25 de febr. 2010

Són sexistes els còmics?






José Ignacio Benito treballa amb el seu alumnat de 4t d'ESO el còmic i el gènere a l'IES Bernat de Sarrià de Benidorm. El resultat són dos blocs realitzats pel seu alumnat. Una feina fantàstica!

3 comentaris:

RedaKent ha dit...

Està clar que sí. Lliges uns quants còmics i ja te dones compte que el paper de les dones és sempre, o quasi sempre, el mateix. Ser guapes, eixir amb els xics més populars i guapos i acabar casant-se amb un d’ells. I en les poques ocasions en que són les protagonistes, sempre van ensenyant els seus atributs femenins: escots impossibles, caderes marcades, ensenyant les cames a més no poder, una cabellera recién sortida de la perruqueria, etc.
I sempre joves. Les poques dones ancianes que apareixen estan malaltes o mal del cap (la boja dels gats dels Simpson, per exemple). No és gens realista, però es la visió que ens arriba des del còmic.
Deu ser per això que els còmics només agraden als xics, i quasi mai a les xiques...

luismi de gouges ha dit...

SÓN SEXISTES ELS CÒMICS?
Amb aquesta qüestió comença l'entrada. Els còmics poden ser sexistes o no depenent de quin còmics siguen, en quina època es van fer i la forma de pensar de l'autor. La majoria de còmics tant novel·les gràfiques, com tires còmiques i fins i tot manga son sexistes. Desgraciadament es així. Quasi mai ens donem comte però jo com a habitual lector de còmics em vaig adonar fa temps. Cap destacar que pese a que «The Simpsons» siguen sexistes, no son un còmic sinó una serie animada que com diu en l'entrada, es van fer en una època en la que la societat en si era molt sexista. Jo opine que haurien d'anar fent els còmics menys sexistes. També he de dir que no tots els còmics son sexistes com pot pensar la gent.

Yoana Addams ha dit...

Hui en dia en els anuncis,en la publicitat i en les revistes sempre hi ha dones,bé posant o bé vestides més 'sexy'. Però no solament en aquests llocs,també en els còmics i en els videojocs.Com comunica aquest article,en els còmics podem observar què totes o quasi totes les xiques son primes i tenen un pit i caderes 'perfectes'.També porten una vestimenta més 'sexy',que es veuen més parts del seu cos,destaquen més les zones de les curves i així fan la dona més atractiva.Al igual que en les pel·lícules,les dones que tenen un paper més aventurer,sempre tenen ropa que mostra més o més ajustada i porten tacons.Una dona que va a la guerra no porta tacons,va còmoda.


Al igual que en els videojocs,en el meu cas jo jugue a un videojoc i quasi totes les xiques son primer i tenen un pit i unes caderes 'perfectes'.Hi ha personatges dones que tenen un pit molt gran o son molt primes amb grans caderes i no totes les dones son així.Tampoc quan una xica va a batallar porta roba ajustadeta i tacons,com una de les personatges.I per exemple si una xica del joc té poc pit o no té tantes caderes com els altres alguns xics diuen comentaris estúpids com "Jaja mira aquesta està plana" o"Esta està to' bona".

També per exemple si una xica vol fer algun cosplay d'una personatge d'algun joc o un còmic i esa personatge té més pit que la xica hi ha comentaris com "No et queda bé" "Com no tens el seu pit no eres com ella,i no m'agrada".I en veritat per a ser així de 'perfecta' com les xiques dels còmics i videojocs ens tendriem que operar,perquè la majòria d'il·lustracions son xiques que en la realitat no existen.

Per tant,els còmics i videjocs sí què son sexistes,ja què sempre fan a la dona 'perfecta' de hui en dia i com li agradaria a l'home.