3 d’abr. 2009

Això no és amor!

"Ser la voz de quienes callan" és el títol del concurs de minicurts convocat pel Ministeri d'Igualtat aquest 2009. Els guionistes són joves adolescents, xics i xiques de 14 a 17 anys, i van comptar amb actors professionals. Ací estan els premiats:
















35 comentaris:

Princesa Revolucionaria. ha dit...

Cada video és impresionant, crec que és una bona campanya per a fomentar que la violència de génere no porta a cap costat. A veure si en un futur no cal l'existència del 25 de Novembre, a veure si d'una vegada els maltractadors és donen compte de que en aquesta societat no estan bé vistos, a veure si aconseguim que denunciant desaparega auqes malson per a tantes dones i alguns homes.
El 4t video la veritat és el millor per a mi, la violència adolescent també existeix i crec qe finalment es podrà parar si rebem una bona educació.
Un beset!

Anònim ha dit...

Tens raó Princesa. A mi m'ha sorprés que alumnat adolescent escrivira guions sobre maltractaments en gent adulta, i no amb gent de la seua edat, que la hi ha (i molta). Segurament el problema és que no es percep si no és molt evident. Controlar el mòbil, prohibir eixir amb els ex, controlar la roba, no consentir que es parle amb desconeguts de l'altre sexe, les demostracions de gelosia... totes són actituds violentes que són percebudes com a normals en la parella.
De vegades les xiques diuen que elles també els controlen; però és un control diferent. En els xics és un exercici de poder (Ets meua i el meu orgull de mascle no es pot permetre que em faltes al respecte!). En les xiques, és la por a perdre(que parteix dels prejudicis: els xics sempre volen sexe, per tant se'ls ha de controlar!). En fi, és un tema llarg per parlar-ne.
Maria

B. ha dit...

Jo també estic d'acord amb vosaltres. A mi els 5 videos m'han impressionat moltíssim no, el següent, m'he quedat blanca, sense poder dir res. I és que només pensar que tot el que s'ha vist és alló que viuen milions de dones, de l'edat que siguen, fa que no deixe de pensar en possibles solucions perquè tot acabe.
De moment encara no se que es pot fer perquè ja no hi hagen més maltractaments, però si se que es pot fer perquè poc a poc siguem més les i ELS que lluitem contra açó: NO CALLAR.
A mi, el video que més m'ha agradat a sigut el segon, quan l'he vist... I l'últim, el plànol de la dona també és al·lucinant...

un bes :)

Anònim ha dit...

em pareix molt mal que un xic maltracte a la seua nuvia sense motiu o perque siguen més débils que ells

Anònim ha dit...

crec que està molt bé el que estàn fent aquestos adolescents de fer aquesta campanya

Jose antonitete ha dit...

Em pareiix molt mal qe un xic o una xica maltracte a la seua parella, perque si algu no vol seguir la relacio es te que cortar desde el principi i no arribar a ese punt.

Anònim ha dit...

em paaareixx molt msl que el xiiic maltrate a la seuaa noviaa :S

Esther ha dit...

Jo me uneix a vosaltres. Es molt fort açò, com diu Bárbara, del video 2 la image que apareix el rostre de la dona, es molts fort, no podem consentir tot açò, ningú te dret a fer-li mal a altra persona simplement perque el menjat estiga malament... o més clar, ningú pot fe-li res a ningú, perque som persones, no animals.

A mi me da molta pena que pasen estes coses, perque m'imagine a les dones como ho estan pasant i hem fá un nus en la garganta...

Un beset ^^

Anònim ha dit...

Em pareix molt mal que un xic maltracte a la seua xica, i tampoc te que ser la seua novia a qualsevol xica...També el numero de telefon serveix, pero no s'aconsegueix res, perque a l'home li posen una orden d'alejament i moltes vegadaas en xic mata a la xica...I cada vegada hi ha mes maltracte, tendriem que posar alguna medidaa perque o si no no parara mai.

Un salut ..La teua alumna preferidaa!:)

Anònim ha dit...

a mi em pareix molt mal que un xic maltracte a la seua parella.La gent que fa aixo me pareix que estiga enferma y que se tinc que tractar. No puc haver gent aixi en el mon, hi ha que para aixo !

Anònim ha dit...

em pareix mal perque te que ser machistaa sempre igual donaa molt de asc

marta amb martii! ha dit...

aQuestos videos m`han paregut mal.PerQee aiixo es una cosaa qee no es pot desear a ninguu ya que es una forma de vida que a la fi pots acabar molt mal.Si estas liat en un maltracte amb la teua parella demana ajuda a algú abans de que te acurrisca .

un beseeet!^^
martaaa amb martiii!!

