarien contra els qui han fet la proposta, i ho considerem un greu error pels motius que em exposat d'alt.
Si els nostres fills ens demanàrem una caixa de preservatius com els de l'anunci, ens quedaríem sorpresos, perquè nosaltres a la seua edat fèiem altres cosses. Però per altra banda, ens alegraria que tingueren confiança amb nosaltres. I sense dubte s'ho compraríem.
Un beset, i que tingues unes bones falles.
Sharon i Miquel T.
12 de març de 2010 10:08

Anna Mozzini ha dit...

Em pareix bé que ara els preservatius s'adapten a la gent o jóvens que tenen relacions sexuals prompte, però de la mateixa manera, si estàn preparats per al acte han de tindre una mentalitat adulta i en els preservatius apareixen dibuixos infantils com he pogut observar si no m'equivoque. Aleshores...algo no hi està bé, no? Son massa menuts o s'els tracta com a menuts en coses grans?
Crec que aquest tipus de producte "adapat" tindría que expandir-se per previndre problemes com pot se4r l'embaràs o infeccions vía transmissió sexual, però que encara estàn a temps de jugar a ninos, que aprofiten la seua infància.

ali kent ha dit...

Hola soc Ali Kent i vaig a comentar aquesta entrada que parla sobre els condons per als més menuts.
Pense que aquesta iniciativa que ha fet Suïssa està molt bé ja que a l’actualitat molts joves d’aquesta edat mantenen relacions sexuals i la meua opinió és que és una molt bona idea que es comercialitzen aquests tipus de condons, ja que el gros del penis d’un xaval de 13, 14 anys no és el mateix que el d’un xaval de per exemple 18 anys. Aquesta proposta que s’ha fet a Suïssa a lo millor no es veuria amb els mateixos ulls a Espanya ja que molta gent no estaria d’acord amb comercialitzar aquests tipus de condons i començaria a criticar i pot ser perquè ací la gent es menys tolerant o alguna cosa d’aquest tipus, no sabria exactament que dir...
Però el que no em pareix bé és que la caixeta on venen aquests condons tinguen dibuixos de “barrio sésamo” i una marca de roba i joguets per a xiquets menuts ja que mantindre relacions sexuals tan tempranes com pot ser els 13 14 anys es molt seriós i no es pot tractar com un joc i una cosa per a xiquets menuts. La meua opinió és que els joves que anen a mantindre relacions sexuals a temprana edat han d’estar totalment segurs del que van a fer e informar-se d’aixó ja que hi ha possibilitats de que ocorrega una desgràcia e hi ha que anar amb molta cura i no es pot tractar aquest tema com si no fora gens important.
En conclusió, que em pareix perfecte la iniciativa que ha tomat Suïssa i s’hauria de globalitzar però aquest tema es molt seriós ja que l’adolescència és una edat on es fan moltes locures i com he dit abans s’ha de tindre molta cura ja que pot ocorre una desgràcia que resultaria molt complicat arreglar.
Adéu i espere que us agrade aquest comentari.