27 de juny 2009

"Vestido nuevo", un corto de Sergi Pérez

(Si no se carga bien, se puede ver completo aquí)






(Helena) -¿Qué estás haciendo? No puedes vestirte de niña: es ilegal. Ni puedes pintarte las uñas. ¡Mira todos, cómo se han puesto!(Mario) -En tu casa lo hemos hecho...(Helena) -Ya..., pero fuera no puedes. ¡Los niños no se visten de niñas!

¡No es tan sencillo ser lo que un@ quiere ser! Mira a tu alrededor. Encontrarás muchos Marios, incluso pedacitos de Mario dentro de ti.
¡Cuídalos! La diversidad humana es una riqueza que hay que mantener para que todos los deseos tengan su espacio.

9 comentaris:

Princesa Revolucionaria. ha dit...

Un curt que il·lustra prou bé com et volen encarrilar per tal de que no faces això que és "ilegal" això que tanta por tenen els pares.. que no ensenyes d'una forma tant directa aquesta "enfermetat" que tens...
i la veritat crec que deuria ensenyar-se més i per sort cada vegada s'ensenya més.. crec que tota la gent que hi va haver en les diverses ciutats en les que es va celebrar el dia 28 de juny estan ajudant per a que s'expose que no és cap enfermetat i que no passa res per estar atret per un o altre sexe. o per els dos.
Potser prompte aconseguirem que no hi hajen armaris ni a l'escola, ni al treball, ni a la vida i que es normalitce l'homosexualitat. Perquè al cap i a la fi es una cosa que està present a tot arreu.

Rosa Sanchis ha dit...

Molt encertades les teues reflexions, Princesa. Jo afegiria que el curt va més enllà. Parla de persones que se n'ixen del que se suposa que ha de ser un home de debò. No parla solament de l'orientació sexual: aquesta és la interpretació superficial que fan els del voltant de Mario, dient-li que és un maricó. El curt parla dels gustos, de les preferències, de la llibertat de ser un home (o una dona) distinta a com estableix la suposada "normalitat". I Mario només pot ser ell, vestir-se de xica i pintar-li les ungles a la seua amiga, en la intimitat.

Sther ha dit...

no es vestirse de xico o de xica, es simplemente vestirse.Pero algunas personas no lo entienden, no entiende que a una persona con genitales masculinos le gusten las faldas, pintarse las uñas, etc. o al reves,da igual...
PARA mARIO ESO NO ERA UN DISFRAZ ERA COMO A ÉL LE GUSTA VESTIR, PERO SOLO LO PUEDE HACER EL DIA DE CARNAVAL, PORQUE SABE QUE SE RIEN DE ÈL. ES ALGO TAN INJUSTO... como diría Jesucristo: perdonalos porque no seben lo que hacen! un beso!!

Princesa Revolucionaria. ha dit...

Tens raó jo simplement vaig veure el curt des del punt de vista de l'orientacio sexual, pero en cap moment en com es sentia Mario.
Potser perque em vaig deixar dur pels comentaris dels "amics"...
Encara i aixi no crec qe una xica tinga que vestir.se de rosa i jugar amb nines pel fet de ser xica.. i menys que un xic tinga que ser masculi i jugar al futbol.. perque no portar endavant la moda de miguel bosé i la seua neboda?? l'home amb falda, la dona amb corbata i masculina...
No deu ser sempre als extrems... però no estaria mal.. probar a també agafar els costums del sexe oposat.... Nosaltres no portem pantalons?? perque ells no poden dur falda?

Rosa Sanchis ha dit...

Sther, Princesa teniu molta raó: per aprofundir en els sentiments de Mario (i per evidenciar que els que critiquen són els ignorants) i per recordar-nos que som humanitat, que de vegades tenim una visió parcial de les coses, però que entre tots i totes ens podem ajudar a veura la complexitat de les persones, la injústicia de les crítiques, del control social... I efectivament, les xiques adoptem maneres masculines i no rebem massa crítica social perquè estem en un món androcèntric (que valora allò masculí com al millor)i es considera fins a cert punt normal que qualsevol persona, fins i tot una dona, vulga adoptar comportaments o patrons masculins. En canvi, la sanció social per als barons que se n'ixen de la masculinitat tradicional és brutal. I només alguns, amb poder i prestigi (com Bosé) s'ho poden permetre. La resta, s'han d'acontentar a traure la seua feminitat en Carnestoltes, (o en la intimitat).
Així que haurem de començar a demanar que TOTS ELS DIES SIGUEN CARNESTOLTES!!

Princesa Revolucionaria. ha dit...

No estaria gens malament que tots els dies forem carnestoltes, a més potser aixi deixariem de veure un mon tan gris i trist i oblidariem problemes i canons.

brenda 2e ha dit...

la meua opinio es que cada un pot ser el que vulga i que no te que dirle marico perque l`hi agrade vestir de xica i pintarse les ungles..perque cada un l'hi agrada alguna cosa.i per aixo al xic l'hi agrada aixo.i com no pot anar al col.legi vestit de xica a esperat al carnaval.

THALIA 2E ha dit...

A MI NO MAGRADA EL VIDEO PERQUE CUALQUIER PERSONA SE POT VESTIR COMO ELLA VULGA. SI YO FORA MESTRA SI AL XIQUET QUE ESTA VESTIT COMO XICA LE INSULTASEN LE CASTIGARIA ALS XIQUETS QUE LI HAN INSULTAT

carmen ha dit...

Quan descrimines, agredeixes, menysprees...Com et sents?
Si la resposta es segur, content, satisfet, amb l- autoestima alta..., est÷as equivocat.