Anònim ha dit...

He vist tots el videos i m'han impresionat molt, perque hi son molt reals. No m'imaginava que un home fora capaç de fer coses com les que hi ixen als videos, i mai m'imaginaria que tinguera coratge suficient com per a tirar a la seua dona pel balcó. Crec que aquestos videos serveixen per a vore la realitat, i per a ajudar a les dones maltractades a donar-si compte de que ho són, i que molta gent podem ajudar-les.

Anònim ha dit...

em pareix molt fort tot el que apareix aixi perque per coses insignificants el seu marit o el seu xic li pega per una cosa insignificant a les hores el que hi ha que fer es denunciar aixo i no quedarse callada

Raquel ha dit...

Pense que aquests corts són bons no sol per ajudar a les dones maltractades sinò per a que les persones que coneguen algun cas de maltract parle amb la persona afectada. Mai ningú home hauria de maltractar a les dones de aquesta manera (ni dones a homes), ni psicològicament ni físicament.

Anònim ha dit...

Crec que reflexen molt bé la realitat, encara que poden parèixer massa forts.

És imperdonable el maltractament, i pense que aquestes persones estàn bojes, però el que tampoc no entenc és per què encara hi ha dones que no demanen ajuda al 016.

Un beset.

Rosa ha dit...

Hi ha un punt que no m'agrada massa dels vídeos 1r, 2n, 3r i 5é i és que responsabilitzen en certa manera la dona. Li estan dient que ha de denunciar, que ha de demanar ajuda... i això no és fàcil quan s'han patit anys de maltractament. La persona maltractada arriba a pensar que és culpable de la situació, se sent tan poca cosa que no té força per a res, li han xuclat la sang, l'energia... Necessita ajuda per a eixir, per a recuperar-se del maltractament, però és quasi una feina de titans acumular la força per a denunciar. En canvi, el víedo 4t, els dels adolescents, està molt bé. El camí és la condemna social al maltractador (Estamos mirándote) i el recolzament a la dona (Estem amb tu).

Mariiela,,= ) ha dit...

Em resulta molt impactant el 3 primers,yo crec que serien mes eficasos perque criden mes l'atencio que els altres,aunque tambe estan ben fets...no son tan impactants.
Pense que la gent tendria que estar mes informada d'aquest problema perque cada vegada es mes comú que hi haja maltractament en la parella...i no hi ha dret a que un home fique la ma damunt a una dona...ni al contrari(pero es mes extrany aço)
Mariela...1 H

maría josé ha dit...

A mi em pareix que aquestos videos reflesteixen molt be la realitat, és a dir, reflecteixen molt be la situació que pateixen moltes dones en la actualitat. Encara que, no m'ha paregut be com en algun d'ells fan que la dona siga la culpable del que li pasa perque no denuncia al home, cosa que no és deberes, ja que estes dones no sols estan maltratades físicament, també el estan psicológiaament i això fa quasi imposible que una dona tinga la força suficient per a denunciar o demanar ajuda.

Adrià ha dit...

S'em queda la sang glasada.
Sempre intentes posarte al lloc de l'latre, però al vore-ho d'una manera més gràfica te n'adones, i, com jo ara mateix, no eres capaç de creure-t'ho.

A mi, el que més m'ha impactat ha sigut el segon.

Com deia Einstein : "Hi ha dues coses infinites l'univers i la estupidesa humana."

Contra la violència masclista SEMPRE.

Mariiela = ) ha dit...

tampoc el pasen tots malament carlos...el maltractadors es suposa que no...

Rosa ha dit...

Del primer vídeo és molt interessant el xantatge emocional que fa l'home: ¿Es que ya no me quieres?, ¿Se te ha pegado? ¿Qué coño estabas haciendo que no estabas atenta a la comida?, ¿Por qué lo haces?. Són tot frases que li recorden a la dona el seu lloc: fer-se càrrec de la cuina, de la relació, de no fer-lo enfadar... El maltractador fa que la dona se senta culpable. Recordeu els consells de la revista FHM on ja aconsellaven com a bon mètode per a manipular, fer que la dona se sentira culpable. Ella és culpable de no fer bé el dinar; ell en canvi no ho és de maltractar, de tirar el plat en terra... Ell no és culpable de res! També sorprén el masclisme quan diu: ¡A mi no me deja ni Dios!

