24 de febr. 2010

El clítoris. IES Molí del Sol.

Ahir em van convidar a l'IES Molí del Sol de Mislata i vaig passar quasi dues hores amb cinc quarts d'ESO que havien llegit i treballat Abril no és un mes. Hi hagué preguntes ben interessants i un esperit molt reivindicatiu, sobretot per part de les xiques. Entre altres coses, vàrem parlar del plaer de les xiques, massa centrat encara a fer gaudir els xics en les relacions heterosexuals, i del poc permís social que hi ha perquè puguen gaudir del seu propi cos.

Aquestos retalls van dedicats a aquelles i aquells que, com Abril, pensen que cal ser la reina de la pròpia vida:






Fragments del documental El Clítoris (Canal Odisea, 2003, Francia, 60 min. Direcció: Michele Dominici, Variety Moszynski, Stephen Firmin.

Es pot vore on-line ací: http://tu.tv/videos/el-manguaco-femenino

4 comentaris:

Mariano Ros ha dit...

Nunca habia visto imágenes como estas del clítoris, por dentro, es muy curioso. Pero no he podido ver el video entero en la pagina que recomiendas.

Rosa Sanchis ha dit...

Hola Mariano, tienes que darle más de una vez, si no te sale a la primera, hasta que pase la publicidad. El documental está muy bien. Además, todas la doctoras que aparecen trabajan en diversos campos denunciando la medicalización de la sexualidad de las mujeres, o la presión por operarse la vulva para que tenga una apariencia estética determinada.

julia ha dit...

En tota la carrera de medicina a mi no em van parlar mai del clítoris. De fet, de la vulva només em van ensenyar els forats, el de la uretra i el de la vagina. I em van dir que s'havia de mirar perquè també poden tenir tumors, toma ja! Menys mal k una es curiosona...

Elena ha dit...

Me ha encantado ver el dibujo completito virtual del clítoris y todas sus extensiones y rinconcitos ocultos... Con razón los padres de la ciencia le temieron y nos lo ocultaban, a nosotras que lo llevábamos de serie.... qué barbaridad!!!