25 de febr. 2010

Són sexistes els còmics?


José Ignacio Benito treballa amb el seu alumnat de 4t d'ESO el còmic i el gènere a l'IES Bernat de Sarrià de Benidorm. El resultat són dos blocs realitzats pel seu alumnat. Una feina fantàstica!

2 comentaris:

RedaKent ha dit...

Està clar que sí. Lliges uns quants còmics i ja te dones compte que el paper de les dones és sempre, o quasi sempre, el mateix. Ser guapes, eixir amb els xics més populars i guapos i acabar casant-se amb un d’ells. I en les poques ocasions en que són les protagonistes, sempre van ensenyant els seus atributs femenins: escots impossibles, caderes marcades, ensenyant les cames a més no poder, una cabellera recién sortida de la perruqueria, etc.
I sempre joves. Les poques dones ancianes que apareixen estan malaltes o mal del cap (la boja dels gats dels Simpson, per exemple). No és gens realista, però es la visió que ens arriba des del còmic.
Deu ser per això que els còmics només agraden als xics, i quasi mai a les xiques...

luismi de gouges ha dit...

SÓN SEXISTES ELS CÒMICS?
Amb aquesta qüestió comença l'entrada. Els còmics poden ser sexistes o no depenent de quin còmics siguen, en quina època es van fer i la forma de pensar de l'autor. La majoria de còmics tant novel·les gràfiques, com tires còmiques i fins i tot manga son sexistes. Desgraciadament es així. Quasi mai ens donem comte però jo com a habitual lector de còmics em vaig adonar fa temps. Cap destacar que pese a que «The Simpsons» siguen sexistes, no son un còmic sinó una serie animada que com diu en l'entrada, es van fer en una època en la que la societat en si era molt sexista. Jo opine que haurien d'anar fent els còmics menys sexistes. També he de dir que no tots els còmics son sexistes com pot pensar la gent.