Gemma ha dit...

Em pareix molt bé que es facen aquestos curts per a concienciar a la gent de que acò no s'ha de fer, els videos que més m'han impactat han sigut el 1er i el 2on però també m'ha agradat el que diu que estàn mirant al xic, també m'ha cridat l'atenció per l'edat del xic, que era jove, i esque açò es dona a qualsevol edat, i s'ha de parar.
Crec que cap home (ni dona) ha de maltractar la seua parella perque això es una mostra de que desconfia d'ella i realment no la vol.
La gent s'hauria de mentalitzar de com viu el problema les dones que ho pateixen.

Mireia ha dit...

Aquests videos m'han paregut impresionants. Moltes vegades la societat pensa que la violència de génere no es dona en adolescents i no és així, com podem veure a l'últim video.
La solució està en demanar ajuda quan la necessitem, el problema pense que està en adonar-nos de quan la necessitem de veritat perquè moltes dondes estan patint violència de génere per part de les seues parelles i ni tan sols s'adonen d'això.
Però, a poc a poc tots estem lluitant per a erradicar-la.

un beset:)

Anònim ha dit...

De tots els videos el que mas em va sorprendre va ser el dels dos adolescents. Ja se que la violència de genere és greu en totes les edats, però no m'imagine que haja gent de la meua edat que maltracte i que tinga una mentalitat masclista. Supose que aixó depen del que veiem al carrer o de l'educació que se'ns dona a casa.
Però per a prevenir la violència de gènere, aquests campanyes en contra del maltractament ja son un pas endavant per a conscienciar a la gent de que hi ha que denunciar als maltarctadors.

Carla ha dit...

Me pareix molt be que es fetgen vídeos sobre aquest tema, la violència de gènere, a pesar de que signa un poc forts y que impressionen es la pura realitat ningú sexe es inferior al altre y esos homes que peguen a sus dones no tenen perdó y ai que pararles els peus. El que refereixen estos vídeos es que ante el maltracto ai que pedir ajuda sempre perquè una veu el consenties el maltracto al maltratador ira a por mes fins que suceda lo pitjor la mort.

claudia ha dit...

En primer lloc m'agradaria dir que els videos són impressionants,però per una altra banda , pense que en lloc de donar-nos pena la dona , pense que ens tendria que donar més pena que un home,per no dir-li animal, d'eixes característiques mentals continue en la nostra societat a l'any 2009 , amb aixó vull dir que la societat , cada vegada que vegem un video d'aquestos no diguerem :"pobreta" si no que diguerem "pobre desgraciat" per tindre eixa ideología machista,retrograda,amb falta de raonament i amb una idea de superioritat cap a una altra persona.
Per una altra banda , pense que és molt fàcil dir :denúncia! a la dona , però que deuriem de ajudar ,com en el video en el que l'amiga li diu a la dona maltractada que si no el denúncia ella , el denunciarà l'amiga,que quan tengam idea de algun cas no callem i ens mantingam fòra del conflicte sinò que parlem , i defengam a qui siga i el culpable siga jutjat perque segurament la dona maltractada tinga moltíssima POR i no s'atrevixca a fer-ho ja que segurament si el seu marit s'entera li donarà la pallisa de la seua vida , i potser mora , com ix cada dia als telediaris.

Anònim ha dit...

cre que la estupidesa humana la te el qui lo escriu ja que les dones que estan amb el seu marit estan perque le estimen i no volen separarse dell a les hores elles no tenen la culpa de que hi hajen homes aiçi keda claret jaja

Anònim ha dit...

los vídeos increíbles, es triste saber la realidad en la cual vivimos, cómo es posible que el ser humano pueda actuar de esta manera?? y cómo otros pueden ser tan débiles para quedarse callados? Desde luego debe ser muy difícil estar en una situación así, pero nadie hablara por tí!

Ruth, Carla i Madlen ha dit...

Mal amor:

ELENA: (Mirant a un xic)
DAVID: Que fas mirant a eixe?
ELENA: Jo no estic mirant a ningú
DAVID: Elena, t’he vist com el miraves…que t’agrada?
ELENA: Tu saps que el únic xic que m’agrada eres tu
DAVID: No em tractes com un boig!!!
ELENA: David no comences un altra vegada!
DAVID: Elena, anem a casa immediatament no m’agrada que ens veja la gent
ELENA: David, no em crides per favor!
DAVID: Calla! (li pega una bufetada)


Treball sobre el mal amor.

Madlen, Carla i Ruth ha dit...

Bon amor

El bon amor és quan comparteixes, quan hi ha igualtat i que tant xic com xica tenen els mateixos drets i que ningú dels dos vulga controlar, prohibir o manipular la vida de l’altre.

El bon amor és que hi haja llibertat, que el xic no discrimine a la xica davant dels seus companys ni que la considere inferior.

El bon amor és que tots dos respecten els gustos dels altres, que la xica siga capaç de dir que no quan el xic l’obliga a fer alguna cosa que no es del seu gust o quan utilitza el maltractament sociològic per a convèncer-la.


Treball del bon amor

Diana ha dit...

Bon amor,

-UN: Hola, guapa, tens un cigarret?
ELLA: Sí, espera que te’l traga.
(ella busca el cigarret)
ELLA: Tin, ací el tens!
UN: Moltes gràcies, preciosa meua!!
ELLA: De res, adéu.
UN: Adéu
ELL: Qui era ixe?!
ELLA: U que ha vingut a demanar-me un cigarret
ELL: Ja...! segur que era per a això: tu el que volies era parlar amb ell
ELLA: Però que dius home? Que nooo!!
ELL: Quina guarra estàs feta! Jo me’n vaig
ELLA: Per què? Perdona, no te’n vages


Treball de classe sobre el mal amor

cristian ha dit...

Son dos xiques que eren homosexuals. Els seus noms son Natàlia i Laura. Aquestes dos xiques, tots els divendres per la nit anaven al cine, veien pel•lícules de por, per que eren les seues favorites. La gent del cine sempre les mirava per que s’abrasaven, elles es van donar compte i se sentien descriminades. Desprès del cine es varen anar cap al cotxe i Natàlia li diu a Laura que la gent les mirava i per això han tingut que tornar. Al cap d’unes hores van arribar a casa. Mentre que Natàlia fa el sopar li diu a laura que el sent per a veure eixit tan prompte del cine. Laura diu a Natàlia que no pasa res. Al dia següent cadascuna va anar al seu treball alegres del que eren. Per que pensaven que ser homosexual no fa mal a ningú i que la gent podia pensar el que volia.

Fernando , Cristian, Alvaro i Adrian ha dit...

Mal amor



Personatges: Andrea, Miriam i Cristian

HISTÒRIA


Són dues xiques que eren adolescents, tenien 16 anys. Un
divendres Andrea li diu a Miriam que el seu nuvi el maltracta i que no és feliç amb ell. Miriam li diu a Andrea que el denuncien.
Però Andrea el vol i per això no el vol denunciar. Al dia següent Andrea va aparèixer mal ferida a terra de la seua casa.

Aleshores la seua amiga Miriam es va adonar i el va denunciar per maltractament. A la setmana següent li va posar una ordre d’allunyament i la va incomplir, i per això el varen condemnar a un any de presó. A les tres setmanes, Andrea va eixir de l’hospital i va poder viure feliç.



DIÀLEG

Miriam: Hola!
Andrea: Hola!
Miriam: Que tal estàs?
Andrea: Bé!
Miriam: Com vas amb el teu nuvi Cristian?
Andrea: Bé.
Miriam: Aquest bé no me’l crec.
Andrea: No vull parlar d’aquest tema.
Miriam : Què et passa ??
Andrea: Res.
Miriam: No t’ho volia preguntar, que t’ha passat en la cara?
Andrea; Res, que m’he caigut.
Miriam: No em digues que t’ha pegat
Andrea: No, no...
Miriam: No m’ho crec. Conta-m’ho.
Andrea: No em passa res, és la meua culpa, discutírem i ...
Miriam: Denuncia’l!
Andrea : Es que...
Miriam Es que, què? Fes-ho!!!
Andrea: Ara vaig.



 Andrea el va denunciar, i ara viu tranquil•lament mentre Cristian viu a la presó...

Raquel P. ha dit...

De veritat s'adonem del que ocorre? Aquestos videos son sufufient per a que prengam conciència? Des del meu punt de vista crec que moltísimes persones, concretament adolescents, estan adonant-se de l'importància de la igualtat, però altres encara conserven un pensament que no es gens tol·lerant i per aixó pense que tot el que fem, publicitat, xarrades... no es bastant per a canviar el que ara coneixem com a "realitat" a la vertadera realitat: un món on homes i dones siguen igualment tractats. Encara ens queda un llarg camí!

7 d’abril de 2009 17:19